ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Μαΐου 2023

Η Τουρκία προχώρησε σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, που κατασκευάζεται για να στοχεύει, μόνο και αποκλειστικά, στην Αθήνα των 5 εκατομμυρίων κοιμώμενων Αθηναίων.

 

 

 

ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. Η μεγάλη άσκηση της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ νότια της Κρήτης με 60 F-16 σε εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού με ισραηλινά ιπτάμενα τάνκερ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΑΝΚΕΡ…

 

 

 

 


 

 

 


Η εκτόξευση έγινε από το αεροδρόμιο της Ρίζας (Ρίζε) – Άρτβιν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Η Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας, προχώρησε στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Τayfun.
Η εκτόξευση έγινε από το αεροδρόμιο της Ρίζας (Ρίζε) – Άρτβιν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.
Είναι η δεύτερη φορά που η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστική εκτόξευση του συγκεκριμένου τύπου πυραύλου που κατασκευάζεται από την τουρκική Roketsan.
H πρώτη δοκιμή έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2022, από την ίδια τοποθεσία.

 


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, o 69χρονος Ερντογάν υποστήριξε ότι η Δύση είναι ενοχλημένη από την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. «Τους αρέσει που η Τουρκία γίνεται πιο ισχυρή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας; Φυσικά δεν τους αρέσει... Δεν τους αρέσει γιατί πλέον δεν αγοράζουμε όπλα και πυρομαχικά από αυτούς», τόνισε.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...