ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαΐου 2024

Η πιο βρόμικη πόλη – κόλαση του κόσμου, (δέκα φορές πιο μολυσμένη από το Λονδίνο) είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μια πόλη 33 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι κάτοικοι πεθαίνουν νέοι από την μόλυνση. Έτσι θα καταντήσει η Αθήνα και όλες οι πόλεις του κόσμου. Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΑΙΑΣ.

 

 

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ

 

 

"ΤΑΪΜΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ": «Η Αφρική θα αλλάξει τις ισορροπίες στον πλανήτη μέχρι το 2040. Σε λίγα χρόνια, ο πληθυσμός της θα διπλασιαστεί φέρνοντας νέες ισορροπίες τόσο σε εκείνη όσο και την υπόλοιπη Γη. Θα είναι για καλό»;

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ;

 

 

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ 2100 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΜΕ 88.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ (Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑΣ ΜΑΖΙ). ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΓΟΣ ΕΧΕΙ 8.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

 

 

 

 


Δέκα φορές πιο μολυσμένη από το Λονδίνο και γεμάτη από «βουνά σκουπιδιών» ύψους 61 μέτρων είναι η «πιο βρόμικη πόλη του κόσμου».

 

Πυκνή από τοξικό νέφος και με μια βρώμικη δυσοσμία από τους ανοιχτούς υπονόμους, η ποιότητα του αέρα στο Δελχί – την πρωτεύουσα της Ινδίας – έχει φτάσει σε σοβαρά επίπεδα.

Οι συνθήκες έχουν γίνει τόσο άσχημες, που στην πραγματικότητα, οι κάτοικοι που αναπνέουν συχνά τον αέρα με τη χειρότερη ποιότητα στον κόσμο, κινδυνεύουν από φραγμένους πνεύμονες και πλήθος ασθενειών.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στη ρύπανση του Δελχί είναι οι τρεις χωματερές σκουπιδιών που βρίσκονται στις γειτονιές Ghazipur, Bhalswa και Okhla.

Από φλούδες λαχανικών μέχρι γυάλινα μπουκάλια, πλαστικές συσκευασίες, μπαταρίες, σπασμένα παιχνίδια και πεταμένα ρούχα, περισσότεροι από 10.000 τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν εκεί κάθε μέρα.

Τα βουνά είναι τόσο ψηλά που φαίνονται από όλη την πόλη, σφύζουν από μύγες, ζωύφια και αναδύουν μια απαίσια δυσοσμία.

 


Πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι οι χωματερές του Δελχί έχουν γίνει παγκόσμιο hotspot για τις εκπομπές μεθανίου – ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου που παγιδεύει 82 φορές περισσότερη θερμότητα από ό,τι το διοξείδιο του άνθρακα σε διάστημα 20 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Kayrros – μιας υπηρεσίας περιβαλλοντικών πληροφοριών – οι Ghazipur, Bhalswa και Okhla έχουν φιλοξενήσει τουλάχιστον 124 διαρροές μεθανίου «υπερ-εκπομπούς» από το 2020, όπως αναφέρει ο Guardian.

Οι κάτοικοι στην Ινδία χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό φρέσκα προϊόντα για να μαγειρέψουν, αλλά πάνω από το 50% των σκουπιδιών που απορρίπτονται σε καθημερινή βάση σε χώρους απορριμμάτων αποτελείται από «υγρά απόβλητα», όπως φλούδες λαχανικών και υπολείμματα τροφίμων.

Χωρίς να εφαρμόζεται αυστηρά σύστημα διαχωρισμού των σκουπιδιών στο Δελχί, τα υγρά απόβλητα είναι ως επί το πλείστον αδιαχώριστα και αφήνονται να σαπίσουν, παράγοντας τεράστιες ποσότητες μεθανίου καθώς αποσυντίθενται.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πραγματικά άσχημα. Η καυτή ζέστη του Δελχί κάνει το εξαιρετικά εύφλεκτο αέριο να πιάσει φωτιά, μετατρέποντας τα βουνά σκουπιδιών σε τοξικές, φλεγόμενες κολάσεις που στέλνουν πυκνά σύννεφα καπνού στον ήδη πολύ μολυσμένο αέρα.

Ενώ η είσοδος στις χωματερές είναι παράνομη, χιλιάδες κάτοικοι του Δελχί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βγάζουν τα προς το ζην σκαρφαλώνοντας στα βουνά.

Μαζεύοντας υλικά -όπως πλαστικό, γυαλί, καλώδια και μέταλλα- μπορούν να κερδίσουν αρκετές ρουπίες για να αγοράσουν δείπνο για το βράδυ.

Όμως η επικίνδυνη πρακτική περιλαμβάνει το διάβα μέσα σε σωρούς από σπασμένα γυαλιά και χρησιμοποιημένες βελόνες.

Όσοι εργάζονται καθημερινά στο εργοτάξιο διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, με πολλούς να πεθαίνουν από προβλήματα στα νεφρά και τους πνεύμονές τους.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε στον Guardian: «Συμβαίνει συνέχεια εδώ, οι άνθρωποι πεθαίνουν νέοι από προβλήματα υγείας. Ξέρουμε ότι δηλητηριαζόμαστε από αυτή τη χωματερή, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα και τα σκουπίδια συνεχίζουν να έρχονται».

Ακόμη και το χειμώνα, ωστόσο, ο αέρας γίνεται ιδιαίτερα τοξικός.

Οι βιομηχανικές εκπομπές και οι εκπομπές οχημάτων, οι χαμηλές ταχύτητες ανέμου και η έκρηξη πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στα επικίνδυνα επίπεδα ρύπανσης στο Δελχί.

Άλλοι διάφοροι παράγοντες, όπως η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών από αγρότες σε γειτονικές πολιτείες, η ταχεία εκβιομηχάνιση και η αδύναμη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας έχουν επίσης διαδραματίσει ρόλο στην αύξηση της ρύπανσης στην Ινδία.

Πέρυσι, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κλείσει σχολεία και κολέγια για αρκετές συνεχόμενες ημέρες λόγω του τοξικού αέρα.

Η ρύπανση έχει επίσης οδηγήσει σε πυκνά τοξικά νέφη που καλύπτουν το Δελχί, κάνοντάς το να μοιάζει με μια μετα-αποκαλυπτική πόλη καθώς οι κάτοικοι περνούν μέσα από τα νέφη – φαντάσματα.

Τα πράγματα έχουν γίνει τόσο άσχημα, ωστόσο, που οι κάτοικοι της πόλης – περίπου 33 εκατομμύρια από αυτούς – θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζωή τους κατά 11,9 χρόνια λόγω του κακού αέρα που αναπνέουν.

Σύμφωνα με την κεντρική επιτροπή ελέγχου της ρύπανσης, τα επίπεδα ρύπανσης στο Δελχί βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από το 2020.

Τα μέτρα της κυβέρνησης της Ινδίας κρίνονται αναποτελεσματικά
Οι μέθοδοι που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης περιλαμβάνουν το ράντισμα νερού στους δρόμους για τη μείωση της σκόνης και την κατασκευή δύο «πύργων αιθαλομίχλης» ύψους 80 ποδιών.

Οι πύργοι, που κοστίζουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, υποτίθεται ότι καθαρίζουν τον αέρα, αλλά έχουν κριθεί σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικοί από τους επιστήμονες.

Οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις
Μπορεί το Δελχί να είναι η πιο βρώμικη πόλη του κόσμου, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες που κάνουν ό,τι μπορούν για να της πάρουν το στέμμα.

Με βάση τα στοιχεία της IQAir, μιας ομάδας παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα με έδρα την Ελβετία, καταρτίστηκε μια λίστα με τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου, οι οποίες όπως δημοσιεύει η Sun, είναι οι εξής:

1.Δελχί, Ινδία
2.Medan, Ινδονησία
3.Τζακάρτα, Ινδονησία
4.Λαχόρη, Πακιστάν
5.Ντόχα, Κατάρ
6.Μανάμα, Μπαχρέιν
7.Βομβάη, Ινδία
8.Χανγκτσόου , Κίνα
9.Ντάκα, Μπαγκλαντές
10.Σαντιάγο, Χιλή

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100.

Ο κύριος πάροχος προβλέψεων για την εξέλιξη του πληθυσμού και της σύστασής του είναι το Τμήμα Πληθυσμού της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, που παρέχει στοιχεία ανά 5ετίες που αφορούν σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet (14 Ιουλίου 2020) μια μελέτη που προβλέπει την πληθυσμιακή εξέλιξη σε 195 χώρες του πλανήτη ως το 2100.

Οι ιατροί του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Λιόντος, Ευστάθιος Καστρίτης, αναπληρωτής καθηγητής και Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής Θεραπευτικής και πρύτανης ΕΚΠΑ, συνοψίζουν τα ευρήματα αυτής της μελέτης:
Η Ελλάδα δυστυχώς χαρακτηρίζεται με έναν από τους 5 χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας παγκοσμίως και η κατάσταση εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί ως το τέλος του αιώνα.

Χαρακτηριστικά ο δείκτης γονιμότητας ήταν το 2017 στο 1.42 και αναμένεται να ελαττωθεί στο 1.29 στο μέσο του αιώνα και στο 1.19 στο τέλος του. Στο πλαίσιο αυτό, η μελέτη προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί το 2100 σε περίπου 5,5 εκατομμύρια, ενώ σε πιο απαισιόδοξα σενάρια στα 4,5 εκατομμύρια. Ανάλογη ελάττωση του πληθυσμού προβλέπεται για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Μείωση θα παρουσιάσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης, με εξαίρεση τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις σκανδιναβικές χώρες. Αντίθετα, σημαντική αναμένεται η αύξηση του πληθυσμού στη γειτονική Τουρκία που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια το 2100. Αναφορικά με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες το 2100, τα πρωτεία θα έχει η Ινδία που παρά τη μείωση του πληθυσμού της θα έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από τη Νιγηρία που θα έχει περίπου 750 εκατομμύρια κατοίκους. Η Κίνα θα είναι πλέον η τρίτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με πληθυσμό περίπου 700 εκατομμυρίων. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αναμένονται μεγάλες ανακατατάξεις στα πληθυσμιακά μεγέθη αλλά και την οικονομική ισχύ πολλών χωρών. Έτσι οι παραδοσιακές οικονομικές δυνάμεις θα πλαισιώνονται ως το τέλος του αιώνα από χώρες όπως η Νιγηρία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, το Ιράκ και η Αίγυπτος. Η Τουρκία αναμένεται να είναι η ένατη χώρα σε επίπεδο ΑΕΠ παγκοσμίως στο μέσο του αιώνα.

Αντίθετα, παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ισπανία, η Σαουδική Αραβία και η Ελβετία θα βρίσκονται εκτός των 25 πλουσιότερων χωρών του κόσμου. Η Κίνα θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας των χωρών με το υψηλότερο ΑΕΠ περίπου το 2050, όμως καθώς ο πληθυσμός της θα μειώνεται οι ΗΠΑ θα ξαναβρεθούν στην κορυφή, καθώς θα έχουν περίπου σταθεροποιήσει τον πληθυσμό τους. Χώρες που αναμένεται ότι θα βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη κυρίως μέσω της εισροής μεταναστευτικών ρευμάτων αναμένεται να είναι η Αυστραλία και το Ισραήλ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΑΙΑΣ. Η ΓΑΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ (ίσως με ένα μικρόβιο), ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Τα μικρόβια και οι ιοί είναι αναπόσπαστο μέρος της Φύσης. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας δεν είναι η «Γη των Ανθρώπων» αλλά ο «Πλανήτης των Μικροβίων». Τα μικρόβια εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον πλανήτη πριν από εμάς και αυτά είναι που τον έκαναν κατοικήσιμο για τους ανθρώπους.

Όλα τα ζώα του πλανήτη μας ζούν συμβιωτικά με έναν τεράστιο αριθμό μικροοργανισμών. Το 57% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από βακτήρια, ιούς και μύκητες. Tα μικρόβια είναι η πιο πολυπληθής μορφή ζωής στον πλανήτη μας και κατοικούν σε όλα τα πιθανά (και μερικές φορές απίθανα) οικοσυστήματα. Το μισό σώμα του ανθρώπου δεν είναι ανθρώπινο. Δεν είμαστε αυτόνομοι οργανισμοί. Είμαστε συμβιωτικοί οργανισμοί. Συμβιώνουμε με τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και ιούς που ζουν στο δέρμα μας, στον πεπτικό μας σωλήνα, στο νευρικό μας σύστημα, στο αναπνευστικό, στο γεννητικό, παντού. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα μικρόβια είναι πολλαπλάσια σε αριθμό από τα σωματικά μας κύτταρα, ενώ αριθμούν πάνω από 100.000 διαφορετικά είδη. Εμείς και τα βακτήριά μας αποτελούμε ένα οικοσύστημα. Το έντερο του ανθρώπου φιλοξενεί πάνω από 100 περίπου τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς.

 ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΣΤΟ 85% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ.
Προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια
Η προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια (αγγ.: Progressive multifocal leukoencephalopathy ή PML) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από καταστροφή των κυττάρων που παράγουν την μυελίνη, μια ελαιώδη ουσία που βοηθά στην προστασία των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό, γνωστή και ως λευκή ουσία του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).
Η ασθένεια προκαλείται από έναν ιό που ονομάζεται ιός JC (JCV), που πήρε το όνομά του από τα αρχικά του ασθενούς στον οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά.
Ο ιός είναι ευρέως διαδεδομένος και βρίσκεται στο 85% του γενικού ενήλικου πληθυσμού. Παραμένει ανενεργός σε υγιή άτομα και προκαλεί νόσο μόνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιου έχει εξασθενήσει σοβαρά, όπως σε άτομα με HIV/AIDS, αιματολογικές κακοήθειες και σε όσους λαμβάνουν ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.
Οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό JC αναπτύσσουν ποικίλα συμπτώματα, τα οποία σχετίζονται με τη θέση και το μέγεθος της βλάβης στον εγκέφαλο, και μπορεί να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων έως μηνών. Τα πιο εμφανή συμπτώματα είναι η αδεξιότητα, η προοδευτική αδυναμία, και οι παρατηρήσιμες οπτικές και λεκτικές αλλαγές και μερικές φορές αλλαγές στην προσωπικότητα. Αυτός ο προοδευτικός εκφυλισμός οδηγεί στην απειλητική για τη ζωή αναπηρία και (συχνά) θάνατο.

 

Ο Ζ.Π. πιστεύει ότι μία και μόνο μία είναι η αιτία για τις τρομερές πανδημίες που θα φέρει η Μητέρα Γαία στο ατίθασο Παιδί της, στον άνθρωπο: Ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ. Η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων διαταράσσει βαρύτατα την οικολογική ισορροπία του πλανήτη και θα είναι η αιτία για τα δεινά που έρχονται. Κάποτε ο πληθυσμός του Ισλάμ ήταν 100 εκατομμύρια και σήμερα οδεύει στα 2 δισεκατομμύρια. Η ινδική υποήπειρος αδυνατεί να διαθρέψει πάνω από 100 εκατομμύρια και τώρα είναι 1,4 δισεκατομμύριο. Το ίδιο και οι περιοχές της Ν. Αμερικής (πάει ο πνεύμονας της γης, η ζώνη του Αμαζονίου), της Κίνας, της Ινδοκίνας και της Ινδονησίας. Η μεγάλη καταστροφή όμως θα επέλθει από την Αφρική. Οι σοφοί εγκέφαλοι του Προγράμματος Καλλέργη σχεδιάζουν μία Αφρική του 2050 με 1,5 δισεκατομμύριο Νέγρους και το 2100 με 4,5 δισεκατομμύρια Νέγρους, σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια. Πως θα διατραφούν αυτοί οι άνθρωποι. Τι χτυπήματα θα επιφέρουν στην οικολογία της Αφρικανικής ηπείρου; Ακόμη και εάν 1 δισεκατομμύριο απ' αυτούς τους νέγρους τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, όπως είναι το σχέδιό τους, για να καταστρέψουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, πάλι θα πρέπει να διατραφούν τα υπόλοιπα 3,5 δισεκατομμύρια. Πως θα γίνει αυτό;

Το 1900 οι μαύροι της Αφρικής ήταν περίπου 100.000.000, σε άθλια κατάσταση και έτρωγαν ο ένας τον άλλο.

Στη δεκαετία του 1950, ο πληθυσμός της Αφρικής ήταν περίπου 220 εκατομμύρια. Από το 2016 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 1.216 δισεκατομμύρια. Το 2050 η Αφρική θα έχει πληθυσμό 2,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο θα είναι νέγρος τότε.

Με τα εμβόλια, και μόνο με τα εμβόλια, που ανακάλυψε η Λευκή φυλή, διασώζονται εδώ και 100 χρόνια τα ατελείωτα νεογνά των μαύρων. Αποτέλεσμα, το δώρο της Λευκής φυλής στην μαύρη: το 2100 οι μαύροι της Αφρικής θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια και θα εισβάλουν μαζικά στην Ευρώπη για να εξαφανίσουν οριστικά τα υπολείμματα της λευκής ράτσας, η οποία βέβαια δεν θα τεκνοποιεί και μάλλον θα ανήκει τότε στο τρίτο ή τέταρτο φύλο. 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

9 σχόλια:

  1. Δένδιας: Ἡ κακιά ἡ ὥρα θά ἔλθει ἀπό τήν Τουρκία
    Εφημερίς Εστία Μάι 20, 2024
    FacebookTwitter

    Επιμένει νά διαχωρίζει τήν θέση του ἀπό τήν ἐπίσημη στάση τῶν ἤρεμων νερῶν στό Αἰγαῖο ὁ ὑπουργός Ἐθνικῆς Ἀμύνης, τονίζοντας μέ κάθε εὐκαιρία ὅτι δέν πρέπει νά παρασυρθοῦμε ἀπό ἐφησυχασμό.

    Μιλῶντας στήν Ἐπιτροπή Ἐξωτερικῶν καί Ἀμύνης τῆς Βουλῆς, ὁ κ. Νῖκος Δένδιας προειδοποίησε ὅτι «ἡ ὥρα ἡ κακιά» δέν θά ἔλθει ἀπό χῶρες ὅπως τά Σκόπια, ἀλλά ἀπό τήν Τουρκία! Γιά δεύτερη φορά, ἐντός ὀλίγων ἡμερῶν, ὁ κ. Δένδιας δέν ἀκολουθεῖ τήν ἐπίσημη γραμμή τοῦ Μεγάρου Μαξίμου πού διατυμπανίζει ὅτι οἱ ἑλληνοτουρκικές σχέσεις εὑρίσκονται στό καλύτερο ἐπίπεδο τῶν τελευταίων ἐτῶν καί τό διμερές ἐμπόριο, ἐνῷ ἡ ἔλευσις τουριστῶν θά δώσει ἀνάσα στήν οἰκονομία μας. Εἶπε ξεκάθαρα ὅτι ἡ «κακιά ἡ ὥρα μπορεῖ νά μήν ἔλθει ἀπό τό ποντίκι πού βρυχᾶται (Σκόπια) ἀλλά ἀπό μιά χώρα μέ δεκαπλάσιο πληθυσμό, μέ τετραπλάσιο Α.Ε.Π. πού σημαίνει ὅτι ἄν ἐμεῖς δέν ἀντιληφθοῦμε ὅτι πρέπει νά εἴμαστε σέ ἐκπληκτικά καλό ἐπίπεδο, δέν θά τά καταφέρουμε, καί ἔχουμε ὅλοι μιά μεγάλη εὐθύνη ἀπέναντι σέ αὐτό.»

    Καί σέ ἀκόμη πιό ἔντονο καί αἰνιγματικό τόνο σημείωσε ὅτι «μέ διακατέχει μιά τεράστια ἀγωνία. Δέν σᾶς τό ἔχω κρύψει. Ἄλλως τε οἱ περισσότεροι ἀπό ἐσᾶς μέ ξέρετε πάρα πολλά χρόνια καί ξέρετε ὅτι λέω αὐτά πού αἰσθάνομαι μέσα σέ αὐτή τήν αἴθουσα»! Ἐπανέλαβε ὅτι ἡ Ἑλλάς δέν ἔχει τήν πολυτέλεια τῆς ἀσφαλείας πού ἔχουν ἄλλες δυτικές χῶρες. Ἀναφερόμενος στό νομοσχέδιο γιά τήν καινοτομία στίς Ἔνοπλες Δυνάμεις σημείωσε χαρακτηριστικῶς ὅτι «ἡ χώρα πρέπει νά ἐπιβιώσει ἀπέναντι στήν ὑπαρξιακή ἀπειλή. Δέν θά τά καταφέρουμε ἀλλιῶς. Γιατί δέν ἔχουμε τόσα χρήματα. Δέν εἴμαστε οἱ πιό πλούσιοι ἐμεῖς.» «Ἀντιμετωπίζουμε, ξαναλέω, μιά χώρα μέ τετραπλάσιο ἀκαθάριστο ἐθνικό προϊόν. Ἐάν δέν δουλέψουμε μέ πολύ μεγάλη ἐπιμέλεια, δέν θά τά καταφέρουμε. Καί πρέπει νά ξεκινήσουμε σήμερα. Καί εἴμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι. Πολλά χρόνια καθυστερημένοι» προειδοποίησε ἐκ νέου ὁ ὑπουργός Ἐθνικῆς Ἀμύνης.

    Τήν ἴδια στιγμή, ὁ Πρωθυπουργός, στήν περιοδεία του στήν Μακεδονία, ἀπηύθυνε ἐκ νέου μήνυμα στήν ἡγεσία τῶν Σκοπίων ὅτι ἐάν δέν συμμορφωθεῖ ἀπολύτως μέ ὅσα προβλέπει ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ὁ δρόμος τῆς χώρας τους γιά τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση θά παραμείνει κλειστός καί ἡ ἑλληνική Κυβέρνησις δέν θά κυρώσει στήν Βουλή τά ὑπόλοιπα μνημόνια συνεργασίας.

    Ξεκαθάρισε ὅτι ἡ ΝΔ δέν εἶχε ψηφίσει τήν Συμφωνία καί εἶχε ἀπό τήν πρώτη στιγμή ἐκφράσει ἐπιφυλάξεις. «Εἴχαμε πεῖ, ὅμως, καί δέν σᾶς κορόιδεψα ποτέ, μέ ἀπόλυτη ἐντιμότητα, ὅτι ἅπαξ καί ψηφιστεῖ αὐτή ἡ Συμφωνία πρακτικά ἡ Συμφωνία αὐτή δέν μπορεῖ νά ἀλλάξει. Καί θά ἀναγκαστοῦμε, παρά τά προβλήματά της, νά τή σεβαστοῦμε καί αὐτό κάναμε.» Ἀπευθυνόμενος στήν Πρόεδρο καί τόν Πρωθυπουργό τῶν Σκοπίων τούς κατέστησε σαφές ὅτι ὁ δρόμος πρός τήν Εὐρώπη θά παραμείνει κλειστός καί τρία μνημόνια δέν πρόκειται νά κυρωθοῦν ἀπό τήν Ἑλληνική Βουλή ἐάν δέν ὑπάρξει ἀπόλυσις συμμορφώσεως. «Ἀπόλυτη συμμόρφωση ἀπό τήν νέα Κυβέρνηση μέ αὐτά τά ὁποῖα προβλέπει ἡ Συμφωνία. Χωρίς ἀκρότητες, χωρίς πολλές φωνές, μέ τήν ἀπαραίτητη αὐστηρότητα μέ τήν ὁποία ἡ ἑλληνική κυβέρνηση προσεγγίζει ὅλα αὐτά τά ζητήματα» εἶπε ὁ Πρωθυπουργός ἀπό τήν Βέροια.

    Γιά τίς εὐρωεκλογές, ὁ κ. Μητσοτάκης ζήτησε νά σταθεῖ μήνυμα σταθερότητος, συνέχειας μέσῳ τῆς ψήφου στήν ΝΔ. Προσέθεσε ὅτι θά ἐξαντλήσει τήν τετραετία καί οἱ ἐθνικές ἐκλογές θά γίνουν τό 2027. Παραλλήλως ἀπήντησε σέ ὅσους ἐμφανίζονται περισσότερο χριστιανοί καί περισσότερο πατριῶτες ἀπό τήν ΝΔ. «Κάποιοι, εἰδικά ἐδῶ στή Βόρεια Ἑλλάδα, ἐπιχείρησαν νά ἐργαλειοποιήσουν καί τόν πατριωτισμό καί τήν πίστη σας. Ἐμφανίστηκαν κάποια κόμματα τά ὁποῖα εἶπαν ἐμεῖς εἴμαστε οἱ πραγματικοί χριστιανοί, οἱ ἄλλοι δέν εἶναι. Δέν παίζει κανείς μέ τήν ὀρθοδοξία, δέν ἐργαλειοποιεῖ κανείς τήν πίστη, ὅλοι εἴμαστε χριστιανοί ὀρθόδοξοι, δέν ὑπάρχει χριστιανόμετρο –νά γυρίσετε τήν πλάτη σέ ὅλους αὐτούς οἱ ὁποῖοι ἐπιχειροῦν αὐτή τήν ἄθλια ἐκμετάλλευση τῶν θρησκευτικῶν αἰσθημάτων τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας» κατέληξε ὁ κ. Μητσοτάκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέ διεθνῆ ἀνυποληψία…
    Εφημερίς Εστία Μάι 20, 2024
    ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ συμβαίνει αὐτό πού βλέπουμε καί στήν καθημερινή ζωή.

    Ἐάν ἕνας ἄνθρωπος δέν εἶναι ἀποφασιστικός, παύουν νά τόν ὑπολογίζουν. Ὁμοίως ἐάν μιά χώρα συμπεριφέρεται κατά τρόπο φοβικό καί ὑποχωρητικό, παύει νά χαίρει ἐκτιμήσεως, μέ ἀποτέλεσμα νά κορυφώνονται οἱ εἰς βάρος της διεκδικήσεις. Αὐτό εἶναι ἕνα ἀπό τά προβλήματα τῆς σημερινῆς Ἑλλάδος.

    Tοῦ Εὐθ. Π. Πέτρου

    Γιά αὐτό καί κάθε γειτονική χώρα ὄχι ἁπλῶς ἐγείρει ἀπαιτήσεις, τό πράττει κατά τρόπον προσβλητικό καί περιφρονητικό. Πολύ ἁπλά δέν μᾶς ὑπολογίζουν. Μόλις προχθές ὁ Σκοπιανός Κρίστιαν Μιτσόσκι μᾶς εἶπε ὅτι θά ὀνομάζει τήν χώρα του ὅπως θέλει, καί ἄς τόν πᾶμε στό Διεθνές Δικαστήριο! Καί ἡ ἑλληνική Κυβέρνησις κάθεται καί τόν ἀκούει χωρίς νά ἀντιδρᾶ.

    Ὁ Ἀλβανός Πρωθυπουργός μᾶς ἐπανέλαβε ὅτι δέν ὑπάρχει «ζήτημα Μπελέρη» καί ὅτι ἡ χώρα του θά γίνει δεκτή στήν ΕΕ, εἰς πεῖσμα τῶν διαφωνιῶν τῆς Ἑλλάδος. Καί ἡ ἑλληνική Κυβέρνησις κάθεται καί τόν ἀκούει χωρίς νά ἀντιδρᾶ.

    Τό καθεστώς Ἐρντογάν βεβηλώνει τήν Μόνη τῆς Χώρας, καί τό μόνο πού βρίσκει νά πεῖ ὁ Ἕλλην ὑπουργός τῶν Ἐξωτερικῶν εἶναι πώς «ἐκτιμᾶ» ὅτι ἡ τουρκική Κυβέρνησις θά ἐπαναξιολογήσει τήν ἀπόφασή της. Μά εἶναι σοβαρή δήλωσις αὐτή; Σέ μιά κανονική χώρα θά ἀρκοῦσε γιά νά τόν ἔχει ἀποπέμψει ὁ Πρωθυπουργός μέ συνοπτικές, ἄν μή, καί ἀτιμωτικές διαδικασίες. Σέ μιά κανονική χώρα… Δυστυχῶς, ἡ ἀνυποληψία στήν ὁποία ἔχουμε περιέλθει δέν εἶναι ἐπίτευγμα μίας μόνον κυβερνήσεως. Μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις συγκεκριμένων προσώπων, ὁλόκληρο τό πολιτικό σύστημα ἔχει συνεργήσει στήν διαμόρφωση τῆς σημερινῆς καταστάσεως. Ἡ αἰτία εἶναι γνωστή. Ἀδράνεια ἀπέναντι στίς προκλήσεις καί προσπάθειες συγκαλύψεως τῶν προβλημάτων, ἀντί τῆς ἀναζητήσεως λύσεων. Μία τέτοια περίπτωσις ἦταν ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, διά τῆς ὁποίας τό «μακεδονικό» πρόβλημα «κουκουλώθηκε» χωρίς νά ἐπιλυθεῖ. Εἶχε προηγηθεῖ ὅμως μιά πολιτική στρουθοκαμηλισμοῦ πού διήρκεσε πολλές δεκαετίες. Τό ἑλληνικό Κράτος ἠρνεῖτο νά ἀναφέρει καί τήν λέξη «μακεδονικό», προέβαινε δέ καί σέ σχετικές συστάσεις πρός τούς δημοσιογράφους (μεταξύ τῶν ὁποίων καί ὁ γράφων) ἀφήνοντας τόν ἀείμνηστο Νικόλαο Μάρτη νά εἶναι ἡ μοναδική ἐθνική φωνή πού ἀκόμη ὀρθωνόταν.

    Τό γεγονός ὅτι ἡ τακτική αὐτή ἦταν ἐσφαλμένη κατεδείχθη τό 2008 κατά τήν Σύνοδο τοῦ ΝΑΤΟ στό Βουκουρέστι. Ἐκεῖ ἡ ἑλληνική Κυβέρνησις, μέ Πρωθυπουργό τόν Κώστα Καραμανλῆ, ὑπεραμύνθηκε τῶν ἐθνικῶν θέσεων καί ἀπέδειξε ὅτι μποροῦμε νά ἔχουμε διπλωματικές ἐπιτυχίες στηριζόμενοι στίς δικές μας δυνάμεις. Ἦταν ὅμως ἡ τελευταία ἀναλαμπή ἀποφασιστικῆς ἐθνικῆς πολιτικῆς. Δυστυχῶς ἡ κληρονομιά ἐκείνης τῆς ἐπιτυχίας ἀπεμπολήθηκε ἀπό τίς ἑπόμενες γενιές πολιτικῶν, οἱ ὁποῖοι σήμερα ἔχουν φθάσει νά ἐρίζουν γιά τόν χρόνο ψηφίσεως τῶν μνημονίων πού περιλαμβάνει ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. Τό ἐνδεχόμενο νά καταγγελθεῖ ἀμέσως καί νά ἀπαιτήσουμε ἐμπορική ἀπομόνωση τῆς γειτονικῆς χώρας, δέν ἔχει προτείνει κανείς. Ἄς ἀναλάβουν μιά σχετική πρωτοβουλία οἱ βουλευτές, οἱ ὁποῖοι στήν συνεδρίαση τῆς Ἐπιτροπῆς Ἐξωτερικῶν καί Ἀμύνης, ἐπιμόνως χρησιμοποιοῦσαν τό ὄνομα «Σκόπια» γιά τό γειτονικό μόρφωμα ἀποφεύγοντας τό ψευδεπίγραφο «Βόρεια Μακεδονία».

    Εἶναι μιά στιγμή κατά τήν ὁποία θά μπορούσαμε νά δείξουμε ἄν ἔχουμε τό πραγματικό εἰδικό βάρος (ἤ τό «γεωπολιτικό ἀποτύπωμα») γιά τό ὁποῖο κομπάζει ἡ Κυβέρνησις. Νά ἀπαιτήσουμε δηλαδή ἐμπορικό ἀποκλεισμό τῶν Σκοπίων ἀπό ὁλόκληρη τήν ΕΕ, ἀπειλῶντας, σέ ἀντίθετη περίπτωση, μέ διαρκές βέτο σέ ὅλα τά ἐπίπεδα καί σέ ὅλες τίς ἀποφάσεις. Καί ἄς μήν ἰσχυρισθεῖ ὅτι μιά τέτοια πολιτική θά ἦταν «ἀνεύθυνη». Ἀνεύθυνη πολιτική συνιστᾶ ἡ ἐγκατάλειψις τῶν ἐθνικῶν θέσεων. Ἀπ’ ἐναντίας ἡ ἀποφασιστικότης εἶναι αὐτή πού θά φέρει τήν ἀποκατάσταση τοῦ σεβασμοῦ τῆς διεθνοῦς κοινότητος πρός τήν χώρα. Καί τότε μπορεῖ νά ἀρχίσουν νά μᾶς ὑπολογίζουν καί οἱ λοιποί γείτονες. Διότι ἐπιπροσθέτως θά ἀποκτήσουν καί κάποιο νόημα, οἱ ἐπικλήσεις στόν διεθνῆ παράγοντα, δηλαδή στούς συμμάχους καί ἑταίρους μας, γιά τήν στήριξη τῆς χώρας μας. Στήριξη, τήν ὁποία δέν ἔχουμε δεῖ ἀπό κανέναν, καθώς ὅλοι μόνον ἀπαιτήσεις ἔχουν. Ἀλλά ἔτσι τούς συνηθίσαμε νά μᾶς βλέπουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΟΞΙΚΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. 4 ΟΡΕΙΝΟΙ ΝΟΜΟΙ (ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ) ΣΤΙΣ 4 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ «ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ».
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/4-4.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινους όρχεις – Η σύνδεση με την υπογονιμότητα.
    Μικροπλαστικά υπάρχουν, εκτός από τον αέρα, το νερό, τα τρόφιμα και το ανθρώπινο σώμα, και στα αναπαραγωγικά όργανα με άγνωστες ακόμα συνέπειες για τον οργανισμό του ανθρώπου.
    Σημαντικές συγκεντρώσεις μικροπλαστικών ανιχνεύθηκαν στους όρχεις των ανθρώπων και των σκύλων, μια εσωτερική μόλυνση που σύμφωνα με τους ερευνητές ίσως συνδέεται με το φαινόμενο της μειωμένης παραγωγής σπερματοζωαρίων που παρατηρείται στους άνδρες σε όλο τον κόσμο.
    «Στην αρχή αμφέβαλλα για το εάν τα μικροπλαστικά μπορούν να διεισδύσουν στο αναπαραγωγικό σύστημα» σχολίασε ο Σιαοζιόνγκ Γιου του Πανεπιστημίου του Νιου Μέξικο, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Toxicological Science.
    «Έμεινα έκπληκτος όταν έλαβα τα αποτελέσματα για τους σκύλους. Και εξεπλάγην ακόμα περισσότερο με τα αποτελέσματα για τους ανθρώπους» είπε.
    «Το PVC απελευθερώνει πολλά χημικά που παρεμβαίνουν στη σπερματογένεση και διαταράσσουν το ορμονικό σύστημα»
    Κανένα από τα δείγματα δεν ήταν απαλλαγμένο από μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικών. Συνολικά 12 διαφορετικά πολυμερή ανιχνεύθηκαν σε 23 ανθρώπινους όρχεις που προήλθαν από νεκροψίες, καθώς και σε 47 όρχεις σκύλων που είχαν υποβληθεί σε στείρωση σε διάφορα κτηνιατρεία και καταφύγια ζώων.
    Ο Γιου αποφάσισε να πραγματοποιήσει την έρευνα όταν ενημερώθηκε για πρόσφατη μελέτη που ανίχνευε μικροπλαστικά στον ανθρώπινο πλακούντα.
    Ο ερευνητής ακολούθησε την ίδια μεθοδολογία, στην οποία το δείγμα ιστού υποβάλλεται σε χημική κατεργασία για να διαλυθούν τα λίπη και οι πρωτεΐνες και στη συνέχεια τοποθετείται σε φυγόκεντρο, οπότε τα πλαστικά συγκεντρώνονται στον πάτο του δοκιμαστικού σωλήνα.
    Στη συνέχεια το υλικό αυτό θερμαίνεται στους 600 βαθμούς Κελσίου και οι ατμοί αναλύονται με φασματόμετρο μάζας για να προσδιοριστεί η χημική σύσταση.
    Στους σκύλους, η μέση συγκέντρωση ήταν 123 μικρογραμμάρια πλαστικού ανά γραμμάριο ιστού, ενώ στους ανθρώπους το νούμερο εκτινασσόταν στα 329 μικρογραμμάρια.
    Και στις δύο περιπτώσεις το πιο άφθονο πολυμερές ήταν το πολυαιθυλένιο (PE), πλαστικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε μπουκάλια, σακούλες και διάφορες συσκευασίες, ενώ στη δεύτερη θέση βρισκόταν το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το οποίο χρησιμοποιείται σε σωλήνες ύδρευσης και άλλες εφαρμογές.
    Η μέτρηση των σπερματοζωαρίων δεν ήταν δυνατή στους ανθρώπινους όρχεις λόγω των υγρών συντήρησης, στην περίπτωση των σκύλων όμως διαπιστώθηκε ότι τα υψηλότερα επίπεδα του PVC, αλλά όχι του PE, συνδέονται στατιστικά με μειωμένα σπερματοζωάρια.
    «Το PVC απελευθερώνει πολλά χημικά που παρεμβαίνουν στη σπερματογένεση και διαταράσσουν το ορμονικό σύστημα» επισήμανε ο Γιου.
    Και πρόσθεσε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί αν η ρύπανση από μικροπλαστικά είναι αιτία της ολιγοσπερμίας που παρατηρείται σε όλο και περισσότερους άνδρες, κάτι που όπως λέει έχει παρατηρηθεί και στους αρσενικούς σκύλους.
    «Υπάρχουν πολλά άγνωστα σημεία. Πρέπει να εξετάσουμε τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες» είπε ο ερευνητής. «Είναι τα μικροπλαστικά ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη μείωση;».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυτοφάρμακο εντοπίστηκε στο σπέρμα ανδρών με υπογονιμότητα – Χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα.
    Η γλυφοσάτη χρησιμοποιείται ευρέως ως φυτοφάρμακο - ζιζανιοκτόνο και ξηραντικό καλλιεργειών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Νεκροταφείο» ανεμογεννητριών στο Τέξας μολύνει το περιβάλλον που υποτίθεται ότι θα διέσωζαν!
    Εικόνες από το μέλλον και για την Ελλάδα;
    Πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη ευαγγελίζεται και η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στην Δύση αλλά εκτός της ανεργίας και του κλεισίματος των μεγάλων εργοστασίων και λιγνιτορυχείων της Ελλάδας, η χώρα σε λίγα χρόνια θα έχει τεράστιο πρόβλημα για το που θα αποθέσει τις ανεμογεννήτριες που θα έχουν εξαντλήσει τον χρόνο ζωής και δεν ανακυκλώνονται.
    Αρκεί να δούμε ένα αντίστοιχο “νεκροταφείο” ανεμογεννητριών στο Τέξας για να καταλάβουμε τι θα γίνει στην χώρα όπου δεν θα προλαβαίνουμε να τις θάβουμε και θα μολύνουν πιθανόν και τον υδροφόρο ορίζοντα.
    Ας ελπίσουμε ότι θα έχει βρεθεί κάποια άλλη λύση μέχρι τότε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συρρίκνωση του εγκεφάλου του σύγχρονου ανθρώπου και οι άγνωστες αιτίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΣΤΟ 85% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ.
    Προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια
    Η προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια (αγγ.: Progressive multifocal leukoencephalopathy ή PML) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από καταστροφή των κυττάρων που παράγουν την μυελίνη, μια ελαιώδη ουσία που βοηθά στην προστασία των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό, γνωστή και ως λευκή ουσία του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ).
    Η ασθένεια προκαλείται από έναν ιό που ονομάζεται ιός JC (JCV), που πήρε το όνομά του από τα αρχικά του ασθενούς στον οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά. Ο ιός είναι ευρέως διαδεδομένος και βρίσκεται στο 85% του γενικού ενήλικου πληθυσμού. Παραμένει ανενεργός σε υγιή άτομα και προκαλεί νόσο μόνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιου έχει εξασθενήσει σοβαρά, όπως σε άτομα με HIV/AIDS, αιματολογικές κακοήθειες και σε όσους λαμβάνουν ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.
    Οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό JC αναπτύσσουν ποικίλα συμπτώματα, τα οποία σχετίζονται με τη θέση και το μέγεθος της βλάβης στον εγκέφαλο, και μπορεί να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων έως μηνών. Τα πιο εμφανή συμπτώματα είναι η αδεξιότητα, η προοδευτική αδυναμία, και οι παρατηρήσιμες οπτικές και λεκτικές αλλαγές και μερικές φορές αλλαγές στην προσωπικότητα. Αυτός ο προοδευτικός εκφυλισμός οδηγεί στην απειλητική για τη ζωή αναπηρία και (συχνά) θάνατο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ (ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ) ΑΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ 4.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/500000-4500000.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...