ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Μαΐου 2024

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΡΙΝ 571 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ…

 

 

 

Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΥΙΔ ΧΙΛΜΠΕΡΤ.

 

 

 

 

 


16 Απριλίου 2024. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που βρισκόταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι  της Πόλης.

 

         

Σημαίνει  ο  Θεός,  σημαίνει  η  Γη,  σημαίνουν  τα  Επουράνια.

Σημαίνει  κι  η  Αγιά  Σοφιά,  το  Μέγα  Μοναστήρι.

Σώπαινε  κυρά  Δέσποινα,  και  μην  πολυδακρύζεις.

Πάλι  με  χρόνους,  με  καιρούς,  πάλι  δικά  μας  θάναι.

 

 

 

 

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕΤΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ.

 

 

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ 1913

 

«ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ. Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 29 ΜΑΪΟΥ 1453. Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΝΗΜΗ...

 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια:

  1. «Η Ιαπωνία και η Ελλάδα, πέραν της μακράς ναυτιλιακής παράδοσης, έχουν πολλά κοινά μορφολογικά χαρακτηριστικά, όπως η θάλασσα και τα διάσπαρτα νησιά, αλλά και κοινά στοιχεία κουλτούρας, όπως η μεγάλης σημασίας υγιεινή διατροφή με βάση τα θαλασσινά. Είναι γεγονός ότι ο μοναδικός μνημειακός πλούτος της χώρας προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Οι Ιάπωνες επισκέπτονται την Ελλάδα γοητευμένοι από τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας. Εντυπωσιάστηκα από την αρχιτεκτονική τελειότητα του Παρθενώνα, θαυμάζοντας τη μεγαλοπρέπεια και την κομψότητα αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος που κτίστηκε πριν από 2.500 χρόνια. Πραγματικά νιώθω ευγνώμων για το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκομίσω μία τέτοια μοναδική εμπειρία. Στα σχολεία της Ιαπωνίας και ειδικότερα στα μαθήματα των κοινωνικών και φυσικών επιστημών και των μαθηματικών, διδάσκεται, με διάφορους τρόπους, η σοφία των αρχαίων Ελλήνων. Ένα παράδειγμα είναι πως διδάσκεται το βιβλίο "οι Μύθοι του Αισώπου" το οποίο μεταφράστηκε στα Ιαπωνικά πριν από περίπου 400 χρόνια (η ίδια το ξαναδιάβασε με αφορμή την επίσκεψή της στη χώρα μας όπως αναφέρει). Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός συνεχίζει να εμπνέει την Ιαπωνία μέχρι και σήμερα»

    Τα λόγια της Πριγκίπισσας Κάκο για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό που μας άφησαν κληρονομιά οι ένδοξοι πρόγονοι μας.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ.Αρναούτογλου για υπογεννητικότητα: «Το 2186 θα γεννηθεί το τελευταίο παιδί Ελλήνων».
    Ο μετεωρολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σάκης Αρναούτογλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «The 2Night Show», αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ελλάδα, τονίζοντας πως το 2186 θα γεννηθεί το τελευταίο παιδί Ελλήνων.
    «Το κλίμα και ο καιρός δεν έχουν σύνορα, πρέπει να υπάρχει ένας κοινός στόχος στην Ευρωβουλή για όλες τις χώρες της Ευρώπης.
    Τα προβλήματα είναι πολλά, από την ακρίβεια, από αυτά που βιώνουμε, το λεγόμενο brain drain, τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, με την υπογεννητικότητα που έχει χτυπήσει κόκκινο.
    Δεν κάνουμε παιδιά. Είχα διαβάσει ότι αν βαδίσουμε με αυτόν τον τρόπο, το 2186 θα είναι το τελευταίο ζευγάρι Ελλήνων που θα υπάρξει και θα γεννηθεί το τελευταίο παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαβρόφ: «Το ΝΑΤΟ έπρεπε να είχε διαλυθεί μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τον τερματισμό του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αυτό δεν έγινε. Ο λόγος ήταν η ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ».
    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε σήμερα Τετάρτη (29/5) πως «πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το μπλοκ του ΝΑΤΟ έπρεπε να είχε διαλυθεί μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τον τερματισμό του Συμφώνου της Βαρσοβίας».
    Συγκεκριμένα ο Σ.Λαβρόφ ανέφερε:
    «Σήμερα, πολλοί ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες στη Δύση εκφράζουν την άποψη που διακήρυσσαν οι συνάδελφοί τους εδώ και πολλά πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες.
    Δηλαδή το γεγονός ότι όταν έπαψε να υπάρχει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όταν η Σοβιετική Ένωση έτεινε το χέρι της για ενοποίηση με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Δύση συνολικά στη βάση της ισότητας, των αμοιβαίων οφελών και του σεβασμού και ουσιαστικά κανείς δεν διάλυσε το ΝΑΤΟ. Και στην πραγματικότητα κανείς δεν το σχεδίαζε».
    Ο Λαβρόφ σημείωσε, σύμφωνα με το TASS, ότι «μόλις χθες, ένας διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, ο πολιτικός επιστήμονας Τζέφρι Σακς, ανέφερε αυτό το λάθος σε μια συνέντευξη με τον [Αμερικανό δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν] Τάκερ Κάρλσον».
    «Αυτό δεν έγινε. Τώρα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο λόγος ήταν η ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ» υποστήριξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ερντογάν: «Συγχαίρω την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης – Ευλογημένη νίκη».
    Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τ.Γιλμάζ αναφέρει πως «ήταν από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία».
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του σήμερα Τετάρτη (29/5), έδωσε συγχαρητήρια για την 571η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ενώ έκανε λόγο για «ευλογημένη νίκη».
    «Συγχαίρω την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης. Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη αυτή η ευλογημένη νίκη.
    Μετά την κατάκτηση, η οποία επέτρεψε στο αγαπημένο μας έθνος να ριζώσει σε μια ήπειρο με τη στρατιωτική ευφυΐα, την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του ηρωικού στρατού μας, η Κωνσταντινούπολη κατέστη ένα κέντρο όπου ζούσαν μαζί διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί χάρη στην ανεκτικότητα και τη δίκαιη διοίκηση του μεγάλου κρατικού άνδρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ», τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
    Ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε ότι η Κωνσταντινούπολη, η οποία φέρει τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών πόλεων του κόσμου ως επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Τουρκίας και πρόσθεσε:
    «Η πίστη, η αποφασιστικότητα και το κουράγιο που επέδειξαν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και οι ηρωικοί στρατιώτες του κατά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μας δίνει σήμερα έμπνευση για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα.
    Με αφορμή την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μνημονεύω με ευσπλαχνία, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και τους αγαπητούς μας μάρτυρες που μας άφησαν κληρονομιά αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη και χαιρετίζω όλους τους πολίτες μας με τα πιο εγκάρδια συναισθήματά μου».
    Αντιπρόεδρος της Τουρκίας: «Ήταν από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία»
    «Συγχαίρω την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, του μαργαριταριού του κόσμου και μιας από τις πιο ένδοξες νίκες της ιστορίας μας.
    Μνημονεύω με ευσπλαχνία και ευγνωμοσύνη τον κατακτητή της ιερής κατάκτησης, τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τους ιερούς μας μάρτυρες που μας εμπιστεύτηκαν αυτή τη μοναδική πόλη και έκαναν αυτά τα εδάφη πατρίδα μας», είπε στο μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Μοσάντ απειλεί τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

    Απειλές από τον πρώην επικεφαλής της Μοσάντ φέρεται να δέχθηκε μια γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σε μια σειρά από μυστικές συναντήσεις, ώστε να εγκαταλείψει έρευνα για εγκλήματα πολέμου.
    Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα του Guardian, oι μυστικές επαφές του Γιόσι Κόεν με την εισαγγελέα του ΔΠΔ, Φατού Μπενσούντα, έλαβαν χώρα κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν της απόφασής της να ανοίξει μια επίσημη έρευνα για φερόμενα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα υπό ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακά εδάφη.
    Η εν λόγω έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2021, κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά το αίτημα του διαδόχου της Μπενσούντα, Κάριμ Χαν, για ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για τις ενέργειες του Ισραήλ στο πλαίσιο του πολέμου στη Γάζα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ;
    Στα εκκλησιαστικά βιβλία, υπάρχουν πολλές υβριστικές, προσβλητικές φράσεις, καθώς και αναθεματισμοί, κατά των Ελλήνων και κυρίως κατά του πνεύματος και του ιδεώδους του Έθνους μας. Και δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος Αρχαία Ελληνικά για να καταλάβει τι σημαίνουν και που αναφέρονται όροι, όπως: μωρία, ψεύδος, σκαιότητα, πλάνη (=απάτη) κ.α.
    Δυστυχώς ψάλλονται σε κάθε χριστιανικό ναό στη χώρα μας.
    Τι νόημα έχει να υπάρχουν ακόμη αυτές οι αναφορές;
    Σε τι εξυπηρετούν και ποιούς;

    https://enneaetifotos.blogspot.com/2018/02/blog-post_25.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ.
    Ο Ιούδας των ιερών γραφών είχε τόσο φιλότιμο που μόλις συναισθάνθηκε το μέγεθος της προδοσίας του, είχε την παλικαριά και τη λεβεντιά να αυτοκτονήσει.
    Ο Γεννάδιος Σχολάριος και όλοι οι μαυροφορεμένοι, όχι μόνο δεν μετάνιωσαν, αλλά απολάμβαναν για τετρακόσια χρόνια τα αργύρια της πράξης τους. Ο σουλτάνος, σε παλλαϊκή συγκέντρωση, υποδέχθηκε τον Γεννάδιο Σχολάριο και του απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους.

    https://enneaetifotos.blogspot.com/2018/05/blog-post_2.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...