ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Μαΐου 2024

Τουρκία: «Θα παράγουμε 250 άρματα ALTAY, τα 85 με βοήθεια από τη Ν.Κορέα. Θα παράγουμε νέο αεριωθούμενο drone-αυτοκτονίας». Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. Ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κατασκευάζει ή να παράγει τίποτε. Πρέπει να είναι αποκλειστικά τουριστική χώρα.

 



Εντοπίστηκε υπόγεια ποσότητα νερού στην Σελήνη έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή της επιφάνειάς της. Στο μέλλον θα μπορούν να συντηρηθούν σεληνιακές αποικίες με μεγάλους πληθυσμούς





Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει προσδώσει νέα διάσταση στους σχεδιαστές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, αλλά και όλων των δημιουργών μη επανδρωμένων αεροχημάτων σε όλο τον πλανήτη. Στο πνεύμα αυτό ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προέβη σε σχετικές δηλώσεις.

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έφερε μια νέα διάσταση στους πολέμους με drones. Drone καμικάζι, για παράδειγμα. Γράφεις τις συντεταγμένες που θα πάει, πάει και χτυπά. Αποτελεί μεγάλη απειλή και για τις δύο πλευρές. Δουλεύουμε και σε αυτό», τόνισε ο Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Γκιουλέρ είπε επίσης ότι η Τουρκία συνεχίζει τις εργασίες σχετικά με τη δημιουργία του τανκς Altay: «Στο πρώτο στάδιο, θα παράγουμε 250 μονάδες. Τα πρώτα 85 τανκς θα γίνουν με τη συνεργασία των φίλων μας Κορεατών, τα υπόλοιπα θα τα ετοιμάσουμε με δικά μας υλικά».

Η TAI μετέτρεψε το εκπαιδευτικό της σύστημα Simsek σε drone καμικάζι. Το πρόγραμμα για το σύστημα υψηλής ταχύτητας στόχου-drone ξεκίνησε το 2009 για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού στρατού για εκπαίδευση εναντίον εναέριων στόχων, προσομοίωσης εχθρικών αεροσκαφών ή πυραύλων και μπορεί να εκτοξεύεται από άλλα drone.

Δημιουργήθηκε ως μια υπερτροφοδοτούμενη πλατφόρμα υψηλής ταχύτητας με μέγιστη ταχύτητα 400 κόμβων (740 χλμ/ώρα) που μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 15.000 ποδιών.

Ο Τεμέλ Κοτίλ, επικεφαλής της TAI, είπε σε μια συνέντευξη στις 25 Απριλίου στο CNN Turk, ότι το σύστημα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως drone καμικάζι. «Μπορεί να μεταφέρει 5 κιλά εκρηκτικών και μπορεί να πετάξει περίπου 100-200 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από UAV. Παράγουμε 100 drones Simsek ετησίως», είπε ο Κοτίλ. Η TAI δεν έχει δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την τροποποίηση.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Ιράν: Αεροπλανοφόρο με drones ετοιμάζει το ιρανικό Ναυτικό. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΟΥΤΕ ΒΑΡΚΑ.
    Αποτελεί μετασκευή ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
    Το Ιράν προετοιμάζεται να εγκαινιάσει το πρώτο του αεροπλανοφόρο, το Shahid Bahman Bagheri, το οποίο είναι ένα μετασκευασμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που παλαιότερα ονομαζόταν Sarvin.

    Το Shahid Bagheri ξεκίνησε ως boxship, κατασκευασμένο από την Hyundai Heavy Industries το 2000.
    Πρόσφατα μετατράπηκε στο ιρανικό ναυπηγείο ISOICO, δυτικά του Bandar Abbas, και τώρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

    Το ανακατασκευασμένο πλοίο έχει επεκταθεί στο κατάστρωμα και διαθέτει περίπου 170 μέτρα διάδρομο αποπροσνήωσης, ικανό να φιλοξενήσει την απονήωση και προσνήωση ενός εκτεταμένου στόλου drones μεγάλης εμβέλειας.
    Το πρακτορείο ειδήσεων των Φρουρών της Επανάστασης, FARS, το περιέγραψε ως «κινητή ναυτική πόλη», ικανή να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμπορικών δρόμων του Ιράν και τα δικαιώματα των Ιρανών ναυτικών στην ανοιχτή θάλασσα.

    Η δημοσίευση του FARS ανέφερε ότι: «Η σειρά αυτών των νέων αμυντικών και πολεμικών καινοτομιών στην κατασκευή βαρέων πλοίων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ελαφρών σκαφών και τον εξοπλισμό τους με διάφορα συστήματα, μπορεί να ενισχύσει την κυριαρχία του Ιράν στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν, παραμένοντας πάντα ένα βήμα μπροστά από τους περιφερειακούς εχθρούς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...