ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Μαΐου 2023

ΜΑ ΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. O Νίκος Παπανδρέου στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο. Ν. Παπανδρέου: «Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης». Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη «μπήκε» στη Βουλή το 1844 και εκλέγεται ακόμη. ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΕ 100-200 ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΚΕΝΥΑ: "ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ". Δολοφονία στα Τέμπη: Απανθρακωμένοι και οι 20 νεκροί στο βαγόνι – κυλικείο.

 

 

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung 02.05.2023 για την οικογένεια Μητσοτάκη (Mitsotakis-Clan - Die griechische Erbdemokratie): «Η ελληνική κληρονομική δημοκρατία, η μοναδική κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης. Οι κληρονομικές οικογένειες των Ελλήνων πολιτικών συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότερες. Στην Ελλάδα η «οικογενειοκρατία» δεν μπορεί να εξαλειφθεί». ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ Κιμ Γιονγκ Ουν ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ. Mitsotakis-Clan ΟΠΩΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ.

 

 

Η επιστημονική ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ δημιούργησε τον ταχύτερο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο. Το τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών πρωτοπόρων, μαζί με τα δύο εκ των κορυφαίων αμερικάνικων πανεπιστημίων, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

 


 



 

Η Δολοφονία των Ελλήνων από την κυβερνώσα μαφιόζικη οικογενειοκρατία  στα Τέμπη: Απανθρακωμένοι και οι 20 νεκροί στο βαγόνι – κυλικείο.

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το μοιραίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, όπου και συγκρούστηκε ένα επιβατικό τρένο με μία εμπορική αμαξοστοιχία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι 20 νεκροί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο βαγόνι – κυλικείο, στο βαγόνι δηλαδή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαγονιού, βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για τα αίτια θανάτου των 20 ανθρώπων του επιβατικό τρένου, Intercity 62 της Hellenic Train, με τις πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν ότι αιτία θανάτου ήταν ή η σύγκρουση ή η φωτιά που ξέσπασε μετά και την πρόσκρουση.

 

 

O Νίκος Παπανδρέου ανακοινώθηκε ότι παίρνει την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

 


Την ανακοίνωση έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα.

 «Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας με ενημέρωσαν για την εκλογή του Νίκου Παπανδρέου στο ΕΚ, ο οποίος αντικαθιστά τον Νίκο Ανδρουλάκη με ισχύ από τις 3 Μαΐου 2023» ανακοίνωσε η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Ν.Παπανδρέου: «Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης».

Η πρώτη δήλωση του Νίκου Παπανδρέου ως ευρωβουλευτή.

Την πρώτη του δήλωση ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον Νίκο Ανδρουλάκη διά στόματος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Στην πρώτη του δήλωση ως μέλος του ΕΚ, ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε:

 «Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης. Πρώτες προτεραιότητες της Ευρώπης και εμάς των Σοσιαλιστών πρέπει να είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων, η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία, η διαχείριση της μετανάστευσης και το δημοκρατικό έλλειμμα, που αποτελούν μεγάλες απειλές για την Ευρώπη».

 

Η οικογένεια Βαρβιτσιώτη «μπήκε» στη Βουλή το 1844 και εκλέγεται ακόμη.
Το παράδειγμα της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στον ελληνικό πολιτικό βίο.
Δεδομένου ότι το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας καλά κρατεί στον ελληνικό πολιτικό βίο δεν προκαλεί αίσθηση η ύπαρξη πολιτικών δυναστειών στην χώρα. Ωστόσο, μια ιστορική ανασκόπηση μας πληροφορεί για το γεγονός ότι η περίπτωση του Μητσοτάκη ούτε μοναδική είναι ούτε η πλέον χαρακτηριστική, καθώς υπάρχει μια οικογένεια με μόνιμη παρουσία στα βουλευτικά έδρανα τα τελευταία… 180 χρόνια και αυτή είναι η οικογένεια Βαρβιτσιώτη.
Έτσι, στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν το 1844 -και οι οποίες κράτησαν 4 μήνες παραβιάζοντας τον Εκλογικό Νόμο, που όριζε περίοδο 8 ημερών ως ανώτατο όριο διεξαγωγής τους- ένας από τους εκλεγμένους βουλευτές ήταν και ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης, από τη Λακωνία, γενάρχης της πολιτικής δυναστείας των Βαρβιτσιώτηδων, που έκτοτε κοσμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς η οικογένεια εκπροσωπείται σήμερα από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είναι και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο οποίος είναι γιος του επίσης επί σειρά ετών υπουργού της ΕΡΕ και της ΝΔ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης είχε καταγωγή από το χωριό Βαρβίτσα ή Μπάρμπιτσα της Λακωνίας, με το συγκεκριμένο χωριό να μένει στην Ιστορία ως η γενέτειρα του θρυλικού κλέφτη Ζαχαρία Μπαρμπιτσιώτη ή Καπετάν Ζαχαρία, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που έδωσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το προσωνύμιο «Γέρος του Μοριά».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...