ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Μαΐου 2023

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung 02.05.2023 για την οικογένεια Μητσοτάκη (Mitsotakis-Clan - Die griechische Erbdemokratie): «Η ελληνική κληρονομική δημοκρατία, η μοναδική κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης. Οι κληρονομικές οικογένειες των Ελλήνων πολιτικών συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότερες. Στην Ελλάδα η «οικογενειοκρατία» δεν μπορεί να εξαλειφθεί». ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ Κιμ Γιονγκ Ουν ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ. Mitsotakis-Clan ΟΠΩΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ.

 


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ" ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΑΛΤΙΕΛ ΤΟΥ ΚΙΣ. ΕΠΟΠΤΕΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΥΙΔ ΧΑΡΙΣ. ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ "ΣΤΩΝ ΨΑΡΩΝ ΤΗΝ ΟΛΟΜΑΥΡΗ ΡΑΧΗ". ΘΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ) ΟΛΟΥΣ. ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.




Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΛΑΝ, Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥ ΚΛΑΝ,  ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ.

Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 90...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;  Ο ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ.

wienerzeitung.at

Mitsotakis-Clan - Die griechische Erbdemokratie              Ο

Die Kinder haben gute Jobs, der Papa ist schon wie der Opa Premier. Die Familie Mitsotakis ist einer der einflussreichsten Clans in Griechenlands. Premier Kyriakos Mitsotakis

 

 


Ελληνική κληρονομική δημοκρατία
Τα παιδιά έχουν καλές δουλειές, ο μπαμπάς είναι πρωθυπουργός σαν τον παππού. Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι μια από τις πιο ισχυρές φατρίες στην Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παλεύει πλέον για να παραμείνει έτσι και μετά τις εκλογές.

Μια θάλασσα από γαλάζιες σημαίες κυματίζει στο παλιό λιμάνι της γραφικής δυτικής κρητικής πόλης των Χανίων αυτό το ήπιο απόγευμα του Απριλίου. Η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου μόλις ξεκίνησε επίσημα.

 

Στέκεται φαρδύς-πλατύς στο αναλόγιο. Έχει «μόνο έναν στόχο», διακηρύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας για σχεδόν τέσσερα χρόνια: να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα μόνος με τη συντηρητική του Νέα Δημοκρατία (ΝΔ). «Σήμερα οι Χανιώτες στέλνουν το δικό τους βροντερό μήνυμα ελπίδας. Μήνυμα αυτοπεποίθησης, νίκης για να γιορτάσουμε με μπλε την 21η Μαΐου, την ονομαστική εορτή του Κωνσταντίνου και της Ελένης. Δεν θα είναι μόνο η Κρήτη μπλε, αλλά όλη η Ελλάδα», είπε με σιγουριά ο 55χρονος. Το πλήθος ζητωκραυγάζει.

Το μπλε είναι το κομματικό χρώμα της ΝΔ. Κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου, η μισή Ελλάδα με το μικρό όνομα Κωνσταντίνος (Κώστας ή Κωστής εν συντομία) γιορτάζει την ονομαστική της εορτή, που είναι πολύ πιο σημαντική από τα γενέθλια σε αυτή τη χώρα. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης όρισε προσωπικά την ημερομηνία των εκλογών. Η ελληνική νομοθεσία του δίνει το μοναδικό δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Ένας γάμος καθιέρωσε την φατρία.

Η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι τυχαία. Ο προπάππους του πρωθυπουργού λεγόταν Κωνσταντίνος. Ο «Γερο-Κωστής», ο «παλιός Κωστής», είναι ο Γενάρχης, ο ιδρυτής του γένους Μητσοτάκη. Γεννημένος στην Πελοπόννησο το 1845, η οικογένειά του αναγκάστηκε να καταφύγει στην Κρήτη για να γλιτώσει από τους διωγμούς. Εκεί ο Κωστής Μητσοτάκης μετακόμισε στα Χανιά το 1872 και ίδρυσε το «Κόμμα των ξυπόλητων», όπως απαξιωτικά το αποκαλούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Μεγάλη υποτίμηση. Γιατί ο Κωστής Μητσοτάκης δεν ήταν μόνο χορηγός και στενός έμπιστος του νεότερου Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας επτά φορές από το 1910 έως το 1933 με διακοπές. Ο Κωστής Μητσοτάκης παντρεύτηκε και την αδερφή του Βενιζέλου Κατίγκο.

Αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την εγκαθίδρυση της φυλής Μητσοτάκη στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο εγγονός του γενάρχη, που παραδοσιακά πήρε το μικρό όνομα του παππού του, διαμόρφωσε την πολιτική στην Ελλάδα για σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1990 έως το 1993 ως πρωθυπουργός. Γιος του είναι ο Κυριάκος, ο σημερινός Πρωθυπουργός. Βουλευτής ήταν και ο παππούς του, που φυσικά τον έλεγαν και Κυριάκο και ήταν έτσι ο συνονόματός του.

200 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και περισσότερα από 40 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η «οικογενειοκρατία» («οικογενειοκρατία») παραμένει τόσο σταθερά αγκυροβολημένη στην αθηναϊκή πολιτική όσο και ο τοπικός νεποτισμός, ο οποίος περιλαμβάνει και άλλους συγγενείς, γνωστούς ή κολλητούς.  Προσφέροντας στους φίλους καλές δουλειές και την ανείπωτη πελατεία που την συνοδεύει. Είτε παγκόσμιοι πόλεμοι είτε περιφερειακοί πόλεμοι, είτε εμφύλιος είτε κρατικές χρεοκοπίες: Στην Ελλάδα η «οικογενειοκρατία» δεν μπορεί να εξαλειφθεί.

Μάλλον έτσι θα παραμείνει. Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πάντα παρουσιάζεται παντού ως εκσυγχρονιστής και αποφασισμένος μεταρρυθμιστής, λατρεύει και καλλιεργεί την παράδοση της «οικογενειοκρατίας» τόσο ανάξια μιας σύγχρονης δημοκρατίας δυτικού τύπου – προς όφελος της ίδιας του της οικογένειας – ως ατάραχος καθώς είναι θρασύς.

Αρκεί μια ματιά στα τρία του παιδιά. Η νεότερη από το μάτσο, η 20χρονη Δάφνη, έχει ξεκινήσει τις σπουδές της στο φημισμένο και ακριβό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Yale. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης πέταξε εκεί για να μην αφήσει ήσυχη τη Δάφνη με την εγγραφή της. Στην περίπτωση της Δάφνης και των πολιτικών της φιλοδοξιών, ωστόσο, ο κανόνας προς το παρόν είναι: περιμένετε και δείτε.

Η αδερφή της Δάφνης, η Σοφία, τώρα 25 ετών, προφανώς επωφελήθηκε επίσης από την πατρική φροντίδα. Αμέσως μετά τις σπουδές της στη δημόσια υγεία στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ, προσλήφθηκε στο γραφείο της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας CVC στο Λονδίνο, όπου διαχειριζόταν σχέσεις με επενδυτές CVC. Υπεύθυνος. Μια ονειρεμένη δουλειά σε μια εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων – χωρίς άμεση σχέση με τις σπουδές της. Πήρε το πόστο αφού ο πατέρας της έγινε πρωθυπουργός.

Κατά ειρωνικό τρόπο, από το 2020, η CVC έχει αποκτήσει πέντε από τις τρέχουσες έξι συμμετοχές της σε ελληνικές εμβληματικές εταιρείες, όλες επί θητείας Παπά και Πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Η CVC δεν έχει επενδύσει μόνο στον κατασκευαστή τροφίμων Vivartia, στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών Skroutz και στην εταιρεία μαρίνας πολυτελών γιοτ D-Marina, η οποία δραστηριοποιείται σε κορυφαίες τοποθεσίες στη Μεσόγειο, αλλά και στην ασφαλιστική εταιρεία National Insurance και την πρώην κρατική ενέργεια. παραγωγός ΔΕΗ – βαρύς στην εταιρεία της Ελλάδος.

Ο αδερφός της Σοφίας, ο οποίος ήταν ένα χρόνο μικρότερος, φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της ΕΕ, τις Βρυξέλλες. Ο γιος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, γεννημένος το 1998, έπιασε δουλειά ως διαπιστευμένος υπάλληλος του Ισπανού ευρωβουλευτή Esteban Gonzales Pons μετά τις σπουδές του -επίσης σε ακριβό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στη Βοστώνη- και τη στρατιωτική του θητεία. Ο νεαρός Μητσοτάκης είναι ο μόνος μη Ισπανός στο επιτελείο του συντηρητικού πολιτικού Partido Popular.

Είναι αυτονόητο ότι ο γιος του Μητσοτάκη ονομάζεται Κωνσταντίνος, έχει πάρει και το όνομα του «παλιού Κωστή» από τα Χανιά, γι’ αυτό και ο παππούς του ονομάστηκε έτσι. Ο νεότερος Κώστας εξακολουθεί να απασχολεί ως επί το πλείστον μόνο τα αθηναϊκά ταμπλόιντ επειδή είναι σε σχέση με έναν Έλληνα τενίστα παγκόσμιας κλάσης. Σύντομα όμως μπορεί να θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των επιχειρηματιών προγόνων του, όπως υποψιάζονται οι παρατηρητές. Στην πέμπτη γενιά. Ο Κωστής, ο Κυριάκος, ο Κώστας, ο Κυριάκος και σύντομα πιθανότατα πάλι ο Κώστας: η δυναστεία Μητσοτάκη παρείχε πάντα τους ομώνυμους βασιλιάδες στην Ελλάδα, τη μοναδική κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης.

Η οικογένεια των πολιτικών συνέχιζε να γίνεται πλουσιότερη
Οι κακόβουλες γλώσσες υποστηρίζουν ότι η φυλή Μητσοτάκη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η πολιτική μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματικό μοντέλο στην Ελλάδα. Οι κριτικοί εγείρουν μερικές φορές το ακανθώδες ερώτημα για το πώς οι Μητσοτάκηδες κατάφεραν να γίνουν πλουσιότεροι από γενιά σε γενιά από ό,τι πριν μπουν στην πολιτική. Λέξη κλειδί: το «Ξυπόλητο Πάρτι» του «παλιού Κωστή».

Ένα είναι σίγουρο: το 2020 (δεν υπάρχουν πιο πρόσφατα στοιχεία), ο αρχηγός της κυβέρνησης στην Αθήνα και η σύζυγός του Μαρέβα όφειλαν ένα όμορφο 1,3 εκατ. ευρώ σε εμπορικές τράπεζες. Τα προς αποπληρωμή δάνεια συμψηφίστηκαν με 40 ακίνητα, πέντε αυτοκίνητα και πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ αποταμιεύσεις. Το εισόδημα της 56χρονης Μαρέβας το 2020 ήταν αρκετά μέτρια ακόμη και για τα νεοελληνικά μεταπτωχευτικά πρότυπα: 9.244,10 ευρώ.

Δεν έχει σημασία. Αυτό δεν μειώνει τη γνήσια χαρά των γονιών για την καριέρα της κόρης τους Δάφνης. Στην τελετή αποφοίτησης στο ελίτ σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών, που κοστίζει περισσότερα δίδακτρα κάθε χρόνο από ό,τι κέρδιζε η Μαρέβα Μητσοτάκη το 2020, ο σύζυγός της εκνευρίστηκε στο Twitter λίγο πριν ξεκινήσει η κόρη της στο Γέιλ: «Όπως θυμάμαι, παρακολούθησε την πρώτη τάξη! Τώρα τελείωσες το σχολείο και ξεκινάς ένα νέο, όμορφο ταξίδι!».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





Υ.Γ.

 

 

ΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΕΝΑ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

 

Δημοσιεύθηκε το σκεπτικό της υπ. αριθμ. 8/2023 απόφασης των 404 σελίδων του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και δεν επιτράπηκε στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη («Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, ο Ηλίας Κασιδιάρης «παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου».

Ακόμη, αναφέρεται ότι «η πραγματική ηγεσία του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη».

Κλείνοντας, η απόφαση αναφέρει:

«Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», του οποίου ο πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλωθείς και ως υποψήφιος βουλευτής, παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή βίας ή και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

Συνακόλουθα, το «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν πρέπει να ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 20ης Μαΐου 2023 και 21ης Μαΐου 2023».

Ακόμη, η δικαστική απόφαση αναφέρεται στην διαχρονική πορεία και δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και υπογραμμίζονται σωρεία περιστατικών, δηλώσεων, δημόσιων εμφανίσεων στην οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης επέδειξε έκνομη δράση.

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση ο Ηλίας Κασιδιάρης «γνώριζε και υιοθετούσε πλήρως τη μετατροπή του πολιτικού κόμματος σε εγκληματική οργάνωση, στη βούληση της οποίας είχε υποτάξει τη βούλησή του και την εν γένει αξιόποινη δραστηριότητά της. Είχε πλήρη επίγνωση των χαρακτηριστικών της οργάνωσης αυτής ως εγκληματικής, την οποία υποστήριζε με όλες του τις δυνάμεις ενθέρμως και διακήρυττε με κάθε τρόπο τις αρχές και τις θέσεις της, με ρητορική μίσους, διαδίδοντας τις θεωρίες της περί εξόντωσης όλων των ομάδων ή ατόμων που στοχοποιούντο από τη Χρυσή Αυγή, ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί, ενώ επιπρόσθετα ησχολείτο με την εκπαίδευση και εξοικείωση των μελών και στελεχών της στη σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και στη χρήση πολεμικών όπλων, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που επισκοπήθηκαν και τα βίντεο που προβλήθηκαν, όπου εμφανίζεται είτε μόνος του είτε μαζί με άλλα άγνωστα άτομα να κάνει χρήση πυροβόλων όπλων στην ύπαιθρο και σε μη οργανωμένους χώρους σκόπευσης. Προέβαινε, όπως και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του σε δημόσιες δηλώσεις επίδειξης ισχύος του κόμματος και επιβράβευσης ακραίων συμπεριφορών και ποινικά κολάσιμων πράξεων μελών, στελεχών και οπαδών του, ενώ και ο ίδιος είχε επιδείξει άκρως επιθετική και βίαιη συμπεριφορά.

Σε άλλο σημείο η δικαστική απόφαση αναφέρεται στις σχέσεις του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα που είχε ιδρύσει και ειδικότερα:

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης, διαγιγνώσκοντας τον κίνδυνο μη ανακήρυξης του ως άνω κόμματος, το οποίο ο ίδιος είχε ιδρύσει και μόνος αυτός διηύθυνε, επιχείρησε να δημοσιοποιήσει τη δήθεν αποξένωσή του από την ηγεσία του, επιβεβαιώνοντας, όμως, πανηγυρικά, το αντίθετο, δηλαδή, ότι αυτός ουδέποτε έπαυσε να είναι ο μοναδικός πραγματικός αρχηγός, ο οποίος αναλαμβάνει να υπεραμυνθεί της νομιμότητας τούτου (κόμματος). ‘Αλλως, αν, δηλαδή, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε πράγματι αποσυρθεί από την ηγεσία του εν λόγω κόμματος – και όχι, όπως, προσχηματικά, επικαλείται- τότε το ως άνω εξώδικο όφειλαν να υπογράψουν τα άτομα που (δήθεν) αποτελούσαν τη διοίκησή του, ως μόνα έχοντα το προς τούτο έννομο συμφέρον, δεδομένου ότι η τροπολογία αυτή, η οποία εν τέλει ψηφίστηκε (άρθρο 102 του ν. 5019/2023/ΦΕΚ Α’ 27/14-2-2023), αφορά στο δικαίωμα εκλέγεσθαι υποψηφίου κόμματος και στις προϋποθέσεις ανακήρυξης αυτού τούτου του κόμματος. Ακολούθως, στις 9-2-2023, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω διαδικτύου, καταφέρθηκε εκ νέου κατά της ως άνω τροπολογίας, δηλώνοντας, επί λέξει, ότι «τους άφησα να με διαφημίσουν» και επαναλαμβάνοντας ότι, δήθεν, δεν τον ενδιαφέρουν οι διευθυντικές θέσεις, αλλά να μάχεται από οποιαδήποτε θέση ακόμη και από την τελευταία. Οι δηλώσεις αυτές του Ηλία Κασιδιάρη επιβεβαιώνουν, εξωφθάλμως, τις μεθοδεύσεις, προκειμένου να εμφανιστεί άλλος, ως πραγματικός ηγέτης του εν λόγω κόμματος».

Ειδική αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη και συγκεκριμένα αναφέρεται στην απόφαση:

«Στις 9-2-2023, δηλαδή, μία ημέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή της επίμαχης τροπολογίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, κοινοποιεί, μέσω διαδικτύου (youtube), το πρώτον, δήλωσή του, με τίτλο «Έτσι θα κατέβω Αριθμός Απόφασης: 8/2-5-2023 σελ. 80 στις εκλογές», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δήθεν απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ως άνω κόμματος, το οποίο, από τριετίας, αυτός είχε ιδρύσει και οργανώσει («Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), με την καταρχήν δήθεν ανάθεσή της σε πολυπρόσωπο όργανο (διοικούσα επιτροπή), δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι διευθυντικές θέσεις και ότι μπορεί να «μάχεται» από οποιαδήποτε θέση, ακόμη και από την τελευταία.

Στις 3-4-2023, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αρχηγός του κόμματος «ΕΑΝ…» ανακοίνωσε, με δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν και από δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, επί λέξει, ότι «Εγώ θα είμαι επικεφαλής στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, έχει δρομολογηθεί… Χρειάζεται κάποιες διαδικασίες, καταστατικές διαδικασίες του κόμματος αυτού, να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Και εν συνεχεία, αφού το καταστατικό το καταθέσω και στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά θα είμαι, εφόσον έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, πρόεδρος», μετά από συζητήσεις και συνεννοήσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στις 26-4-2023, την παραμονή της εκπνοής της προθεσμίας του άρθρου 37 παρ.1 του π.δ. 26/2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω δηλώσεων της δικηγόρου του και με σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος ως βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», με πρόεδρο, πλέον, το Δημήτριο Χατζηλιάδη, ταξίαρχο ε.α.

Στη σχετική ανάρτησή του, στο Youtube, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν τη στιγμή αυτή αποδεδειγμένα το Κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντι τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος κυβερνητικός ή δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, που τιμωρείται με ισόβια.

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες αναφέρουν:

«Με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, σαφώς καταδεικνύεται ότι η πραγματική ηγεσία του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αποφάσισε και υλοποίησε τις ανωτέρω μεθοδεύσεις τοποθέτησε και ανακάλεσε, κατά βούληση, τους εκάστοτε δήθεν αρχηγούς – προέδρους του, ενώ, ακόμη και μετά την τοποθέτηση ως δήθεν αρχηγού αρχικά του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και, στη συνέχεια, του Δημητρίου Χατζηλιάδη, δεν έπαυσε να ασκεί, μόνος αυτός, προεκλογική εκστρατεία υπέρ του εν λόγω κόμματος, προβάλλοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά του, με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, παρότι κρατούμενος, όπως παρατίθεται ανωτέρω, τονίζοντας, μάλιστα, ότι η επίμαχη τροπολογία του εκλογικού νόμου αποτέλεσε διαφήμιση για τον ίδιο. Αντίθετα, ο φερόμενος ως αρχηγός του εν λόγω κόμματος, Δημήτριος Χατζηλιάδης σε ουδεμία δήλωση, ενέργεια ή τοποθέτηση προέβη, για την προβολή των θέσεων και του προγράμματος του κόμματος τούτου».

 

 




Έκθεση-κόλαφος για την «Ελευθερία του Τύπου» στην Ελλάδα: Η χώρα βρίσκεται στην 107η θέση.  

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ.

Χώρες όπως η Μποτσουάνα και η Μπουρκίνα Φάσο περνάνε την Ελλάδα δεκάδες θέσεις!

 

Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα βρίσκεται και φέτος στην ίδια τραγική κατάσταση όπως και πέρσι σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, καθώς η χώρα μας λαμβάνει την 107η θέση, ενώ πέρσι ήταν στην 108η.

Δηλαδή επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη δεν υπήρξε καμία ουσιαστική βελτίωση και η χώρα έχει λάβει μία θέση που συνήθως την έχουν κερδίσει κράτη με αυταρχικά καθεστώτα.

Πάντως, το γεγονός ότι αφρικανικές χώρες όπως η  Botswana, η οποία ανέβηκε 35 θέσεις και έφτασε στην 65η, και η Burkina Faso, που βρίσκεται στην 58η θέση, βρίσκονται τόσο μπροστά από την Ελλάδα στην «Ελευθερία του Τύπου» είναι δείγμα από μόνο του για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην χώρα μας.

Στην έκθεση αναφέρεται για την Ελλάδα επί λέξει «Όπου οι δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από τς υπηρεσίες πληροφοριών και από ένα πανίσχυρο λογισμικό και συνεχίζει χώρα να έχει την χαμηλότερη θέση σε όλη την ΕΕ»

Οι παράνομες παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων έπαιξαν σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι η μόνη αιτία.

Στην Ελλάδα ως γνωστόν η διαβόητη «λίστα Πέτσα»  (100 εκατ. ευρώ!), που μοιράστηκε εν καιρώ πανδημίας, προκάλεσε την οργή πολλών στο εξωτερικό.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν αυξανόμενες απειλές για τη δημοσιογραφία.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου αποκάλυψε μια σοκαριστική πτώση, με έναν πρωτοφανή αριθμό 31 χωρών να βρίσκονται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση», δηλαδή τη χαμηλότερη κατάταξη στην έκθεση, από μόλις 21 που ήταν πριν δύο χρόνια.

Η αυξημένη επιθετικότητα των αυταρχικών κυβερνήσεων -και ορισμένων που θεωρούνται δημοκρατικές- σε συνδυασμό με «μαζικές εκστρατείες παραπληροφόρησης ή προπαγάνδας» οδήγησαν την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο, σύμφωνα με τον κατάλογο, που δημοσιεύθηκε από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF).

«Φέτος ο χάρτης της RSF έχει περισσότερο κόκκινο από ποτέ, καθώς οι αυταρχικοί ηγέτες γίνονται όλο και πιο τολμηροί στις προσπάθειές τους να φιμώσουν τον Τύπο», δήλωσε στην Guardian ο γενικός γραμματέας της RSF, Christophe Deloire.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ξυπνήσει και να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να δράσει από κοινού, αποφασιστικά και γρήγορα, για να αντιστρέψει αυτή την επικίνδυνη τάση».

Η Τετάρτη σηματοδοτεί την 30ή επέτειο της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, η οποία δημιουργήθηκε για να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις το καθήκον τους να προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης.

Ωστόσο, το σημερινό περιβάλλον της δημοσιογραφίας θεωρείται «κακό» σε επτά στις 10 χώρες και ικανοποιητικό μόνο σε τρεις στις 10, σύμφωνα με την RSF.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι το 85% των ανθρώπων ζουν σε χώρες όπου η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η έρευνα αξιολογεί την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης σε 180 χώρες και εδάφη, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα των δημοσιογράφων να δημοσιεύουν ειδήσεις για το δημόσιο συμφέρον χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς απειλές για την ασφάλειά τους.

Δείχνει ότι η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει στις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς παράγοντες να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ότι το ψευδές περιεχόμενο είναι πιο εύκολο να δημοσιευθεί από ποτέ.

«Η διαφορά μεταξύ αληθινού και ψεύτικου, πραγματικού και τεχνητού, γεγονότων και τεχνασμάτων θολώνει, θέτοντας σε κίνδυνο το δικαίωμα στην πληροφόρηση», αναφέρει η έκθεση.

«Η άνευ προηγουμένου δυνατότητα αλλοίωσης του περιεχομένου χρησιμοποιείται για να υπονομεύσει όσους ενσαρκώνουν την ποιοτική δημοσιογραφία και να αποδυναμώσει την ίδια τη δημοσιογραφία».

Εντωμεταξύ, τρεις χώρες: Το Τατζικιστάν, η Ινδία και η Τουρκία, από «προβληματική κατάσταση» έπεσαν στη χαμηλότερη κατηγορία.

Η Ινδία σημείωσε ιδιαίτερα έντονη πτώση, πέφτοντας κατά 11 θέσεις στην 161η μετά την εξαγορά μέσων ενημέρωσης από ολιγάρχες που πρόσκεινται στον Ναρέντρα Μόντι.

Ο ινδικός Τύπος έχει μία σχετική ελευθερία αλλά φέτος, το BBC δέχτηκε έφοδο από την υπηρεσία οικονομικών εγκλημάτων της χώρας, σε μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως ως πράξη εκφοβισμού, αφού ένα ντοκιμαντέρ του BBC ήταν επικριτικό για τον Μόντι.

Στην Τουρκία, η κυβέρνηση του σκληροπυρηνικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εντείνει τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων ενόψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, δήλωσε η RSF.

Η Τουρκία φυλακίζει περισσότερους δημοσιογράφους από οποιαδήποτε άλλη δημοκρατία.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες πτώσεις του δείκτη του 2023 σημειώθηκαν στην Αφρική.

Η Σενεγάλη, που μέχρι πρότινος αποτελούσε περιφερειακό πρότυπο, έπεσε 31 θέσεις, κυρίως λόγω των ποινικών κατηγοριών που απαγγέλθηκαν σε βάρος δύο δημοσιογράφων, του Pape Ale Niang και του Pape Ndiaye. Η Τυνησία έπεσε 27 θέσεις ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου αυταρχισμού του προέδρου Kais Saied.

Η Μέση Ανατολή είναι η πιο επικίνδυνη περιοχή στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.

Αλλά η Αμερική δεν έχει πλέον καμία χώρα με πράσινο χρώμα, που σημαίνει «καλή», στον χάρτη της ελευθερίας του Τύπου.

Οι ΗΠΑ υποχώρησαν τρεις θέσεις και βρίσκονται στην 45η θέση.

Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού παρασύρεται από εχθρικά προς τους δημοσιογράφους καθεστώτα, όπως η Μιανμάρ (173η θέση) και το Αφγανιστάν (152η θέση).

 «Γινόμαστε μάρτυρες ανησυχητικών τάσεων, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτές οι τάσεις είναι μια αναποδιά ή ένα σημάδι ότι ο κόσμος πηγαίνει προς τα πίσω», δήλωσε ο Guilherme Canela, ο υπεύθυνος για την ελευθερία του λόγου στην Unesco. «Φυσικές επιθέσεις, ψηφιακές επιθέσεις, η οικονομική κατάσταση και η αυστηροποίηση των κανονισμών: βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τέλεια καταιγίδα».

 

 Έξι… ολόκληρες λέξεις «ξόδεψε» το ΑΠΕ για την 107η θέση της Ελλάδας στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου!

ην ώρα που η χώρα μας γίνεται ο περίγελος της Ευρώπης (και όχι μόνο) με την ντροπιαστική θέση 107 στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2023 (και ως τελευταία και καταϊδρωμένη ανάμεσα στην ΕΕ), για το ΑΠΕ φαίνεται ότι… ψιχαλίζει.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο υπάγεται απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να μην κατάφερε να εξαφανίσει την είδηση, όπως έκανε πρόσφατα με την επικίνδυνη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη για τα ελληνοτουρκικά, αλλά κατάφερε να τη ρίξει στα… Τάρταρα. Για να ταιριάζει με τη θέση της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη 107η θέση». Αυτή ήταν και η μοναδική αναφορά του ΑΠΕ στην… παρουσία της χώρας μας στον δείκτη των RFS, καθώς όπως φαίνεται, το Αθηναϊκό Πρακτορείο προβληματίζεται περισσότερο για χώρες όπως η Σενεγάλη, η Αϊτή το Περού και η Τυνησία, στις οποίες κάνει ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας την πτώση τους.

Με έξι λέξεις μέσα στις συνολικά 340 του κειμένου του ΑΠΕ, με τίτλο: « Περού, Σενεγάλη, Αϊτή και Τυνησία σε ελεύθερη πτώση στην κατάταξη της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) ως προς την ελευθερία του Τύπου».

 

 



ΕΝΝΕΑ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Άρειος Πάγος, οι πανέξυπνοι  δικαστές: «Γιατί αποκλείσαμε το “κόμμα Κασιδιάρη”» – Για πρώτη φορά έγινε χρήση νόμου όπου η πρωτόδικη απόφαση θεωρείται… τελεσίδικη!

Απλά αντέγραψαν την καταδικαστική απόφαση για την «Χρυσή Αυγή».  Ένα  κατάπτυστο, ατεκμηρίωτο σκεπτικό – έκθεση ιδεών ενός δεκάχρονου.

Δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της υπ. αριθμ. 8/2-23 απόφασης των 404 σελίδων του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, με το οποίο δεν έδωσε το «πράσινο φως» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη («Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το περιεχόμενό του δεν είναι περιέχει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης».

Απλά εκτίμησαν ότι το “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ” είναι η συνέχεια της Χρυσής Αυγής και… τέλος!

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η πραγματική ηγεσία του κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη».

Βάσει της δεύτερης τροπολογίας που ψηφίστηκε στην Βουλή, που τελικά αποδείχθηκε καθοριστική, αυτός ήταν λόγος εξαίρεσης και αποβολής απί τις εκλογές. Η πρώτη τροπολογία δεν αφαιρούσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τον Η.Κασιδιάρη.

Εν συνεχεία αναφέρεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου».

Όλο αυτό το σκεπτικό προέρχεται από την απόφαση, βέβαια, η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά ο νόμος που ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνει αυτή την δυνατότητα: Να κρίνεται η πρωτόδικη απόφαση ως… τελεσίδικη!

Ειδικότερα, η δικαστική απόφαση αναφέρεται στην διαχρονική πορεία και δράση της Χρυσής Αυγής στην οποία υποστηρίζεται πως ο Η.Κασιδιάρης είχε έντονην συμμετοχή.

«Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόμμα “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, του οποίου ο πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλωθείς και ως υποψήφιος βουλευτής, παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή βίας ή και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

Συνακόλουθα, το «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν πρέπει να ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 20ης Μαΐου 2023 και 21ης Μαΐου 2023».

Σύμφωνα με την απόφαση από τον Άρειο Πάγο ο Ηλίας Κασιδιάρης «γνώριζε και υιοθετούσε πλήρως τη μετατροπή του πολιτικού κόμματος σε εγκληματική οργάνωση, στη βούληση της οποίας είχε υποτάξει τη βούλησή του και την εν γένει αξιόποινη δραστηριότητά της.

Είχε πλήρη επίγνωση των χαρακτηριστικών της οργάνωσης αυτής ως εγκληματικής, την οποία υποστήριζε με όλες του τις δυνάμεις ενθέρμως και διακήρυττε με κάθε τρόπο τις αρχές και τις θέσεις της, με ρητορική μίσους, διαδίδοντας τις θεωρίες της περί εξόντωσης όλων των ομάδων ή ατόμων που στοχοποιούντο από τη Χρυσή Αυγή, ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί, ενώ επιπρόσθετα ησχολείτο με την εκπαίδευση και εξοικείωση των μελών και στελεχών της στη σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και στη χρήση πολεμικών όπλων, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που επισκοπήθηκαν και τα βίντεο που προβλήθηκαν, όπου εμφανίζεται είτε μόνος του είτε μαζί με άλλα άγνωστα άτομα να κάνει χρήση πυροβόλων όπλων στην ύπαιθρο και σε μη οργανωμένους χώρους σκόπευσης.

Προέβαινε, όπως και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του σε δημόσιες δηλώσεις επίδειξης ισχύος του κόμματος και επιβράβευσης ακραίων συμπεριφορών και ποινικά κολάσιμων πράξεων μελών, στελεχών και οπαδών του, ενώ και ο ίδιος είχε επιδείξει άκρως επιθετική και βίαιη συμπεριφορά».

Ενδεικτικά, αναφέρεται στην απόφαση των αρεοπαγιτών άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά τη δολοφονία του Εμμανουήλ Καντάρη από αλλοδαπό δράστη με τίτλο «Βικτώρια Ομόνοια οδός Αχαρνών», στην επίσημη εφημερίδα της Οργάνωσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στο φύλλο 723 της 18-5-2011, με συντάκτη τον ως άνω κατηγορούμενο Ηλία Κασιδιάρη, μεταξύ των άλλων, αυτός έγραψε «… το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός Έλληνα, αλλά οι… αντιδράσεις των ακροδεξιών.

Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας -πεζοδρόμιο- και θα κάνουμε την Αθήνα άνω – κάτω.

Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε μέσα στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα.

Η Βουλή θα γίνει με μιας Άγιος Παντελεήμονας. Αυτή την προοπτική τρέμουν οι διεφθαρμένοι της εξουσίας, γι’ αυτό και μας πολεμούν, γι’ αυτό μας έχουν αποκλείσει από παντού».

«Έχουμε πάρει άδεια οπλοφορίας»

Αναφέρεται ακόμη στην απόφαση ότι «στα Χανιά, στις 25- 11-2012, διακήρυξε «… το «βουλευτής» και τα «βουλευτιλίκια»… εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια του βουλευτή.

Έχουμε πάρει και οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο, άμα γίνει κανα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.

Όλα τα άλλα προνόμια τους τα τρίψαμε στη μούρη. Ούτε αστυνομίες έχουμε να μας συνοδεύουν ούτε αυτοκίνητα έχουμε».

Οι δικαστές αναφέρουν «ότι στις 28-9-2013, στην οικία του (σ.σ.: Ηλία Κασιδιάρη), επί της οδού …, στο Πικέρμι Αττικής, κατείχε λειτουργικό πυροβόλο όπλο, χωρίς να διαθέτει την κατά νόμο απαιτούμενη άδεια, ήτοι το κάτωθι κυνηγετικό όπλο, το οποίο, όμως, είχε μετασκευάσει και τροποποιήσει, κατά τρόπο ώστε να χαρακτηρίζεται πυροβόλο όπλο».

Μεθοδεύσεις για να εμφανιστεί άλλος ως πραγματικός ηγέτης του κόμματος

Χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αρεοπαγίτες ως προς τις σχέσεις του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα που είχε ιδρύσει:

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης, διαγιγνώσκοντας τον κίνδυνο μη ανακήρυξης του ως άνω κόμματος, το οποίο ο ίδιος είχε ιδρύσει και μόνος αυτός διηύθυνε, επιχείρησε να δημοσιοποιήσει τη δήθεν αποξένωσή του από την ηγεσία του, επιβεβαιώνοντας, όμως, πανηγυρικά, το αντίθετο, δηλαδή, ότι αυτός ουδέποτε έπαυσε να είναι ο μοναδικός πραγματικός αρχηγός, ο οποίος αναλαμβάνει να υπεραμυνθεί της νομιμότητας τούτου (κόμματος).

Άλλως, αν, δηλαδή, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε πράγματι αποσυρθεί από την ηγεσία του εν λόγω κόμματος – και όχι, όπως, προσχηματικά, επικαλείται- τότε το ως άνω εξώδικο όφειλαν να υπογράψουν τα άτομα που (δήθεν) αποτελούσαν τη διοίκησή του, ως μόνα έχοντα το προς τούτο έννομο συμφέρον, δεδομένου ότι η τροπολογία αυτή, η οποία εν τέλει ψηφίστηκε (άρθρο 102 του ν. 5019/2023/ΦΕΚ Α’ 27/14-2-2023), αφορά στο δικαίωμα εκλέγεσθαι υποψηφίου κόμματος και στις προϋποθέσεις ανακήρυξης αυτού τούτου του κόμματος.

Ακολούθως, στις 9-2-2023, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω διαδικτύου, καταφέρθηκε εκ νέου κατά της ως άνω τροπολογίας, δηλώνοντας, επί λέξει, ότι «τους άφησα να με διαφημίσουν» και επαναλαμβάνοντας ότι, δήθεν, δεν τον ενδιαφέρουν οι διευθυντικές θέσεις, αλλά να μάχεται από οποιαδήποτε θέση ακόμη και από την τελευταία. Οι δηλώσεις αυτές του Ηλία Κασιδιάρη επιβεβαιώνουν, εξωφθάλμως, τις μεθοδεύσεις, προκειμένου να εμφανιστεί άλλος, ως πραγματικός ηγέτης του εν λόγω κόμματος».

Ειδική αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από το κατάστημα κράτησης που βρίσκεται. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην απόφαση:

«Στις 9-2-2023, δηλαδή, μία ημέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή της επίμαχης τροπολογίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, κοινοποιεί, μέσω διαδικτύου (youtube), το πρώτον, δήλωσή του, με τίτλο «Έτσι θα κατέβω Αριθμός Απόφασης: 8/2-5-2023 σελ. 80 στις εκλογές», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δήθεν απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ως άνω κόμματος, το οποίο, από τριετίας, αυτός είχε ιδρύσει και οργανώσει («Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), με την καταρχήν δήθεν ανάθεσή της σε πολυπρόσωπο όργανο (διοικούσα επιτροπή), δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι διευθυντικές θέσεις και ότι μπορεί να «μάχεται» από οποιαδήποτε θέση, ακόμη και από την τελευταία.

Στις 3-4-2023, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αρχηγός του κόμματος «ΕΑΝ…» ανακοίνωσε, με δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν και από δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, επί λέξει, ότι «Εγώ θα είμαι επικεφαλής στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, έχει δρομολογηθεί… Χρειάζεται κάποιες διαδικασίες, καταστατικές διαδικασίες του κόμματος αυτού, να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Και εν συνεχεία, αφού το καταστατικό το καταθέσω και στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά θα είμαι, εφόσον έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, πρόεδρος», μετά από συζητήσεις και συνεννοήσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στις 26-4-2023, την παραμονή της εκπνοής της προθεσμίας του άρθρου 37 παρ.1 του π.δ. 26/2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω δηλώσεων της δικηγόρου του και με σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος ως βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», με πρόεδρο, πλέον, το Δημήτριο Χατζηλιάδη, ταξίαρχο ε.α. Στη σχετική ανάρτησή του, στο Youtube, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν τη στιγμή αυτή αποδεδειγμένα το Κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντι τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος κυβερνητικός ή δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, που τιμωρείται με ισόβια.

Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο και το Άδικο, ο Νόμος με την παρανομία, η Δημοκρατία, που εκπροσωπείται από το Εθνικό κόμμα-Έλληνες με την τυραννία του πολιτικού συστήματος. Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια από τη ζωή μου μέσα στις καθεστωτικές φυλακές, γιατί δενσταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης πολιτικής και δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος». Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος, λακωνική ανακοίνωση για την ανάληψη της προεδρίας του από τον ταξίαρχο εν αποστρατία. Δημ. Χατζηλιάδη, χωρίς οποιαδήποτε αναφορά για την εκλογή του στη θέση αυτή, το όργανο που αποφάσισε και λοιπά σχετικά στοιχεία».

Πραγματικός ηγέτης του κόμματος

Κατόπιν όλων αυτών οι αρεοπαγίτες υπογραμμίζουν:

«Με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, σαφώς καταδεικνύεται ότι η πραγματική ηγεσία του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αποφάσισε και υλοποίησε τις ανωτέρω μεθοδεύσεις τοποθέτησε και ανακάλεσε, κατά βούληση, τους εκάστοτε δήθεν αρχηγούς – προέδρους του, ενώ, ακόμη και μετά την τοποθέτηση ως δήθεν αρχηγού αρχικά του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και, στη συνέχεια, του Δημητρίου Χατζηλιάδη, δεν έπαυσε να ασκεί, μόνος αυτός, προεκλογική εκστρατεία υπέρ του εν λόγω κόμματος, προβάλλοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά του, με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, παρότι κρατούμενος, όπως παρατίθεται ανωτέρω, τονίζοντας, μάλιστα, ότι η επίμαχη τροπολογία του εκλογικού νόμου αποτέλεσε διαφήμιση για τον ίδιο. Αντίθετα, ο φερόμενος ως αρχηγός του εν λόγω κόμματος, Δημήτριος Χατζηλιάδης σε ουδεμία δήλωση, ενέργεια ή τοποθέτηση προέβη, για την προβολή των θέσεων και του προγράμματος του κόμματος τούτου».

Ρητορική και παρότρυνση βίας

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στην πολιτική του διαδρομή και δράση, ως διευθυντικού στελέχους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ένθερμος υποστηρικτής του εθνικοσοσιαλισμού, ακόμη και ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επεδείκνυε, εξακολουθητικά, βίαιη συμπεριφορά, προσβάλοντας το δημόσιο αίσθημα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εξέφραζε, δημόσια, την περιφρόνηση και απαξίωσή του στο δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου, τη δημοκρατική παράδοση και το νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, υιοθετώντας ρητορική και παρότρυνση βίας σε βάρος εθνολογικών και άλλων κοινωνικών ομάδων ή ιδεολογικώς αντίθετων ατόμων ή ομάδων ή κομμάτων», αναφέρεται σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης.

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Ως προς το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, η αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας του κόμματος αυτού από τον Ηλία Κασιδιάρη. Ειδικότερα, αναφέρει η δικαστική απόφαση:

«Ενόψει και του κατατεθέντος υπομνήματος εκ μέρους του πολιτικού κόμματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που επικαλείται ενδείξεις περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας του κόμματος αυτού από τον Ηλία Κασιδιάρη, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου συγκροτούμενο από όλα τα μέλη του, δεν οδηγείται, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων, σε κρίση περί μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 32 π.δ. 26/2012, όπως ισχύει, για την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία της 20ης και 21ης Μαΐου 2023».

6 σχόλια:

  1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΠΕΤΣΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ», ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 45ΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκθεση-κόλαφος για την «Ελευθερία του Τύπου» στην Ελλάδα: Η χώρα βρίσκεται στην 107η θέση. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ.
    Χώρες όπως η Μποτσουάνα και η Μπουρκίνα Φάσο περνάνε την Ελλάδα δεκάδες θέσεις!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΕΝΑ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρειος Πάγος, οι πανέξυπνοι δικαστές: «Γιατί αποκλείσαμε το “κόμμα Κασιδιάρη”» – Για πρώτη φορά έγινε χρήση νόμου όπου η πρωτόδικη απόφαση θεωρείται… τελεσίδικη!
    Απλά αντέγραψαν την καταδικαστική απόφαση για την «Χρυσή Αυγή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ 500.000 ΡΩΜΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ;
    Καμία (νόμιμη) διαμαρτυρία των στελεχών και ψηφοφόρων για τον παράνομο αποκλεισμό του κόμματος από τις εκλογές. Φανταστείτε να απέκλειαν το εγκληματικό ΚΚΕ των 400.000 ψηφοφόρων ή το ΑΝΤΑΡCIA του Σεβαστίδη των 10.000 ψηφοφόρων.

    ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑ.
    Αλλά γιατί μιλάμε; Έκλεισαν παράνομα τον ιδρυτή του κόμματος στην φυλακή, με κατηγορία, όπως ομολογούν, την κατοχή μιας νόμιμης κυνηγητικής καραμπίνας. Και δεν τρέχει τίποτε, δεν υπάρχει καμία (νόμιμη) διαμαρτυρία από τα στελέχη και τους ψηφοφόρους.
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 500.000 ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
    ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ.
    ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΞΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ. Τους εμφύσησε πλήρη παθητικότητα, για να κάνουν «κάποιο άλλοι» καλά την δουλειά τους στην πολιτική, στην οικονομία, στις επιστήμες.
    Έτσι οι ρωμιοί δεν ενδιαφέρονται αποφασιστικά για τα εγκόσμια. Προετοιμάζονται για την (ανύπαρκτη) μεταθανάτια ζωή και προσεύχονται στον Ιεχωβά για μια καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση και αποκατάσταση. Ο μυαλό τους βρίσκεται αλλού: η λαχτάρα τους είναι στο να προσκυνήσουν τις άγιες παντόφλες και τα άγια κάστανα. Παρακαλούν γονατιστά – γονατιστά - ο φυλετικός θεός των Ιουδαίων να ενδιαφερθεί και γι αυτούς και να τους τοποθετήσει μετά θάνατον στην ουράνια Ιερουσαλήμ, δίπλα στους πατέρες τους, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, μαζί με τους 144.000 ιουδαίους, πού θα σωθούν στην ημέρα της κρίσεως. Όπως γράφουν οι «πατέρες της εκκλησίας» τους, δεν γεννήθηκαν σαν Ελεύθεροι Έλληνες. Είναι «πνευματικοί ισραηλίτες» του λεγόμενου κράτους του Δυτικού Ισραήλ.

    ΜΕ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΝΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ - ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ;
    «Άξιον Εστί»: Ξεκίνησε η μεταφορά της εικόνας από το Άγιον Όρος στην Αθήνα.
    Λαμπρή θα είναι η τελετή υποδοχής της στην πλατεία Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλαισιωμένου από αρχιερατικούς επιτρόπους γραμματείς, ιεροκήρυκες και ιερείς.

    Στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

    Όλα αυτά μας θυμίζουν τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ανδρόνικο Παλαιολόγο Β΄ που κατήργησε το Πολεμικό Ναυτικό της Αυτοκρατορίας, γιατί είπε, αφού μας προστατεύει η Παναγία, το Πολεμικό Ναυτικό ήταν άχρηστο.
    Ζ..Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη «μπήκε» στη Βουλή το 1844 και εκλέγεται ακόμη.
    Το παράδειγμα της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στον ελληνικό πολιτικό βίο.
    Δεδομένου ότι το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας καλά κρατεί στον ελληνικό πολιτικό βίο δεν προκαλεί αίσθηση η ύπαρξη πολιτικών δυναστειών στην χώρα. Ωστόσο, μια ιστορική ανασκόπηση μας πληροφορεί για το γεγονός ότι η περίπτωση του Μητσοτάκη ούτε μοναδική είναι ούτε η πλέον χαρακτηριστική, καθώς υπάρχει μια οικογένεια με μόνιμη παρουσία στα βουλευτικά έδρανα τα τελευταία… 180 χρόνια και αυτή είναι η οικογένεια Βαρβιτσιώτη.
    Έτσι, στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν το 1844 -και οι οποίες κράτησαν 4 μήνες παραβιάζοντας τον Εκλογικό Νόμο, που όριζε περίοδο 8 ημερών ως ανώτατο όριο διεξαγωγής τους- ένας από τους εκλεγμένους βουλευτές ήταν και ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης, από τη Λακωνία, γενάρχης της πολιτικής δυναστείας των Βαρβιτσιώτηδων, που έκτοτε κοσμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς η οικογένεια εκπροσωπείται σήμερα από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είναι και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο οποίος είναι γιος του επίσης επί σειρά ετών υπουργού της ΕΡΕ και της ΝΔ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

    Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης είχε καταγωγή από το χωριό Βαρβίτσα ή Μπάρμπιτσα της Λακωνίας, με το συγκεκριμένο χωριό να μένει στην Ιστορία ως η γενέτειρα του θρυλικού κλέφτη Ζαχαρία Μπαρμπιτσιώτη ή Καπετάν Ζαχαρία, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που έδωσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το προσωνύμιο «Γέρος του Μοριά».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...