Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Δυστυχώς αυτή η χώρα δε σώζεται. Η πολιτική στην Ελλάδα είναι υπόθεση μερικών οικογενειών». «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ'ΑΥΤΗΝ».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ: «Ο σημερινός ελληνικός «πολιτικός κόσμος», κοινοβουλευτικός και εξωκοινοβουλευτικός, αποτελείται ως επί το πολύ από πρόσωπα ελαφρά έως φαιδρά».
ΕΒΡΑΙΟΙ: «ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ». ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ (ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 90), ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ;
Αγνοείται η αυτόνομη ικανότητα ακόμα για την πολεμική μας αεροπορία.
ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
Οι υποτελείς σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ και σε στρατιωτικό επίπεδο επιβεβαιώθηκαν και σήμερα με την μεγάλη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε νότια της Κρήτης.
Στην άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις συμμετείχαν 60 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και δύο ιπτάμενα τάνκερ της Ισραηλινής αεροπορίας (η ΠΑ στερείται αυτόνομα τέτοιων δυνατοτήτων παρά των αναγκών) .
Τα 60 μαχητικά F-16 όλων των τύπων και από τις οκτώ Πολεμικές Μοίρες της HAF απογειώθηκαν από τις βάσεις τους σε Σούδα, Άραξο, Νέα Αγχίαλο και Λάρισα και πέταξαν Νότια της Κρήτης.
Ο εναέριος ανεφοδιασμός των μαχητικών της HAF από τα δύο Air Tanker Boeing 707 της Israeli Air Force τα οποία βρέθηκαν εντός του Ελληνικού FIR πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατά τη διάρκεια της ημέρας και η δεύτερη όταν έπεσε το σκοτάδι.
Όπως είναι γνωστό, η Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει αεροσκάφος εναέριου εφοδιασμού σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς που έχουν στο οπλοστάσιο τους συνολικά 7 Boeing 707 και ακόμη 4 KC-130 Hercules.
Ωστόσο όλοι σχεδόν οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι πιστοποιημένοι στο Air Refueling καθώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκτός από τους Ισραηλινούς συνεργάζεται τόσο με τους Αμερικανούς της USAF όσο και με τους Γάλλους της Armee D’elAir που διαθέτουν ιπτάμενα τάνκερ.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Πάλι ο Κ.Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» ως όρο επίλυσης διαφορών με Τουρκία και όχι υφαλοκρηπίδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πρώτη του συνέντευξη δίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN μετά την νίκη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, τόνισε σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών, πως «πήγαμε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο».
Μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε πως «αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ΕΕ», και πως «επενδύουμε στην καινοτομία».
«Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».
«Για εμάς, μεγάλη προτεραιότητα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε το μέσο εισόδημα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία. Είμαστε πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα».
Σε σχέση με βίντεο των New York Times, που σύμφωνα με το ίδιο πρόβαλε μια απόπειρα επαναπροώθησης αλλοδαπών με κατεύθυνση την Τουρκία και για το οποίο ζήτησε η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια «μη αποδεκτή πρακτική να συλλαμβάνονται άνθρωποι στη θάλασσα και να τους ζητείται να επιστρέψουν». Τόνισε πως «δεν έχουμε pushbacks, αλλά push forward. Pushback εφαρμόζει η Τουρκία».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ήμαστε οι πρώτοι που αποστείλαμε ομάδες διάσωαης μετά τον σεισμό. Να προσπαθήσουμε να διατηρηθεί το πολύ καλό momentum στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Η «Γαλάζια Πατρίδα» απειλεί ευθέως την εδαφική μας κυριαρχία.
Από την άλλη, θα τείνω χείρα φιλίας προς τον επόμενο Τούρκο πρόεδρο για να λύσουμε το θέμα του καθορισμού των θαλασίων ζωνών μας. Καλές σχέσεις γειτονίας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούμε το διεθνές δίκαιο για να επιλύσουμε τις διαφορές μας».
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τον όρο θαλάσσιες ζώνες (ο οποίος περιλαμβάνει τα πάντα) και δεν αναφέρθηκε μόνο στην υφαλοκρηπίδα.
Τέλος για τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης είπε:
«Στην νέα τετραετία πρέπει να έχουμε περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερη ανάπτυξη και σύγχρονη ατζέντα σε υγεία και παιδεία και να μειώσουμε περαιτέρω τις ανισότητες όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάναμε εκπληκτικά πράγματα στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά για τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Νικήσαμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά στη σειρά. Οι φαντασιώσεις των εύκολων λύσεων, νικήθηκαν. Αν παρέχεις λύσεις στους πολίτες αυτοί σε επιβραβεύουν. Κερδίσαμε περισσότερες ψήφους, αυξήσαμε τα ποσοστά μας».
Ζ.Π.