ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαΐου 2024

Εντός του έτους θα παραλάβει η Τουρκία το σύνολο των 134 αναβαθμισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ACV-15. Η αναβάθμιση ξεκίνησε το 2019 και υλοποιείται από τις Aselsan και FNSS

 Το άγιο φως της Αναστάσεως προέρχεται από την αρχαία ελληνική παράδοση του «ιλαρού φωτός» των Ελευσινίων Μυστηρίων
Ο τουρκικός Στρατός, με αφορμή την παραλαβή νέας παρτίδας αναβαθμισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ACV-15, ανακοίνωσε ότι εντός του 2024 θα παραλάβει το σύνολο των 134 υπό αναβάθμιση οχημάτων.

 

Τα πρώτα πέντε οχήματα παραδόθηκαν το Δεκέμβριο του 2022.

Το πρόγραμμα αφορά σε 134 οχήματα, από τα 1.201 ACV-15 που διατηρεί σε υπηρεσία ο τουρκικός Στρατός, και το συνολικό κόστος ανήλθε στα $ 153 εκατομμυρίων.

Η αναβάθμιση ξεκίνησε το 2019 και υλοποιείται από τις Aselsan και FNSS.

Εκτός των αναβαθμισμένων συστημάτων, τα οχήματα υποβάλλονται και σε πλήρη εργοστασιακό έλεγχο και συντήρηση ώστε οι επιδόσεις και οι προδιαγραφές τους να επανέλθουν σε εργοστασιακό επίπεδο.

Η αναβάθμιση τους αφορά στην εγκατάσταση του τηλεχειριζόμενου πύργου μάχης Nefer της Aselsan, αντί του United Defense-25 με διατήρηση όμως του οπλισμού, δηλαδή του πυροβόλου KBA-BO2 των 25 χιλιοστών και του συζυγούς πολυβόλου MAG-58 των 7,62 χιλιοστών.

Επίσης, θα εγκατασταθεί σύστημα προειδοποίησης δέσμης λέιζερ, σύστημα επιτήρησης εγγύς απόστασης, νέο σύστημα όρασης για τον οδηγό, νέο σύστημα πλοήγησης, νέες οθόνες πολλαπλών ενδείξεων για τον αρχηγό της μεταφερόμενης ομάδας και του πληρώματος, νέο κλιματιστικό, νέο αυτόματο σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς και επιπλέον θωράκιση και αντιναρκική προστασία δαπέδου.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...