Θέμα συζητήσεως στα καφενεία η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, του Μανώλη Κοττάκη. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
Ο Γκέιτς ολοκληρώνει την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ουαϊόμινγκ. «Η πυρηνική ενέργεια έχει απίστευτα πλεονεκτήματα». Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Χρειαζόμαστε επαναστατικές, θαρραλέες και ρηξικέλευθες φωνές. Όχι μίζερες και επαρχιώτικες του βρωμερού βάλτου της αθηναϊκής δυσωδίας. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤAΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΜΑΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΟΥΝΤΑΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΥΝ ΤΙΣ «ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
Απέναντι στις ΗΠΑ, και σ’ έναν κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο πρόεδρος Mακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα επενδύοντας στην έρευνα, στις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια».
Οικονομικά κίνητρα στους πολίτες ώστε να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στο πρώτο συγκεκριμένο βήμα του με στόχο να απαντήσει στις επιδοτήσεις «Αγοράστε αμερικανικά» του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μεταδίδει το Politico.
Ο Γάλλος πρόεδρος τώρα θυμήθηκε την ανάγκη ύπαρξης βιομηχανίας και μάλιστα την συνέδεσε με την ανεξαρτησία της χώρας.
Στην Ελλάδα πιστοί στα κελεύσματα των Βρυξελλών μάλλον θα κάνουν πως δεν άκουσαν.
«Θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα μεταρρυθμίσει τα κριτήρια για το μπόνους αυτοκινήτου», είπε στο πλαίσιο ομιλίας του στο Μέγαρο των Ηλυσίων για την επανεκβιομηχάνιση. «Θα υποστηρίξουμε μπαταρίες και οχήματα με θετικό αποτύπωμα άνθρακα που παράγονται στην Ευρώπη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «μικρή επανάσταση».
Τα νέα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε προσεχές «νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία», το οποίο πρόκειται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, πριν συζητηθεί στη γαλλική βουλή.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε προστατευτικοί, δεν πρόκειται να κλείσουμε την αγορά, αλλά δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων για να επιταχύνουμε τη μη ευρωπαϊκή εκβιομηχάνιση», είπε ο Μακρόν, επικαλούμενος τον κινεζικό ανταγωνισμό αλλά και το πακέτο Μπάιντεν για παροχή κινήτρων στην αμερικανική πράσινη τεχνολογία βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.
Ο Γάλλος πρόεδρος πιέζει για ευρωπαϊκή απάντηση στις επιδοτήσεις της Ουάσιγκτον από πέρυσι, όταν εγκρίθηκαν, ωθώντας τις Βρυξέλλες να καταγγείλουν τα μέτρα των ΗΠΑ ως βλαπτικά προς την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Ο Μακρόν προέτρεψε την ΕΕ να λάβει παρόμοια μέτρα για τις μπαταρίες.
«Δεν θέλω η Ευρώπη να υποστηρίζει μπαταρίες που δεν κατασκευάζονται στην Ευρώπη, γιατί ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Κινέζοι βοηθούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στην Ευρώπη», είπε ο Μακρόν.
«Όταν φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει»
«Οταν η βιομηχανία φθίνει, η χώρα καθίσταται ανίκανη να παράξει πλούτο και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της», αναφέρει εξάλλου σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Challenges ο πρόεδρος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως «επί 30 χρόνια ήμασταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν κατάφερε να νικήσει στη μάχη με τη μαζική ανεργία, που είχε τόσες δυσκολίες με τα δημόσια ελλείμματα και το εξωτερικό εμπόριο».
«Η επανεκβιομηχάνιση ισοδυναμεί με τη δημιουργία αγοραστικής δύναμης, με τη χρηματοδότηση του κοινωνικού μας μοντέλου, με το να βρούμε λύσεις στην οικολογική μετάβαση, με το να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας, να προσελκύσουμε την καινοτομία και τις δεξιότητες σε όλους τους τομείς, να μειώσουμε το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου και, ασφαλώς, να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση της υπαίθρου», επισημαίνει ο Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος εξηγεί ακόμη ότι η στρατηγική επανεκβιομηχάνισης έχει ξεκινήσει και υπάρχουν ήδη «τα αποτελέσματα της συνεκτικής οικονομικής πολιτικής» που ακολουθείται, μεταδίδει το ΑΠΕ. «Ακούμε συχνά να λέγεται ότι πρέπει να έχουμε επανεκβιομηχάνιση και, παράλληλα, να φορολογήσουμε τους πλούσιους. Όταν όμως φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει. Πρόκειται για έναν γαλλικό παραλογισμό!» λέει ο Εμανουέλ Μακρον.
ΜΑΚΡΟΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Απέναντι στις ΗΠΑ, και σ’ έναν κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο πρόεδρος Mακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα επενδύοντας στην έρευνα, στις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια».
Σε ερώτηση για τα κοινωνικά κινήματα ενάντια σε μεταρρυθμίσεις, πρώτιστα δε για το συνταξιοδοτικό, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά: «Δεν μπορούμε να είμαστε η χώρα με το πιο γενναιόδωρο κοινωνικό μοντέλο, με τα πιο σοβαρά ελλείμματα και με τη μεγαλύτερη αποβιομηχάνιση. Όσοι το υποστηρίζουν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Κι έχουν βαριά ευθύνη διότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την άνοδο των άκρων στην εξουσία.
Δύο φορές αντιμετώπισα την ακροδεξιά στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών. Εξήγησα το 2017 ότι “αυτό που προτείνετε για το ευρώ δεν μπορεί να γίνει” και το 2022 ότι “αυτό που προτείνετε για την αγοραστική δύναμη είναι ανέφικτο”. Είχα ως βάση την πραγματικότητα και πάνω σ’ αυτήν οικοδόμησα μια ιδέα. Δεν μπορεί να υπάρξει γαλλική πολιτική όταν δεν μιλάμε επί του πραγματικού», καταλήγει ο Γάλλος πρόεδρος.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Σαν σήμερα 13 Μαΐου 1940 ο Τσώρτσιλ καλεί τη Βρετανία σε πόλεμο, γιατί έτσι τον διέταξε η στοά Φόκους. Να καταστρέψει την Ευρώπη. Ο Γουίνστον Τσώρτσιλ εκφωνεί την πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Δηλώνει στους αντιπροσώπους ότι δεν έχει να προσφέρει «παρά αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα» και καλεί τη χώρα σε πόλεμο για το καλό της στοάς Φόκους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».
https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/blog-post_32.html
Ζ.Π.