ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαΐου 2023

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ. Ανάμεσα στους 57 δολοφονημένους στα Τέμπη βρίσκονταν 13 φοιτητές από το ΑΠΘ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

 

Πρόβες απόβασης στα Ελληνικά νησιά κάνουν οι Τούρκοι: «Φορτώνουν» με άρματα μάχης Altay το TCG ANADOLU. Απειλούνται όλα τα ελληνικά νησιά. Όταν αρχίσουν οι μάχες θα δούμε ποιοι θα πολεμήσουν: ο Λοκατζής Κασιδιάρης ή οι τετράπαχες λαίμαργες "κυρίες" που τον έκλεισαν άδικα στην φυλακή (ΚΛΑΠΑ, ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ ΚΛΠ) και ο …Ευστρατίου;

 














Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους φοιτητές που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έγιναν το πρωί της Παρασκευής (5/5/2023) στο ΑΠΘ έξω από το κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής.  Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο οποίο είναι γραμμένα τα ονόματα των φοιτητών που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα έκαναν μέλη φοιτητικών συλλόγων τονίζοντας ότι «δύο μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη οι συμφοιτητές σας δεν σας ξεχνάμε».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκονταν 13 φοιτητές από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΔΙΠΑΕ.      Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν συγγενείς των αδικοχαμένων φοιτητών ορισμένοι εκ των οποίων δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. 
«Η οργή μας και η θλίψη μας εκφράστηκαν μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις», αναφέρουν οι φοιτητές επισημαίνοντας παράλληλα ότι «καταφέραμε να γίνουμε η φωνή των νεκρών και κάναμε ξεκάθαρο πως το δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και πως δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα».                                                                                                                                                                                                                      ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ                                             
                                                                                                                              

7 σχόλια:

  1. Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: «Το Ιράν έχει υλικό για την κατασκευή 5 πυρηνικών βόμβων».«Δεν αναμένεται πάντως να τις κατασκευάσει σύντομα».
    Το Ιράν έχει αποθηκεύσει ουράνιο που αρκούν για την παραγωγή για 5 πυρηνικών βομβών, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, για να διευκρινίσει πάντως ότι δεν αναμένει να κατασκευαστούν οι βόμβες αυτές σύντομα.

    Το Ιράν έχει εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 20-60% και τα πυρηνικά όπλα απαιτούν ουράνιο «καθαρότητας» 90%.

    Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Galant προειδοποίησε ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου από το Ιράν στο 90% «θα ήταν ένα σοβαρό λάθος».

    Σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς συμφωνίας για τα πυρηνικά του 2015, το Ιράν δεν επιτρέπεται να εμπλουτίσει ουράνιο πάνω από 3,67%.

    Ο Galan τονίζει επίσης ότι το Ιράν δεν θα είναι ικανοποιημένο με μία πυρηνική βόμβα. Η χώρα έχει ήδη λάβει υλικό εμπλουτισμένο για 5 πυρηνικές βόμβες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΡΟΣ: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τελευταία χώρα μεταξύ των χωρών της ΕΕ»
    Στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατατάσσουν την Ελλάδα στην 107η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην Ελευθερία του Τύπου, με χαμηλότερη βαθμολογία εν συγκρίσει με πέρυσι, αναφέρεται το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

    Η Ελλάδα ξεπέρασε επιτέλους το Τσαντ στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, παραμένοντας -ωστόσο- στην τελευταία θέση της ΕΕ και των Βαλκανίων, με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τονίζει πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα ήρθε τελευταία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου του 2023 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Όπως επισημαίνει μάλιστα: «Τα προβλήματα περιλαμβάνουν το μεγάλο συνεχιζόμενο σκάνδαλο παρακολούθησης, κυβερνητική παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης, καταχρηστικές αγωγές και ένα γενικά επισφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους».
    Εν συνεχεία, στη δημοσίευση του HRW με τίτλο: «Η Ελλάδα κολλημένη στον πάτο της ΕΕ για την Ελευθερία του Τύπου», που υπογράφει η Εύα Κοσέ, ανώτερη ερευνήτρια του Human Rights Watch στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται στην προσπάθεια του Άκη Σκέρτσου να «απορρίψει τους RSF ως ‘αναξιόπιστους’, αλλά οι ανησυχίες για τον περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και ένα ολοένα και πιο εχθρικό περιβάλλον για την κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα δεν είναι καινούργια. Σωρεύονται εδώ και καιρό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το κράτος δικαίου στη χώρα».

    Επισημαίνει, εν συνεχεία, ότι η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την περσινή χρονιά στην αξιολόγηση του κράτους δικαίου για την Ελλάδα ότι οι επιθέσεις και οι απειλές κατά δημοσιογράφων εξακολουθούν να υφίστανται καθώς η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης έχει επιδεινωθεί, ενώ σημείωσε τον περιορισμό του χώρου στην Ελλάδα για ομάδες που εργάζονται με μετανάστες και αιτούντες άσυλο».

    Επίσης, αναφερόμενη στην επίσκεψη της Ειδικής Εισηγήτριας των Ηνωμένων Εθνών, Mary Lawlor, τόνισε ότι «κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα μετά από μια επίσκεψη στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2022 για να αξιολογήσει την κατάσταση για τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων. Στην έκθεσή της, που παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Μάρτιο, η Lawlor σημείωσε ότι οι ειδήσεις που είναι «άβολες ή μη κολακευτικές για την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ρεπορτάζ για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν καλύπτονται επαρκώς από πολλά μέσα ενημέρωσης» και οι δημοσιογράφοι έχουν αντιμετωπίσει «ποινικές διώξεις και στρατηγικές αγωγές για τις ερευνητικές τους αναφορές σχετικά με τη διαφθορά και τη ρύπανση του περιβάλλοντος».

    Μετά τις δύο συλλήψεις, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρεται στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα λέγοντας πως «χαιρέτισε τις συλλήψεις ως πρόοδο, αλλά σημείωσε ότι η πλήρης λογοδοσία για τη δολοφονία του Καραϊβάζ απαιτεί ότι “όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκέφαλου, πρέπει να συλληφθούν”».

    Εν κατακλείδι, υπογραμμίζει πως: «με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου, είναι ζωτικής σημασίας να δεσμευτούν οι υποψήφιοι να αποκαταστήσουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της εμπιστοσύνης στη δυνατότητα των δημοσιογράφων να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και μια ζωντανή κοινωνία των πολιτών αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο μιας λειτουργικής δημοκρατικής χώρας, και ελεύθερες και δίκαιες εκλογές είναι αδύνατες χωρίς ελεύθερα μέσα ενημέρωσης».
    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Ν.Δ. ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ;
    Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Ε. Κ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΚΕΙ;
    Χρεωκοπία του κράτους, υπερδανεισμός, κομματικά δάνεια, πρακτορίλα ξένων πρεσβειών (ας συμβουλευτούν την Πλέημ), απάτες, δολοφονίες (ο Χίος καταγγέλλει ότι ο ανιψιός Δημητριάδης πήγε να τον δολοφονήσει με εντολή της Γκραμπόφσκι), δολοφονίες Τεμπών, Ματιού κλπ, εκβιασμοί, Τζανερίκος, ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Ας ρωτήσουν και τον καθηγητή Ιωαννίδη...
    Μυαλό χρειάζεται. Έξυπνες και νόμιμες προχωρημένες πρωτοβουλίες και απαντήσεις στην βρωμερή προπαγάνδα των απατεώνων πρακτόρων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ: ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΥΦΥΪΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    Την ρωμιοσύνη να την κλαις: κατάντησε με το μικρότερο πάνω και κάτω κεφάλι στον κόσμο.
    Οι Έλληνες έχουν από τα μικρότερα πέη στον κόσμο.
    Δεν μας έφταναν όλα τα τα… προβλήματα που «χτυπούν» αλύπητα τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τώρα θέλουν να μας καταρρίψουν και τον μύθο του Greek Lover.
    Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τη νέα έρευνα του WorldData σχετικά τον μέσο όρο μεγέθους των ανδρικών μορίων ανά χώρα με τα νέα για την Ελλάδα… να μην είναι πολύ καλά.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, η χώρα μας βρίσκεται στην 64η θέση από τις συνολικά 88 χώρες που συμμετείχαν.
    Κατά μέσο όρο το μέγεθος του πέος των Ελλήνων σε πλήρη στύση είναι στα 13.30 εκατοστά, σχεδόν το ίδιο δηλαδή με τον μέσο όρο της Νότιας Κορέας η οποία βρίσκεται στην 66η θέση, αλλά και της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται τρεις θέσεις πιο ψηλά από εμάς, στην 61η.
    Η εν λόγω «βαθμολογία» γίνεται ακόμα χειρότερη αν αναλογιστούμε ότι πολλοί άνθρωποι… αναφέρονται κοροϊδευτικά στους Ιάπωνες λόγω του μικρού τους πέους. Μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσουν να το κάνουν…
    Popular
    Το «χτύπημα» όμως δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά και για τους Ισπανούς, με τους οποίους ανήκουμε πάνω κάτω στην ίδια κλίμακα. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην 53η θέση με μέσο όρο πέους στα 13.85 εκατοστά.
    Οι πρώτες θέσεις
    Στην πρώτη θέση της λίστας, όπως προέκυψε από την έρευνα του WorldData, βρίσκεται το Εκουαδόρ με μέσο όρο τα 17.61 εκατοστά. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Καμερούν με 16.67 εκατοστά, ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει η Βολιβία με 16.51 εκατοστά.
    Όσον αφορά τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στο top-10 αυτή είναι η Ολλανδία με μέσο όρο τα 15.87 εκατοστά και η Γαλλία έχασε στο τσακ την είσοδο στη δεκάδα, μένοντας στην ενδέκατη θέση.
    Στις τελευταίες θέσεις με τα πιο μικρά πέη στον κόσμο βρίσκονται η Καμπότζη, η Βιρμανία, η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες και η Σρι Λάνκα, οι οποίες ωστόσο απέχουν μόλις 3 εκατοστά από τον ελληνικό μέσο όρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΕΝΥΑ: "ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ 50 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ».
    Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α' Αθηνών με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες» πολιτικά είναι λάθος.
    Δεν διαβεβαιώνεις στους ψηφοφόρους σου - για πολλούς λόγους – τέτοια πράγματα, αν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα, ότι αυτό δεν θα γίνει. Όπως και δεν έγινε.
    Ο σωστός τρόπος σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι: «ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ». Λες κατάφατσα την αλήθεια.
    Ας τολμήσουν να την σχολιάσουν στην τηλεόραση. Ρίχνεις το μπαλάκι στην απέναντι πλευρά. Πολιτική Βίσμαρκ. Εξουδετερώνεις τον αντίπαλο. Παγώνει. Και άστους μετά να ψάχνονται.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...