ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Μαΐου 2023

«Η Γερμανία ψάχνει εναγωνίως 7 εκατομμύρια ξένους εργαζόμενους». Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΙΒΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ «ΗΠΙΑ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ. ΟΧΙ ΑΙΜΑΤΑ. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, «ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ», ΗΠΙΕΣ, ΣΤΑΘΕΡΕΣ, ΜΕΘΟΔΙΚΕΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ: «Μεθοδευμένη υπογεννητικότητα των νατιβιστών. Αμβλώσεις. Προώθηση της ανωμαλίας. Ναρκωτικά. Μείωση του ντόπιου πληθυσμού. Εισαγωγή ξένων. Ενθάρρυνση διαφυλετικών διασταυρώσεων». ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Μεθοδική εξαφάνιση – γενοκτονία των ντόπιων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2100, που θα τελειώσει επίσημα η κατοχή της Γερμανίας, δεν θα υπάρχουν Γερμανοί στην χώρα τους. Θα έχουν όλοι εξοντωθεί, χωρίς αίματα και βία. ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.

 

 


Ἐκτόξευσις τοῦ χρέους στά 400 δισ. εὐρώ μέ κρυφό ἐσωτερικό δανεισμό 46,7 δισ. εὐρώ. Εφημερίς Εστία, 10 Μαΐου 2023. Η Ν.Δ. χρωστάει ως κόμμα 400 εκ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα. ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ. "Η χριστιανική θεολογία είναι η γιαγιά του μπολσεβικισμού". Όσβαλντ Σπένγκλερ

 







https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1468221/i-germania-psachnei-enagonios-7-ekatommyria-xenoys-ergazomenoys/

 

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού γίνεται εμπόδιο στον παραγωγικό τομέα για πολλές εταιρείες διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.
Μια ωρολογιακή βόμβα φαίνεται έτοιμη να εκραγεί στην οικονομία της Γερμανίας, καθώς η «ατμομηχανή» της Ευρώπης παλεύει με ένα από τα πιο πιεστικά και ακανθώδη προβλήματα των τελευταίων ετών: Η Γερμανία θα στερηθεί 7 εκατομμύρια εργαζόμενους μέχρι το 2035, αν δεν βρεθεί λύση μέσω της μετανάστευσης.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν μιλούν ποτέ για κίνητρα ώστε να αυξηθεί η γεννητικότητα του ντόπιου πληθυσμού. Ποτέ.  Μοναδική επιλογή που προτείνουν η εισαγωγή ξένων.

 


Την «οικονομική βόμβα» που κρέμεται πάνω από το κεφάλι του Βερολίνου , αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Ουμπέρτους Χέιλ, σε συνέντευξή του στους Financial Times: « Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η χώρα είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει ένα από τα πιο σύγχρονα προγράμματα μετανάστευσης στην Ευρώπη », για να αντιμετωπίσει μια διαρκώς διευρυνόμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Αλλιώς θα μπει πραγματικό φρένο στην οικονομική ανάπτυξη της ατμομηχανής της Ευρώπης, προειδοποίησε σε δραματικούς τόνους ο Γερμανός υπουργός Εργασίας.
Η εναγώνια έκκληση του Ουμπέρτους Χέιλ θύμισε σε πολλούς τον δρόμο που διάλεξαν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια άνθρωποι του ευρωπαϊκού Νότου – οι λεγόμενοι «γκασταρμπάιτερς» , που έφτασαν μετανάστες στην μεταπολεμική Γερμανία και συνέβαλαν και αυτοί στο οικονομικό θαύμα της χώρας.
Το 1960 η Ελλάδα υπέγραψε διμερείς συμφωνίες με τη Γερμανία για την προσέλκυση εργατικού δυναμικού, τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Κανελλόπουλο να λέει : «Η μετανάστευση είναι ευλογία Θεού διά τον τόπο».
Το 1964 κατέφθασε μάλιστα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας ο «εκατομμυριοστός» γκασταρμπάιτερ, ένας ανειδίκευτος εργάτης από την Πορτογαλία ,που έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από τις τοπικές αρχές, λαμβάνοντας μάλιστα ως δώρο ένα… μοτοποδήλατο.
Το 1973 η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει και επισήμως φρένο στις αφίξεις εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό. Κάποιοι «γκασταρμπάιτερ» αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, άλλοι προτίμησαν να παραμείνουν.
Νέο κύμα;
Τις τελευταίες εβδομάδες, η έλλειψη εργατικού δυναμικού γίνεται εμπόδιο στον παραγωγικό τομέα για πολλές εταιρείες διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η έλλειψη εργαζομένων περιορίζει την παραγωγή των γερμανικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε 42%,σε 34% για τις βιομηχανίες και 30% για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα.
Σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι εταιρείες και οι αρχές δεν μπορούν άμεσα να καλύψουν δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας.Σε όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα.

Και το χάσμα διευρύνεται: έως το 2060, το εργατικό δυναμικό στη Γερμανία θα συρρικνωθεί κατά 5,3 εκατομμύρια άτομα. Αντί για 45,7 εκατομμύρια, μόνο 40,4 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι τότε διαθέσιμοι για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Ινστιτούτου για την Αγορά Εργασίας και την Επαγγελματική Έρευνα (IAB), πρόκειται για μείωση σχεδόν 12% – σε μία μόνο γενιά.
Ωρολογιακή βόμβα
Οι γερμανικές εταιρείες προειδοποιούν εδώ και χρόνια για μια ωρολογιακή βόμβα στη Γερμανία που συνδέεται με την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Αλλά η κατάσταση χειροτερεύει και μάλιστα πολύ . Μελέτη που διεξήχθη από το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο, αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στη χώρα για τις οποίες δεν υπάρχουν ειδικευμένοι άνεργοι ήταν 630.000 το 2022 – δηλαδή 280.000 περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Αριθμός ρεκόρ!
Η Γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η επανεξέταση της διαχείρισης της μετανάστευσης θα μπορούσε να είναι μία από τις πιθανές λύσεις. Γι’αυτό προσπαθεί να επινοήσει μια μεταρρύθμιση στο θέμα ,που μπορεί να κάνει τη χώρα πιο ελκυστική στα μάτια των ξένων εργαζομένων .
Ο Υπουργός Εργασίας είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεται μεταρρύθμιση του πλαισίου της μετανάστευσης, ώστε να γίνουν λιγότερο αυστηρές οι απαιτήσεις που απαιτούνται σήμερα από τους αλλοδαπούς εργαζομένους για την είσοδο στη Γερμανία. Είναι επίσης απαραίτητο να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι ξένοι εργαζόμενοι, ειδικά εάν προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει σαφή εντολή: να προσελκύσει ξένα ταλέντα, σε μεγάλους αριθμούς και άμεσα, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η γερμανική οικονομία να γίνει θύμα του αναδυόμενου δημογραφικού ελλείμματος της χώρας.
Γήρανση του πληθυσμού. Μέχρι το 2027, η παραγωγική ικανότητα στη Γερμανία θα αυξάνεται μόνο κατά 0,7% κάθε χρόνο, αναφέρουν τα μεγάλα οικονομικά ινστιτούτα σε κοινή έκθεση.
Οι λόγοι είναι η έλλειψη εργαζομένων, η κλιματική αλλαγή και οι μη ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις στη Γερμανία. Η γερμανική οικονομία μπορεί πιθανώς να αποφύγει την ύφεση και να αμβλύνει τους κραδασμούς του πολέμου της Ουκρανίας και τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Αλλά κάτω από την επιφάνεια, κρύβεται μια νέα, πολύ πιο επικίνδυνη κρίση : οι αναπτυξιακές δυνάμεις της Γερμανίας μειώνονται δραματικά. Τα κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα προειδοποιούν σε κοινή έκθεση ότι οι δυνατότητες για μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη έχουν μειωθεί στο μισό σε σύντομο χρονικό διάστημα .
«Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη δεκαετία, η οποία θα χαρακτηριστεί περισσότερο από πριν από συγκρούσεις αναδιανομής», λέει ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW),Στέφαν Κουτς.
Οι ερευνητές συμφωνούν στους λόγους: η έλλειψη εργαζομένων σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη τάση προς μείωση των ωρών εργασίας ,επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη.Οι οικονομολόγοι ανησυχούν για την γήρανση της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο σημαντική αιτία της αναιμικής ανάπτυξης, αλλά επιδεινώνει και τις συνέπειές της. «Ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι απαιτήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης γιατί θα αυξηθούν οι συνταξιούχοι. Επειδή και ο εργαζόμενος πληθυσμός συρρικνώνεται, οι συγκρούσεις θα εντείνονται», αναφέρει η έκθεση. Ο Στέφαν Κουτς το θέτει ως εξής:
«Λιγότεροι άνθρωποι θα πρέπει να δημιουργήσουν ευημερία στη Γερμανία κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες στο μέλλον.
Οι οικονομολόγοι ζητούν «μέτρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την εργασιακή απόδοση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα κίνητρα εργασίας θα αυξάνονταν εάν οι εργαζόμενοι είχαν μεγαλύτερο εισόδημα . Ως εκ τούτου, οι οικονομολόγοι ζητούν χαμηλότερους φόρους και εισφορές. Τουλάχιστον δεν πρέπει να αυξηθούν.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια:

  1. Θεσσαλονίκη: Τα τροχαία δυστυχήματα αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση στη χρήση κοκαΐνης.
    Αύξηση της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, αλλά και του συνδυασμού κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών, το λεγόμενο «speedball», κυρίως από νεαρούς χρήστες δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας για την εξέλιξη της χρήσης των ναρκωτικών και των θανάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.
    Η ιατροδικαστική έρευνα ωστόσο επικεντρωμένη στα τροχαία δυστυχήματα την τελευταία διετία αποκάλυψε «ραγδαία αύξηση της χρήσης κοκαίνης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Αγγελική Ζαγγελίδου, επισημαίνοντας πως «η αύξηση της χρήσης κοκαΐνης, επήλθε μετά τον εγκλεισμό που προκάλεσε η πανδημία της Covid 19.
    Μείωση θανάτων από ναρκωτικά το 2022
    Ειδικά για τον αριθμό των θανάτων από ναρκωτικές ουσίες, τα τρία τελευταία έτη φέρεται να εμφανίζει σχετική σταθερότητα καθώς, σύμφωνα με την κ. Ζαγγελίδου, το 2020 στο νομό Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν από τοξικολογικές εξετάσεις, ενενήντα θάνατοι από ναρκωτικές ουσίες ενώ το 2021 ήταν εκατό και το 2022 ήταν εξήντα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΚΑΝΑ και με βάση τα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης για την Κατάσταση του Προβλήματος των Ναρκωτικών και των Οινοπνευματωδών στην Ελλάδα, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ, 2022), ο εκτιμώμενος αριθμός των ατόμων που κάνει χρήση οπιοειδών, είναι χαμηλότερος συγκριτικά με τον αριθμό των ατόμων που έκαναν χρήση παλαιότερα. Παρ όλα αυτά τα οπιοειδή εξακολουθούν να αποτελούν την επικρατέστερη ουσία χρήσης στην χώρα μας.
    Οι ειδικοί του ΟΚΑΝΑ έχουν παρατηρήσει αντίστοιχα τη μείωση της χρήσης της ηρωίνης και άλλων οποιοειδών και την αύξηση της χρήσης διεγερτικών ουσιών όπως αυτών της κοκαΐνης και της μεθαμφεταμίνης. Η χρήση κακής ποιότητας κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ή shisha, όπως αποκαλούν την ουσία οι ίδιοι οι χρήστες, αποτελεί μία νέα… ανερχόμενη ουσία που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται κυρίως στην Αθήνα και λιγότερο στη Θεσσαλονίκη.
    Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί την περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας με τους λιγότερους θανάτους από χρήση ναρκωτικών ουσιών Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι περιπτώσεις θανάτων από ναρκωτικές ουσίες που αυτή επιλήφθηκε κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια είναι συνολικά 24. Πέντε θάνατοι το 2017, τρεις θάνατοι το 2018, τέσσερις το 2019, τρεις το 2020, επτά το 2021 και δύο πέρυσι, το 2022.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Συγκρίνοντας τον αριθμό θανάτων της περιόδου 2017-2022 με προηγούμενα έτη (πριν το 2017) δεν παρατηρείται κάποια σημαντική αυξομείωση, καθώς ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 3-5 θανάτων ανά έτος. Το μόνο έτος κατά το οποίο παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση είναι το 2021 (7 θάνατοι), η οποία όμως θα μπορούσε ίσως να δικαιολογηθεί καθώς πρόκειται για περίοδο στην «καρδιά» των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
      Η συγκεκριμένη όμως ανάλυση αποτελεί μια προσωπική άποψη καθώς για περαιτέρω μελέτη θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν και απόψεις επιστημόνων ανεξάρτητων της ιατροδικαστικής επιστήμης, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, στατιστικολόγων, ακόμα και αξιωματικών της Ασφάλειας κ.α.», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Νικόλαος Κιφνίδης.
      «Με στόχο την άμεση και επικαιροποιημένη ανίχνευση των ουσιών που επικρατούν στο πεδίο, Ο ΟΚΑΝΑ και η χώρα μας συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ESCAPE του EMCDDA, μαζί με πολλές άλλες ευρωπαικές χώρες. Στόχος του προγράμματος είναι η συλλογή και ανάλυση των υπολειμμάτων χρησιμοποιημένων συρίγγων που συλλέγονται από τους streetworkers σε σημεία συνάθροισης ενεργών χρηστών. Στο πρόγραμμα ο ΟΚΑΝΑ συμμετείχε με την πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα του ESCAPE έδειξαν ότι γίνεται κυρίως ενέσιμη χρήση κοκαίνης και ηρωίνης (speed ball).
      Επίσης, αύξηση παρουσιάζεται στη χρήση της κάνναβης, αλλά και σε νόμιμες ουσίες όπως το αλκοόλ, το διαδίκτυο και ο τζόγος», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΟΚΑΝΑ, Χριστίνα Συργκάνη.
      Σύμφωνα με την κ.Ζαγγελίδου, “από την αρχή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που πέρασε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, σημειώθηκε «μία ήπια» χρήση και μείωση των θανάτων από ναρκωτικά , λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, ενώ μία μείωση της τάξεως 10%-15%, παρατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια του διετούς εγκλεισμού του πληθυσμού λόγω των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν για τη μείωση της διασποράς της Covid-19, γεγονός όμως που φέρεται να ανατρέπεται το τελευταίο έτος”. Την τελευταία πενταετία, καταγράφεται από τις αρχές μία σταθερότητα και στους αιφνίδιους θανάτους από την χρήση ναρκωτικών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΑΔΑ: Μείωση της σύριγγας- αύξηση των εισπνεόμενων παραισθησιογόνων και των χαπιών

      Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το 2019 καταγράφηκαν 17 αιφνίδιοι θάνατοι προερχόμενοι από χρήση ναρκωτικών ουσιών, την επόμενη χρονιά 13, το 2021 επίσης 13, το 2022 επίσης 13 ενώ φέτος και μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις θανάτων απο ναρκωτικά.

      Το 2019 είχαν καταγραφεί 24 περιπτώσεις αιφνιδίου θανάτου από χρήσης ναρκωτικών, ενώ το 2017 μόλις 13. Στόχος της Αστυνομίας παραμένει σε πρωτεύοντα ρόλο η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών , η οποία παρουσιάζει μία ανησυχητική αύξηση κυρίως σε νεαρές ηλικίες, εντούτοις αυτό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι η μείωση της χρήσης σύριγγας και η αύξηση της πρακτικής εισπνοής και των παραισθησιογόνων ναρκωτικών σε χάπια.

      «Με βάση την Ετήσια Έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ, 2022), τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., περίπου οι θάνατοι από οπιοειδή που σημειώνονται ανέρχονται στους 200-230 σε όλη τη χώρα, αριθμός που κυμαίνεται στο μέσο όρο της 5ετίας 2015-2019. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι διογκώθηκε το πρόβλημα των θανάτων από υπερδοσολογία στη χώρα μας.

      Το σημαντικότερο βήμα ωστόσο έχει γίνει και δεν είναι άλλο από την πλήρη διεύρυνση του πλαισίου χορήγησης της ναλοξόνης από όλους. Σήμερα το αντίδοτο στο θάνατο είναι διαθέσιμο και δίνει τη δυνατότητα να μηδενίσουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής από υπερδοσολογία. Από την ημέρα διεύρυνσης του πλαισίου χορήγησης της ναλοξόνης, έχουν σωθεί περισσότερες από 120 ζωές σε δομές του ΟΚΑΝΑ και στο πεδίο» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ Συργκάνη.

      «Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε σε αυτό η δημιουργία του πρώτου Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) στην Αθήνα, όπου σε 69 περιπτώσεις έγινε πρόληψη πιθανής υπερδοσολογίας, μέσω στενής παρακολούθησης από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΧΕΧ, ενώ σε 56 περιπτώσεις υπερδοσολογίας χορηγήθηκε εισπνεόμενη ναλοξόνη, προλαμβάνοντας πιθανή απώλεια ζωής των ωφελούμενων εξαιτίας της χρήσης.

      Η ανάγκη για δημιουργία ενός αντίστοιχου χώρου και στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη και ο ΟΚΑΝΑ έχει προχωρήσει στην δημιουργία ενός Κινητού ΧΕΧ. Οι θεραπευτικές επιλογές, υπάρχουν, το ζήτημα είναι οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να είναι ενημερωμένοι και να γνωρίζουν τις επιλογές αυτές. Για αυτό το λόγο ο ΟΚΑΝΑ έχει δώσει βάση στην άμεση πρόσβαση και στην εντατικοποίηση των δράσεων streetwork όπου καθημερινά στο πεδίο γίνεται ενημέρωση των ωφελούμενων για τις διαθέσιμες δομές και υπηρεσίες του Οργανισμού », καταλήγει η υπεύθυνη του τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΟΚΑΝΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ… ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.
    Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
    ΕγκΕισΑΠ 10/2023: Η απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες, conditio sine qua non για το φετινό καλοκαίρι.
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

    Αθήνα, 4-5-2023

    Αριθμ. Πρωτ.: 3423

    Αριθ. Εγκυκλίου: 10

    Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της Χώρας

    ΘΕΜΑ: Η απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες, conditio sine qua non για το φετινό καλοκαίρι.

    1. Επερχομένου εντός ολίγου του θέρους, με την παρούσα σκοπώ να σας ευαισθητοποιήσω πάνω στο φλέγον ζήτημα της απρόσκοπτης και ελεύθερης πρόσβασης σε παραλίες και ακτές. Ήταν (και τότε. όπως και τώρα) Μάϊος του έτους 1940, που δημοσιεύτηκε στην ΕτΚ ο νόμος 2344/1940 που παρείχε τον πρώτο νομοθετικό ορισμό του αιγιαλού και όριζε με το άρθρο 1 ότι: «Ο αιγιαλός, ήτοι η περιστοιχούσα την θάλασσαν χερσαία ζώνη, η βρεχομένη από τας μεγίστας πλην συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, είναι κτήμα κοινόχρηστον, ανήκει ως τοιούτον εις το Δημόσιον και προστατεύεται και διαχειρίζεται υπ' αυτού».

    2. Ο νομοθέτης του 1940, αδυνατούσε όμως να προνοήσει τα όσα δεινά θα υφίστατο ο αιγιαλός και η παραλία τα επόμενα χρόνια. Με ρητές διατάξεις του νυν ισχύοντος Ν. 2971/2001, η ευθύνη, η προστασία, η διαφύλαξη και η διαχείριση των εν λόγω απολύτως κοινοχρήστων πραγμάτων έχει ανατεθεί στο Δημόσιο. Εν τούτοις, και ημείς, για το λόγο ότι ο Εισαγγελέας εγκατέστη «ως φρουρός των νόμων και του δημοσίου συμφέροντος φυλακτήρ» (: Β. Οικονομίδης, Εγχειρίδιον ΠολΔικονομίας), έχουμε καθήκον, και υπηρεσιακή υποχρέωσή μας είναι η

    διαφύλαξη αυτών των αγαθών. Έτσι, με την κραταιά εισαγγελική πυγμή μας, πρέπει να καταστήσουμε τοις πάσι εμφανές, έστω και δια κυρώσεων και δια πράξεων δικονομικού καταναγκασμού, ότι κύριος προορισμός των κοινοχρήστων πραγμάτων είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού προς αυτά.

    3. Ότι μόνο κατ’ εξαίρεση, και μόνο για τμήματα των ως άνω κοινοχρήστων πραγμάτων, επιτρέπεται, για λόγους «επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος» η παραχώρηση αυτών «μόνο κατά χρήση», αλλά και πάλι κατά τρόπο που να μην αναιρείται η κοινή χρήση τους, αφού ο σκοπός ύπαρξής τους υπάρχει στο διηνεκές και αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Συνεπώς, προκύπτει, και ρητά ορίζεται στο νόμο, ότι απαγορεύεται απολύτως η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει η τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον αιγιαλό και την παραλία και ότι οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή βρίσκεται εκτός των ορισμών του νόμου, οπότε, η εν λόγω κατασκευή είναι άμεσα κατεδαφιστέα. Παραλία δε, είναι η ζώνη της ξηράς η οποία προστίθεται στον αιγιαλό, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με την θάλασσα και αντιστρόφως, και καθορίζεται σε πλάτος μέχρι και πενήντα (50) μέτρα από την γραμμή του αιγιαλού.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4. «Ιδιωτικές παραλίες», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο νόμος δεν γνωρίζει! Αν δε, ενάντια στο νόμο και ανήθικα κοινωνικά, στις περιοχές αρμοδιότητάς σας υπάρχουν τέτοιες, λόγω της μακροχρόνιας παντελούς αδιαφορίας των αρχών και της έλλειψης παντός ελέγχου, πρέπει, με την εισαγγελική δράση μας, να επαναφέρουμε τα πράγματα στην προτέρα νόμιμη κατάσταση! Όχι μόνοι μας βεβαίως, αλλά με την συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων: Λιμεναρχείων, Αστυνομικών Δνσεων, Δνσεων Δασών, Εφορείας Αρχαιοτήτων, Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, Δνσεων Περιφερειών κλπ. Πας δε αντιλέγων και εφόσον εκούσια δεν συμμμορφώνεται στο νόμο, πειθαναγκάζεται προς τούτο, δια μέτρων δικονομικού καταναγκασμού (: ένταλμα σύλληψης στα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα που εκδίδεται από τον εισαγγελέα κατ’ άρθρο 275 § 3 ΚΠΔ, κατασχέσεις με διαταγή σας όλων των πραγμάτων και αντικειμένων που έχουν σχέση με το έγκλημα, κατεδάφιση άμεση των παράνομων κατασκευών, κλπ).

      5. Είναι αδήριτη ανάγκη, με την υπηρεσιακή συμπεριφορά μας, να δηλούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπεται, ότι δεν επιτρέπουμε, την παραβίαση του αναφερθέντος προορισμού των κοινοχρήστων πραγμάτων και να ελέγχουμε

      διαρκώς αν η παραχώρηση για χρήση τμημάτων αυτών γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που ορίζει ο νόμος και που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού. Ιδίως, όπως τα ορίζει ο Ν. 2971/2001, «για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ξαπλωστρών, ομπρελών, λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκού μενού τροχήλατου αναψυκτηρίου, καθώς και τραπεζοκαθισμάτων», εφόσον, εννοείται, εξασφαλίζεται πάντα η ελεύθερη διέλευση του κοινού προς τον αίγιαλό και την παραλία.

      6. Ως κοινόχρηστα πράγματα, επί των οποίων έχει την αποκλειστική κυριότητα το Δημόσιο, πρέπει να εννοήσουμε όχι μόνο τον αιγιαλό και την παραλία, αλλά και την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης, και της κοίτης πλεύσιμου ποταμού.

      7. Ως πρωτοβάθμιοι εισαγγελείς, με την εξαιρετική επιστημοσύνη που σας διακρίνει, γνωρίζετε άριστα το υπάρχον επί των ανωτέρω θεμάτων νομικό πλαίσιο και καθεστώς, ώστε να μη χρειάζεται να το υπομνήσω εγώ και γνωρίζετε πως πρέπει να δράσετε υπηρεσιακά. Με την παρούσα Εγκύκλιο, απλώς ήθελα να δώσω την «πνοή» και τον «τόνο» της εισαγγελικής μας, εισαγγελικής σας δράσης, ώστε να μπορέσουμε, να μπορέσετε να σταματήσετε τους ασχημονούντες και αδικοπραγούντες επί των ανωτέρω πάγκοινων αγαθών.

      8. Της παρούσας να λάβουν γνώση όλοι οι στην Υπηρεσία σας υπηρετούντες εισαγγελικοί λειτουργοί

      Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

      Παναγιώτης Σ. Παναγιωτόπουλος

      Ζ.Π.








      Διαγραφή
  3. Ερντογάν: «Τα εδάφη της Κερασούντας είχαν κατατροπώσει τις συμμορίες των Ποντίων».

    Τους Έλληνες αντάρτες του Πόντου, των αρχών του 20ου αιώνα, θυμήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκρίνοντάς τους προκλητικά με τους Κούρδους αυτονομιστές του ΠΚΚ, αλλά και τους γκιουλενιστές.

    Στη διάρκεια προεκλογικής τους ομιλίας στην Κερασούντα, πάλαι ποτέ ισχυρό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα αντάρτικα σώματα που έδρασαν στην περιοχή του Πόντου ως αντίδραση στην υλοποίηση σχεδίου που απέβλεπε στον αφανισμό του ελληνικού στοιχείου. «Αυτά τα εδάφη της Κερασούντας είχαν κατατροπώσει τις συμμορίες των Ποντιών. Έτσι πιστεύω πως και σήμερα η Κερασούντα θα κάνει «κόλαση την πατρίδα για τους κλακαδόρους του όρους Καντίλ (Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος, εισπράττοντας το χειροκρότημα και τα επιφωνήματα των ψηφοφόρων του.

    Οι διωγμοί από τις εστίες των Ποντίων με τις ατελείωτες πορείες στην τουρκική ενδοχώρα, τα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού) που ήταν στην ουσία διαβατήριο για το θάνατο, οι ληστείες, οι βιασμοί και οι εν ψυχρώ δολοφονίες, οι δημεύσεις των περιουσιών, ήταν μια ζοφερή πραγματικότητα που οδήγησαν στη δημιουργία του ποντιακού αντάρτικου την περίοδο 1914 – 1922. Το αντάρτικο στον Πόντο, ήταν ουσιαστικά η αντίδραση του ελληνικού στοιχείου στο πρόγραμμα της γενοκτονίας πού είχαν σχεδιάσει αρχικά οι Νεότουρκοι Τζεμάλ, Εβρέν και Ταλαάτ και στη συνέχεια ο Κεμάλ Ατατούρκ με τον Ισμετ Ινονού.

    Στην ίδια ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους συμπατριώτες τους να μην τον θυσιάσουν «για λίγα κρεμμύδια και λίγες πατάτες», εννοώντας την κρίση και την φτώχεια που έχει κάνει σημαία η αντιπολίτευση και φαίνεται να επηρεάζει την επιλογή των πολιτών στην κάλπη «Εγώ ξέρω πως δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για λίγα κρεμμύδια και λίγες πατάτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...