ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαΐου 2023

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". «Οι διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας είναι πλέον ευκολότερες». Στα αλβανικά έπαιξε προεκλογικό σποτ υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ. Η ομιλία καλύφθηκε από ειδησεογραφικό κανάλι του Μπαγκλαντές!

 

ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΒΥ (Levy Institute): «Η ελληνική οικονομία στηρίζεται αποκλειστικά σε δάνεια και εισαγωγές. Τα τελευταία στοιχεία στο ισοζύγιο πληρωμών (ΣΤΠ) που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν μεγαλύτερο έλλειμμα από τη Μεγάλη Ύφεση του 2009».

 


 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΛΙ ΝΕΤΖΙΜΠΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...

 



Ο ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ













 





ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις 16 επώνυμων πολιτών από διάφορους χώρους, κυρίως της τέχνης και των γραμμάτων έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ιδιότυπη συνέντευξη που δημοσιεύεται στην Athens Voice και αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του ότι πολλοί σπουδαστές στις στρατιωτικές σχολές είναι παιδιά αλλοδαπών.

 

Ποια η θέση σας σχετικά με τα παιδιά μεταναστών, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά, και το δικαίωμά τους στην ελληνική ιθαγένεια, ρώτησε η τραγουδίστρια Idra Kayne.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η θέση μου είναι σαφής: Η δεύτερη γενιά, τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ έχουν πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, μοιράζονται τις ίδιες εμπειρίες, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες με τους συνομηλίκους τους που έχουν Έλληνες γονείς.

Οι διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας είναι πλέον ευκολότερες. Ρίξτε μια ματιά στους πίνακες κατάταξης μιας στρατιωτικής σχολής, της Σχολής Ευελπίδων για παράδειγμα, που κοίταζα τις προάλλες. Θα βρει κανείς εκεί πολλά ονόματα νέων αξιωματικών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ήρθαν σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους. Μεγάλωσαν εδώ, πολιτογραφήθηκαν εδώ και πλέον φορούν το εθνόσημο.

Θα αναφερθώ, επίσης, στον νέο Κώδικα Μετανάστευσης που δίνει την υπηκοότητα σε όσους μπήκαν στη χώρα ανήλικοι και συμπλήρωσαν 3 χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι, όμως, και το νέο σύστημα για έκδοση αδειών παραμονής, το οποίο θα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία.


Στα αλβανικά έπαιξε προεκλογικό σποτ υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ – «Κατέβηκε» άρον-άρον.

Στο βίντεο του Βασίλη Γιόγακα αναφέρεται ότι πολλοί Αλβανοί του είχαν ζητήσει βοήθεια για τη νομιμοποίηση τους.

Σάλο δημιούργησε το προεκλογικό σποτ του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσπρωτία, Βασίλη Γιόγακα, το οποίο προβλήθηκε από κανάλι των Αγίων Σαράντα.

Παράλληλα, το σποτ που προκάλεσε την οργή των ομογενών αφού μεταδόθηκε στα αλβανικά και όχι στα ελληνικά, έχει προκαλέσει σούσουρο και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, το σποτ του Βασίλη Γιόγακα αναρτήθηκε στο Facebook από την επίσημη σελίδα του Saranda Tv και κατέβηκε λίγη ώρα αφότου οι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν για διευκρινήσεις.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Saranda Tv, μετά από επικοινωνία με το μέσο, αρχικά απάντησε καταφατικά στο εάν το βίντεο προωθήθηκε από τον Β. Γιόγιακα, αλλά στη συνέχεια τα «μάσησε» και έκανε λόγο για ένα υπάλληλο που έκανε χάρη στον Γιόγιακα. Ο ίδιος ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, καθώς «δεν επιτρέπεται» να προβάλλεται σποτ Έλληνα υποψηφίου.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο γινόταν αναφορά για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Γιόγιακας για τα προβλήματα των Αλβανών πολιτών και ότι πολλοί ήταν εκείνοι που του ζήτησαν βοήθεια για τη νομιμοποίηση τους.

Από πλευράς του ο Γιόγιακας διέψευσε ότι πλήρωσε για να παιχτεί το σποτ του: «Το πήρανε από εκεί από μένα (σ.σ.: την προσωπική ιστοσελίδα) και το αναρτήσανε. Έχω φίλους που ψηφίζουν, Έλληνες της ελληνικής μειονότητας, και προφανώς κάποιος το ανέβασε. Εγώ δεν ξέρω τίποτα».




ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ. Η ομιλία καλύφθηκε από ειδησεογραφικό κανάλι του Μπαγκλαντές!

Προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ σε μπαγκλαντεσιανό εστιατόριο! – «Να μας ψηφίσετε και εμείς θα σκύψουμε στα προβλήματά σας»!

Η ομιλία καλύφθηκε από ειδησεογραφικό κανάλι του Μπαγκλαντές!

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ειδησεογραφικό Comilla News του Μπαγκλαντές κάλυψε την προεκλογική εκδήλωση του Χάρη Θεοχάρη -που εκπροσωπούσε όλη τη ΝΔ- στο εστιατόριο του Τζαχίρ Ντάκουα.

«Να ενημερώσετε όλους τους γνωστούς, να πάτε απο πόρτα σε πόρτα, να μεταδώσετε το μήνυμα να ψηφίσουν τη ΝΔ».

Ο Χ.Θεοχάρης υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των κοινοτήτων (αναφέρονται), πως η ΝΔ θα σκύψει στα προβλήματά τους & θα φτιαχτεί μια επιτροπή για την εξυπηρέτηση τους!

Σημειώνεται ότι το 2019 η ΝΔ προεκλογικά υπόσχονταν άμεσες απελάσεις για τους παράνομους μετανάστες.

Η εκδήλωση έγινε στις 13/5 στο εστιατόριο του Τζαχίρ Ντάκουα από το Μπαγκλαντές ο οποίος θεωρείται ημαντική προσωπικότητα της κοινότητας & είναι και ιδιοκτήτης ΜΚΟ.

Προσκεκλημένοι του ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Χ.Θεοχάρης & το στέλεχος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Γ.Δημόπουλος.

Το παρών έδωσαν εκρόσωποι από τις κοινότητες όχι μόνο του Μπαγκλαντές, αλλά και της Νιγηρίας, και του Πακιστάν (Με το Πακιστάν το Μπαγκλαντές διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς καθώς μέχρι το 1971 αποκαλούνταν Ανατολικό Πακιστάν και ήταν μέρος της πακιστανικής επικράτειας).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και γνωστοί Πακιστανοί “δημοσιογράφοι”.

Δεξιά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, ο Syed Jamil, πολύ γνωστός των υπουργών της ΝΔ.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


9 σχόλια:

  1. Νέα παρέμβαση Η.Κασιδιάρη: «Την Κυριακή τελειώστε το καθεστώς Κ.Μητσοτάκη με την ψήφο σας».

    Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» Ηλίας Κασιδιάρης ζητά από τους ψηφοφόρους του να «μαυρίσουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    «Την Κυριακή ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και με την ψήφο μας ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ το καθεστώς που καταπάτησε τα δικαιώματα 500.000 ΕΛΛΗΝΩΝ!», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Η.Κασιδιάρης, την οποία την συνοδεύει με hashtags που αφορούν την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.

    Nα θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει από τους πολίτες να είναι «ιδιαιτέρως καχύποπτοι» με τα κόμματα ΕΑΝ, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, αλλά και με το κόμμα του Θ.Τζήμερου-Φ.Κρανιδιώτη, ενώ ο ίδιος έχει ήδη έχει εκδώσει «οδηγία» προς τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

    «Στις 21 Μαΐου ούτε ένας Έλληνας ΔΕΝ πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Η συμμορία που απέκλεισε το κόμμα μας από τις εκλογές έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο: Να μας απογοητεύσει και να μας σύρει στο λευκό, το άκυρο και την αποχή, γιατί έτσι ευνοούνται τα υπόγεια σχέδιά της. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, δεν θα μείνουμε σπίτι και δεν θα βρεθούμε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» Ηλίας Κασιδιάρης.

    «Δεν θεωρώ τους συμπολίτες μου αμνοερίφια για να τους δώσω «γραμμή» και να τους κατευθύνω σε οποιοδήποτε κόμμα. Ζητώ όμως από όλους να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν κατά συνείδηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη, που καταδιώκει με μίσος τις εθνικές ιδέες και πάνω από μισό εκατομμύριο ΕΛΛΗΝΕΣ!» ανέφερεκαι πρόσθεσε:

    «ΥΓ1: Επειδή δεχόμαστε άπειρες ερωτήσεις και υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τα μικρά κόμματα, συνιστώ να είστε ιδιαιτέρως καχύποπτοι με όσους πέρασε εκπρόθεσμα ο ελεγχόμενος Άρειος Πάγος (Εάν, Πλεύση) και με όσους προβάλλει η λίστα Πέτσα (Τζήμερο, Νίκη).

    ΥΓ2: Ο Μητσοτάκης κλαιγόταν στον Χατζηνικολάου ότι φοβάται μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα τον κλείσει φυλακή για τις υποκλοπές. Η τραγική ειρωνεία είναι πως αν δεν συνωμοτούσε για να μας αποκλείσει παράνομα από τις εκλογές , αυτό το σενάριο θα καιγόταν λόγω επτακομματικής Βουλής.
    Μιλάμε για τον ορισμό του ηλιθίου που σκάβει τον λάκκο του άλλου και τελικά κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος μέσα. Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε κατά συνείδηση και μαυρίζουμε την συμμορία του Μεγάρου Μαξίμου».
    Ζ.Π.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Πακιστανοί με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι Μπαγκλαντεσιανοί με την ΝΔ. Η ΝΔ αντικαθιστά τα 500.000 γερόντια-ψηφοφόρους της που πέθαναν την τελευταία 4ετία, με μουσουλμάνους από το Μπάγκλαντες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΔ: Στις 21 Μαΐου δεν γυρίζουμε πίσω. Πάμε μπροστά! Για μια Ελλάδα μπαγκλαντεσιανή.

    ΣΥΡΙΖΑ: Σε αυτές τις εκλογές φέρνουμε την Αλλαγή! Για μια Ελλάδα πακιστανική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας – Μαζί ένας Αλβανός και ένας Κενυάτης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Καστοριά: Έδειρε τον αλλοδαπό που τον έκλεψε και συνελήφθη και ο ίδιος.
    Βρήκε και τον μπελά του από την αστυνομία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιουδαίος Ζελένσκι κατά αραβικών χωρών: «Κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στη Ρωσία».
    «Η Ρωσία είναι αδύναμη, τη νικήσαμε όταν είχε περισσότερα όπλα στα χέρια της».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατέρας για 8η φορά ο Μ.Τζόνσον – Έγκυος στο τρίτο παιδί τους η σύζυγός του. Στην Ελλάδα οι εθνικιστές πολιτικοί είναι ανύπαντροι και άτεκνοι στα 50 και στα 60 τους και ζουν με την μαμά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 21 ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ. ΘΕΩΡΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΣΤΟΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 21 ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΟΥΝ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.

    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 21 ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥΣ. ΘΑ ΕΠΙΒΆΛΕΙ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 21 ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΒC: η οικογενειοκρατία Μητσοτάκη και Καραμανλή φταίει για το έγκλημα των Τεμπών. Οι ευθύνες των «Ισχυρών οικογενειακών δικτύων που κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή».

    Με ένα άρθρο-κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και τις οικογενειακές δυναστείες, που έκαναν τον μεν πρώτο πρωθυπουργό και τον Κ.Αχ.Καραμανλή υπουργό, κλείνει το BBC την προεκλογική κάλυψη των ελληνικών εκλογών.
    «Ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν κι ο ίδιος πρωθυπουργός, η αδερφή του ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο ανιψιός του είναι ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων», γράφει το ΒΒC ενώ αναφέρεται και στην παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Aχ.Καραμανλή και στην δυναστεία Καραμανλή».
    «Αν και ο Καραμανλής αναγνωρίζεται μετά θάνατον πέρα από κομματικές γραμμές, ο Κώστας Καραμανλής, ξάδελφος ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού με το ίδιο επώνυμο, αντιμετωπίζει εθνική οργή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...