ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Μαΐου 2023

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ: ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 


ΜΑ ΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ; AΤΕΛΕΥΤΗΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. O Νίκος Παπανδρέου στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο. Ν. Παπανδρέου: «Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης». Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη «μπήκε» στη Βουλή το 1844 και εκλέγεται ακόμη. ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΕ 100-200 ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΚΕΝΥΑ: "ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ". Δολοφονία στα Τέμπη: Απανθρακωμένοι και οι 20 νεκροί στο βαγόνι – κυλικείο.

 




ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΗ: «ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ». «Ο Μητσοτάκης χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη». «Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση οι δικαστές κρίνουν ποιος θα είναι υποψήφιος και ποιος όχι». «Ουδέποτε υπήρχε η εξουσιοδότηση σε δικαστές να κρίνουν ποιο Κόμμα συνάδει και ποιο Κόμμα δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας. Ουδέποτε».

 



Και μόνο που συζητούμε μια τέτοια πρόταση δείχνει το αδιέξοδο που μας έφερε η  κυριαρχία της Συναγωγής.








Ο ΦΑΝΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΟΣ, ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΟΠΡΟΔΟΤΗ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ. Αυτόν που όταν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη μας στέλνει κάρτες: «Χαιρετίσματα από το Ίστανμπουλ».

 

«Ιστανμπούλ» για τον Κ.Μητσοτάκη η Κωνσταντινούπολη! – Τι έγραψε στο διαδίκτυο. Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΓΑΪΔΑΡΟΣ -ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «Ιστανμπούλ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.



Η μόνη ρεαλιστική λύση, αν θέλει κάποιος να φύγει ο Μητσοτάκης, (ρεαλιστική, όχι ιδεολογική), είναι να ψηφίσει το δεύτερο κόμμα, που τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγει πρώτο κόμμα από την πρώτη Κυριακή.

Είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος. Μόνο αυτό φοβάται ο Μητσοτάκης. Έτσι θα φύγει και από πρόεδρος της Ν.Δ. και ανοίγει και ο δρόμος να μπουν σε δεύτερο χρόνο και οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο παιγνίδι.
Με τον Μητσοτάκη δεν πρόκειται να κατέβουν ποτέ οι ΕΛΛΗΝΕΣ στις εκλογές.
ΟΛΕΣ οι άλλες επιλογές αφήνουν τον Μητσοτάκη στην θέση του.
ΛΟΙΠΟΝ, αν θέλουμε να τον διώξουμε ο ΜΟΝΟΣ ρεαλιστικός τρόπος, λόγω εκλογικού νόμου, είναι να ψηφιστεί το δεύτερο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια θα ακούσουμε με σεβασμό και ασφαλώς θα υποστηρίξουμε μόνο την πρόταση του αδίκως φυλακισμένου Κασιδιάρη.


Κασιδιάρης: «Την Τετάρτη δίνουμε στη δημοσιότητα κρίσιμο αποδεικτικό υλικό – Καθιστά άκυρη την απόφαση για τον αποκλεισμό μας».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης θέτει θέμα νομιμότητας των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και προαναγγέλλει ότι την Τετάρτη 10/5 θα δώσει στη δημοσιότητα το κρίσιμο αποδεικτικό υλικό, που καθιστά άκυρη την Απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος «Έλληνες».
Όπως αναφέρει στο Twitter ο Ηλίας Κασιδιάρης, «την Τετάρτη 10/5 δίνουμε στη δημοσιότητα κρίσιμο αποδεικτικό υλικό, που καθιστά ΑΚΥΡΗ την Απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τον εκλογικό μας αποκλεισμό.
Προσφεύγουμε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και θέτουμε μείζον ζήτημα για τη νομιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου».
«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»
Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζει:
Ο Μητσοτάκης πανηγύριζε σήμερα στον ΑΝΤ1 δηλώνοντας ότι: «Η μάχη κερδήθηκε και ο Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές». Του Απαντώ:
1ον) Μέχρι τώρα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να προσπαθούν να δωροδοκήσουν τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια να υπαγορεύουν την προειλημμένη απόφαση του δικαστηρίου. Υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν την τέλεση αυτών των δύο βαρύτατων εγκλημάτων.
2ον) Κανείς δεν κερδίζει μία μάχη προτού αυτή ολοκληρωθεί και όπως έλεγε ο σοφός Σόλων: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

12 σχόλια:

  1. Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 9 νεκροί στα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ.
    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του αποκλεισμένου παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θύλακα υπό τον έλεγχο του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.
    Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως διεξήγαγε πλήγματα εναντίον «στόχων» που ανήκαν «στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
    Στη Γάζα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το υψηλότερο τμήμα πολυκατοικίας στις φλόγες έπειτα από τα νυχτερινά πλήγματα και ασθενοφόρα να διακομίζουν θύματα σε νοσοκομεία.
    Πηγές προσκείμενες στο κίνημα Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Τζιχάντ Γάναμ και η σύζυγός του. Φέρεται να ήταν ανώτερο στέλεχος του ένοπλου βραχίονα του κινήματος αυτού.
    Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα πως άκουσε τουλάχιστον δύο εκρήξεις στον αποκλεισμένο παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς, μια στην πόλη της Γάζας, άλλη μια στη Ράφα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΕ, ΗΠΑ, Γερμανία αποκλείουν κάθε εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία.
      Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Γερμανία απέκλεισαν το ενδεχόμενο διπλωματικής επαναπροσέγγισης με τη Δαμασκό, μετά την επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο το σαββατοκύριακο.
      Η θέση της ΕΕ για τη Συρία «δεν έχει αλλάξει», συνόψισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες. «Το οποίο σημαίνει: καμία εξομάλυνση των σχέσεων, καμία ανοικοδόμηση χωρίς εξομάλυνση, καμία άρση των κυρώσεων ωσότου υπάρξει σημαντική κίνηση από πλευράς καθεστώτος για την αναίρεση όλων των λόγων για τους οποίους επιβλήθηκαν», πρόσθεσε. «Θα συζητήσουμε ξανά με τα κράτη μέλη στο προσήκον επίπεδο ήδη αυτή την εβδομάδα την πρόσφατη απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου και τις δυνητικές επιπτώσεις για εμάς».
      Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η Ουάσιγκτον «δεν πιστεύει ότι η Συρία αξίζει να επανενταχθεί στον Αραβικό Σύνδεσμο». Ο εκπρόσωπος, ο Βεντάντ Πατέλ, πρόσθεσε πως «θα σημειώσω πως μοιραζόμαστε αρκετούς κοινούς στόχους με τους άραβες εταίρους μας όσον αφορά τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης λύσης στη συριακή κρίση κατά τρόπο που συνάδει με την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Η αμερικανική διπλωματία υποθέτει ότι οι εταίροι της θα αξιοποιήσουν τις άμεσες επαφές με τη Δαμασκό για να προβάλουν απαιτήσεις για τα ζητήματα αυτά, πρόσθεσε και επέμεινε πως η εξομάλυνση των σχέσεων δεν συζητείται καν στις ΗΠΑ.
      Το γερμανικό ΥΠΕΞ από την πλευρά του έκρινε χθες πως δεν υπάρχει καμιά βάση για την εξομάλυνση των σχέσεων με το συριακό καθεστώς, στο οποίο πρόσαψε ότι συνεχίζει να διαπράττει κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εμποδίζει την πολιτική διαδικασία. «Από αυτή τη σκοπιά, δυστυχώς τίποτε δεν έχει αλλάξει ως προς την πραγματικότητα στο πεδίο που θα μας επέτρεπε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε πράγματα όπως η ανοικοδόμηση ή η άρση των κυρώσεων», σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής διπλωματίας. Ενώ «κατά την άποψή μας, η Συρία αυτή τη στιγμή δεν εκπληρώνει καμιά από τις προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή επιστροφή των προσφύγων», πρόσθεσε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Η Γερμανία ψάχνει εναγωνίως 7 εκατομμύρια ξένους εργαζόμενους.
    https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1468221/i-germania-psachnei-enagonios-7-ekatommyria-xenoys-ergazomenoys/
    Η έλλειψη εργατικού δυναμικού γίνεται εμπόδιο στον παραγωγικό τομέα για πολλές εταιρείες διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.
    Μια ωρολογιακή βόμβα φαίνεται έτοιμη να εκραγεί στην οικονομία της Γερμανίας, καθώς η «ατμομηχανή» της Ευρώπης παλεύει με ένα από τα πιο πιεστικά και ακανθώδη προβλήματα των τελευταίων ετών: Η Γερμανία θα στερηθεί 7 εκατομμύρια εργαζόμενους μέχρι το 2035, αν δεν βρεθεί λύση μέσω της μετανάστευσης.
    Την «οικονομική βόμβα» που κρέμεται πάνω από το κεφάλι του Βερολίνου , αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Ουμπέρτους Χέιλ, σε συνέντευξή του στους Financial Times: « Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η χώρα είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει ένα από τα πιο σύγχρονα προγράμματα μετανάστευσης στην Ευρώπη » ,για να αντιμετωπίσει μια διαρκώς διευρυνόμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Αλλιώς θα μπει πραγματικό φρένο στην οικονομική ανάπτυξη της ατμομηχανής της Ευρώπης, προειδοποίησε σε δραματικούς τόνους ο Γερμανός υπουργός Εργασίας.
    Η εναγώνια έκκληση του Ουμπέρτους Χέιλ θύμισε σε πολλούς τον δρόμο που διάλεξαν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια άνθρωποι του ευρωπαϊκού Νότου – οι λεγόμενοι «γκασταρμπάιτερς» , που έφτασαν μετανάστες στην μεταπολεμική Γερμανία και συνέβαλαν και αυτοί στο οικονομικό θαύμα της χώρας.
    Το 1960 η Ελλάδα υπέγραψε διμερείς συμφωνίες με τη Γερμανία για την προσέλκυση εργατικού δυναμικού, τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Κανελλόπουλο να λέει : «Η μετανάστευση είναι ευλογία Θεού διά τον τόπο».
    Το 1964 κατέφθασε μάλιστα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας ο «εκατομμυριοστός» γκασταρμπάιτερ, ένας ανειδίκευτος εργάτης από την Πορτογαλία ,που έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από τις τοπικές αρχές, λαμβάνοντας μάλιστα ως δώρο ένα… μοτοποδήλατο.
    Το 1973 η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει και επισήμως φρένο στις αφίξεις εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό. Κάποιοι «γκασταρμπάιτερ» αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, άλλοι προτίμησαν να παραμείνουν.
    Νέο κύμα;
    Τις τελευταίες εβδομάδες, η έλλειψη εργατικού δυναμικού γίνεται εμπόδιο στον παραγωγικό τομέα για πολλές εταιρείες διάσπαρτες σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η έλλειψη εργαζομένων περιορίζει την παραγωγή των γερμανικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε 42%,σε 34% για τις βιομηχανίες και 30% για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα.
    Σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι εταιρείες και οι αρχές δεν μπορούν άμεσα να καλύψουν δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας.Σε όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το χάσμα διευρύνεται: έως το 2060, το εργατικό δυναμικό στη Γερμανία θα συρρικνωθεί κατά 5,3 εκατομμύρια άτομα. Αντί για 45,7 εκατομμύρια, μόνο 40,4 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι τότε διαθέσιμοι για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με πρόβλεψη του Ινστιτούτου για την Αγορά Εργασίας και την Επαγγελματική Έρευνα (IAB), πρόκειται για μείωση σχεδόν 12% – σε μία μόνο γενιά.
      Ωρολογιακή βόμβα
      Οι γερμανικές εταιρείες προειδοποιούν εδώ και χρόνια για μια ωρολογιακή βόμβα στη Γερμανία που συνδέεται με την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Αλλά η κατάσταση χειροτερεύει και μάλιστα πολύ . Μελέτη που διεξήχθη από το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο, αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στη χώρα για τις οποίες δεν υπάρχουν ειδικευμένοι άνεργοι ήταν 630.000 το 2022 – δηλαδή 280.000 περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Αριθμός ρεκόρ!
      Η Γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η επανεξέταση της διαχείρισης της μετανάστευσης θα μπορούσε να είναι μία από τις πιθανές λύσεις. Γι’αυτό προσπαθεί να επινοήσει μια μεταρρύθμιση στο θέμα ,που μπορεί να κάνει τη χώρα πιο ελκυστική στα μάτια των ξένων εργαζομένων .
      Ο Υπουργός Εργασίας είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεται μεταρρύθμιση του πλαισίου της μετανάστευσης, ώστε να γίνουν λιγότερο αυστηρές οι απαιτήσεις που απαιτούνται σήμερα από τους αλλοδαπούς εργαζομένους για την είσοδο στη Γερμανία. Είναι επίσης απαραίτητο να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι ξένοι εργαζόμενοι, ειδικά εάν προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ.
      Η γερμανική κυβέρνηση έχει σαφή εντολή: να προσελκύσει ξένα ταλέντα, σε μεγάλους αριθμούς και άμεσα, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η γερμανική οικονομία να γίνει θύμα του αναδυόμενου δημογραφικού ελλείμματος της χώρας.
      Γήρανση του πληθυσμού. Μέχρι το 2027, η παραγωγική ικανότητα στη Γερμανία θα αυξάνεται μόνο κατά 0,7% κάθε χρόνο, αναφέρουν τα μεγάλα οικονομικά ινστιτούτα σε κοινή έκθεση.
      Οι λόγοι είναι η έλλειψη εργαζομένων, η κλιματική αλλαγή και οι μη ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις στη Γερμανία. Η γερμανική οικονομία μπορεί πιθανώς να αποφύγει την ύφεση και να αμβλύνει τους κραδασμούς του πολέμου της Ουκρανίας και τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Αλλά κάτω από την επιφάνεια, κρύβεται μια νέα, πολύ πιο επικίνδυνη κρίση : οι αναπτυξιακές δυνάμεις της Γερμανίας μειώνονται δραματικά. Τα κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα προειδοποιούν σε κοινή έκθεση ότι οι δυνατότητες για μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη έχουν μειωθεί στο μισό σε σύντομο χρονικό διάστημα .
      «Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη δεκαετία, η οποία θα χαρακτηριστεί περισσότερο από πριν από συγκρούσεις αναδιανομής», λέει ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW),Στέφαν Κουτς.
      Οι ερευνητές συμφωνούν στους λόγους: η έλλειψη εργαζομένων σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη τάση προς μείωση των ωρών εργασίας ,επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη.Οι οικονομολόγοι ανησυχούν για την γήρανση της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο σημαντική αιτία της αναιμικής ανάπτυξης, αλλά επιδεινώνει και τις συνέπειές της. «Ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι απαιτήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης γιατί θα αυξηθούν οι συνταξιούχοι. Επειδή και ο εργαζόμενος πληθυσμός συρρικνώνεται, οι συγκρούσεις θα εντείνονται», αναφέρει η έκθεση. Ο Στέφαν Κουτς το θέτει ως εξής:
      «Λιγότεροι άνθρωποι θα πρέπει να δημιουργήσουν ευημερία στη Γερμανία κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες στο μέλλον.
      Οι οικονομολόγοι ζητούν «μέτρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την εργασιακή απόδοση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα κίνητρα εργασίας θα αυξάνονταν εάν οι εργαζόμενοι είχαν μεγαλύτερο εισόδημα . Ως εκ τούτου, οι οικονομολόγοι ζητούν χαμηλότερους φόρους και εισφορές. Τουλάχιστον δεν πρέπει να αυξηθούν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ «ΗΠΙΑ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ. ΟΧΙ ΑΙΜΑΤΑ. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, «ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ», ΗΠΙΕΣ, ΣΤΑΘΕΡΕΣ, ΜΕΘΟΔΙΚΕΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ.
    Μεθοδευμένη υπογεννητικότητα των νατιβιστών. Αμβλώσεις. Προώθηση της ανωμαλίας. Μείωση του ντόπιου πληθυσμού. Εισαγωγή ξένων. Ενθάρρυνση διαφυλετικών διασταυρώσεων. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Μεθοδική εξαφάνιση – γενοκτονία των ντόπιων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το 2100, που τελειώνει επίσημα η κατοχή της Γερμανίας, δεν θα υπάρχουν Γερμανοί στην χώρα τους. Θα έχουν όλοι εξοντωθεί, χωρίς αίματα και βία. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ. Στα «χέρια» της ισραηλινής Israel Aerospace Industries περνάει η Intracom Defense (IDE) του κομμουνιστή Κόκκαλη.
    Η Intracom Holdings ανακοίνωσε επισήμως την πώληση της Intracom Defense (IDE) στην ισραηλινή Israel Aerospace Industries.
    Ήταν υπό πώληση την τελευταία διετία. Είχε υπάρξει πρόταση και από τον όμιλο EFA Group, μεγάλης οικονομικής αξίας για να μείνει σε ελληνικά χέρια αλλά προτίμησε ο Σωκράτης Κόκκαλης να την δώσει στους Ισραηλινούς.
    Το deal αφορά το 90,91% του μετοχικού κεφαλαίου ή αλλιώς 23,1 εκατομμύρια ονομαστικές μετοχές. Το υπόλοιπο 9,09% των μετοχών παραμένει στα χέρια ανώτατων και ανώτερων στελεχών της IDE.
    Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.
    Η πώληση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του β’ τριμήνου του 2023.
    Η συμφωνία θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος βλέπει την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητάς του, στο πλαίσιο του εν εξελίξει εταιρικού μετασχηματισμού.
    Η ανακοίνωση της Intracom Defense
    «Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.
    Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.»
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Παράνομο το σκεπτικό αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων προέβη σε μια ανακοίνωση που ουσιαστικά δικαιώνει τη θέση γύρω από την παράνομη και πολιτικά υπαγορευμένη απόφαση αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Πρόκειται για μια ανακοίνωση – βόμβα, από μια ένωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μαχόμενους δικηγόρους και ποινικολόγους. Μεταξύ άλλων στην επίσημη τοποθέτηση της Ένωσης, διαβάζουμε:
    «ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..... ΣΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
    Οι συνταγματικοί κανόνες ελευθερίας και δημοκρατίας ισχύουν και οφείλουν να εφαρμόζονται ασχέτως ποιον αφορούν, αλλιώς η Δημοκρατία μας μετέρχεται την ίδια μεθοδολογία, όσων δεν πιστεύουν σ’ αυτή και τα πλεονεκτήματά της.
    Ειδικότερα και σύμφωνα με το άρθρο 71 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, «Οι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με το νόμο».
    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου αναφέρεται ότι οποιοσδήποτε κατηγορείται για κάποιο αδίκημα τεκμαίρεται αθώος μέχρι νόμιμης αποδείξεως της ενοχής του, η οποία απαιτεί αμετάκλητη απόφαση (αρ.5&2αΝ.4596/2019).
    Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι κατά παράβαση των παραπάνω, μη νόμιμη και μη συνταγματική και αποτελεί κερκόπορτα για κατάλυση των κατακτήσεων της ίδιας της Δημοκρατίας και προφανώς εν προκειμένω ο σκοπός δεν αγιάζει το μέσο.
    Η Ένωσή μας και η Δικηγορική Κοινότητα της χώρας δεν μπορεί να μην αντιταχθεί και να καταδικάσει το εσφαλμένο, συγκυριακό και παράνομο σκεπτικό της 8/2023 απόφασης του Α1 τμήματος του ΑΠ που προσβάλει βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας, δήθεν για αυτοπροστασία της δημοκρατίας*.
    Ο δεύτερος βαθμός κρίσης κάθε υπόθεσης κατοχυρώνεται όχι μόνον από τον κώδικα ποινικής δικονομίας αλλά και από συμβάσεις υπερνομοθετικής ισχύος και ελπίζουμε ότι πίσω από το εν λόγω σκεπτικό της 8/2023, δεν κρύβονται και άλλες ενδόμυχες σκέψεις (που έχουν ήδη διατυπωθεί από διάφορους) για κατάργηση στο μέλλον του δεύτερου βαθμού συνολικά, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
    * Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας το 2011 καταδικάστηκε για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας στην υπόθεση (Κώνστας κατά Ελλάδος), από τις δηλώσεις δύο Υπουργών από το Βήμα της Βουλής για τις οικονομικές ατασθαλίες του Παντείου Πανεπιστημίου».
    Τα συμπεράσματα δικά σας…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δελτίο Τύπου: Ποιον θα στηρίξει το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στις εκλογές;
    To Εθνικό Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, ως γνήσιος εκφραστής των Εθνικών ιδεών και της Φιλοπατρίας, θεωρεί τις εκλογές της 21ης Μαϊου «άκυρες» και ως εκ τούτου ΔΕΝ θα στηρίξει κανέναν πολιτικό σχηματισμό από αυτούς που λαμβάνουν μέρος, για τους κάτωθι λόγους:
    1. Η πρόθεση της κυβερνητικής συμμορίας και του παραδικαστικού κυκλώματος ήταν -δια μέσου του αποκλεισμού πολιτικών κομμάτων από την εκλογική διαδικασία- να διασπάσουν το ενιαίο πατριωτικό μέτωπο που είχε σχηματιστεί με προμετωπίδα το Εθνικό Κόμμα και να οδηγήσουν το συγκεκριμένο κοινό που διέπεται από έντονα χαρακτηριστικά αντισυστημικότητας σε νεοπαγείς κομματικούς μηχανισμούς ή πρόσωπα, τα οποία είναι άμεσα ελεγχόμενα από την ίδια.
    2. Κανένα από τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως "πατριωτικά" δεν πήρε δημόσια και ξεκάθαρη θέση για τις παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις των Μητσοτάκη-Βορίδη-Γεραπετρίτη αλλά και του Άρειου Πάγου, ο οποίος εντελώς πραξικοπηματικά και ενάντια στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία απέκλεισε καθόλα νόμιμους πολιτικούς σχηματισμούς, στερώντας επί του πρακτέου το δικαίωμα επιλογής σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες, παραβιάζοντας έτσι και την Λαϊκή Κυριαρχία, η οποία προστατεύεται από το ίδιο το σύνταγμα στο Άρθρο 52.
    3. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρεί τους πολίτες σκεπτόμενους ανθρώπους και δεν θα μπορούσε ποτέ να τους καθοδηγήσει σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική επιλογή καθότι ΔΕΝ εμπιστεύεται ούτε τα πρόσωπα που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές, αλλά ούτε και τις προθέσεις των κομμάτων τους. Ιδίως όταν το ίδιο το πολιτικό σύστημα προκλητικά τους προωθεί.
    Συνοψίζοντας, καλούμε ΌΛΟΥΣ τους Έλληνες, μολονότι δεν θεωρούμε αυτές τις εκλογές ελεύθερες, να πάνε να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να βάλουν οριστικό τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη. ΌΧΙ ΛΕΥΚΟ-ΌΧΙ ΑΚΥΡΟ-ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ - Γραφείο Τύπου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γκέιτς ολοκληρώνει την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ουαϊόμινγκ. Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤAΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ…

    Το εργοστάσιο θα είναι το πρώτο του είδους του, με την εταιρεία να ελπίζει να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να υποστηρίξει την αμερικανική ενεργειακή ανεξαρτησία.
    «Η πυρηνική ενέργεια, αν το κάνουμε σωστά, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους», δήλωσε ο Γκέιτς στο ABC News και πρόσθεσε εμφατικά: «Δηλαδή, να απαλλαγούμε από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου χωρίς να κάνουμε το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας πολύ πιο ακριβό ή λιγότερο αξιόπιστο».
    Ο Γκέιτς πρόσθεσε δε: «Η πυρηνική ενέργεια έχει μερικά απίστευτα πλεονεκτήματα (…) δεν εξαρτάται από τον καιρό, μπορείς να φτιάξεις ένα εργοστάσιο, αλλά η ποσότητα ενέργειας που βγαίνει από ένα πολύ μικρό εργοστάσιο είναι γιγάντια».
    Ενώ η πυρηνική ενέργεια είναι ευρέως γνωστό ότι έχει πολλές δυνατότητες, οι κίνδυνοι ασφάλειας που συνδέονται με αυτήν έχουν ιστορικά απασχολήσει ορισμένους επενδυτές. Ωστόσο, ο Γκειτς δηλώνει σίγουρος ότι η TerraPower μπορεί να κατασκευάσει έναν καινοτόμο πυρηνικό αντιδραστήρα που είναι ασφαλής και πρακτικός για το μέλλον.
    Υγρό νάτριο αντί για νερό
    Οι περισσότεροι πυρηνικοί αντιδραστήρες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν νερό για την ψύξη του συστήματος, αλλά το νερό δεν είναι το καλύτερο στην απορρόφηση της θερμότητας και υπάρχουν κίνδυνοι πίεσης που σχετίζονται με την υπερθέρμανση, η οποία θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε τήξη.
    Αυτός ο νέος αντιδραστήρας, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει το 2030, θα χρησιμοποιεί υγρό νάτριο αντί για νερό για την ψύξη του. Το σημείο βρασμού του νατρίου είναι οκτώ φορές υψηλότερο από το νερό και, σε αντίθεση με το νερό, το υγρό νάτριο δεν χρειάζεται να αντλείται συνεχώς πίσω στο σύστημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ… ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΜΑΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤAΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
      «Έχουμε λύσει όλους τους τομείς όπου υπήρξαν προκλήσεις ασφάλειας. Και έχουμε δραματικά λιγότερα απόβλητα», είπε ο Γκέιτς. «Το υπέροχο πράγμα είναι ότι η ρυθμιστική αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η καλύτερη στον κόσμο και κάνει πολύ καλή δουλειά. Επομένως, μέρος της διαδικασίας από τώρα έως το 2030 είναι μια εξαιρετικά λεπτομερής ανασκόπηση με αυτήν την επιτροπή ασφάλειας σχετικά με το πόσο αυτός ο νέος σχεδιασμός είναι πιο ασφαλής σε σχέση με οτιδήποτε προηγήθηκε».
      «Φρένο» από τον πόλεμο στην Ουκρανία
      Το νέο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται υπό υλοποίηση για 15 χρόνια, αντιμετώπισε καθυστερήσεις στα τέλη του 2022, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ειδικής πηγής καυσίμου που παράγεται στη Ρωσία. Όμως ο Γκέιτς διαβεβαίωσε ότι αυτά τα ζητήματα είναι προσωρινά.
      «Πολλά ορυχεία ουρανίου και εργοστάσια επεξεργασίας έκλεισαν επειδή οι άνθρωποι περίμεναν ότι η Ρωσία θα παραμείνει ως προμηθευτής. Πρέπει να αναπτύξουμε την εγχώρια παραγωγή», είπε ο Γκέιτς και πρόσθεσε: «Εχουμε ουράνιο στο εσωτερικό, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την επεξεργασία στο εσωτερικό… Μακροπρόθεσμα, λόγω των κοιτασμάτων ουρανίου μας εδώ, λόγω της αποτελεσματικότητας του αντιδραστήρα, αυτό το πράγμα μπορεί να έχει μια εντελώς εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού».
      Το Kemmerer ήταν κάποτε τόπος μιας ακμάζουσας βιομηχανίας άνθρακα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει, με το εργοστάσιο άνθρακα να προγραμματίζεται να κλείσει μετά από λειτουργία σχεδόν 60 ετών.
      Ο Γκέιτς τόνισε τη σημασία της επανένταξης των παλαιότερων ενεργειακών βιομηχανιών των ΗΠΑ σε μελλοντικές ενεργειακές υποδομές ως τρόπο αναζωογόνησης των κοινοτήτων. Το πυρηνικό εργοστάσιο σχεδιάζει να απασχολήσει εκατοντάδες εργάτες κατασκευών και πρώην υπαλλήλους από το εργοστάσιο άνθρακα όπου οι δεξιότητες αλληλεπικαλύπτονται, ενώ θα παρέχει ενέργεια σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, ανέφερε η TerraPower σε πρόσφατο δελτίο τύπου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ 51,2 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/04/512-1-2.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Χρειαζόμαστε επαναστατικές, θαρραλέες και ρηξικέλευθες φωνές. Όχι μίζερες και επαρχιώτικες του βρωμερού βάλτου της αθηναϊκής δυσωδίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...