ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαΐου 2024

Το τουρκικό (αόρατο) μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ (που θα βομβαρδίσει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη) πραγματοποίησε τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του. Το ομοφυλοφιλικό τόξο που κυβερνά την Ελλάδα ετοιμάζει νέα φουρνιά γκαρσονιών για την Μύκονο

 


«Sky Dome»: Η Τουρκία κατασκευάζει σύστημα αεράμυνας στα πρότυπα του ισραηλινού «Σιδηρού Θόλου»

 

 

Εντός του έτους θα παραλάβει η Τουρκία το σύνολο των 134 αναβαθμισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ACV-15. Η αναβάθμιση ξεκίνησε το 2019 και υλοποιείται από τις Aselsan και FNSS
Το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ, ολοκλήρωσε σήμερα Δευτέρα (6/5/2024) τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του. Το KAAN έφτασε στα 10.000 πόδια μέσα σε 14 λεπτά, φτάνοντας σε ταχύτητα 230 κόμβων.

 

 

 

 Τα χαρακτηριστικά του

Το ΚΑΑΝ διαθέτει επίσης προηγμένους αισθητήρες επί του σκάφους και ταχεία μεταφορά δεδομένων μεταξύ άλλων επιχειρησιακών κέντρων. Έτσι, το αεροσκάφος μπορεί να παρέχει άμεση και αποτελεσματική μεταφορά της εικόνας στην επιχειρησιακή περιοχή στα στοιχεία της αποστολής.

 

Το ΚΑΑΝ ελαφρύνει επίσης το φόρτο εργασίας των πιλότων με την αποτελεσματική συνεργασία ανθρώπου-μηχανής, παρέχοντας στον πιλότο δυνατότητες να λαμβάνει σωστές αποφάσεις σε πολύπλοκα πολεμικά περιβάλλοντα.

Το αεροσκάφος θα ενημερώνει επίσης τον πιλότο ανιχνεύοντας τις ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της μάχης στην επιχειρησιακή περιοχή χάρη σε προηγμένα συστήματα, μπορεί επίσης να είναι έτοιμο για υπηρεσία σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο αποστολών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αποτελεσματικών εξορμήσεων.

Σχεδιασμένο με μονοθέσιο πιλοτήριο, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος θα έχει δύο κινητήρες, χαμηλή ορατότητα έναντι των ραντάρ, δυνατότητα μεταφοράς όπλων εντός της ατράκτου, προηγμένα συστήματα πτήσης και βολής, ραντάρ διπλής λειτουργίας και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

Το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος κατασκευάζεται από σύνθετα υλικά (RAM) που έχουν την ικανότητα να απορροφούν την εκπεμπόμενη ακτινοβολία των ραντάρ.

Το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος τραβάει την προσοχή με τη διπλή ουρά, τον διπλό κινητήρα και τη γωνιώδη δομή του. Το αεροσκάφος, το οποίο είναι ένα πλήρες μαχητικό με τα ανώτερα χαρακτηριστικά του, έχει μήκος 21 μέτρα, ύψος 6 μέτρα και άνοιγμα φτερών 14 μέτρα.

Το αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος 55 χιλιάδων ποδιών, θα μπορεί να πετάξει 1,8 φορές ταχύτερα από τον ήχο.

Έχουν επίσης δρομολογηθεί μελέτες για τον εγχώριο κινητήρα του αεροσκάφους, ενώ σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στο ρύγχος του αεροσκάφους ένα ραντάρ που θα παραχθεί από την ASELSAN.

Η ASELSAN αναπτύσσει επίσης ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ηλεκτροοπτικό σύστημα επιτήρησης 360 μοιρών που θα χρησιμοποιηθεί στα εθνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το KAAN έχει σχεδιαστεί ως ένα αεροσκάφος που θα επιχειρεί μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που θα ενεργούν ως ομάδα.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...