ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαΐου 2024

Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ: «Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ στην επερχόμενη συμφωνία για τη Γάζα, αν οι ΗΠΑ μας δώσουν πυρηνική τεχνολογία». ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 



Σε άσκηση του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο συμμετείχε το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu. Μέρος άσκησης αποτελεί η κοινή απόβαση Ισπανών και Τούρκων πεζοναυτών σε ευρωπαϊκή – ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ακτή. Οι Έλληνες πολιτικοί ασκούνται σε άλλου είδους αποβάσεις τύπου Κασσελάκη - Τάιλερ

 


Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ»

Φέρεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει εντείνει τις συλλήψεις πολιτών της για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν τον πόλεμο στη Γάζα, παρά την έλλειψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Σαουδάραβες κρατούνται για διαδικτυακά σχόλια, κάποια από τα οποία είναι δεκαετίας, σε ένα ήδη περιορισμένο περιβάλλον πολιτικής έκφρασης, σύμφωνα με το Bloomberg την Τετάρτη.

Οι συλλήψεις φαίνεται ότι προκλήθηκαν από «ανησυχίες για την ασφάλεια» σχετικά με τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τη Γάζα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο διπλωμάτες και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πυρηνικό αντάλλαγμα

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να συνομιλεί με τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία πριν από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά φαίνεται να υπάρχουν ακόμη εμπόδια για μια συμφωνία.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις με το Ριάντ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, μια συμφωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιλαμβάνει την προμήθεια τεχνολογίας των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία με αντάλλαγμα την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με πάνω από 34.500 νεκρούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχει πυροδοτήσει αντι-ισραηλινά συναισθήματα και διαδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ριάντ και οι σύμμαχοί του έχουν καταστείλει διαδηλώσεις, φοβούμενοι ότι θα πυροδοτήσουν εξεγέρσεις, ενώ οι αναμνήσεις της Αραβικής Άνοιξης παραμένουν ζωντανές.

Πηγές ανέφεραν ότι οι συλλήψεις έφτασαν μέχρι στελέχη εταιρειών, με τις απόψεις τους για τον πόλεμο στη Γάζα να θεωρούνται «εμπρηστικές».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΜΠΑΪΝΤΕΝ: «ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ». ΟΙ ΡΩΣΟΙ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΤΑΝΟΒΣΚΥ ! ) ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ (ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1967. ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ… ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΣΚΟΝΗ, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΕ - ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ - ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ, ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΥΛΟ.


    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/06/1967.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μητσοτάκης, o Δένδιας, ο Βαρβιτσιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κλπ επιδεικνύουν έναντι του εβραϊκού παράγοντα αυτήν την σιχαμερή και ψεύτικη δουλοπρέπεια, δίκην Χατζηαβάτη, γιατί πιστεύουν ότι ο παράγων αυτός κυριαρχεί ολοκληρωτικά στη Δύση. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ναι, οπωσδήποτε, ο ιουδαϊκός παράγων εξασκεί τεράστια επιρροή στη Δύση και διεθνώς. Αλλά σε κάθε λαό (και στις ΗΠΑ) υπάρχουν και άλλες ισχυρές ομάδες των αυθεντικών κατοίκων κάθε χώρας, που μπορεί να αντισταθούν στα ισχυρά ιουδαϊκά λόμπι και μάλιστα όταν αυτά θέτουν το ιουδαϊκό συμφέρον υπεράνω του συλλογικού. Έτσι οι χαμερπείς πολιτικοί μας βρίσκονται πολλές φορές διπλά εκτεθειμένοι: η μικροπρεπής προσκόλληση τους στο βρακί του κάθε Ιουδαίου τους κάνει αντικείμενο περιφρόνησης των ελεύθερων πατριωτών κάθε δυτικού λαού και ταυτόχρονα δεν κερδίζουν και πολλά πράγματα από τον αφέντη Ιουδαίο, γιατί κι εκείνος φροντίζει να υπερασπιστεί πρώτα (και δίκαια), μέσα στο ασταθές και λυσσαλέο διεθνές περιβάλλον, τα δικά του συμφέροντα, και όχι αυτά των δουλοπρεπών υποτελών του, που τους έχει άλλωστε και δεδομένους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...