ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Απριλίου 2021

ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ.

 

ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Ο ΤΑΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ, Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: «ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ».


ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 10ης ΠΡΟΣ 11η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1826: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

 

«ΑΝΔΡΕΣ ΓΑΡ ΠΟΛΙΟΣ ΠΥΡΓΟΙ» – Η Πολεμική Αεροπορία μετά τον «Τυφώνα»

"Αυτή τη στιγμή στα πιλοτήρια της AEGEAN, της WIZZ και πολλών άλλων εταιρειών στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αμερική και μάλιστα σε θέση συγκυβερνήτη, βρίσκονται όχι απλά πρώην Ιπτάμενοι μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, αλλά διατελέσαντες Διοικητές Πολεμικών Μοιρών, Αξιωματικοί Επιχειρήσεων και Διοικητές Σμήνους, μέχρι και Διοικητές και Υποδιοικητές Πτερύγων μάχης και Αξιωματικοί με θητεία στο εξωτερικό, σε νατοϊκές θέσεις ή στο TLP (Tactical Leadership Programme). Είναι χαρακτηριστικό πως το 2018-2019 ο ρυθμός παραιτήσεων έλαβε μορφή χιονοστιβάδας αφού ως κεραυνοί (όχι εν αιθρία), γίνονταν γνωστές οι παραιτήσεις εν ενεργεία Διοικητών Πολεμικών Μοιρών, Αξιωματικών Επιχειρήσεων έως και εν ενεργεία Διοικητών και Υποδιοικητών Πτερύγων Μάχης. Η αρμόδια Διεύθυνση του Β’ Κλάδου του ΓΕΑ, δεν προλάβαινε να καλύψει τα κενά, με συμπληρωματικές μεταθέσεις Αξιωματικών που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν αρχικά κοπεί από την επιλογή για τις αντίστοιχες θέσεις. Πέρα από τις παραιτήσεις Ιπταμένων που υπηρετούσαν σε θέσεις Ευθύνης, το κύμα φυγής περιέλαβε πολλούς νέους αξιωματικούς, Υποσμηναγούς, Σμηναγούς και νεαρούς Επισμηναγούς, οι οποίοι παραιτήθηκαν χωρίς να κατοχυρώσουν καν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Το προφανές ερώτημα λοιπόν είναι πρώτον, ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν όλους αυτούς τους Ιπταμένους σε παραίτηση και δεύτερο τι μέτρα έλαβε η ΠΑ ως Οργανισμός για να το αποτρέψει".

 Επισμηναγός (Ι) ε.α. Στέφανος Καραβίδας

 


 

Γράφει ο Επισμηναγός (Ι) ε.α. Στέφανος Καραβίδας

 

Σε μία περίοδο όπου η «συμμορία του κατευνασμού» ξεμπροστιάζεται καθημερινά υπό το βάρος της τουρκικής προκλητικότητας, αναδεικνύεται η σημασία της Σκληρής Ισχύος, ως του μόνου Πυλώνα της Γεωπολιτικής, που επί της παρούσης μπορεί να αποτρέψει την εις βάρος μας ανακατανομή ισχύος στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με δεδομένες τις δηλώσεις Τούρκων αποστράτων για τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και το πρόσφατο «ξεγλίστρημα» 8 ελληνικών F-16 «κάτω από την μύτη» της πάσχουσας τουρκικής αεράμυνας προς την Κύπρο, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την σημασία της Αεροπορικής Ισχύος στο ελληνοτουρκικό σύμπλοκο. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα κληθεί όχι μόνο να αντιμετωπίσει την τουρκική και να επιφέρει πλήγματα ακριβείας σε στρατηγικούς στόχους στην μικρασιατική χερσόνησο, αλλά πολύ περισσότερο να δώσει στον ΕΣ και το ΠΝ τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους στις αντίπαλες δυνάμεις, στο χερσαίο και ναυτικό πεδίο. Χωρίς το αντιαεροπορικό πλέγμα της ΠΑ και την παροχή εικόνας και υποστήριξης από τα μαχητικά, τα αντιαεροπορικά συστήματα και τα ιπτάμενα ραντάρ, μέσω δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων, οι δυνάμεις του ΕΣ και του ΠΝ θα αποτελέσουν εύκολο στόχο της τουρκικής αεροπορίας.

Πολλά γράφονται την τελευταία περίοδο για την  απόκτηση των αεροσκαφών RAFALE, αλλά και την πορεία της αναβάθμισης των F-16, ωστόσο καμμιά αναφορά δεν γίνεται στο ανθρώπινο δυναμικό που θα κληθεί να επιχειρήσει με τα αεροσκάφη αυτά. 

«Το Αποτέλεσμα στο αεροπορικό πεδίο δεν είναι άθροισμα αλλά γινόμενο». 

Αυτό σημαίνει ότι στην επιτυχία της Αποστολής της ΠΑ  συνεισφέρει όλος ο Οργανισμός, καθώς εάν ένας μόνο παράγοντας αποτύχει, το γινόμενο πολύ απλά θα είναι μηδέν. Αφού λοιπόν υπερθεματίσουμε σχετικά με  την συμβολή όλων των Ειδικοτήτων και  ανεξαρτήτως Βαθμού, του προσωπικού της ΠΑ στο «Αποτέλεσμα», θα εστιάσουμε στην κατάσταση της Ειδικότητας των Ιπταμένων που αποτελεί τον σκοπό του παρόντος κειμένου.

 

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ  ΠΙΛΟΤΟΙ

Συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια να αυτό-ικανοποιούμαστε αναμασώντας σχόλια για την «κακή» κατάσταση της τουρκικής αεροπορίας με δεδομένες τις καρατομήσεις και φυλακίσεις στελεχών μετά το πραξικόπημα του 2016. Όλα αυτά για κάποιο δεδομένο χρόνο θα ήτανε σωστά, ωστόσο υπενθυμίζουμε ότι έχουν παρέλθει ήδη 4 και πλέον χρόνια. Στα 4 αυτά χρόνια, ακόμη και εάν τα εναπομείναντα στελέχη της τουρκικής ΠΑ ξεκίναγαν την εκπαίδευσή τους από το μηδέν, θα είχαν συμπληρώσει σήμερα περί τις 800 ώρες πτήσης, εμπειρία επαρκέστατη για όλο το εύρος των αποστολών. Σε αυτούς προστίθενται  και  οι «γκριζομάλληδες» απόστρατοι που με το πιστόλι στον κρόταφο επέστρεψαν στα μονοθέσια, από τη χλιδή της πολιτικής Αεροπορίας, υποβοηθούμενοι να επαναδιατεθούν από Πακιστανούς πιλότους (ομοεθνείς της εν Ελλάδι πολυπληθούς πακιστανικής κοινότητος…). Όλα αυτά αναφέρονται για να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε εσαεί να επαναπαυόμαστε εξαιτίας της «κακής» κατάστασης της τουρκικής αεροπορίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικού τύπου και αμελητέας εγκυρότητας αναφορές, την ίδια στιγμή που εμείς «κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Ας έρθουμε μετά από τη μακρά αυτή εισαγωγή στο δια ταύτα, που δεν είναι άλλο από την κατάσταση στην Πολεμική Αεροπορία σε σχέση με τους επιχειρησιακούς Ιπταμένους μας και δη της Τακτικής Αεροπορίας, την εκπαίδευση, την εμπειρία και τον αριθμό τους. Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010 έως και το 2017, οι Ιπτάμενοι της ΠΑ όπως και όλο το προσωπικό των ΕΔ, αγόγγυστα  κράτησαν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Όπλου ψηλά, αντιπαλεύοντας προσωπικά και οικονομικά προβλήματα, χαμηλές διαθεσιμότητες και δραματικό περιορισμό της πτητικής τους συντήρησης. Απόδειξη της διατήρησης υψηλού επιπέδου, αποτελούν οι συνεχόμενες πρωτιές από το 2011 στο TLP, όσο και η αναβάθμιση και ανάδειξη της Άσκησης Ηνίοχος, ίσως στη σημαντικότερη διεθνή διασυμμαχική άσκηση στην Ευρώπη. Σε όλο αυτό το διάστημα και με δεδομένη της αντίστοιχη εκτόξευση της ζήτησης αλλά και των απολαβών στην Πολιτική Αεροπορία, η ΠΑ ΔΕΝ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα αποχώρησης Ιπταμένων. Μάλιστα από την δεξαμενή των μαχητικών, οι αποχωρήσαντες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος, είναι ότι για αυτήν την «μετακίνηση», η ιδιοκτησία της αεροπορικής εταιρείας η οποία αργότερα τους προσέλαβε, πήρε την «άδεια» του τότε Α/ΓΕΑ. Αυτά αναφέρονται προκειμένου να γίνει αντιληπτό, ότι τα οικονομικά προβλήματα και οι σειρήνες της πολιτικής αεροπορίας ΔΕΝ οδήγησαν σε αποχωρήσεις Ιπταμένων από τις Τάξεις της ΠΑ.

Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ  ΤΗΝ  ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ  ΣΕ  ΣΜΕΤ  (=ΣΜΗΝΟΣ  ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΗΣ  AEGEAN  ΚΑΙ  ΑΛΛΩΝ  ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ).

Δυστυχώς όμως από το κομβικό σημείο του Ιανουαρίου 2017 και έπειτα, δεν ίσχυσε το ίδιο. Η ΠΑ αιμορράγησε από τη μαζική φυγή Ιπταμένων προς την πολιτική αεροπορία, όχι από τα μεταφορικά αεροσκάφη  όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά από Πτέρυγες μαχητικών αεροσκαφών. Οι αερομεταφορείς «επέλεγαν» κατά προτεραιότητα από την νέα μεγάλη δεξαμενή Ιπταμένων μαχητικών αεροσκαφών, εκτιμώντας τις δυνατότητες εξέλιξης, προσαρμοστικότητας και αφομοίωσης νέων εκπαιδευτικών αντικειμένων. Στην ουσία η ΠΑ «κατάντησε» το ΣΜΕΤ (Σμήνος Μετεκπαίδευσης) της AEGEAN και πολλών άλλων εταιρειών, οι οποίες εμπλούτισαν το προσωπικό τους ΔΩΡΕΑΝ, με Ιπταμένους υψηλών ικανοτήτων και εμπειριών, ανεβάζοντας ταυτόχρονα  το πτητικό τους επίπεδο και μειώνοντας το επιχειρησιακό ρίσκο. Θα αρκεστούμε να περιγράψουμε τους αποχωρήσαντες ως δεκάδες, χωρίς να αναφέρουμε ακριβή αριθμό, παρόλο που οι αποδοχές παραιτήσεων και οι αποστρατείες, είναι αναρτητέες στο διαδίκτυο και οι «ενδιαφερόμενοι» γνωρίζουν.

Αυτή τη στιγμή στα πιλοτήρια της AEGEAN, της WIZZ και πολλών άλλων εταιρειών στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αμερική και μάλιστα σε θέση συγκυβερνήτη, βρίσκονται όχι απλά πρώην Ιπτάμενοι μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, αλλά διατελέσαντες Διοικητές Πολεμικών Μοιρών, Αξιωματικοί Επιχειρήσεων και Διοικητές Σμήνους, μέχρι και Διοικητές και Υποδιοικητές Πτερύγων μάχης και Αξιωματικοί με θητεία στο εξωτερικό, σε νατοϊκές θέσεις ή στο TLP (Tactical Leadership Programme). 

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2018-2019 ο ρυθμός παραιτήσεων έλαβε μορφή χιονοστιβάδας αφού ως κεραυνοί (όχι εν αιθρία), γίνονταν γνωστές οι παραιτήσεις εν ενεργεία Διοικητών Πολεμικών Μοιρών, Αξιωματικών Επιχειρήσεων έως και εν ενεργεία Διοικητών και Υποδιοικητών Πτερύγων Μάχης. Η αρμόδια Διεύθυνση του Β’ Κλάδου του ΓΕΑ, δεν προλάβαινε να καλύψει τα κενά, με συμπληρωματικές μεταθέσεις Αξιωματικών που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν αρχικά κοπεί από την επιλογή για τις αντίστοιχες θέσεις. Πέρα από τις παραιτήσεις Ιπταμένων που υπηρετούσαν σε θέσεις Ευθύνης, το κύμα φυγής περιέλαβε πολλούς νέους αξιωματικούς, Υποσμηναγούς, Σμηναγούς και νεαρούς Επισμηναγούς, οι οποίοι παραιτήθηκαν χωρίς να κατοχυρώσουν καν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Το προφανές ερώτημα λοιπόν είναι πρώτον, ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν όλους αυτούς τους Ιπταμένους σε παραίτηση και δεύτερο τι μέτρα έλαβε η ΠΑ ως Οργανισμός για να το αποτρέψει.

 

Ο  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ

Η περίοδος 2017-2020 όπου ο κος Χριστοδούλου διατέλεσε ΑΓΕΑ και ΑΓΕΕΘΑ, θα αποτελέσει case study, σχετικά με το πώς ένας ακατάλληλος άνθρωπος στην κορυφή ενός Οργανισμού, μπορεί λειτουργήσει ως ο ολετήρας του, προκαλώντας τόσο κακό. Ο χαρακτηρισμός «Τυφώνας», στις συζητήσεις των Αεροπόρων, εν ενεργεία και αποστράτων είναι χαρακτηριστικός.

Ο κύριος Χριστοδούλου μέσα από τα  δύο πρόσφατα, παιδικά σε γραφή κείμενά του, όπου κυριαρχεί ο α’ ενικός, φάνηκε κατώτερος του υψηλού επιπέδου που απαιτεί η προηγούμενη Θεσμική του ιδιότητα. Με μία αμετροεπή συμπεριφορά νεόκοπου επαρχιώτη πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτει τις ΕΔ μέσω της επίκλησης της ιδιότητας του Επιτίμου, στις αλλοπρόσαλλες και αψυχολόγητες τοποθετήσεις του και στις απειλές για νέο Γουδί, προς τους πρώην συνεργάτες και διαδόχους του, σε μία τόσο κρίσιμη εθνικά συγκυρία.

Θα αναφερθεί συνοπτικά, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης συγκεκριμένων περιστατικών που άπτονταν της ασφάλειας πτήσεων, οι εμμονικές και εκδικητικές συμπεριφορές εναντίον άξιων κατωτέρων και ανωτέρων επιχειρησιακών αξιωματικών, η προσήλωση στο προδοτικό δόγμα του AIR POLICING, όπου τα ελληνικά μαχητικά απλά συνόδευαν τα τουρκικά στις υπερπτήσεις στο Αιγαίο με αντιτακτικές διαμορφώσεις, η αναξιοκρατία, το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, η απαξίωση άξιων στελεχών που θεωρήθηκε ότι πρόσκειντο στον άξιο προκάτοχό του Πτέραρχο Βαΐτση, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου που ώθησε πολλά στελέχη εκτός ΠΑ. Έτι περαιτέρω, χαμηλές διαθεσιμότητες σε όλα τα αεροσκάφη πλην VIP προς τέρψη της πολιτικής ηγεσίας (ο κος Χριστοδούλου είχε διατελέσει Διοικητής Αεροπορικής Υποστήριξης), αεροπορική εκπαίδευση σε τέλμα με πεπαλαιωμένα «lead in» αεροσκάφη, τα οποία φέροντας αναξιόπιστα εκτινασσόμενα καθίσματα  δεν εξέρχονται από περιδίνηση (spin), με τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια ζωής Συναδέλφου (ο κος Χριστοδούλου είχε διατελέσει Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης). 

Είναι ο μοναδικός Αρχηγός που συναίνεσε στην περικοπή του πτητικού επιδόματος των Ιπταμένων των Μοιρών αεροσκαφών, ώστε να ευαρεστηθεί η πολιτική ηγεσία, στα πλαίσια «εξοικονόμησης πόρων». Ταυτόχρονα, δόθηκε κραυγαλέα αύξηση στους Ιπταμένους οι οποίοι  «είχαν συμπληρώσει πάνω από 2000 ώρες πτήσης και εξακολουθούσαν να συντηρούνται στα μαχητικά». Με δεδομένες τις διαθεσιμότητες και τις ώρες πτήσης στα χρόνια της κρίσης, υπάρχουν ελάχιστοι μεταξύ των Ιπταμένων πρώτης γραμμής που σηκώνουν το πτητικό έργο (πλην ίσως των Μοιράρχων), που να έχουν συμπληρώσει 2000 ώρες πτήσης, ενώ λόγω εξοικονόμησης πόρων, όσοι διέθεταν τις απαιτούμενες ώρες αλλά υπηρετούσαν στα Επιτελεία, είχαν εξαιρεθεί της πτητικής συντήρησης. Με λίγα λόγια δόθηκε αύξηση φωτογραφικά στον ίδιο και σε περιορισμένους Ιπταμένους του στενού του κύκλου, στους οποίους επέτρεπε να πετάνε. Για το κοινό που δεν γνώριζε, αυτό παρουσιάστηκε ως «απονομή δικαιοσύνης προς όσους είχαν προσφέρει στο Αιγαίο».

Τραγικότερη ωστόσο υπήρξε η αδυναμία των μελών του ΑΑΣ (Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο), να αντιταχθούν στις επιλογές και εμμονές του κυρίου Χριστοδούλου, προασπίζοντας την ομαλότητα και την ηρεμία στις Τάξεις της ΠΑ. Παραμένοντας «φρόνιμοι μουγγοί», επέδειξαν μία τραγική «υπηρεσιακή οσφυοκαμψία», αφού έγιναν συναυτουργοί της διάλυσης της ΠΑ, προκειμένου να διατηρήσουν τις  θέσεις τους. Απλά τραγικοί! Ο κος Χριστοδούλου παρακολουθούσε την ΠΑ να φυλλοροεί σαν σύγχρονος «Χατζηανέστης», αναφέροντας αρχικά στις ενημερώσεις στελεχών ότι «δεν κρατάμε με το ζόρι κανέναν» ωσάν η ΠΑ να ήτανε προσωπική του προίκα. Αργότερα δε, απαγόρευσε κάθε συζήτηση.

Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που διακινδύνευσαν την ζωή τους «μυρίζοντας μπαρούτι» και χάνοντας συναδέλφους για την υπεράσπιση του Αιγαίου, να αντιταχθούν στις καταστροφικές επιλογές ενός Αρχηγού, ωστόσο αυτό είναι το ΠΑΡΑΔΟΞΟ της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι Ανώτατοι πάντοτε υπήρξαν και πρόθυμοι και μουγγοί. Δεν ευτύχησε η ΠΑ αξιωματικών αντίστοιχων του μακαριστού Ναυάρχου Θεοδωρουλάκη, του Στρατηγού Ζιαζιά, του Υποναυάρχου Φενέκου ή των Στρατηγών Γράψα, Γκίνη, Μανωλά και Στεφανή, οι οποίοι παραιτήθηκαν και αποστρατεύτηκαν αντίστοιχα, γιατί δεν συμβιβάστηκαν σε κρίσιμα ζητήματα, διαφυλάσσοντας της αξιοπρέπειά τους.

Την αιμορραγία ουσιαστικά σταμάτησε μόνο ο Κορωνοϊός σε συνδυασμό χρονικά με την αποστρατεία του ηθικού αυτουργού του «Τυφώνα» στις τάξεις της ΠΑ, Πτεράρχου Χριστοδούλου. Στο διά ταύτα λοιπόν, μετά την απαιτούμενη εισαγωγική «μακρυγορία», που δεν είναι άλλο από την σημερινή κατάσταση στις Μοίρες αεροσκαφών και την ενίσχυση της ΠΑ. Το παρόν κείμενο σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί την ικανότητα των διαθέσιμων πληρωμάτων να εκτελέσουν την Αποστολή τους. Επαγγελματισμός, «Αεροποροσύνη», Νοοτροπία, Αίσθηση Αποστολής, Ηθικό, Φρόνημα, Γνώσεις, Δεξιότητες, όλα υπάρχουν στον υπέρτατο βαθμό και αποδεικνύεται καθημερινά. Το «ουδείς αναντικατάστατος» ωστόσο στην Αεροπορία, αναφορικά με τους Ιπταμένους που αποχώρησαν δεν μπορεί να ισχύσει, καθότι το απότοκο είναι και επιχειρησιακό και οικονομικό. Η εκπαίδευση ενός Ιπταμένου μαχητικού αεροσκάφους περνάει από αλλεπάλληλα στάδια όπως: Αρχικό, Βασικό, Επιχειρησιακό, Μετεκπαίδευση σε μαχητικό αεροσκάφος (ΣΜΕΤ), Προκεχωρημένη Εκπαίδευση (ΠΡ), Επιχειρησιακή διάθεση στους ρόλους της Μοίρας, Διάθεση σε Ημερήσια και Νυχτερινά Readiness Εθνικά και Νατοϊκά, Εκπαίδευση στα Ειδικά Όπλα της Μοίρας, Εκπαίδευση σε πτήση με Διόπτρες Νύχτας και Ατρακτίδια, Εκπαίδευση Αρχηγού Σχηματισμού ζεύγους αρχικά και τετράδος αργότερα, COMAO COURSE, Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), TLP COURSE, Εκπαίδευση Εκπαιδευτή Πτήσεων, Εξομοιωτή και Εδάφους, Εκπαίδευση Δοκιμαστή, μαζί με τα συναφή Σχολεία Ασφάλειας Πτήσεων, Πληροφοριών, Εκπαιδευτή Εδάφους, Διδακτικών Προτύπων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, Επιχειρήσεων Αέρος Εδάφους κ.α. Εκπαίδευση, Εκπαίδευση, Εκπαίδευση λοιπόν

Οι Ιπτάμενοι με βίο κοσμοκαλόγερου, αφιερώνουν περίπου 15 χρόνια για να ολοκληρώσουν όλα τα παραπάνω στάδια, με ένα κόστος που ανάλογα τον τύπο αεροσκάφους μπορεί να προσεγγίσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια!

Πως λοιπόν έγινε αποδεκτή η απώλεια στελεχών των οποίων συνολικά η εκπαίδευση κόστισε περισσότερο από δις και απομείωσε την δύναμη Ιπταμένων των Πτερύγων Μάχης, χωρίς να απασχολήσει κανέναν; Σε οποιοδήποτε υγιή μεγάλο Οργανισμό ή εταιρεία, πόσο μάλλον σε μία Πολεμική Αεροπορία, θα ήταν αναμενόμενο να διερευνηθούν – με χαρακτήρα κατεπείγοντος από το «management» – τα αίτια των αποχωρήσεων και να εξευρεθούν κίνητρα παραμονής.

Ήδη πριν από το 2017, οι πολεμικές αεροπορίες των ΗΠΑ (USAF), του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF), του Καναδά (RCAF) και της Αυστραλίας (RAAF), είχαν εστιάσει στο πρόβλημα της απώλειας Ιπταμένων προς την πολιτική αεροπορία, με τον χαρακτηρισμό RED ALERT. Οι σχετικές μελέτες ολοκληρώθηκαν γρήγορα, πάρθηκαν δραστικά μέτρα και δόθηκαν ισχυρά κίνητρα παραμονής, τα οποία δεν ήταν μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με τις εν λόγω μελέτες, οι οικονομικοί λόγοι αποχώρησης βρέθηκαν στην 6η μόλις θέση, ενώ πολύ ψηλά στις απαντήσεις των συμμετεχόντων, αναφέρθηκαν λόγοι που είχαν να κάνουν με τον περιορισμό των πτήσεων («Aviators not flying»), τα καθήκοντα γραφείου σε Επιτελεία και την απογοήτευση από τον τρόπο που γενικά αντιμετώπιζαν οι Οργανισμοί αυτοί τα στελέχη τους.

Ωστόσο, πέρα από τα κίνητρα παραμονής στους εν Ενεργεία Ιπταμένους, οι αναφερθείσες Αεροπορίες επέδειξαν ευελιξία και με ρηξικέλευθο τρόπο δημιούργησαν τάχιστα τις διαδικασίες για την επιστροφή των προσφάτως αποστρατευθέντων Ιπταμένων τους, πίσω στην Ενέργεια και την Γραμμή Πτήσεων. Χαρακτηριστικό είναι το περίφημο πρόγραμμα VRAAD (Voluntary Retired Return to Active Duty Program) της USAF, το οποίο ήδη από το 2017 στόχευσε στην επιστροφή 1000 πρώην Ιπταμένων της, πίσω στην Ενέργεια, όπως περιγράφεται στην σχετική επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (https://www.retirees.af.mil/Library/Return-to-Active-Duty/). Το πρόγραμμα το οποίο αρχικά είχε χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2018, επεκτάθηκε έως τον Ιούνιο του 2022. Η USAF προσδοκά να αξιοποιήσει την πληθώρα διαθέσιμων πρώην στρατιωτικών Ιπταμένων στην αγορά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να καλύψει το δικό της «PILOT SHORTAGE».

Τι συνέβη εντός της ΠΑ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Ο Οργανισμός της ΠΑ επέδειξε έναν ακατανόητο υπηρεσιακό αυτισμό και μία μακαριότητα. 

Θα ανέμενε κάποιος πως σε ένα σύστημα όπως οι ΕΔ, θα υπήρχαν Υπηρεσιακές και Θεσμικές δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων. 

 

Ωστόσο και το ΓΕΕΘΑ υπό τον υπογράψαντα την κατάπτυστη «συμφωνία» των Πρεσπών, έτερο πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, όσο και το Υπουργείο υπό τον ίδιο και πρωτύτερα υπό τον «κυβιστήσαντα» Πάνο Καμμένο, δεν  αντιλήφθηκαν κάποιο πρόβλημα.

 

Χώρες όπως το Ισραήλ αλλά και το Βέλγιο (!) εκτιμούν την αξία ειδικά των Ιπταμένων μαχητικών αεροσκαφών και ακόμη και μετά την αποστρατεία, τους δίνουν  την δυνατότητα να συντηρούνται και να συμμετέχουν ακόμη και σε πολεμικές αποστολές (Ισραήλ) ως απότοκο της Νοοτροπίας Πολίτη – Οπλίτη. Αντίλογος στην Ελλάδα πέρα από την γραφειοκρατία και την  «υπηρεσιακή δυσκαμψία» θα ήταν το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων. Μετά όμως το αναγγελθέν εξοπλιστικό των 10 δις και την απόκτηση των περίφημων RAFALE, το να μιλάμε για καθηλωμένα αεροσκάφη λόγω ελλείψεων σε ελαστικά και τακάκια, θα συνιστά εθνικό έγκλημα και ακόμη ένα ελληνικό ΠΑΡΑΔΟΞΟ…

Συνολικά, η ΠΑ πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική χρησιμοποίησης των Ιπταμένων Αξιωματικών της. Επί της παρούσης, άπαντες από τον αρχαιότερο έως και τον νεότερο της κάθε Σειράς, ακολουθούν την ίδια «ροή» εξέλιξης. Με βάση τα τυπικά προσόντα και αφού υπάρχει η απαίτηση να ασκήσουν άπαντες -χωρίς δικαίωμα επιλογής- επιτελικά καθήκοντα και διοίκηση και να υποστούν τη βάσανο των ΣΔΙΕΠ (Σχολή Διοίκησης Επιτελών) και ΑΔΙΣΠΟ (Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου), θεωρητικά μπορεί να ανελιχθούν όλοι στην κορυφή της υπηρεσιακής πυραμίδας.  Κάτι τέτοιο δεν είναι φυσικά ρεαλιστικό διότι δεν  είναι όλοι ικανοί ή δεν επιθυμούν για διάφορους λόγους να εξαντλήσουν την Ιεραρχία. Όπως συμβαίνει σε πολλές Αεροπορίες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκική, υπάρχουν δύο διαθέσιμες «ροές» εξέλιξης. Αυτή των αξιωματικών που επιθυμούν να εξαντλήσουν την Ιεραρχία και οι οποίοι πολύ νωρίς, κοντά στην ηλικία των 30 και το Βαθμό του Σμηναγού, αρχίζουν την επιμόρφωσή τους στις λεγόμενες Σχολές Επιτελών και σε πολιτικά πανεπιστήμια. Από την άλλη, οι αξιωματικοί που επιλέγουν την πτητική καριέρα χωρίς να αναλώνουν χρόνο για περιττές επιτελικές εκπαιδεύσεις και καθήκοντα. Με αυτό τον τρόπο, αξιοποιούνται πλήρως τα ξεχωριστά χαρίσματα, οι δεξιότητες και οι κλίσεις και ικανοποιούνται οι προσωπικές επιλογές εξέλιξης. Οι μεν «εξελίξιμοι» λοιπόν, εκπαιδεύονται και μορφώνονται ως οιονεί  και εν αναμονή Ηγέτες από τα 30 τους, διατηρώντας επαφή ωστόσο με το επιχειρησιακό επίπεδο και αποφεύγοντας την «γνωριμία» με τον Θουκυδίδη και τον Σουν Τζου, σε προχωρημένη υπηρεσιακή ηλικία, όπως συμβαίνει στην δική μας περίπτωση. Όσοι επιλέγουν την πτητική καριέρα εις βάρος της υπηρεσιακής εξέλιξης, αποτελούν τον πτητικό βραχίονα των αεροποριών αυτών. Με τον τρόπο αυτό «διασώζεται» στην γραμμή πτήσεων, πολύτιμη πτητική εμπειρία.

Η Πολεμική Αεροπορία οφείλει να ξεφύγει από υπηρεσιακές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να συμβαδίσει ως Οργανισμός με το υψηλό Επιχειρησιακό και Τακτικό επίπεδο που έχει κατακτήσει. Η δραματική περικοπή των εισακτέων στην Σχολή Ικάρων τα τελευταία 8 χρόνια επιβλήθηκε ελέω μνημονίων και δεν πείθει η «politically correct» επίσημη εκδοχή, ότι ο μειούμενος αριθμός τους ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις με βάση τον «σχεδιασμό της μελλοντικής Οροφής».  Εάν αυτό ήταν πραγματικότητα, δεν θα είχε δημιουργηθεί η δομή «ανάποδης πυραμίδας» όπου οι Σμήναρχοι είναι υπέρ-πολλαπλάσιοι των Ανθυποσμηναγών, με τον κορμό  της Επετηρίδας αποδεκατισμένο από τον σημαντικό αριθμό παραιτήσεων στις οποίες αναφερθήκαμε. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει αναπόδραστα στην υπό-στελέχωση τόσο των Πτερύγων και Σμηναρχιών Μάχης όσο και των Επιτελείων, στα αμέσως επόμενα χρόνια. Εκτός και αν ο «σχεδιασμός» περί ου ο λόγος, αφορά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας σε περιφερειακό Αεροπορικό Απόσπασμα. Επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν εφιάλτης για την Αεροπορική μας Ισχύ, την Εθνική Ασφάλεια και τα Εθνικά Συμφέροντα κατ’ επέκταση, η Πολεμική Αεροπορία καλό θα ήταν να μελετήσει τις ενέργειες άλλων σοβαρών Αεροποριών, εξετάζοντας τόσο το ενδεχόμενο αλλαγής στην πολιτική χρησιμοποίησης  και εξέλιξης των Αξιωματικών, όσο και την δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης με ικανότατο και έτοιμο στελεχιακό Ιπτάμενο δυναμικό, από την δεξαμενή των Ιπταμένων που αποχώρησαν πρόσφατα από τις Τάξεις της.

Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται, με τις Ένοπλες Δυνάμεις νυχθημερόν να βρίσκονται στις επάλξεις, κερδίζοντας το τακτικό πλεονέκτημα σε θάλασσα, αέρα και σε γη, από τον Έβρο, μέχρι τη Μεγίστη και την Κύπρο.  Σε αυτόν τον «πόλεμο» φθοράς, το σύνολο του Προσωπικού αγόγγυστα και ακούραστα καταβάλει κάθε ικμάδα των δυνάμεών του, προκειμένου η Πατρίδα να υπερασπιστεί όχι απλά τα Δίκαιά της αλλά τα Εθνικά Συμφέροντα.

 «Όταν λοιπόν ένα Έθνος θέλει να επιζήσει, δεν περισσεύει κανείς».

Πηγή: defenceline.gr

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 1. ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: «ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ».
  Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, καταδίκασε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», κατά το οποίο χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και κατέστησε σαφές ότι δεν... ανέχεται να βρίζουν οι Έλληνες τον Τούρκο Πρόεδρο.
  Το ΥΠΕΞ, σημειώνει ότι «η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα», ωστόσο «το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών». Και καταλήγει: «Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν ο Ερντογάν ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ «καταλάβετε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά και σκοτώστε τους Έλληνες» αυτό συνάδει κατά τον Δένδια και τους ελληνόφωνους μασόνους του υπουργείου εξωτερικών με τον πολιτικό πολιτισμό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ :ΧΡΙΣΤΟΔΟΎΛΟΥ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΆΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ "ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΉΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ" ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΗΛΩΘΟΎΝ ΤΑ ΨΕΥΔΟΠΑΡΑΣΗΜΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΊΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΆΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ

  ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ.ΕΜΕΙΣ;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΊΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ;

  ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΛΙΣΤΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΥΠΕΘΑ,ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΑΣ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

  ΤΟΝ ΓΡΊΒΑ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΑΡΧΗΓΌ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ, ΤΟΝ ΑΔΑΛΗ ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΊΣΗΣ.

  ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ,ΚΑΙ ΤΑ'ΒΑΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ.ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ.

  ΡΙΤΑ

  Απάντηση
 3. Τουρκική Αεροπορία: Ενέταξε στο δυναμικό της 151 νέους πιλότους το 2018 και 2019.

  Στους 151 είναι οι πιλότοι οι οποίοι εντάχθηκαν σε υπηρεσία με την τουρκική Αεροπορία, το 2018 και το 2019 σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο τουρκικό διαδίκτυο.

  Από αυτούς οι 52 αποφοίτησαν στις 28 Ιουλίου του 2018, οι 43 στις 7 Απριλίου του 2019 και οι 56 στις 13 Δεκεμβρίου του 2019.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 4. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ σε πλήρη κινητοποίηση: «Φροντίζουμε 35.207 αλλοδαπούς». ΕΞΟΧΑ.

  Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εδώ και χρόνια πολλά συνδρομής αλλά και του κεντρικότατου υπερσυντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φροντίδας κάθε είδους αλλοδαπού που έχει μπει παράνομα στη χώρα, το ΓΕΘΘΑ αναφέρει ότι για τις 17 Σεπτεμβρίου 2020 διαμένουν σε 33 περιφραγμένες περιοχές των ΕΔ, 35.207 αλλοδαποί.

  Τονίζεται ότι η δυναμικότητα των περιοχών ανέρχεται σε κάπου 32.000 αλλοδαπούς, αλλά το ΓΕΕΘΑ με πλήρη κινητοποίηση φροντίζει και τους 35.000 και έπεται συνέχεια.

  Οι περιοχές βρίσκονται σε Σάμο, Χίο, Λέρο, Κω και Διαβατών.
  Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 17 Σεπτεμβρίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 24.658 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 57 μερίδες διανέμονται σε περιοχές οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις περιοχές έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους αλλοδαπούς.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Μια νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα και δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα - Στην μέση κόπηκε η Ελλάδα με διακοπή της κυκλοφορίας. Χωρίς τρένα στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. «Συναγερμός» στον Αλμυρό Βόλου: Τρία άτομα έχουν εγκλωβιστεί και κρατούνται από κλαδιά για να σωθούν.
   Και πρόκειται για μια συνηθισμένη βροχή.
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
   Ζ.Π.

 5. ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ
  ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΑΛΛΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ εα ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη,
   Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά δεν αποκλείεται, αυτός ειδικά ο πιλότος, να τα είπε αυτά και εν ενεργεία. Αυτός άλλωστε μπορεί να είναι και ο λόγος που βρέθηκε νωρίς (επισμηναγός = ταγματάρχης) σε αποστρατεία. Την τελευταία δεκαετία πολλοί αξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν κατηγορούμενοι στα στρατοδικεία και απολύθηκαν, γιατί αρνήθηκαν να γίνουν φιλιππινέζες λαθρομεταναστών.
   Τα γραφόμενα του Έλληνα Επισμηναγού δείχνουν συγκροτημένη προσωπικότητα. Τέτοιοι λαμπροί αξιωματικοί σε όλα τα κράτη προωθούνται σε ανώτατες επιτελικές θέσεις. Στην Ελλάδα υποβιβάζονται, απολύονται ή εξαναγκάζονται σε παραίτηση νωρίς. Οι φελλοί επιπλέουν.
   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 6. Αδωνις Γεωργιάδης: «Ως υπουργός τα Σκόπια θα τα λέω "Βόρεια Μακεδονία"».
  Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε δηλώσει πως «εγώ δεν θα την πω ποτέ "Βόρεια Μακεδονία"», όμως την Παρασκευή, μιλώντας στον Γ.Παπαδάκη, ο κ. Γεωργιάδης είπε... «όταν μιλάω ως Υπουργός σέβομαι τη Συμφωνία, άρα μιλάω για την "Βόρεια Μακεδονία"». Ο Γιώργος Παπαδάκης μάλιστα, τον χαρακτήρισε «πολιτικό Ιανό»!
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, δέχεται ότι ως υπουργό να τον αποκαλούμε ΠΡΟΔΟΤΗ και ως πολίτη πατριώτη;
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 7. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ 63 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
  Όπως ανακοινώθηκε με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2020-2021 με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ.Γ. Δοδοντσάκη αναστέλλεται η λειτουργία 19 Δημοτικών Σχολείων και 44 Νηπιαγωγείων στις ΠΕ Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων εξαιτίας της έλλειψης μαθητών.
  Συγκεκριμένα κλείνουν στην ΠΕ Καρδίτσας τα Νηπιαγωγεία : 27ο και 40ο Καρδίτσας,Μεσενικόλα,Λουτροπηγής,Ανθοχωρίου,Καππαδοκικού,Μακρυχωρίου ,Βατσουνιάς,και τα Δημοτικά Λουτροπηγής Ανθοχωρίου, Μεσενικόλα, Πετρωτού καθώς και το Ειδικό Σχολείο Παλαμά.

  Στην ΠΕ Λάρισας τα Νηπιαγωγεία Αγιοκάμπου, Δολίχης, Δρυμού, Ελευθερίου, Κεφαλόβρυσου, Μελίας, Μεσοχωρίου, Πουρναρίου, Πραιτωρίου, Σαρανταπόρου.

  Στην ΠΕ Μαγνησίας τα Νηπιαγωγεία Φερών Βόλου -Χλόης, 4ο Αρτέμιδος -Αγίου Λαυρεντίου, 3ο Αρτέμιδος -Αγίου Βλασίου, Πλατάνου ,Κεραμιδίου, Μικροθηβών και Αϊδινίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου και τα Δημοτικά Σχολεία Δρυμώνα και Πλατάνου καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φερών -Βελεστίνου.

  Στην ΠΕ Τρικάλων τα Νηπιαγωγεία : 1ο και 26ο Τρικάλων, Αρδανίου, Αύρας, Γενεσίου, Γεωργανάδων, Διάβας, Ελευθεροχωρίου, Ζηλευτής, Κλοκοτού, Κοτρωνίου, Ξυλοπαροίκου, Σαρακίνας, Σερβωτών, Σκεπαρίου, 1ο Φαρκαδόνας, Φιλύρας, Φωτάδας και τα Δημοτικά Σχολεία Αγναντιάς, Γάβρου, Γλυκομηλιάς, Ελαφιού, Καλογήρων, Κάτω-Παλαιοκαρυάς, Κοτρωνίου, Μουρσιάς, Πατουλιάς, Ροπωτού και Σκεπαρίου.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 8. Yeni Safak: «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό λόγω δημογραφίας».
  Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών Rafale για την Πολεμική Αεροπορία αναφέρθηκε με δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak με τίτλο «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό».

  «Μετά από την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα ανακοίνωσε ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών. Η κυβέρνηση της Αθήνας που ξεχώρισε ένα προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα, σχεδιάζει να παρατείνει τη στρατιωτική θητεία από τους 9 στους 12 μήνες. Οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές είναι της άποψης πως αγοράζοντας από τη Γαλλία μαχητικά αεροσκάφη Rafale και εκσυγχρονίζοντας τις φρεγάτες του πολεμικού Ναυτικού, θα εξισορροπήσουν εκ νέου την ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι όμως πραγματικά έτσι;» διερωτάται το δημοσίευμα που ζήτησε την άποψη του ταξίαρχου ε.α. Φαχρί Ερενέλ, ο οποίος δήλωσε πως όσα εξοπλιστικά προγράμματα και εάν υλοποιήσει η Ελλάδα, σε δέκα χρόνια το ισοζύγιο θα είναι κατηγορηματικά εις βάρος της, αλλά και λόγω δημογραφικού ο πληθυσμός της θα είναι γερασμένος.


  Συνεχίζει συγκεκριμένα το δημοσίευμα : «Ο απόστρατος ταξίαρχος Φαχρί Ερενέλ υπενθυμίζει πως η Τουρκία διαθέτει μεγάλα αμυντικά σχέδια στην αμυντική βιομηχανία τόσο στον αέρα όσο και για τις ναυτικές δυνάμεις και δηλώνει πως : “Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια δεν θα μπορεί να σταθεί απέναντι στον τουρκικό στρατό. Σήμερα το αποτολμά αυτό με εξώθηση από την Γαλλία. Από αυτό θα ζημιωθεί ιδιαίτερα η Ελλάδα.”
  Αφότου η Τουρκία και η Ελλάδα εγκατέστησαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου. Η κυβέρνηση της Ελλάδας που κινείται με την πολιτική στήριξη χωρών όπως η Γαλλία μετά από αυτήν την ένταση ξεχώρισε ένα προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για δαπάνες άμυνας. (…) Ο Ερενέλ είπε: “Η Τουρκία στο τέλος του έτους θα καθελκύσει το πλοίο TCG Anadolu. Προγραμματίζονται έξι φρεγάτες αεροπορικής άμυνας. Πολλές φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια και οπλισμένα ΜΕΑ, είναι στη φάση της παραγωγής και παραδίδονται. Εκτός από όλα αυτά η Ελλάδα σε μια δεκαετία αργότερα θα γεράσει δημογραφικά και θα χάσει σε δύναμη. Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό”».
  https://www.yenisafak.com/dunya/yunanistan-10-yil-sonra-turk-ordusunun-karsisina-cikamaz-hale-gelecek-3567641
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 9. Στην Ελλάδα το 48,16% των νοσηλευόμενων από Covid-19 είναι αλλοδαποί. Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
  Τα στοιχεία αφορούν τον κύριο αριθμό κρουσμάτων που βρίσκονται στην Αττική. Η εικόνα των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ψεύτικη καθώς σχεδόν το πενήντα τοις εκατό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία είναι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες.

  Τα στοιχεία αφορούν τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά στην Αττική ζει το 50% του ελληνικού πληθυσμού και αποτελεί ενδεικτικό «βαρόμετρο» για όλη την χώρα.


  Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του υγειονομικού βάρους οφείλεται στους παρανόμως εισερχόμενους στην χώρα οι οποίοι φυσικά βοηθούν και αυτοί με την σειρά τους στην μετάδοση του ιού στους γηγενείς κατοίκους δηλαδή στους Έλληνες πολίτες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία το 48.16% των εισαγωγών σε τρια εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων των Αθηνών, έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς (Πακιστανούς, Αφγανούς κτλ) που διαμένουν πολλοί μαζί σε διαμερίσματα ή δωμάτια ξενοδοχείων σε συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

  Συγκεκριμένα τα περιστατικά κατανέμονται ως εξής: Στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 66 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 34 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί. Στο “Σωτηρία” από τους 97 ασθενείς, οι 40 είναι αλλοδαποί και στο Νοσοκομείο Αναφοράς “Αττικόν” από τους 28 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 18 είναι αλλοδαποί.


  Μετά όμως έρχεται η ελληνική κυβέρνηση να τιμωρεί τους Έλληνες πολίτες με περιοριστικά μέτρα που έχουν αντίκτυπο στον ψυχισμό τους στην κοινωνική τους κατάσταση και στην τσέπη τους αφού οι περισσότεροι από αυτούς θα μείνουν άνεργοι...

  Η ευθύνη για την παράνομη μετανάστευση και για το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό που δεν ήρθε ποτέ είναι της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά άλλος φταίει και άλλος πληρώνει...
  Ζ.Π.

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
   26 μήνες φυλάκιση στον κτηνοτρόφο που αντιστάθηκε στους Τούρκους εισβολείς χωρίς ελαφρυντικά...
   14 μήνες φυλάκιση στους 2 Τούρκους που επιτέθηκαν επί ελληνικού εδάφους στον Έλληνα ακρίτα με ελαφρυντικά
   Οι άλλοι 3 Τούρκοι που εισέβαλαν παράνομα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
   Νόμος Σαμαρά (α/ρ νόμος), αν συμπλακεί Έλληνας με τούρκους, βάζει φυλακή για ρατσισμό μόνο τον Έλληνα και αφήνει ελεύθερους τους αλλοδαπούς.
   Ζ.Π.

  2. Δημιουργία Ξανά: «Θα αποβληθεί από τη Δικαιοσύνη η παράνομη Δικαστίνα του Έβρου;»
   Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημιουργία Ξανά» με αφορμή την καταδίκη από το δικαστήριο του Έλληνα κτηνοτρόφου και εθνοφρουρού στον Έβρο, επειδή προσπάθησε να εμποδίσει Τούρκους υπηκόους να εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη.
   Μάλιστα η «Δημιουργία Ξανά» ζητάει την πειθαρχική δίωξη της Δικαστίνας, καθώς όπως υποστηρίζει, κατήργησε τον ποινικό κώδικα στη συγκεκριμένη εκδίκαση της υπόθεσης του κτηνοτρόφου.
   Αναλυτικά η ανακοίνωση:
   Το άρθρο 275 (§1) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) είναι σαφές. Πιο σαφές δεν γίνεται:
   1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 31, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ΕΝΩ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να συλλάβουν τον δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα, για την άμεση προσαγωγή του στον Εισαγγελέα.
   Άρα, ο κτηνοτρόφος του Έβρου είχε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ, καθώς η παράνομη είσοδος είναι αυτόφωρο αδίκημα, και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΣΗ, να συλλάβει τους δράστες. Πώς ένα άτομο μπορεί να συλλάβει 8 άτομα, εκ των οποίων 5 ενήλικες; Με τον τρόπο που προσπάθησε να το κάνει ο κτηνοτρόφος. Ζητώντας τους, με την απειλή του κυνηγετικού του όπλου, να καθίσουν σε ένα σημείο και ειδοποιώντας την Αστυνομία να έρθει να τους παραλάβει.
   Γίνεται αλλιώς; Μπορεί η δικαστίνα, ο Άρειος Πάγος, η Κυβέρνηση, η Ε.Ε., ο ΟΗΕ να μας περιγράψουν άλλον τρόπο; Αν μπορούν, ας το κάνουν, και πρόθυμοι είμαστε να τον εφαρμόσουμε. Όμως, μέχρι τότε, ο τρόπος, με τον οποίον ενήργησε ο ακρίτας κτηνοτρόφος, είναι ο μόνος που ΜΠΟΡΕΙ να έχει αποτέλεσμα.
   Είχε; Όχι. Γιατί; Διότι οι εισβολείς τού επιτέθηκαν, εκείνος ΔΕΝ χρησιμοποίησε το όπλο του, και έτσι, του το πήραν, του το έσπασαν, τον έδειραν, και του έκοψαν τον τένοντα του χεριού! Τι προβλέπει ο νόμος, στην περίπτωση που ο πολίτης αντιληφθεί ένα έγκλημα, και προσπαθήσει να κάνει αυτό που ορίζει ο νόμος, αλλά δεχθεί επίθεση από τον εγκληματία; ΤΙΠΟΤΕ! Είναι στο χέρι των δικαστών να κρίνουν αν εφάρμοσε υπερβολική βία, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Όταν το αποτέλεσμα δεν έχει επιτευχθεί, είναι προφανές ότι η βία που ασκήθηκε ήταν λιγότερη από αυτή που έπρεπε.
   Η δικαστίνα, λοιπόν, του Έβρου κατήργησε το άρθρο 275 του ΠΚ. Έχει αυτό το δικαίωμα; ΟΧΙ! Επιπλέον, ενώ στον κτηνοτρόφο, που προστάτεψε και την ίδια, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, στην επίθεση των εισβολέων κατά του πολίτη της χώρας, όπου εισέβαλαν, αναγνώρισε το ελαφρυντικό πως, για ό,τι έκαναν, δεν είχαν… ταπεινά κίνητρα!
   Είχαν κάποιο υψηλότερο ιδανικό, το οποίο εμείς –οι κοινοί θνητοί– αδυνατούμε να εντοπίσουμε, όμως η σοφή δικαστίνα «το έπιασε στον αέρα»! Τι τους πείραζε να μείνουν εκεί ακίνητοι, μέχρι να έρθει η αστυνομία; Φοβήθηκαν, λέει, για τη ζωή τους. Γιατί; Αν ο κτηνοτρόφος ήθελε να τους βλάψει, θα πυροβολούσε στο ψαχνό, αμέσως. Δεν θα τους ζητούσε να μη μετακινηθούν, εν αναμονή της Αστυνομίας. Και γιατί ο φόβος, ο οποιοσδήποτε φόβος ενός παρανομούντος, είναι δικαιολογία για τη διάπραξη και άλλης παρανομίας;
   Πρέπει η δικαστίνα, που κατάργησε και τον ΠΚ και τη λογική, να διωχθεί πειθαρχικά; Βεβαίως! Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα ξεκινούσε τη διαδικασία «χθες»! Με το ερώτημα της αποβολής της από το Δικαστικό Σώμα. Με το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να διωχθεί και ο/η δικαστικός, που συνέταξε το κατηγορητήριο, το οποίο παρέπεμπε τον ακρίτα κτηνοτρόφο σε δίκη, με το επιβαρυντικό στοιχείο της… ρατσιστικής βίας! Πόσο εμπαθής κατά της χώρας του, πόσο διεστραμμένος πρέπει να είναι ένας τέτοιος “εγκέφαλος”, για να το σκεφτεί αυτό και να το υποστηρίξει επίσημα: Πόσο ακατάλληλος για να υπηρετεί στη Δικαιοσύνη!
   Θα γίνει κάποια ανάκριση εις βάρος τους από την Ηγεσία –υπηρεσιακή και πολιτική– της Δικαιοσύνης; Όχι, και βάζουμε στοίχημα. Κανένας δεν θα κάνει το παραμικρό! Ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε ο Υπουργός. Ποντάρει κανένας αντίστροφα;
   Υ.Γ. Έχουμε τελειώσει. Ως κράτος, ως Έθνος, ως Ελλάδα.
   Θα το “γιορτάσουμε” το 2021!
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Ανησυχία στην Άγκυρα λόγω FREMM & SCALP-NAVAL: Βλέπουν «περικύκλωση» της Τουρκίας από Ελλάδα & Γαλλία.

  Οι αναλύσεις των Τούρκων ειδικών σε στρατιωτικά θέματα για τα Rafale που πρόκειται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να προμηθευτεί η Ελλάδα, αλλά και των φρεγατών FREMM διαδέχονται η μια την άλλη.

  Την δική του άποψη καταγράφει ο Τούρκος, ειδικός σε θέματα αμυντικής πολιτικής, Αρντά Μεβλούτογλου. Σύμφωνα με την άποψη του Τούρκου αναλυτή, βρίσκεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο στρατιωτικής «περικύκλωσης» της Τουρκίας με φρεγάτες και μαχητικά, από τη «συμμαχία της Μεσογείου», όπως ονομάζει την στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

  Ο Μεβλούτογλου τονίζει πως «η αγορά νέων φρεγατών και μαχητικών αεροσκαφών, ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO 200HN ήταν στη λίστα αναγκών της Αθήνας, για περισσότερα από δέκα χρόνια, αλλά δεν είχαν τους πόρους για την αγορά τους», σπεύδοντας πάντως να πει πως η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν... αιφνιδίασε την Άγκυρα.

  Πρόβλημα για την Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό, ίσως αποτελέσει η αγορά από την Αθήνα των 18 γαλλικών Rafale, που «αν και μικρός αριθμός, μπορεί να είναι αποτελεσματική προσθήκη, αφού επιπλέον Rafale της γαλλικής Αεροπορίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Κρήτη και την Κύπρο ως βάσεις εξόρμησης».


  Ο Τούρκος ειδικός κάνει λόγο για τον κίνδυνο περικύκλωσης της Τουρκίας από την Γαλλία, την Ελλάδα αλλά και την Αίγυπτο, σημειώνοντας πως και οι τρεις χώρες θα χρησιμοποιούν το Rafale, όταν το παραλάβει και η Ελλάδα, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αγοράσει ή να ενοικιάσει και τις γαλλικές φρεγάτες FREMM.

  https://youtu.be/VMkmLHJMyEs

  https://youtu.be/S7vaWG1_LU0

  H Τουρκία φοβάται τους πυραύλους των γαλλικών φρεγατών και των Rafale.

  Πρόκειται για τους Scalp Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ. oι οποίοι εκτοξεύονται από τις γαλλικές φρεγάτες αλλά και τους Μeteor, οι οποίοι εκτοξεύονται από τα Rafale, με εμβέλεια άνω των 120 χλμ.

  Βέβαια ο Τούρκος αναλυτής ισχυρίζεται ότι «το δημόσιο χρέος της Αθήνας, η οποία σώζεται από την πτώχευση από χώρες της ΕΕ και έχει δισεκατομμύρια δολάρια να πληρώσει έως το 2060, δεν επιτρέπει τέτοιες αγορές».

  Θυμήθηκε μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2004 για να δικαιολογήσει το «παράλογο της αγοράς», η οποία τον στενοχωρεί ιδιαίτερα.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 11. Η Παμμακεδονική ΗΠΑ και Καναδά κατά Κ. Μητσοτάκη για Σκοπιανό: «Οι Έλληνες νιώθουν προδομένοι ξανά». «Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη-Με ποιον τρόπο θα διαπραγματευτείτε Αιγαίο και εθνικά θέματα;»


  O πρωταγωνιστής της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών Ζόραν Ζάεφ έτυχε θερμής υποδοχής από την Κυβέρνηση στην Αθήνα.
  Ο άνθρωπος, τον οποίο στελέχη της ΝΔ υποδυόμενοι τους Μακεδονομάχους, κατακεραύνωναν καθόλη την ατιμωτική διαπραγμάτευση της Κυβερνησης Συριζανελ με τους Σκοπιανούς, τώρα μένουν σιωπηρά.

  Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, και λέμε Σκοπίων καθώς για εμας τους αληθινούς Μακεδόνες, καμία συμφωνία δεν μπορεί να γίνει σεβαστή και καμία «Βόρεια Μακεδονία» δεν υπάρχει, εξέθεσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα όσα είπε στην συνέντευξη του σε Ελληνικό ΜΜΕ.

  Ο κ. Ζάεφ ευχαρίστησε ανοιχτά τον Ελληνα Πρωθυπουργό για τις άοκνες και διαρκείς προσπάθειες στήριξης της ενταξιακής προσπάθειας των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ λέγοντας χαρακτηριστικά

  “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς”. Το ερώτημα που απευθύνουμε προς τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό:

  Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, εσείς που έχετε αρνηθεί να συναντήσετε τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών και που σέβεστε την απαράδεκτη όπως εσείς χαρακτηρίσατε παλαιότερα,

  Συμφωνία των Πρεσπών, πράγματι καταβάλλατε προσπαθειες στήριξης και προώθησης της Κυβέρνησης των Σκοπίων; Ο κ. Ζάεφ ψεύδεται οπότε και έχετε χρέος να τον διαψεύσετε κατηγορηματικά ή λέει αλήθειες που απλά αποδεικνύουν τον ρόλο και της σημερινής Κυβέρνησης;

  Πότε επιτέλους θα δώσετε μάχες όχι για τους γείτονες αλλά για τους Έλληνες και την Μακεδονία μας;

  Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι όταν γίνει Κυβέρνηση η ΝΔ, θα χρησιμοποιήσει το βέτο ως μέσο πίεσης προς τα Σκόπια στην ενταξιακή τους πορεία και θα δώσει μάχη για το ζήτημα της γλώσας και της εθνότητας. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν είδαμε να υλοποιοείται.


  Πού είναι άραγε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν πως ήταν στα κάγκελα μαζί με τον Ελληνικό λαό στον αγώνα με τα Συλλαλητήρια και τώρα είναι εξαφανισμένα ώστε να μην χάσουν την θεσούλα τους;

  Που είναι όλοι όσοι χρησιμοποίησαν την οργή των Ελλήνων για δικό τους εκλογικό όφελος; Ο Ελληνικός λαός νοιώθει οτι προδόθηκε και πλέον στο μυαλό της πλειοψηφίας των Ελλήνων κυριαρχεί η σκέψη ότι η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση των Συριζανελ! Ολοι εμείς που βάζουμε την πατρίδα πάνω από κόμματα, τρώγαμε τα χημικά της αριστερής δημοκρατίας και την ίδια στιγμή εσείς κύριοι της Κυβέρνησης κλείνατε το μάτι πονηρά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά!

  Κύριοι Πολιτικοί, οι Ελληνες βλέπουν και καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα θα θέλατε! Εμείς ως οι Μακεδόνες της Αμερικής παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας, σε αντίθεση ως φαίνεται με εσας κύριοι της Κυβέρνησης! Για εμάς δεν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, αλλά μόνο μία χώρα Βόρεια της Μακεδονίας μας, της μιας και Ελληνικής Μακεδονίας.

  Κύριε Μητσοτάκη, οι Έλληνες νοιώθουν προδομένοι για ακόμη μία φορά, ενώ την ίδια ώρα το ερώτημα είναι βασανιστικό!

  Με τον τρόπο που χειριστήκατε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών χάσαμε πλήρως την εμπιστοσύνη!

  Γίναμε μάρτυρες των χειρισμών και στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και διερωτώμαστε: Με τον ίδιο τρόπο άραγε θα διαπραγματευθείτε και για το Αιγαίο και τα άλλα εθνικά μας θέματα;

  Επιπροσθέτως, την ώρα που τα αδέλφια μας στην Βόρειο Ηπειρο δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς στο ζήτημα των περιουσιών, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Εντυ Ράμα γίνεται επίσης δεκτός μετά βαϊων και κλάδων στην Αθήνα!

  Και μία σύσταση σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της χώρας, σταματήστε να μιλάτε για Βόρειες, Νότιες και Μεσαίες Μακεδονίες!

  Για το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ

  Ο Πρόεδρος Δημήτρης Φιλιππίδης

  Ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Χαριτόπουλος


  O Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Δημήτρης Χατζής
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 12. «Καταιγίδα»: Νέες λεπτομέρειες για το τουρκικό σχέδιο κατάρριψης μαχητικού και σύγκρουσης με την Ελλάδα.

  Η μνήμη ενός μυστικού σχεδίου του 2003 για κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφος F-16 και την προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας ως «αποδιοπομπαίου τράγου», στοιχειώνει ακόμη παρατηρητές που ανησυχούν για την ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με φόντο ολοένα και πιο φιλοπόλεμες δηλώσεις των Τούρκων ηγετών.

  Το σχέδιο, με την ονομασία Oraj [Καταιγίδα], αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην ημερήσια και ανεξάρτητη εφημερίδα Taraf, από τον κορυφαίο ερευνητικό δημοσιογράφο Μεχμετ Μπαρανσού τον Ιανουάριο του 2010. Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο έκλεισε την εφημερίδα αλλά φυσικά φυλάκισε τον τότε αρχισυντάκτη της Αχμέτ Αλτάν και τον Μπαράνσου, που είχαν εκθέσει πολλά αδικήματα της τουρκικής κυβέρνησης. Τα ίδια σχέδια βρέθηκαν επίσης κρυμμένα στη ναυτική διοίκηση του Γκολτσούκ τον Δεκέμβριο του 2010 κατά την εκτέλεση εντάλματος έρευνας και κατάσχεσης από την αστυνομία.
  Πηγή: Tourkikanea.gr

  Ζ.Π.

  Απάντηση
 13. Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ: «Να μην έρθουμε σε ρήξη με την Τουρκία - Έχει στρατηγική θέση».

  Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του δήλωσε στο Reuters ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Συμμαχίας να έρθει σε ρήξη με την Τουρκία.

  «Η χώρα έχει στρατηγική θέση. Δεν θα ήταν καλό να έρθουμε σε ρήξη μαζί της», είπε πιο ειδικά, απατώντας σε ερώτηση εάν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις για το συμβάν του εγκλωβισμού γαλλικές φρεγάτες από τουρκικά πολεμικά σκάφη.


  Όπως αναφέρεται ο γ.γ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είχε διατάξει την διενέργεια μιας «τεχνικής έκθεσης αξιολόγησης» του συμβάντος αλλά μέχρι εκεί. Η έκθεση βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 14. Τουρκικό δημοσίευμα: «Πρόκληση η κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ στα σύνορα με την Τουρκία».
  Ως πρόκληση χαρακτηρίζει τουρκικό δημοσίευμα την κοινή άσκηση με άρματα μάχης του ΕΣ και του αμερικανικού Στρατού, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.
  Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Ελλάδα και ΗΠΑ ανεβάζουν την ένταση με την Τουρκία, πραγματοποιώντας άσκηση μόλις 100 χλμ, από τα σύνορα στον Έβρο.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 15. Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας για την παράδοση της ελληνικής ΑΟΖ και την παράδοση του Αιγαίου. Εκκίνησε η διαδικασία διαμοιρασμού με την Τουρκία των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.
  εκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Άγκυρα για τι άλλο παρά για τον διαμοιρασμό της ελληνικής ΑΟΖ( όλες οι συζητήσεις που θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι αφορούν μόνο ελληνικό εδαφικό και θαλάσσιο χώρο) και το Αιγαίο.

  Και αυτές οι συνομιλίες θα έχουν ως αποτέλεσμα ουσιαστικά και του διαμοιρασμού των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών(κάθε "γκριζάρισμα" μειώνει την ελληνική δυνατότητα εκμετάλλευσης).

  Μάλλον η ελληνική κυβέρνηση ικανοποιείται απλά με το να σταματήσουν οι τουρκικές απειλές και δίνει ως αντάλλαγμα την μη επιβολή κυρώσεων(αναφέρεται πλέον ότι απλά θα συνταχθεί κάποιος κατάλογος αυτών για το... μέλλον) και η Τουρκία θα δεχτεί να προσέλθει στις συνομιλίες.
  Δηλαδή και η τουρκική οικονομία θα διασωθεί και η χώρα μας θα μπει σε συζητήσεις για το δικό μας εθνικό χώρο και ότι αυτός περιλαμβάνει!
  Ζ.Π.

  Απάντηση
 16. Ιστιοφόρο αποβίβασε στην Γαύδο παράνομους μετανάστες και το λιμενικό το «έμαθε» από… τους κατοίκους!
  Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν παράνομοι μετανάστες, προσέγγισε το πρωί στο λιμάνι της Γαύδου αφού πέρασε προφανώς ανενόχλητο την θαλάσσια περιοχή από τα τουρκικά παράλια.

  Στο σκάφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του zarpanews, επιβαίνουν περίπου 50 άτομα.
  Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr η δήμαρχος Γαύδου κα Λίλιαν Στεφανάκη, στους αλλοδαπούς θα προσφερθούν νερά και οτι άλλο χρειάζονται, ενώ αναμένονται και οι σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.

  Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες, προέρχονται από το Αφγανιστάν.
  Ζ.Π.

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Στον Έβρο καταργήθηκε το ειδικό στρατιωτικό κλιμάκιο για την φύλαξη των συνόρων.
   Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με τους λαθραίους μετανάστες στον νομό Έβρου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουφλίου. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών το κύμα των παράνομων μεταναστών έχει γίνει… τσουνάμι και όλα αυτά μετά την κατάργηση του ειδικού στρατιωτικού κλιμακίου που ήταν υπεύθυνο για την φύλαξη των συνόρων.

   Όπως μάλιστα αναφέρει το Evrosnews.gr το συμβάν στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του ορεινού όγκου του Σουφλίου, όταν 29 λαθραίοι μετανάστες έκλεψαν ζώα, τα έσφαξαν, τα μαγείρεψαν σε αυτοσχέδια κουζίνα μέσα στο δάσος και τα έφαγαν, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει μια κατάσταση η οποία έχει παγιωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και αρκετό καιρό.

   Ήτοι οι ροές των λαθραίων μεταναστών στα Πομακοχώρια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και παρόμοια περιστατικά είναι πλέον συχνά για τους κατοίκους των χωριών της συγκεκριμένης περιοχής.
   Οι διακινητές αλωνίζουν και η περιοχή είναι γεμάτη με διάσπαρτα αυτοκίνητα με πινακίδες από όλα τα μέρη της χώρας αλλά και βουλγαρικές, τα οποία είτε χρησιμοποιούν οι διακινητές, αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους, αλλά και Έλληνες, είτε τα παρατούν σκόπιμα εκεί και γνωρίζουν την τοποθεσία οι παράνομοι μετανάστες που τα παίρνουν και μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας μόνοι τους!

   Γιατί όμως υπάρχει η έξαρση αυτή τον τελευταίο καιρό στον ορεινό όγκο;

   Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται στα ορεινά του δήμου Σουφλίου και όχι μόνο, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την στιγμή που καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο το οποίο δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και αποτελούνταν από περίπου 50 στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν αρμοδιότητα την φύλαξή της.

   Οι στρατιωτικοί που γνώριζαν άριστα την περιοχή, κινούνταν γρήγορα και αποτελεσματικά μόλις τους τηλεφωνούσαν και ενεργούσαν γρήγορα και άμεσα. Γι’ αυτό και δεν υπήρχαν αυτές οι έντονες ροές μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.

   Οι ίδιοι προχωρούσαν και σε συλλήψεις των αλλοδαπών, αλλά βέβαια από την στιγμή που οι λαθραίοι μετανάστες έχουν μπει σε ελληνικό έδαφος οι συλλήψεις είναι άνευ αντικειμένου, αφού στο τέλος θα εγκατασταθούν μόνιμα, καθώς δεν γίνονται απελάσεις.

   Μπορεί το κλιμάκιο να μην ασχολείτο με την φύλαξη των συνόρων καθαυτή, καθώς είχε ως αποστολή την εσωτερική ασφάλεια, εντούτοις η δράση του είχε αποτρεπτικό χαρακτήρα.

   Ταυτόχρονα η κατακόρυφη αύξηση των αλλοδαπών σημαίνει πως τα αστυνομικά σώματα για την φύλαξή της συνοριακής γραμμής δεν επαρκούν ούτε μπορούν να φράξουν το δρόμο στους αλλοδαπούς.

   Το πρόβλημα είναι ότι οι ροές αυξάνονται διαρκώς και κανείς από τους υπεύθυνους δεν είναι σε θέση να τις εμποδίσει και να τις αποτρέψει.

   Ταυτόχρονα τα κύματα των λαθραίων μεταναστών, κλέβουν ζωικό κεφάλαιο από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ πολλοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Έβρο το τελευταίο διάστημα.
   Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...