ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Μαΐου 2024

«Ευχάριστη έκπληξη» στο Δέλτα του Έβρου: Εντοπίστηκε μοναχικός μαύρος κύκνος. Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 2 μέτρα ενώ τρέφεται με υδρόβια φυτά και άλγη.

 



Αποφυλακίζεται (με περιοριστικούς όρους) ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα αποκτήσει το θάρρος να κάνει χαρακίρι. Χαντάκωσε τον χώρο με τις επιλογές και τις τραγικές παλινωδίες του. Δεν είχε το θάρρος να κάνει ούτε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και γι αυτό άρπαξε την νόσο στις φυλακές - ευτυχώς το ξεπέρασε, έστω και δύσκολα. Ο τετραπέρατος Τράγκας δεν τα κατάφερε.

 







Στο Δέλτα του Έβρου εντοπίστηκε ένας μοναχικός μαύρος κύκνος, από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής.

Μάλιστα, στο Facebook, αναρτήθηκαν και φωτογραφίες του πανέμορφου μαύρου κύκνου, στις οποίες γίνεται λόγος για «ευχάριστη έκπληξη».

Ο μαύρος κύκνος ζει στην Αυστραλία, την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία και επιλέγει μεγάλες λίμνες, λιμνοθάλασσες, υγροβιότοπους, ποτάμια ενώ να εμφανιστεί και κατά μήκος ακτών, όπως συνέβη με τον μαύρο κύκνο που εμφανιζόταν στο Πόρτο Ράφτη.

Ο μαύρος κύκνος, όπως και άλλα είδη κύκνων, είναι μονογαμικός. Συνήθως ζευγαρώνει εφ’ όρου ζωής με ένα ταίρι και αν αυτό πεθάνει δεν προσπαθεί να βρει άλλο. Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 2 μέτρα ενώ τρέφεται με υδρόβια φυτά και άλγη.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...