ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Μαΐου 2023

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Προσγειώθηκαν στην Καλαμάτα τα δύο πρώτα εβραϊκά Μ-346 – Τώρα οι Ισραηλινοί θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. ΚΡΑΤΟΣ - ΟΥΓΚΑΝΤΑ.

 



«Δαίδαλος»: Ο δορυφόρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε διαστημική αποστολή.



Ένα ασιατικό κράτος που ιδρύθηκε το 1947,  "εκπαιδεύει"  ένα ευρωπαϊκό κράτος που ιδρύθηκε το 1821. Το ασιατικό κράτος τους πατριώτες τους κάνει υπουργούς και πρωθυπουργούς. Το ευρωπαϊκό κράτος τους πατριώτες τους φυλακίζει και κάνει υπουργούς και πρωθυπουργούς τους μαφιόζους προδότες και πράκτορες, τους απατεώνες και τους δολοφόνους.

Προσγειώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στο εκπαιδευτικό κέντρο αεροπορίας της Καλαμάτας τα δύο πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346.

 



Τα Μ-346 έχουν ήδη βαφτεί στα «χρώματα» της Πολεμικής Αεροπορίας και αφού ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τις εγκαταστάσεις της «Leonardo» έξω από το Μιλάνο για την Καλαμάτα.

"Συγκινητική" ήταν η «υποδοχή» των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς απογειώθηκαν από την 120 ΠΕΑ δυο Τ-2E Buckey, τα οποία «καλωσόρισαν» τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο.

Τα Τ-2Ε, τα οποία σταδιακά θα αντικατασταθούν από τα M-346, αξίζει να σημειωθεί πως εκπαιδεύουν τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Μαΐου σε ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το προσωπικό της 120 ΠΕΑ ήδη εκπαιδεύεται στον νέο τύπο αεροσκάφους, καθώς τους τελευταίους μήνες, 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία, για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη κάθε συστήματος του αεροσκάφους.

Με την άφιξη των δύο Μ-346, οι ιπτάμενοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Καλαμάτα από Ισραηλινούς εκπαιδευτές.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια:

  1. Ρ.Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου – Το χρέος μας είναι πολύ μεγάλο».
    «Ξοδεύουμε 1,1 τρισ. δολάρια το χρόνο για να έχουμε 800 βάσεις στον πλανήτη. Είμαστε πολεμοκάπηλοι».
    «Εάν ρίξεις στην εθνική ασφάλεια όλες τις δαπάνες επιτήρησης είναι 1,1 τρις τον χρόνο.
    Αυτό το ποσό οφείλεται στην δική μας πολεμοκαπηλία.

    Και δεν νομίζω ότι έχουμε πλέον την πολυτέλεια να είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου.

    Έχουμε 800 βάσεις σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης στο εσωτερικό της χώρας!

    Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το χρέος μας! Θα πρέπει να οχυρώσουμε (οικονομικά) την Αμερική και να επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση της οικονομικής μας δύναμης και μιας ισχυρής μεσαίας τάξης. Αυτό πρόκειται να κάνει την Αμερική ισχυρή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Οι εισαγγελείς ζητούν την παραπομπή του Σαρκοζί σε δίκη για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από τη Λιβύη. Κατηγορίες παθητικής δωροδοκίας. ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.
    Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν σήμερα να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και άλλα δώδεκα πρόσωπα για την υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 από τη Λιβύη, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια καλά πληροφορημένη πηγή.

    Η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία ζητά να δικαστεί ο πρώην πρόεδρος (2007-12) για παθητική διαφθορά, σύσταση συμμορίας, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας και αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων λιβυκών πόρων.
    Η κατηγορία της σύστασης συμμορίας σημαίνει ότι ο Σαρκοζί επέτρεψε εν γνώσει του στους στενούς συνεργάτες, τους πολιτικούς υποστηρικτές του και άλλους μεσάζοντες «να δράσουν ώστε να αποκτήσουν ή να επιχειρήσουν να αποκτήσουν» οικονομική υποστήριξη από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, για να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές του 2007.

    Επαφίεται πλέον στους δύο ανακριτές που ερευνούν αυτήν την πολυπλόκαμη υπόθεση από τον Απρίλιο του 2013 να την παραπέμψουν σε πλημμελειοδικείο ή να αποφασίσουν ποιες κατηγορίες θα απορρίψουν.

    Την τελευταία δεκαετία έχουν ασκηθεί διώξεις σε 13 πρόσωπα με βάση τις έρευνες που διεξάγονται από την Υπηρεσία Κατά της Διαφθοράς (Oclciff), υπό την αιγίδα των οικονομικών εισαγγελέων.

    Εκτός του Σαρκοζί, στους κατηγορούμενους για τους οποίους ζητείται η παραπομπή τους σε δίκη, περιλαμβάνονται ο Κλοντ Γκεάν (πρώην δεξί χέρι και στη συνέχεια υπουργός του Σαρκοζί), ο Ερίκ Βερτ, ο ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 και ο Μπρις Ορτεφέ, έμπιστος του Σαρκοζί και πρώην υπουργός.

    Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο επιχειρηματίες, ο Γαλλολιβανέζος Ζιάντ Τακλεντίν και ο Γαλλοαλγερινός Αλεξάντ Τζουρί, που φέρονται ότι έπαιξαν ρόλο μεσολαβητή. Η πλευρά Σαρκοζί αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη και έχει προσφύγει πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα, για να ανασταλούν οι διώξεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομοφυλόφυλος υπερυπουργός Πατέλης: «Η Ελλάδα σε δύο χρόνια ανέβηκε 10 θέσεις στην προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+». Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΛΛΙΓΟΥΛΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ: Η χώρα μας είναι πλέον η 13η σε σύνολο 49 χωρών στην Ευρώπη.
    Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Twitter επισημαίνει ότι την τελευταία διετία η χώρα μας έχει σημειώσει θεαματική πρόοδο σε ό,τι αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πατέλης σημειώνει ότι «η Ελλάδα ανεβαίνει δέκα μονάδες σε δύο χρόνια στην ετήσια κατάταξη της ILGA-Europe για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Είναι 13η από 49 χώρες στην Ευρώπη, υψηλότερα από Γερμανία, Αυστρία και Ιρλανδία».

    Η ILGA-Europe είναι το ευρωπαϊκό παράρτημα της παγκόσμιας οργάνωσης International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association.

    Σύμφωνα με την τελευταία και επικαιροποιημένη εκδοχή του, ο νέος χάρτης της ILGA πιστοποιεί τη βελτιωμένη επίδοση της Ελλάδας κατά 10 μονάδες μέσα σε δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που άρχισε να εφαρμόζεται η Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Ο σχετικός δείκτης από 47% το 2021 πήγε στο 52% το 2022, για να φτάσει φέτος στο 57%.
    Η χώρα μας είναι πλέον η 13η σε σύνολο 49 χωρών στην Ευρώπη όσον αφορά τη νομική προστασία και την εφαρμογή πολιτικών υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, ψηλότερα από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιρλανδία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Κογκρέσο ζητά την αποπομπή του ιουδαίου υπουργού Εξωτερικών Ά.Μπλίνκεν: δεν σκέφτεται τα αμερικανικά συμφέροντα. ΣΚΟΤΩΣΑΝ 13 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
    Αρνήθηκε να παρουσιάσει σημαντικό έγγραφο για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.
    Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ (της οποίας την πλειοψηφία κατέχουν οι Ρεπουμπλικανοί) θα κινηθεί κατά του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλινκεν με σκοπό την αποπομπή του, κάτι το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στην αμερικανική πολιτική Ιστορία, λόγω της άρνησής του να παραδώσει το έγγραφο με το οποίο διατάχτηκε η αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν!

    Το έγγραφο προειδοποιούσε ότι οι Ταλιμπάν ταχύτατα θα καταλάμβαναν την Καμπούλ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκεί χιλιάδες Αμερικανοί και φιλοαμερικανοί Αφγανοί.

    Οι Ρεπουμπλικανοί είναι αποφασισμένοι να στριμώξουν νομικά όχι μόνο τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπως και την οικογένειά του, αλλά και πολλά μέλη της κυβέρνησης του, προφανώς και ως μέρος αντιποίνων για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όπως και για την πρόσφατη καταδίκη του για… σεξουαλική κακοποίηση της αρθρογράφου Τζιν Κάρολ πριν… 30 χρόνια… χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, απλώς λαμβάνοντας υπόψιν τον λόγο της.

    Η κίνηση των Ρεπουμπλκανών σύμφωνα με την Daily Mail θα γίνει στις 24 Μαΐου, αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να περάσει την προθεσμία για την παράδοση ενός βασικού εγγράφου που σχετίζεται με την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021.

    Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων αναζητά συγκεκριμένα ένα απόρρητο διαφωνητικό τηλεγράφημα που έστειλαν υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 13 Ιουλίου 2021.

    Το τηλεγράφημα προειδοποιούσε για μια «επιδεινούμενη» κατάσταση ασφαλείας» και προέτρεπε την άμεση εκκένωση των συμμάχων, μια προειδοποίηση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έλαβε υπόψη της, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι.

    Ο Μπλίνκεν αναμένονταν να χάσει την προθεσμία της Πέμπτης 11 Μαΐου στις 6 μ.μ. ET (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ) για να παραδώσει το έγγραφο ή θα κινηθεί αμέσως νομική διαδικασία εναντίον του.


    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάικλ Μακόλ είπε στην Daily Mail την Πέμπτη ότι οι διαδικασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το συντομότερο στις 24 Μαΐου.

    «Τους δώσαμε αρκετό χρόνο. Τρεις παρατάσεις χρόνου και προσπαθήσαμε να το λύσουμε αυτό, αλλά δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι αυτό θα λειτουργήσει και το επόμενο βήμα θα είναι να προχωρήσουμε σε διαδικασίες αποπομπής».

    «Σκοπεύουμε να κάνουμε μια συνεδρίαση της Επιτροπής στις 24 Μαΐου, για να αποπέμψουμε τον ΥΠΕΞ και να το μεταφέρουμε για πλήρη ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων».

    Ο πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης «ενδιαφέρον» ότι θα ήταν η «πρώτη φορά στην ιστορία» που ένας υπουργός Εξωτερικών διώκεται από το Κογκρέσο.

    Τον Αύγουστο του 2021, 13 μέλη του αμερικανικού στρατού και 170 άλλα άτομα σκοτώθηκαν κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε μια εκρηκτική ύλη.

    Επιπλέον, χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν μπόρεσαν να εκκενωθούν γρήγορα έμειναν εγκλωβισμένοι στη χώρα αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τάχιστα την πρωτεύουσα της Καμπούλ.

    Η επιτροπή με επικεφαλής τον Μακόλ διερευνά τον ρόλο της κυβέρνησης Μπάιντεν στην αποχώρηση, την οποία ο ίδιος είχε προηγουμένως αποκαλέσει «εκπληκτική αποτυχία» της ηγεσίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ε.Μακρόν τώρα θυμήθηκε την ανάγκη βιομηχανίας: «Οταν φθίνει, η χώρα καθίσταται χάνει την ανεξαρτησία της».
    Οικονομικά κίνητρα στους πολίτες ώστε να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στο πρώτο συγκεκριμένο βήμα του με στόχο να απαντήσει στις επιδοτήσεις «Αγοράστε αμερικανικά» του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μεταδίδει το Politico.

    Ο Γάλλος πρόεδρος τώρα θυμήθηκε την ανάγκη ύπαρξης βιομηχανίας και μάλιστα την συνέδεσε με την ανεξαρτησία της χώρας.

    Στην Ελλάδα πιστοί στα κελεύσματα των Βρυξελλών μάλλον θα κάνουν πως δεν άκουσαν.

    «Θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα μεταρρυθμίσει τα κριτήρια για το μπόνους αυτοκινήτου», είπε στο πλαίσιο ομιλίας του στο Μέγαρο των Ηλυσίων για την επανεκβιομηχάνιση. «Θα υποστηρίξουμε μπαταρίες και οχήματα με θετικό αποτύπωμα άνθρακα που παράγονται στην Ευρώπη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «μικρή επανάσταση».

    Τα νέα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε προσεχές «νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία», το οποίο πρόκειται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, πριν συζητηθεί στη γαλλική βουλή.

    «Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε προστατευτικοί, δεν πρόκειται να κλείσουμε την αγορά, αλλά δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων για να επιταχύνουμε τη μη ευρωπαϊκή εκβιομηχάνιση», είπε ο Μακρόν, επικαλούμενος τον κινεζικό ανταγωνισμό αλλά και το πακέτο Μπάιντεν για παροχή κινήτρων στην αμερικανική πράσινη τεχνολογία βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.


    Ο Γάλλος πρόεδρος πιέζει για ευρωπαϊκή απάντηση στις επιδοτήσεις της Ουάσιγκτον από πέρυσι, όταν εγκρίθηκαν, ωθώντας τις Βρυξέλλες να καταγγείλουν τα μέτρα των ΗΠΑ ως βλαπτικά προς την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Ο Μακρόν προέτρεψε την ΕΕ να λάβει παρόμοια μέτρα για τις μπαταρίες.

    «Δεν θέλω η Ευρώπη να υποστηρίζει μπαταρίες που δεν κατασκευάζονται στην Ευρώπη, γιατί ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Κινέζοι βοηθούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στην Ευρώπη», είπε ο Μακρόν.


    «Όταν φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει»

    «Οταν η βιομηχανία φθίνει, η χώρα καθίσταται ανίκανη να παράξει πλούτο και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της», αναφέρει εξάλλου σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Challenges ο πρόεδρος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως «επί 30 χρόνια ήμασταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν κατάφερε να νικήσει στη μάχη με τη μαζική ανεργία, που είχε τόσες δυσκολίες με τα δημόσια ελλείμματα και το εξωτερικό εμπόριο».


    «Η επανεκβιομηχάνιση ισοδυναμεί με τη δημιουργία αγοραστικής δύναμης, με τη χρηματοδότηση του κοινωνικού μας μοντέλου, με το να βρούμε λύσεις στην οικολογική μετάβαση, με το να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας, να προσελκύσουμε την καινοτομία και τις δεξιότητες σε όλους τους τομείς, να μειώσουμε το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου και, ασφαλώς, να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση της υπαίθρου», επισημαίνει ο Μακρόν.

    Ο Γάλλος πρόεδρος εξηγεί ακόμη ότι η στρατηγική επανεκβιομηχάνισης έχει ξεκινήσει και υπάρχουν ήδη «τα αποτελέσματα της συνεκτικής οικονομικής πολιτικής» που ακολουθείται, μεταδίδει το ΑΠΕ. «Ακούμε συχνά να λέγεται ότι πρέπει να έχουμε επανεκβιομηχάνιση και, παράλληλα, να φορολογήσουμε τους πλούσιους. Όταν όμως φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει. Πρόκειται για έναν γαλλικό παραλογισμό!» λέει ο Εμανουέλ Μακρον.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΡΟΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
      Απέναντι στις ΗΠΑ, και σ’ έναν κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο πρόεδρος Mακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα επενδύοντας στην έρευνα, στις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια».

      Σε ερώτηση για τα κοινωνικά κινήματα ενάντια σε μεταρρυθμίσεις, πρώτιστα δε για το συνταξιοδοτικό, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά: «Δεν μπορούμε να είμαστε η χώρα με το πιο γενναιόδωρο κοινωνικό μοντέλο, με τα πιο σοβαρά ελλείμματα και με τη μεγαλύτερη αποβιομηχάνιση. Όσοι το υποστηρίζουν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Κι έχουν βαριά ευθύνη διότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την άνοδο των άκρων στην εξουσία.
      Δύο φορές αντιμετώπισα την ακροδεξιά στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών. Εξήγησα το 2017 ότι “αυτό που προτείνετε για το ευρώ δεν μπορεί να γίνει” και το 2022 ότι “αυτό που προτείνετε για την αγοραστική δύναμη είναι ανέφικτο”. Είχα ως βάση την πραγματικότητα και πάνω σ’ αυτήν οικοδόμησα μια ιδέα. Δεν μπορεί να υπάρξει γαλλική πολιτική όταν δεν μιλάμε επί του πραγματικού», καταλήγει ο Γάλλος πρόεδρος.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  6. Τα κόμματα ως πολιτικές εγκληματικές οργανώσεις. Γράφει ο Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς

    Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι εικόνες αστυνομικών να πετούν στον δρόμο συνταξιούχους, γέροντες και αναπήρους, χωρίς να τους επιτρέπουν να πάρουν ούτε μια βαλίτσα με τα ρούχα τους.

    Οι εγκληματικές οργανώσεις είναι οργανωμένες δομές που εξαναγκάζουν τα θύματά τους να πληρώνουν «προστασία», χωρίς όμως να την έχουν όταν τη χρειάζονται, χρησιμοποιούν τα χρήματα κατά άλλων όμορων ομάδων, καταστρέφουν αυτούς που αντιστέκονται, φροντίζουν μόνο το συμφέρον της ομάδας και, τέλος, χρησιμοποιούν τα έσοδα προστασίας αποκλειστικά και μόνο για τον πλουτισμό των μελών της οργάνωσης.

    Η κρατική εξουσία και οι δομές της διαχρονικά, παντού και πάντοτε, διέπονται από το σύνολο των ανωτέρω λειτουργιών, συνεπώς μπορεί να χαρακτηριστούν «νόμιμες εγκληματικές οργανώσεις». Η πολλαπλή προστασία που πληρώνουν οι πολίτες στο κράτος για να έχουν ασφάλεια και υπηρεσίες έχει δεκάδες ονομασίες.

    Οι πλέον γνωστές είναι φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, τεκμαρτό εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ για τους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εισφορά υπέρ ΕΡΤ, τα διάφορα παράβολα και πολλά άλλα, οι ονομασίες των οποίων θα υπερέβαιναν την έκταση του παρόντος κειμένου. Οι προστατευόμενοι πολίτες λοιπόν πληρώνουν τους φόρους και αφελώς αναμένουν η κρατική εξουσία να τους παρέχει εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και υπηρεσίες. Εσωτερική ασφάλεια, όμως, πουθενά δεν υπάρχει.

    Οπως αποδεικνύεται από τις χιλιάδες ληστείες, τις «μπούκες» στα σπίτια, το έγκλημα των Τεμπών, το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας, της Εύβοιας, που κάηκαν με πλήρη άπνοια ανέμου, ο πολίτης κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τους εγκληματίες και την απουσία κρατικής προστασίας στο σπίτι του και στον δρόμο. Παράλληλα, η κρατική τρομοκρατία δεν έχει όρια με τις δημεύσεις σπιτιών και περιουσιών και με τις εξώσεις ηλικιωμένων, φτωχών και αδυνάτων. Στην Ελλάδα του 2023, αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι εικόνες πάνοπλων αστυνομικών που σπάνε τις πόρτες με βαριοπούλες και πετούν στον δρόμο συνταξιούχους, γέροντες και αναπήρους, χωρίς να τους επιτρέπουν να πάρουν ούτε μία βαλίτσα με τα ρούχα τους.

    Με σκοπό να τρομοκρατεί διαρκώς τους πολίτες, η κρατική εξουσία νομοθετεί και βαφτίζει πλημμελήματα σοβαρά εγκλήματα. Παιδεραστές με 400 χρόνια φυλακή αποφυλακίζονται σε λίγα χρόνια, δολοφόνοι σε 5 χρόνια και καταχραστές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος μέσα σε ένα με δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια της «πανδημίας», οι δυνάμεις της κρατικής εξουσίας έσερναν στα αυτόφωρα ηλικιωμένους που δεν φορούσαν μάσκα, επέβαλλαν μηνιαία πρόστιμα στους ανεμβολίαστους, απέλυαν τους αμφισβητίες και γενικά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε, με την ισχύ που τους παρείχαν τα χρήματα της προστασίας (φόροι), να τρομοκρατούν τους πολίτες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω της ασυλίας και της ατιμωρησίας, οι προστάτες είναι ανάλγητοι, θρασείς και αμετροεπείς. Δεν δίστασαν να χρίσουν υποψήφιο για τις επερχόμενες εκλογές ακόμα και τον υπουργό που ευθύνεται πολιτικά για το έγκλημα των Τεμπών. Oπως τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων του κοινού Ποινικού Δικαίου, τα μέλη του κόμματος που κατέχει την εξουσία προστατεύουν αλλήλους με οποιοδήποτε κόστος, χωρίς συνείδηση και κανόνες ηθικής. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των προστατών-κομμάτων για την κατάληψη της εξουσίας είναι αδυσώπητος.

      Με τη βοήθεια εξελιγμένων και πανάκριβων τεχνολογικών συστημάτων παρακολούθησης (predator) και με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, τα χρήματα από την προστασία (φόροι) των πολιτών χρησιμοποιούνται για να παρακολουθεί ο ένας πολιτικός αρχηγός τα τηλέφωνα και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του άλλου. Ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή, χαρακτήρισε την εξουσία «μαγνήτη χρήματος, κυρίως παράνομου» – και αυτός ο ορισμός ίσως αποτελεί τον πλέον ακριβή και ευφυή ορισμό της πολιτικής. Η εμπλοκή βουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων σε εισπρακτικές εταιρίες κατάσχεσης σπιτιών και ιδιωτικών περιουσιών επιβεβαιώνει το αληθές των λεχθέντων. Η φιλοσοφία του νεοφιλελευθερισμού, που πρεσβεύουν τα κόμματα εξουσίας, και η απουσία ηθικής και ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης ενθαρρύνει τα κόμματα και τις κρατικές δομές που ελέγχουν να λειτουργούν ως πολιτικές εγκληματικές οργανώσεις.
      https://www.newsbreak.gr/apopseis/465538/ta-kommata-os-politikes-egklimatikes-organoseis/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...