ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Μαΐου 2024

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ.Χούπης στο συνέδριο της DEFEA: «55 πόλεμοι διεξάγονται σήμερα σε διάφορα σημεία του πλανήτη». ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΡΑΜΑ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΧΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΑΝ ΜΑΓΕΙΡΑ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

 

 


ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ…


ΑΛΙΜΟΝΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΓΚΡΙΜΑΤΣΕΣ.Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΛΟΧΟΥ ΘΑ ΠΛΑΓΙΟΚΟΠΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΟ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣΣτο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους, αναφέρθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Χούπης στην ομιλία του στο DEFEA Conference- Current Strategies for a Challenging World.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι ο αριθμός των ανά την υφήλιο Ενόπλων Συρράξεων που μαίνονται ανά την υφήλιο επί του παρόντος, ανέρχεται σε 55, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύθραυστη ειρήνη και ασφάλεια».

 

 «Αποτελεί θεμελιώδες αξίωμα ότι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων, συνιστά εκ των ων ουκ άνευ δεσμευτική προϋπόθεση για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής μας» τόνισε ο Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε και στο νέο περιβάλλον απειλών που διαμορφώνει η ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι «η χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων αλλά και των μεθόδων αντιμετώπισης, συγκεραστικά με την πολυεπίπεδη αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική άμυνα εν συνόλω, αποτελεί τον καταλυτικό και κυριαρχικό παράγοντα απόκτησης στρατηγικού πλεονεκτήματος και επικράτησης στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στον κυβερνοχώρο.

«Πρόκειται κατά κανόνα για υβριδικές απειλές» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ απέκρουσε πάνω από 5 εκατομμύρια περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων διαφόρων μορφών, που είχαν ως στόχο τις ιστοσελίδες και υποδομές πληροφορικής των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Στρατηγός Χούπης αναφέρθηκε και στη συγκρότηση στο ΓΕΕΘΑ ειδικού Κλάδου για τα ζητήματα Μετεξέλιξης, Καινοτομίας και Αμυντικής Τεχνολογίας, διευκρινίζοντας ότι «αποσκοπεί στην παρακολούθηση των νέων τεχνολογικών συστημάτων και εξοπλισμών και τη δυνατότητα ταχείας ενσωμάτωσής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις»

.Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 «Χωρίς αμφιβολία, οποιαδήποτε επένδυση στην άμυνα δεν νοείται χωρίς την αντίστοιχη αναβάθμιση της εκπαίδευσης του έμψυχου δυναμικού (μονίμου και εφέδρου) ξεκινώντας από τις Παραγωγικές Σχολές μας, οι οποίες, σε συνεργασία με τα ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, εντάσσονται με ερευνητικά προγράμματα στον ανωτέρω σχεδιασμό πιο δυναμικά και αποτελεσματικά στο νέο οικοσύστημα καινοτομίας».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

16 σχόλια:

 1. Τουρκία: Αρθρογράφος της Μιλιέτ «βλέπει» αλλαγή των ελληνικών συνόρων μέχρι το 2040. Άρθρο την ημέρα της συνάντησης του Κ.Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έντι Ράμα: «Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Ελλάδα-κράτος Βισύ»! – Ο Κ.Μητσοτάκης διαπραγματεύεται στην Άγκυρα όπως ο Πετέν μια «έντιμη ειρήνη» και παραχωρεί εθνικά δικαιώματα .
  Η προσωπική συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε περίπου 1,5 ώρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κ.Μητσοτάκης έδωσε το “πράσινο φως” στον Ρ.Τ.Ερντογάν για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κ.Μητσοτάκης: Προσκύνησε την τουρκική σημαία και το τουρκικό άγημα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
  Παράδοση άνευ όρων και μυστική διπλωματία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σ.Κασσελάκης: «Το ταξίδι του Κ.Μητσοτάκη στην Άγκυρα έπρεπε να αναβληθεί μετά τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Κ.Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα σε «όχημα» της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
  Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Togg είναι στους… επενδυτικούς φακέλους που φέρνουν οι Τούρκοι στην επίσημη επίσκεψη τους στην Αθήνα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ζ.Κωνσταντοπούλου για Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί – Είναι άκυρη».
  «Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς υπέγραψαν τότε τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς απόφαση της Βουλής ή του Υπουργικού Συμβουλίου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ ομάδων Ελλάδας & Τουρκίας στη Χίο αναρτήθηκε τουρκική σημαία με την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ!
  Το τουρνουά διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου και κανείς δεν ζήτησε να απομακρυνθεί η σημαία αυτή.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα θέσει θέμα τουρκικής μειονότητας σε Θράκη και για «ομογενείς» σε Κω, Ρόδο και Θεσσαλονίκη!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Α.Λοβέρδος: «Από την αρχή έλεγα ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για την άσκηση κατάληψης νήσων του Αιγαίου EFES-2024.
  Ο Τούρκος στρατηγός Bayraktaroğlu επιθεώρησε τις προετοιμασίες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κατάντια της κυβέρνησης: Ικετεύει τα Σκόπια να τηρήσουν την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γερμανία: Το CDU ζητά την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
  Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πρόσφατα τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το Πακιστάν θα προμηθευτεί τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου Hava SOJ.
  Θα μπορούν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν τα εχθρικά ραντάρ (επίγεια, εναέρια, αντιαεροπορικών συστημάτων).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. «Sky Dome»: Η Τουρκία κατασκευάζει σύστημα αεράμυνας στα πρότυπα του ισραηλινού «Σιδηρού Θόλου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...