ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαΐου 2023

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΜΑΚΑΡΘΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΔΑΜ ΣΙΦ. Ο ιουδαίος Ρόμπερτ Σόρος, ο γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ήταν παντρεμένος με την Μελίσα Σιφ. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΑΔΑΜ ΣΙΦ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΙΑΚΩΒ ΧΑΪΝΡΙΧ ΣΙΦ (1847 – 1920), ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΙΦ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΕΞ ΙΔΙΩΝ - ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΝΤΟΓΙΑΚΟ...

 

 

 

  Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΔΑΜ ΣΙΦ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

ΙΑΚΩΒ  ΧΑΪΝΡΙΧ  ΣΙΦ  (1847 – 1920),   ΕΒΡΑΙΟΣ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ, Ο  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.  ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 1917 ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟ 1989.

Ο  Ιακώβ Σιφ  έδωσε  τεράστια ποσά  από  την  τράπεζά  του  «ΚΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΜΠ»   στον  Λένιν   και  στον  Τρότσκυ,   για  να  οργανώσουν  την  ανατροπή  του  Τσάρου.   Είχε  άμεση  εποπτεία και  ενημέρωση  από  τον   Τρότσκυ   για  τις  εξελίξεις  στην  Ρωσία.   

 

                      ΡΩΣΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ 1918

 

                                    Ρόζενταλ  και  Γκαουφμάν

                                    Ναχάμκες,  Σταϊνμπέργκ

                                    Βολοδάρσκι  και  Γκουπελμάν

                                    Μπρονστάϊν,  Ροζενμπέργκ.        

 

                                    Ποιοί  είναι  αυτοί  οι  ξένοι

                                    με  ονόματα  Σημιτών;

                                    Μήπως  είναι  καμιά  χάβρα

                                    των  εβραίων  των  «Σοφών»;

 

                                    Τελικά  ποιοί  είναι  αυτοί;

                                    Είναι  οι  κύριοι  της  Ρωσίας

                                    των  Σοβιέτ  οι  αρχηγοί.

 

                                    Η  Ρωσία  υποφέρει 

                                    και  ένα  χρόνο  αγωνιά.

                                    Σε  τι  κατάντια  η  πατρίδα

                                    πού  ο  τσιφούτης  κυβερνά.  

 

 

Εβραίος Αμερικανός Τραπεζίτης Τζέικομπ Σιφ: Ο Πιο Ισχυρός Άνθρωπος Στις ΗΠΑ; ~ American Jew Banker Jacob Schiff: The Most Powerful Man In U.S. History…?

 Ο πρόεδρος του Κογκρέσου Κ.Μακάρθι ζήτησε την παραπομπή βουλευτή των Δημοκρατικών που συνωμότησε κατά του Ν.Τραμπ!

Είχε στήσει το μυθιστόρημα περί «ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές του 2016» - Τον κατηγόρησε για εθνική προδοσία.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ζήτησε πριν λίγη ώρα την παραπομπή, αλλά και αποπομπή του βουλευτή των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ για διάπραξη εγκλημάτων εθνικής προδοσίας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω του ρόλου του στην συνωμοσία κατά του προέδρου Ν.Τραμπ, περί δήθεν ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ των Δημοκρατικών ήταν πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής από το 2019 έως το 2023.

Οι κατηγορίες που πιθανόν θα αντιμετωπίσει για προδοσία προέρχονται ύστερα από την δημοσιοποίηση των πορισμάτων της έκθεσης Durham σύμφωνα με την οποία το FBI ξεκίνησε το 2016 έρευνα για εμπλοκή της Ρωσίας και σχέσεων με  τον πρώην Αμερικανικό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο για αυτό.

Ο Άνταμ Σιφ είχε πρωταγωνιστήσω στις καταγγελίες  των Δημοκρατικών κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου. Τώρα ο Μακάρθι ζητά την αποπομπή του και την απαγγελία κατηγοριών για πράξεις εθνικής προδοσίας.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. ΕΒΡΑΙΟΙ στην «Πορεία των Σημαιών» στην Ιερουσαλήμ: «Θάνατος στους Άραβες».

    Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για την παραδοσιακή “Πορεία των Σημαιών”, μια διαδήλωση που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε επίδειξη ισχύος των Εβραίων εθνικιστών καθώς γίνεται στην επέτειο της κατάληψης της πόλης από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

    Φέτος, η πορεία αυτή οργανώθηκε σε τεταμένο κλίμα: από τις αρχές του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη περίπου 200 άνθρωποι, οι 35 εκ των οποίων στον «πόλεμο των πέντε ημερών» (9-13 Μαΐου) μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ένα επεισόδιο σημειώθηκε στην Πύλη της Δαμασκού, στην Παλιά Πόλη, όταν συμμετέχοντες στην πορεία επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του ίδιου πρακτορείου είπαν ότι είδαν νεαρούς Εβραίους να φτύνουν Παλαιστίνιους και να κλωτσούν έναν από αυτούς, προτού να επέμβει η αστυνομία για να τους διαλύσει.


    Ορισμένοι διαδηλωτές φώναζαν “Θάνατος στους Άραβες”.
    Στη Γάζα, χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στα σύνορα με το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε δακρυγόνα προς την πλευρά εκείνων που πλησίαζαν τον φράχτη ασφαλείας.

    Μια πηγή προσκείμενη σε παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας στη Γάζα είπε εξάλλου ότι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει αυτόν τον θύλακα, εκτόξευσαν «προειδοποιητικά» μια ρουκέτα προς τη Μεσόγειο.

    Η «Πορεία των Σημαιών» είναι μια διαδήλωση που οργανώνεται από το Ισραήλ με την ευκαιρία της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ», για να γιορταστεί η “επανένωση” της πόλης μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967. Ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, καθώς την θεωρεί «παράνομη» με βάση το διεθνές δίκαιο.

    Η πορεία περνάει κατά παράδοση από την Παλιά Πόλη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και καταλήγει στο Τείχος των Δακρύων, τον ιερό τόπο προσευχής των Εβραίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γάλλος αντιστασιακός αποκάλυψε μαζική εκτέλεση Γερμανών αιχμαλώτων στον Β΄ ΠΠ. 48 άνθρωποι που εκτελέστηκαν σε δάσος είχαν σκάψει οι ίδιοι τους τάφους τους.
    Μια μαζική εκτέλεση Γερμανών αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μυστικό που κρατούσε μέσα του για δεκαετίες, αποφάσισε να αποκαλύψει Γάλλος βετεράνος της αντίστασης στους Ναζί.

    Ο Εντμόντ Ρεβέιγ ήταν 18 ετών και νεαρός αντιστασιακός όταν έγινε μάρτυρας της εκτέλεσης στις 12 Ιουνίου 1944, στο χωριό Μεϊμάκ της κεντρικής Γαλλίας, 47 Γερμανών στρατιωτών και μιας Γαλλίδας που κατηγορούσαν για συνεργασία με την Γκεστάπο.

    Ο Ρεβέιγ, αναφέρει ο Guardian, μίλησε για πρώτη φορά για τις δολοφονίες σε συνάντηση βετεράνων το 2019, αλλά δεν απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Καθώς οι αρχές ετοιμάζονται τώρα να ερευνήσουν τη δασώδη περιοχή κοντά Μεϊμάκ, είπε την ιστορία του στην τοπική εφημερίδα La Montagne και άλλα μέσα ενημέρωσης.

    Όπως εξήγησε περίμενε τόσο πολύ για να μιλήσει επειδή είχε δεχθεί πιέσεις να παραμείνει σιωπηλός. «Έπρεπε να μείνει μυστικό, ήταν λάθος να πυροβολείς κρατούμενους», είπε. Ενιωθε ωστόσο ότι τώρα, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και λόγω του ότι ήταν ο μόνος επιζών μάρτυρας, η εκτέλεση «έπρεπε να γίνει γνωστή».

    Μετά την αποκάλυψη του 98χρονου σήμερα Ρεβέιγ, οι γαλλικές και οι γερμανικές αρχές ετοιμάζονται να σκάψουν για την αναζήτηση του ομαδικού τάφου στο δάσος. Η La Montagne ανέφερε ότι μια πρώτη ανασκαφή πραγματοποιήθηκε το 1967 και βρήκε τα λείψανα 11 ανθρώπων.

    Η Γαλλία είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα λείψανα όσων εντοπιστούν βάσει των συμβάσεων της Γενεύης και μιας γαλλογερμανικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 1966.

    Οι Γερμανοί στρατιώτες και η ανώνυμη συνεργάτιδα ήταν, κατά τον Ρεβέιγ, μέρος μιας ομάδας που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Τυλ τον Ιούνιο του 1944.

    Τους οδήγησαν μέσα στο δάσος τη νύχτα κοντά στο Μεϊμάκ, αλλά ήταν δύσκολο να τους κρατήσουν αιχμάλωτους, οπότε δόθηκε εντολή να τους εκτελέσουν. Τους ανάγκασαν πρώτα να σκάψουν μόνοι τους τους τάφους τους.

    Ο αξιωματικός των αντιστασιακών, ο οποίος ήταν από την Αλσατία και μιλούσε γερμανικά, τους είπε ξεχωριστά ότι θα τους σκοτώσουν και έκλαιγε καθώς το έκανε. Στη συνέχεια, κάθε αντιστασιακός προσφέρθηκε εθελοντικά να πυροβολήσει από ένα άτομο ο καθένας. Ο Ρεβέιγ δεν συμμετείχε.

    Η κεντρική Γαλλία ήταν τόπος ιδιαίτερα βίαιων δολοφονιών το 1944. Μαχητές της αντίστασης είχαν επιτεθεί σε γερμανικά στρατεύματα στην Τυλ τον Ιούνιο, ένα τμήμα των SS κρέμασε αργότερα 99 άνδρες και εκτόπισε άλλους 149, οι περισσότεροι από τους οποίους πέθαιναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η εκτέλεση στο Μεϊμάκ πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

    Στις 10 Ιουνίου 1944, το χωριό Οραντούρ-συρ-Γκλαν είχε γίνει ο τόπος της χειρότερης ναζιστικής σφαγής αμάχων σε γαλλικό έδαφος, όταν 642 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 247 παιδιά, εκτελέστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί.

    Από μία τραγική σύμπτωση, η σφαγή στο γαλλικό χωριό συνέβη την ίδια ημέρα με τη σφαγή στο Δίστομο όπου τα ναζιστικά στρατεύματα εκτέλεσαν 228 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...