ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Μαΐου 2024

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ: «Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΛΕΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΠΙΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ».

 


Μέσος όρος IQ ανά χώρα (ενημερωμένο το 2024). Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ 2024. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 59η ΘΕΣΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ, ΤΟ ΝΕΠΑΛ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ


Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ; ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ζ.Π. Δένδιας σε βουλευτές που τον άκουγαν σαν μοσχάρια: «Απειλείται η ύπαρξη της Ελλάδας από την Τουρκία». Μέ διακατέχει μιά τεράστια ἀγωνία. Δέν σᾶς τό ἔχω κρύψει. Ἄλλως τε οἱ περισσότεροι ἀπό ἐσᾶς μέ ξέρετε πάρα πολλά χρόνια καί ξέρετε ὅτι λέω αὐτά πού αἰσθάνομαι μέσα σέ αὐτή τήν αἴθουσα». «Εἴμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι». «Η ὥρα ἡ κακιά» δέν θά ἔλθει ἀπό χῶρες ὅπως τά Σκόπια, ἀλλά ἀπό τήν Τουρκία».





       

               ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ

ΔΕΝΔΙΑΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΩΝΙΑ».
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΔΕΝΔΙΑ, ΠΑΡΕ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΧΩΡΑ".
 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πήρε σαφείς αποστάσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, περί της «υπαρξιακής απειλής» που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «η χώρα μας δεν είναι αφελής. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη φάση διαλόγου με την Τουρκία, έχει αλλάξει το γεγονός, ότι έχει σταματήσει να υφίσταται η ύπαρξη συγκεκριμένων διαφορών.


Μία είναι η διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ. και υφαλοκρηπίδας και πολλών διαφωνιών με τη γείτονα χώρα».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αποτυπώθηκαν αυτές οι διαφορές με πολύ καθαρό τρόπο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τις διατύπωσε δυνατά και καθαρά τις ελληνικές θέσεις και στην τελευταία του επίσκεψη στην Άγκυρα.

Όταν, λοιπόν, αποτυπώνονται οι θέσεις αυτές, οι οποίες είναι διαφορετικές, σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε και η ανάγκη διαλόγου για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Αλλά εμείς, σταθερά πιστεύουμε ότι ο διάλογος έχει απτά αποτελέσματα, έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

 

ΔΕΝΔΙΑΣ  ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΩΝΙΑ».

Ο Δένδιας μιλώντας προχθές σε βουλευτές  είπε:  «Εἴμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι». «Η ὥρα ἡ κακιά» δέν θά ἔλθει ἀπό χῶρες ὅπως τά Σκόπια, ἀλλά ἀπό τήν Τουρκία». 

Την προηγούμενη Παρασκευή (17/52024) ο υπουργός Εξωτερικών, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τουρκία δήλωσε στους βουλευτές, που τον άκουγαν σαν μοσχάρια, ότι: «δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα».

«Απειλείται η ύπαρξη της Ελλάδας από την Τουρκία. Μέ διακατέχει μιά τεράστια ἀγωνία. Δέν σᾶς τό ἔχω κρύψει. Ἄλλως τε οἱ περισσότεροι ἀπό ἐσᾶς μέ ξέρετε πάρα πολλά χρόνια καί ξέρετε ὅτι λέω αὐτά πού αἰσθάνομαι μέσα σέ αὐτή τήν αἴθουσα».

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι «βεβαίως, η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο ΑΕΠ που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Οι πόλεμοι η βασικότερη πηγή εσόδων των ΗΠΑ μετά τον Β’ΠΠ!
    Οι εξαγωγές όπλων αποτελούν βασική πηγή εσόδων για τις ΗΠΑ.
    Σε ιδιαίτερα επικερδή… μπίζνα έχουν μετατρέψει οι Αμερικανοί τον πόλεμο, με τα σχετικά στοιχεία να «μιλούν» από μόνα τους.
    Όπως φαίνεται και σε βίντεο που «ανέβασε» στο λογαριασμό του στο Twitter ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Ryan Knight, οι εξαγωγές όπλων αποτελούν βασική πηγή εσόδων για τις ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    «Ο πόλεμος είναι μεγάλη επιχείρηση. Και κανείς δεν εξάγει περισσότερους πυραύλους, βόμβες και όπλα από τις ΗΠΑ. Θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα πιστέψετε τους πολιτικούς των ΗΠΑ όταν πρόκειται για θέματα πολέμου. Οι αυτοκρατορίες που βγάζουν τρισεκατομμύρια δολάρια από τον πόλεμο θα κάνουν πάντα την ειρήνη να φαίνεται “ριζοσπαστική”», σημειώνει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευάγγελος Αντώναρος πρώην εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή: «Τουρκολάγνος ο Κ.Μητσοτάκης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...