ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Αυγούστου 2021

"Ε, ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ ΠΡΕΣΒΗ. ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ". ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΥΣΣΟΜΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΒΑΛΛΙΚΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΑΦΕΝΤΗ.

 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ 6,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΓΙΟΡΟΥΜΠΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ.

  

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «Ευτυχώς δεν έχω ελληνική κουλτούρα. Μεγάλωσα σε νιγηριανό σπίτι, όχι σε ελληνικό. Έχω γνήσια νιγηριανή κουλτούρα, όχι ελληνική. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ.


ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ  ΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΓΟΝΟ.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ.


Νέα έκρηξη του δημοσίου χρέους – Ξεπέρασε τα 380 δισ. ευρώ αγγίζοντας το 230% του ΑΕΠ.

Δεν ντρέπονται και δεν κρατουν ούτε τα προσχήματα.

Τα διαπιστευτήριά του παρέδωσε ο υπουργός Μεταφορών Κ.Καραμανλής στον Τ.Πάιατ...

Τα διαπιστευτήριά του παρέδωσε ο υπουργός Μεταφορών Κ.Καραμανλής στον Τ.Πάιατ... | Pronews

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ήταν το τελευταίο κυβερνητικό στέλεχος που «παρέλασε» από το γραφείο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ για να παραδώσει τα «διαπιστευτήριά» του στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση αυτή καθ' αυτή δεν είναι κακή ή καλύτερα δεν είναι ασυνήθιστη. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουν επιβάλει στη χώρα οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις μετατρέποντάς την σε προτεκτοράτο.


Όμως, ενώ η κοινοποίηση αυτής της συνάντησης θα μπορούσε να γίνει διακριτικά με μία απλή ανακοίνωση, ο Κώστας Καραμανλής έσπευσε να ανεβάσει φωτογραφία στα social media μαζί με τον πρέσβη!

Και ρωτούμε για ποιο λόγο;

Για να δείξει ότι έχει την τιμή να μιλάει με τον πρέσβη; Για να ευχαριστήσει τον κ.Πάιατ;

Έχει καταλάβει ο κ.Καραμανλής τι όνομα και τι κληρονομιά κουβαλάει;

Μία κληρονομιά πολύ βαριά για να φαίνεται ως «υποτακτικός» οποιουδήποτε πρέσβη, ο οποίος είναι κυριολεκτικά ένας διορισμένος υπάλληλος.

Ή μήπως θεωρεί ο κ.Καραμανλής ότι είναι σωστό να αντιγράφει συμπεριφορές άλλων υπουργών οι οποίοι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν «πουθενά» και δεν τους ήξερε κανείς.

Ας μάθει λοιπόν ο κ.Καραμανλής ότι πριν μερικά χρόνια αυτός που θα παρακαλούσε έναν άλλον Καραμανλή για μία φωτογραφία θα ήταν ο κ.Πάιατ και σίγουρα όχι το αντίστροφο.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια:

  1. ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ! Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ! ΜΕ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 8.41. ΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ.

    Αυτή είναι η αδάμαστη ψυχή του Έθνους. Ο Μίλτος βρέθηκε εκτός βάθρου στο πέμπτο άλμα από τον Ισπανό αθλητή που τον ξεπέρασε, και πήδηξε αμέσως μετά και πήρε το Χρυσό! Γίγας στους γίγαντες!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ Μίλτος Τεντόγλου: Έγινε ο πρώτος άλτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα μετά τον Κώστα Τσικλητήρα (1912)!

    Σε μια εξαιρετικά σημαντική και ιστορική επιτυχία έφτασε τα ξημερώματα ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο άλμα εις μήκος με επίδοση 8.41μ. έγινε ο πρώτος άλτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα μετά τον Κώστα Τσικλητήρα (1912)!

    Ακόμα, έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής, μετά τον Κώστα Κεντέρη στους Ολυμπιακούς του 2000 που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, καθώς τα υπόλοιπα Ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας, ήρθαν από αθλήτριες. Σε ότι αφορά τα χρυσά μετάλλια, αυτό του Τεντόγλου ήταν το ένατο για τη χώρα μας.

    Χρυσά

    1. ΛΟΥΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 1896 Αθήνα ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2.58:50
    2. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 1912 Στοκχόλμη ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ 3.57μ.
    3. ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ 1992 Βαρκελώνη 100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ 12.64
    4. ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 2000 Σίδνει 200μ. 20.09
    5. ΘΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 2000 Σίδνει 100μ. 11.12
    6. ΧΑΛΚΙΑ ΦΑΝΗ 2004 Αθήνα 400μ. ΕΜΠΟΔΙΑ 52.82
    7. ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 2004 Αθήνα ΒΑΔΗΝ 20.000μ. 1ωρ29:12
    8. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 2016 Ρίο ντε Τζανέιρο ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 4.85μ.
    9. ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΟΣ 2021 Τόκιο ΜΗΚΟΣ 8,41 μ.

    Ασημένια

    1. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1896 Αθήνα ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 3.06:03
    2. ΓΟΥΣΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1896 Αθήνα ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ 11.03μ.
    3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. 1896 Αθήνα ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ 28.955μ.
    4. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 1908 Λονδίνο ΥΨΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ 1.55μ.
    5. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 1908 Λονδίνο ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ 3.235μ.
    6. ΔΩΡΙΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1908 Λονδίνο ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘ 51.36μ.
    7. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΗ 1996 Ατλάντα ΥΨΟΣ 2.03μ.
    8. ΜΑΝΙΑΝΙ ΜΙΡΕΛΑ 2000 Σίδνει ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ 67.51μ.
    9. ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2000 Σίδνει ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ 65.71μ.
    10. ΔΕΒΕΤΖΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ 2004 Αθήνα ΤΡΙΠΛΟΥΝ 15.25μ.
    11. ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2004 Αθήνα ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ 66.68μ.

    Χάλκινα

    1. ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1896 Αθήνα 800μ. 2.28.0
    2. ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1896 Αθήνα ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 2.60μ.
    3. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1896 Αθήνα ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 2.60μ.
    4. ΠΕΡΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1896 Αθήνα ΤΡΙΠΛΟΥΝ 12.52μ.
    5. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1896 Αθήνα ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ 10.36μ.
    6. ΒΕΡΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 1896 Αθήνα ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ 28.78μ.
    7. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ 1904 Σεν Λούις ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ 37.68μ.
    8. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 1912 Στοκχόλμη ΥΨΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ 1.55μ.
    9. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1956 Μελβούρνη ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 4.50μ.
    10. ΜΑΝΙΑΝΙ ΜΙΡΕΛΑ 2004 Αθήνα ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ 64.29μ.

    «Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα»

    Ο 23χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης από τα Γρεβενά, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

    «Δεν περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι. Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες πέντε προσπάθειες, οι οποίες ήταν πραγματικά χάλια. Δεν μου έβγαινε, σαν να είχα αγχωθεί, ωστόσο στο τέλος έκανα την ίδια επίδοση με τον Κουβανό, ο οποίος ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμένα στον σημερινό αγώνα. Νιώθω λίγο κάπως, νίκησα, αλλά νιώθω και λίγο τυχερός.

    Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό άλμα στο τέλος, γιατί τελικά στα προηγούμενα άλματα μάλλον προσπαθούσα πάρα πολύ, σκεφτόμουν περίεργα και δεν μπορούσα να το βρω. Στο τελευταίο άλμα έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα άλμα από αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω και ήταν 8,41 μ.

    Στο τελευταίο άλμα τα έδωσα όλα γιατί ήθελα να μπω στα μετάλλια και τελικά βρέθηκα σε επίδοση χρυσού μεταλλίου. Δεν περίμενα πως θα έρθει το χρυσό, γιατί ξέρω τον Ετσεβαρία, ξέρω τι επίπεδο αθλητή είναι και περίμενα πως θα είναι ο νικητής».

    Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στον Ράδερφορντ, τον τελευταίο Ευρωπαίο Ολυμπιονίκη (Λονδίνο 2012), ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί με το τέλος του αγώνα: «Μου έδωσε πολλά μπράβο και μου είπε ότι ήταν καταπληκτικό το τελευταίο. Μάλιστα είδε τον αγώνα και χειροκροτούσε για εμένα».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προπονητής του Μ.Τεντόγλου κατά Μητσοτάκη: «Οι πολιτικοί δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα».

    Ο Μητσοτάκης (και ο Προδότης Τσίπρας ! ), έσπευσε να συγχαρεί τον Μ.Τεντόγλου, αλλά δεν τον είχε στηρίξει στην προσπάθεια που έκανε.
    Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

    Άμεσα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έσπευσε να τον συγχαρεί με ανάρτηση του στο Twitter.

    «Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες», έγραψε ο Κ.Μητσοτάκης.
    Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αδιαφόρησε όλους αυτούς τους μήνες για τον Μίλτο Τεντόγλου, όπως και για τους άλλους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

    Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο προπονητής του Μ.Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι είχε συγκλονίσει:

    «Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος. Να’ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε και περνάμε. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει», είχε δηλώσει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου.

    Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Γιώργος Πομάσκι πανηγύρισε έξαλλα και είπε:

    «Τι να πω; Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιονίκη. Τίποτα άλλο δεν είμαι. Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Παπανίκο (πρώτος προπονητής του Τεντόγλου)» είπε αρχικά ο Πομάσκι. «Στο τελευταίο άλμα του είπα πάμε να το πάρουμε. Και το πήραμε. Ήξερα ότι είχε το καλύτερο δεύτερο άλμα» πρόσθεσε για το νικητήριο άλμα του αθλητή του.

    Το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση ενώ ήταν εκτός μεταλλίων πριν το τελευταίο του άλμα, ήταν κάτι στο οποίο στάθηκε ο κορυφαίος προπονητής των αλμάτων.

    «Η πίεση είναι μεγάλη. Κάποτε έλεγε ο Σεργκέι Μπούμπκα ότι πρέπει να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο για να αντιδράσει. Και ο Μίλτος ήταν εκτός τριάδας. Λίγοι αθλητές στην μεγάλη πίεση αντιδρούν και κάνουν το καλύτερο. Αυτό είναι προσόν» είπε χαρακτηριστικά.

    O προπονητής του Τεντόγλου, με εμφανή την ευτυχία του, είπε επίσης στην κάμερα της ΕΟΕ:
    «Μπήκα, βγήκα από το όνειρο και είναι πραγματικότητα πια. Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το όνειρο. Το πίστευα πάρα πολύ όλο αυτό, ήξερα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα… μεταλλιάκι. Η πρώτη θέση είναι στα χέρια του παιδιού, του αθλητή, του αγωνιστή. Αυτός το έχει με το παραπάνω.

    Μετά από τόσα χρόνια, μετά τον Λούη Τσάτουμα, μετά από 13 χρόνια μαζί του και 5 με τον Μίλτο, ήρθε αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια επίσης στον πρώτο προπονητή του, τον Βαγγέλη Παπανίκο. Μπράβο σου, συνεχίζουμε».

    «Το παιδί είναι φανταστικό»

    Εμφανώς συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να πιστέψει ακόμη τον θρίαμβο, ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας στο MEGA, είπε:

    «Το παιδί είναι φανταστικό. Μπράβο του, τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. 13 χρόνια το περιμένω αυτό μετάλλιο. Είμαι αλλού, το παιδί είναι φανταστικό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». ΑΦΑΤΗ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.

    Η νέγρα δήμαρχος της Ουάσινγκτον και ο Σόρος κήρυξαν το Ίλιντεν ημέρα της "Μακεδονικής" κληρονομιάς στην Ουάσινγκτον.
    Σήμερα η Ενωμένη "Μακεδονική" Διασπορά και η Μακεδονική-Αμερικανική κοινότητα τιμούν την εξέγερση του Ίλιντεν του 1903, για μια «ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Μακεδονία».

    «Ενώ η ανεξαρτησία της Μακεδονίας ήταν αρχικά βραχύβια, η εξέγερση του Ίλιντεν οδήγησε στο σχηματισμό του πρώτου Δημοκρατικού Κράτους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έθεσε τις βάσεις για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία το 1991», έγραψε η νέγρα δήμαρχος.

    «Η Ουάσινγκτον είναι υπερήφανη που γιορτάζει τις παραδόσεις, τη γλώσσα, την ιστορία και τις τεράστιες θυσίες της Μακεδονικής κοινότητας, και μπορούμε να διδαχθούμε από τις ασυμβίβαστες έννοιες των προγόνων τους για ελευθερία, ανεξαρτησία και ισότητα, οι οποίες άλλαξαν θεμελιωδώς την πορεία της Μακεδονίας», είπε η δήμαρχος Μουριέλ Μπάουζερ.
    O ιδρυτής της Στοάς Ρισόρτα στη Θεσσαλονίκη και καθοδηγητής του Αγώνα για Ανεξάρτητη Μακεδονία ήταν ο ιουδαίος Εμμανουήλ Καράσσο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Πιθανή νέα μετάλλαξη που θα "σκοτώνει" έναν στους τρεις που μολύνεται».

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Sky News, Βρετανοί επιστήμονες τονίζουν πως είναι μία ρεαλιστική πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια νέα μετάλλαξη η οποία πιθανόν να είχε παρόμοια ποσοστά θανάτων με τον MERS, ο οποίος σκότωνε έναν στους τρεις ανθρώπους που μολύνονταν από αυτόν.

    Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα φαίνεται πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μιας και οι ίδιοι επιστήμονες τονίζουν πως δεν αποκλείεται μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού να οδηγούσε σε «πολύ λιγότερο σοβαρή ασθένεια» σε ηλικιωμένους και σε εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι μακροπρόθεσμα.

    Σε ένα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, οι επιστήμονες περιγράφουν τις πιθανότητες ότι μια νέα παραλλαγή θα προσπεράσει τα τρέχοντα εμβόλια, λέγοντας ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

    Το έγγραφο που γράφτηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) εξέτασε τη «μακροπρόθεσμη εξέλιξη του SARS-CoV-2», του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Τόνιζε, δε, ότι η εξάλειψη του ιού «θα είναι απίθανη» και οι επιστήμονες έχουν «την σιγουριά να δηλώσουν ότι πάντα θα υπάρχουν παραλλαγές».

    Σύμφωνα με την έρευνα, μια τέτοια παραλλαγή του ιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από ό,τι είχε συμβεί προηγουμένως, με παρόμοια ποσοστά θανάτων με άλλους κορωνοϊούς SARS (10%) ή MERS (35%).

    Οι ειδικοί είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από έναν «ανασυνδυασμό» μεταξύ δύο παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία ή παραλλαγές υπό έρευνα, όπως μεταξύ παραλλαγών βήτα και άλφα ή δέλτα.

    Το SAGE προειδοποίησε επίσης ότι η πιθανότητα μιας πιο σοβαρής παραλλαγής υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια «ρεαλιστική πιθανότητα».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...