ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαΐου 2023

Η τουρκική πολεμική βιομηχανία παραδίδει εκσυγχρονισμένα F-16 στην τουρκική αεροπορία – Με ραντάρ AESA. Οπλισμένα με πυραύλους cruise και κατά πλοίων.

 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΜΑΚΑΡΘΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΔΑΜ ΣΙΦ. Ο ιουδαίος Ρόμπερτ Σόρος, ο γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ήταν παντρεμένος με την Μελίσα Σιφ. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΑΔΑΜ ΣΙΦ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΙΑΚΩΒ ΧΑΪΝΡΙΧ ΣΙΦ (1847 – 1920), ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΙΦ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

 






Η τουρκική αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκσυγχρονίστηκαν από την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία, ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκία.

 

Τα τουρκικά μαχητικά υπόκεινται σε δομικό εκσυγχρονισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος ÖZGÜR, το οποίο έχει αναλάβει να εκτελέσει η Turkish Aerospace Industries (TAI).

Έχει ως στόχο την αναβάθμιση των αεροηλεκτρονικών συστημάτων και εξοπλισμού, την αύξηση της διάρκειας «ζωής» του αεροσκάφους από 8.000 ώρες σε 12.000 ώρες, καθώς και την ενσωμάτωση του νέου αμιγώς τουρκικού ραντάρ MURAD τύπου AESA.

Ο Ντεμίρ τόνισε τη σημασία της μείωσης της εξάρτησης από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «Özgür» στοχεύει να ενισχύσει τις δυνατότητές του μαχητικού και να το κάνει «αμιγώς τουρκικό».

Το εν λόγω έργο θα εφαρμοστεί και στα αεροσκάφη F-16 Blok-40/50. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν μέχρι τη δεκαετία του 2040.

Επίσης, αποκάλυψε ότι τα εκσυγχρονισμένα F-16 θα είναι εξοπλισμένα με τον τοπικά κατασκευασμένο αντιπλοϊκό πύραυλο Atmaca και τον πύραυλο cruise Gezgin, οι οποίοι μέχρι τώρα εκτοξεύονταν μόνο από πλατφόρμες επιφάνειας.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Η Ρωσία αποκτά τα φορητά φλογοβόλα Borodach, εξοπλισμένα με θερμοβαρικά πυρομαχικά. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ;
    Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε ήδη το φορητό φλογοβόλο πεζικού με την ονομασία “Borodach”, ειδικά σχεδιασμένο για πόλεμο εντός πόλης σύμφωνα με τον Alexander Kochkin, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του τμήματος «Tekhmash» της κρατικής εταιρείας Rostec.

    «Το MRO-A, ή Borodach, είναι ένα φορητό φλογοβόλο πεζικού, ανάλογο μιας αντιαρματικής χειροβομβίδας με ρουκέτα, ενώ η κεφαλή του είναι εξοπλισμένη με θερμοβαρική σύνθεση. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για εκτοξευτή χειροβομβίδων μιας χρήσης. Ο ρωσικός στρατός το έχει ήδη υιοθετήσει στη μάχη».
    Το φλογοβόλο δημιουργήθηκε για μία μόνο χρήση. Είναι παρόμοιο με ένα από τα πιο δημοφιλή RPO, το “Bumblebee”, που αναπτύχθηκε το 1980. Το “Bumblebee”, επίσης γνωστό ως RPO-A Shmel “Rocket-Propelled Infantry Flamethrower-A”, είναι ένα φορητό φλογοβόλο που χρησιμοποιεί πρόωση πυραύλων.
    Επιπλέον, η υπηρεσία Τύπου της Rostec εξήγησε ότι το μικρού μεγέθους αεριωθούμενο φλογοβόλο MRO-A σχεδιάστηκε για να καταστρέφει στρατεύματα που στεγάζονται σε κτίρια, αμυντικές κατασκευές, αυτοκίνητα και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...