ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Οκτωβρίου 2021

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ. Ιράν προς (Τούρκο)Αζερμπαϊτζάν: «Θα εξαφανίσουμε την πρωτεύουσά σας, το Μπακού, με 4.000 πυραύλους»!

 

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΖΑΝ ΠΩΛ ΜΠΕΛΜΟΝΤΟ

 

 

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Αντώνης Φώσκολος. «Κλιματική Αλλαγή: Φυσικό Διαχρονικό Φαινόμενο ή Ανθρωπογενές Δημιούργημα»;

 

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Νόμιμος κάτοχος της Κρήτης ήταν το οθωμανικό κράτος και κληρονόμος η Τουρκική Δημοκρατία»!
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.

Τουρκικό σχέδιο διεκδίκησης της Κρήτης: «Βρίσκεται υπό κατοχή της Ελλάδας» λέει σύμβουλος του Ε.Τατάρ.
Υποστηρίζουν πως μόνο το 1/4 της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα.

Η Άγκυρα θέτει θέμα θρησκευτικής καταπίεσης της «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Ρωσία: «Συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ορισμένων τμημάτων των S-400 στην Τουρκία».
ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΠΟΥΤΙΝ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ), ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΙΣΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ.

Μόσχα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ρωσικών μαχητικών από την Τουρκία».






“Το Μπακού θα πάψει να υπάρχει αν το Αζερμπαϊτζάν συνεχίσει να κλιμακώνει τις προκλήσεις του. Θα ρίξουμε 4.000 πυραύλους και θα το εξαφανίσουμε”!

Ο Αρχηγός των ΕΔ του Ιράν δεν “μασά τα λόγια του”.

 

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει καμία «παρείσφρηση» στο έδαφός του αρμενικών και αζερικών δυνάμεων που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τα πυρά όλμων που έπληξαν ιρανικά χωριά κατά μήκος της μεθορίου.

«Κάθε παρείσφρηση στο έδαφος της χώρας μας από το ένα ή από το άλλο μέρος της σύγκρουσης είναι απαράδεκτη και προειδοποιούμε όλα τα μέρη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με αυτό» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Πολλά βλήματα όλμων έχουν πέσει σε ιρανικά χωριά που βρίσκονται από την άλλη πλευρά των συνόρων με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ένα παιδί ηλικίας έξι ετών τραυματίστηκε την Τετάρτη, όταν βλήματα όλμου έπληξαν το χωριό Παρβίζ Χάνλου, στην επαρχία Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε κατοικίες.

Σύμφωνα με το Irna, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Αρνταμπίλ, Μπεχρούζ Νεντάι, κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή των συγκρούσεων, «δεδομένης της έντασης των μαχών».

Σύμφωνα με το Irna, «ένας μεγάλος αριθμός» των κατοίκων κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Αρνταμπίλ «παρακολουθούν καθημερινά τις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο Μπακού και το Γερεβάν».

Η Ισλαμική Δημοκρατία περιλαμβάνει μια κοινότητα περίπου δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων που μιλούν την αζερική γλώσσα, καθώς και μια αρμενική κοινότητα που αριθμεί λίγο κάτω από 100.000 ανθρώπους.

Στη σημερινή ανακοίνωση η Ισλαμική Δημοκρατία επανέλαβε την έκκλησή της στους εμπολέμους να θέσουν τέρμα στις μάχες, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν συνομιλίες.

 

 

 ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Νόμιμος κάτοχος της Κρήτης ήταν το οθωμανικό κράτος και κληρονόμος η Τουρκική Δημοκρατία»!
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.

 
Η Κρήτη που επί δυόμιση αιώνες ήταν τουρκικό έδαφος το 1913 μοιράστηκε από την Αγγλία σε τέσσερις χώρες. Αργότερα από αυτές τις τέσσερις χώρες, οι τρεις αποσύρθηκαν από τη συμφωνία. Και ενώ έπρεπε να αποδοθεί το έδαφος στον παλιό του ιδιοκτήτη οι Έλληνες χωρίς έγκριση από τους Οθωμανούς κατέλαβαν το σύνολο του νησιού.
Μετά από την ήττα του οθωμανικού κράτους στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο πολλά νησιά φονικά στους Τούρκους στο Αιγαίο αφέθηκαν χωρίς σαφές νομικό status. Μεγάλες δυνάμεις της εποχής χωρίς να πάρουν έγκριση από την Τουρκία χάρισαν αυτά τα νησιά στους Έλληνες μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό είναι η Κρήτη που αναφέρεται ως αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου.
Η Κρήτη που είναι ένα από τα νησιά με νομικό καθεστώς που παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο πότε δεν ανήκε τυπικά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία επίσημη συμφωνία για το ότι η Αθήνα κατέχει το σύνολο του νησιού.
……
Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου εθνικής άμυνας συνταξιούχος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ δήλωσε : “Τα 3/4 της Κρήτης είναι δικαίωμά αυτού που παρέδωσε το νησί σε εκείνες τις χώρες. Αναφορικά με την Κρήτη, νόμιμος κάτοχος της οποίας ήταν το οθωμανικό κράτος, τώρα κληρονόμος της είναι η Τουρκική Δημοκρατία.”.

 

Τουρκικό σχέδιο διεκδίκησης της Κρήτης: «Βρίσκεται υπό κατοχή της Ελλάδας» λέει σύμβουλος του Ε.Τατάρ.
Υποστηρίζουν πως μόνο το 1/4 της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα.


Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει ένα σχέδιο της Τουρκίας για διεκδίκηση της Κρήτης, με αφορμή τα όσα έγραψε ο Φουάτ Ναλτζίογλου, σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, για τον σεισμό που έπληξε το νησί.
«Υπό την κατοχή της Ελλάδας»
Σε σχόλιό του στο Twitter, αναφορικά με τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη, σημειώνει:
«Στην Κρήτη μας που είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας συνέβη σήμερα σεισμός 6,5 ρίχτερ».

Στρατηγικό βάθος…
Μπορεί ως προς το μέγεθος του σεισμού να μην είναι τόσο ακριβής ο σύμβουλος του Τατάρ, αλλά ως προς την ελληνική κατοχή… της Κρήτης είναι άριστα πληροφορημένος καθώς η διεκδίκησή της από την Τουρκία έχει εκφραστεί με διάφορους τρόπους τα τελευταία χρόνια.
Οταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόταν σε αλλαγές ή σε νέες ερμηνείες της Λωζάνης και άλλων Συνθηκών, δεν ήταν μια θέση του αέρα. Είχε… στρατηγικό βάθος.
Οι Τούρκοι, εφόσον έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμό διαμελισμού της κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ της ίδιας και των γειτονικών χωρών, έρχονται να τον συμπληρώσουν με ένα άλλο θεωρητικό μοντέλο: Μόνο το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ο καθορισμός της ΑΟΖ θα πρέπει να γίνει όπως η Αγκυρα τον αντιλαμβάνεται, με τη δημιουργία μιας τουρκικής λίμνης (χάρτες 3 και 4, κάτω). Μυρίζονται αέριο και επιδιώκουν να βάλουν χέρι και στην Κρήτη.
Θεωρία…
Υπάρχει μάλιστα επεξεργασμένη… θεωρία, την οποία έχει διατυπώσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας Umit Yalim καθώς και τούρκοι ακαδημαϊκοί, που υποστηρίζει ότι το καθεστώς της Κρήτης καθορίστηκε από τέσσερις Συνθήκες. Αυτές του Λονδίνου στις 30 Μαΐου 1913, του Βουκουρεστίου της 10ης Αυγούστου 1913, της Αθήνας της 14ης Νοεμβρίου 1913 και της Λωζάνης της 24ης Ιουλίου 1923.
Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες συνθήκες, μόνο το ένα τέταρτο της νήσου Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα. Και αυτό συμβαίνει, διότι, εκτός της Ελλάδας, διεκδικούσαν ή είχαν δικαιώματα επί του νησιού η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Βουλγαρία.
Εφόσον μόνο το ένα τέταρτο της Κρήτης έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα και εφόσον, σύμφωνα με τον τουρκικό ισχυρισμό, οι τρεις εν λόγω χώρες είχαν παραιτηθεί των δικαιωμάτων τους επί του νησιού, αλλά όχι ρητώς υπέρ της Ελλάδας, τα δικαιώματα των τριών τετάρτων του νησιού ανήκαν ιστορικά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας συνέχεια αποτελεί η Τουρκική Δημοκρατία.
Με βάση την κατοχή της Τουρκίας στα 3/4 της Κρήτης καθορίζεται η τουρκική ΑΟΖ στη Μεσόγειο.
Αυτή η θεωρία διατυπώνεται από το «βαθύ τουρκικό κράτος», όσο τρελή και αν ακούγεται.
Μάλιστα, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν γιατί καθυστερεί να διεκδικήσει ό,τι ανήκει στην Τουρκία, την ίδια στιγμή κατά την οποία, όπως οι υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας ισχυρίζονται, η Ελλάδα επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα με την κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ για τα όρια της δικής της ΑΟΖ στην περιοχή.
και διεκδίκηση
Τον Μάιο του 2020, επίσης, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu είχε μεταδώσει ότι τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά και να προσφύγουν στη διεθνή δικαιοσύνη διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και ορισμένων νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία.
Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι η ανάρτηση του συμβούλου του Τατάρ, με αφορμή τον σεισμό στην Κρήτη, μόνο τυχαία δεν είναι…

 

Η Άγκυρα θέτει θέμα θρησκευτικής καταπίεσης της «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

 
Νέες θρασύτατες παρεμβάσεις της Άγκυρας σε ένα καθαρά εσωτερικό ζήτημα δια μέσω του τουρκικού ΥΠΕΞ που έθεσε θέμα θρησκευτικής καταπίεσης της «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη με αφορμή μειονοτικό μαθητή.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (άραγε γιατί απαντά στο τουρκικό κράτος;), επισήμανε πως το ωρολόγιο πρόγραμμα των μειονοτικών δημοτικών σχολείων καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση του 2006 ως απάντηση στις απαράδεκτες τουρκικές διαμαρτυρίες (αυτόκλητοι προστάτες) για υποτιθέμενους «περιορισμούς στην εκπλήρωση των θρησκευτικών υποχρεώσεων μαθητών και εκπαιδευτικών» της μειονότητας.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος, τονίζει πως όποιος μαθητής θέλει ν’ αποχωρήσει νωρίτερα για την προσευχή της Παρασκευής, μπορεί να το πράξει με συγκατάθεση και υπεύθυνη δήλωση των γονέων του που όμως είναι υποχρεωμένοι να τον παραλάβουν έξω από το σχολείο, αναφέροντας πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό μαθητή.
Πριν από μερικές μέρες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μειονοτικοί παράγοντες και φορείς διατύπωσαν το αίτημα να λήγει νωρίτερα του προβλεπόμενου το ωράριο των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη, προκειμένου να διευκολύνονται οι Μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί και μαθητές στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. «Η όποια διαμαρτυρία ή ανακοίνωση επί του θέματος εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς και δεν εδράζεται στο νομικό πλαίσιο και τη λογική» σχολιάζει ο κ.Μπαντίκος.
Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχει ως εξής:
«Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μειονοτικών δημοτικών σχολείων καθορίζεται με την αριθμ.πρωτ. 103672/Ζ2/Α.Σ.781/4-12-2006 (ΦΕΚ 1859/τ.Β΄./22-12-2006) Υπουργική Απόφαση και αφορά το σύνολο των μειονοτικών σχολείων της Θράκης. Το πρόγραμμα αυτό δεν προβλέπει καμία παρέκκλιση στην ώρα αποχώρησης των μαθητών. Εφαρμόζεται δε στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης από τη θέσπισή του χωρίς να έχει διατυπωθεί κανένα παράπονο, ούτε από γονείς ούτε από εκπαιδευτικούς.
Στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου με ευθύνη των εκπαιδευτικών, ατύπως εφαρμοζόταν για την ημέρα της Παρασκευής πρόωρη αποχώρηση, μολονότι το εγκεκριμένο και από τους ίδιους συνταχθέν ωρολόγιο πρόγραμμα δεν προέβλεπε καμία παρέκκλιση.
Το γεγονός αυτό πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την ασφάλεια των μαθητών, είχε ως συνέπεια ο διδακτικός χρόνος να περιορίζεται σημαντικά και ταυτόχρονα οδηγούσε σε μη ισότιμη αντιμετώπιση των μειονοτικών σχολείων των Νομών Ροδόπης και Έβρου με τα αντίστοιχα του Νομού Ξάνθης.
Μετά από πρόσφατο σοβαρότατο τραυματισμό μαθητή, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με εγκύκλιό της υπενθύμισε το αυτονόητο, δηλαδή, την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του ωρολογίου προγράμματος όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Παράλληλα, δόθηκε οδηγία να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί του μειονοτικού προγράμματος, με διευθέτηση των κενών (με ανάλογη τροποποίηση του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος) ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Η ίδια δυνατότητα δόθηκε και στους γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στην προσευχή της Παρασκευής να τα παραλάβουν από το σχολείο με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Η ανωτέρω πρακτική εξάλλου εφαρμόζεται από πολλών ετών στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, χωρίς τη διατύπωση κάποιου παράπονου.
Σήμερα, ημέρα Παρασκευή, οι γονείς που το επιθυμούσαν παρέλαβαν απρόσκοπτα τα παιδιά τους από το σχολείο, εφαρμόζοντας τη σχετική διαδικασία χωρίς να αναφερθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επομένως, η όποια διαμαρτυρία ή ανακοίνωση επί του θέματος εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς και δεν εδράζεται στο νομικό πλαίσιο και τη λογική. Η Περιφερειακή Διεύθυνση σταθερά προσηλωμένη στο εκπαιδευτικό συμφέρον των μαθητών της περιοχής, θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθειά της για ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές».

 

Ρωσία: «Συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ορισμένων τμημάτων των S-400 στην Τουρκία».
ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΠΟΥΤΙΝ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ), ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 
Ο (εκπρόσωπος του Κρεμλίνου) Πεσκόφ δήλωσε ότι στην ατζέντα των δύο ηγετών τέθηκε η συνέχιση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας και η διεύρυνση των επαφών σχετικά με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400. Δήλωσε πως “Συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ορισμένων τμημάτων των S-400 στην Τουρκία’.

 

 

Μόσχα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ρωσικών μαχητικών από την Τουρκία».

 
Ο εκπρόσωπός τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε σε «επέκταση τις ρωσοτουρκικής συνεργασίας στους S-400, με κατασκευή τμημάτων τους στην Τουρκία, αλλά και για ενδεχόμενο απόκτησης από την Τουρκία ρωσικών μαχητικών»
Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι την Πέμπτη.
Φυσικά κάτι τέτοιο σημαίνει οριστική διάρρηξη των σχέσεων Τουρκίας-ΝΑΤΟ που θα οδηγήσει ακόμα και στην αποπομπή της.
Είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ρ.Τ.Ερντογάν;
Σημειώνεται ότι χθες ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως «η Άγκυρα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την από κοινού παραγωγή κινητήρων τζετ, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων»!
Τώρα όμως η Μόσχα αναφέρεται σε προμήθεια ρωσικών μαχητικών προφανώς γνωρίζοντας την ανάγκη της Άγκυρας να «ισοφαρίσει» την απόκτηση των Rafale από την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την συνέχιση της στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας και την επέκταση των επαφών σχετικά με τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400.
«Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα παραγωγής ορισμένων τμημάτων του S-400 στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.
Υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έβγαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι «η συνεργασία στον τομέα της αεροπορίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ήταν στην ατζέντα».
«Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης για μεγάλα έργα στην κοινή ατζέντα. Πρώτον, τα χρονοδιαγράμματα για τη συνέχιση της κατασκευής και την ολοκλήρωση της πρώτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου. Μίλησαν για την πιθανή κατασκευή νέων μονάδων και τι πρέπει να γίνει γενικά όσον αφορά τη συνεργασία μας για τον αναδυόμενο τομέα του ‘ειρηνικού ατόμου’, την πυρηνική ενέργεια στην Τουρκία», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν έθεσε το θέμα της συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος και οι δύο ηγέτες έθιξαν τις «προετοιμασίες των Τούρκων κοσμοναυτών».
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας, τόνισε τη σημασία των διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή τους για τις (μεταξύ τους) συμφωνίες, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η ρωσική πλευρά είπε ότι τα μέρη πρέπει να αναζητήσουν λύσεις με διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση των συνόρων και την ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης για το φυσικό αέριο και τον εφοδιασμό του.
«Ο Πούτιν εκτίμησε πολύ τις έγκαιρες και αποτελεσματικές αποφάσεις της τουρκικής διοίκησης σχετικά με το έργο TurkStream. Οι αποφάσεις πάρθηκαν γρήγορα, όλα υλοποιήθηκαν εγκαίρως, πολύ γρήγορα», είπε.
Ο Πεσκόφ είπε ότι σε μια εποχή που οι τιμές της αγοράς φυσικού αερίου και ενέργειας στην Ευρώπη αυξήθηκαν, η Τουρκία «αισθάνθηκε ασφαλής απέναντι σε τέτοιες ξαφνικές αλλαγές με όλες τις υπάρχουσες υποδομές της». 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

6 σχόλια:

  1. Ο Κώστας Μπακογιάννης βραβεύει Μουσουλμάνα ακτιβίστρια από την Μιανμάρ!

    Bραβείο απίθανων ιδεών πρέπει να απονεμηθεί στον Κώστα Μπακογιάνη, ας είναι και η Χρυσή Γαλότσα η το Χρυσό Λουκούμι, δεν έχει σημασία.

    Τόσες καλές ιδέες είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένες.

    Γιατί το λέμε αυτό; Μα για την απίθανη ιδέα που είχε ο Δήμαρχος Αθηναίων να βραβεύσει μια απίθανη κυρία από την Μιανμάρ !

    Μάλιστα καλά ακούσατε. Από την μακρινή Μιανμάρ μας έρχεται η κυρία Wai Wai Nu ακτιβίστρια της ισλαμικής οργάνωσης Rohingya .

    Σε αυτή την κυρία θα απονείμει ο δήμαρχος το βραβείο « Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών 2021» στα πλαίσια του Αthens Democracy Forum.

    Μετά λοιπόν τα πεταμένα λεφτά των περιπάτων ακόμα μια καλή ιδέα από τον κύριο δήμαρχο.

    Ίσως πάλι να σκέφτηκε: «Έχουμε που έχουμε τόσους ισλαμιστές στην πόλη μας γιατί να μην βραβεύσουμε κι έναν;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σακελλαροπούλου από Σταυρούπολη: «Απομόνωση των φασιστών - Καλύτερο μέλλον με την ενσωμάτωση και προσφύγων».
    «Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους, τους γονείς και τη συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να απομονώσουν ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και από όσους την υποκινούν», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με νέες και νέους στο Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο υπάγεται στο υπουργείου Εργασίας, στη Σταυρούπολη.


    «Είναι κρίμα που αυτή έτσι κι αλλιώς ευάλωτη, λόγω της πανδημίας, σχολική χρονιά, ξεκίνησε με κάποια διαλυτικά φαινόμενα που είδαμε τις τελευταίες μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου και συνέχισε: «Όμως οι νέοι που φοιτούν στα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια είναι αγωνιστές της ζωής. Θέλουν να μάθουν μια τέχνη, να εργαστούν, να βοηθήσουν την οικογένειά τους και τους εαυτούς τους. Είμαι βέβαιη ότι δεν ονειρεύονται έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από τη βία και τη μισαλλοδοξία, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν. Και αυτό είναι κάτι που θα τους το δώσει η γνώση και η μάθηση, ώστε να απομονώσουν, με τη βοήθεια των γονέων και των δασκάλων τους και τη βοήθεια της συντεταγμένης Πολιτείας, ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και από όσους την υποκινούν».

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι «η γνώση είναι δύναμη. Αυτό ισχύει για όλους. Και το λέω και στα θέματα με τους πρόσφυγες που έχουμε πολλές φορές. Η ενσωμάτωση, η κοινωνία που πρέπει όλοι να είμαστε μαζί, ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον, όλα αυτά με τη γνώση και τη μάθηση. Γι αυτό ξεκινάμε και από μικροί το σχολείο και παίρνουμε το καλύτερο που μπορούμε να πάρουμε από τους δασκάλους μας, από τους καθηγητές μας. Αυτή είναι η δύναμη και τα εφόδια για τη ζωή. Κοιτώντας τα πρόσωπά σας ξέρω ότι εσείς είσαστε το μέλλον, σε εσάς ανήκει το μέλλον. Εμείς έχουμε ευθύνη απέναντί σας, αλλά εσείς πιστεύω με τόλμη με αισιοδοξία θα δημιουργήσετε όλα όσα θέλετε και τελικά να κάνετε και ένα αύριο καλύτερο για τον τόπο μας. Εδώ είναι μία μικρή γωνία στην οποία μπορείτε να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Και όλα τα άλλα εφόδια που παίρνει ο καθένας είμαι βέβαιη ότι μπορείτε να κάνετε όλοι κάτι καλύτερο και να είστε δημιουργικοί και χαρούμενοι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ιουδαίος κομμωτής που «άλλαξε τον κόσμο με ένα ψαλίδι».

    Στις 9 Μαΐου 2012 έφυγε από τη ζωή, ο Βρετανός κομμωτής Βιντάλ Σασούν, ο οποίος έφερε επανάσταση στο γυναικείο χτένισμα στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 με τα γεωμετρικά του σχήματα, «άλλαξε τον κόσμο με ένα ψαλίδι» και απελευθέρωσε τη γυναίκα από «την τυραννία του κομμωτηρίου».

    Ο Βιντάλ Σασούν (Vidal Sassoon) γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1928 στη συνοικία Χάμερσμιθ του Λονδίνου από γονείς εβραϊκής καταγωγής. Ο πατέρας του Τζακ Σασούν είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και η μητέρα του Μπέτι καταγόταν από την Ουκρανία. Το 1931 ο Τζακ Σασούν εγκατέλειψε την οικογένειά του για μια άλλη γυναίκα και η πάμφτωχη Μπέτι αναγκάστηκε να εμπιστευτεί τα δύο παιδιά της στο εβραϊκό ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

    Σε ηλικία 14 ετών, ο Βιντάλ Σασούν εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει ως μαθητευόμενος κοντά στον διάσημο κομμωτή Ρέιμοντ Μπεσόν (1911-1992), ο οποίος πίστευε ότι η γυναίκα θα πρέπει να έχει κοντό μαλλί, «επειδή το μακρύ μαλλί τις προσθέτει χρόνια». Σε ηλικία 17 ετών, ο Σασούν έγινε μέλος της εβραϊκής οργάνωσης 43 Group, που μαχόταν κατά του αντισημιτισμού και προσπαθούσε να εμποδίσει τα κηρύγματα μίσους του Άγγλου φασίστα ηγέτη σερ Όσβαλντ Μόσλεϊ.

    Το 1948, σε ηλικία 20 ετών, κατατάσσεται στη Χαγκάνα (Άμυνα), μια εβραϊκή παραστρατιωτική οργάνωση που πάλευε για τα δίκαια του εβραϊκού λαού της Παλαιστίνης και η οποία αποτέλεσε τον πυρήνα του στρατού του Ισραήλ. Ο Σασούν πολέμησε στον Αραβοϊσραηλινό Πόλεμο του 1948, που ξέσπασε αμέσως μετά την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ. «Ήταν ο καλύτερος χρόνος της ζωής μου» δήλωσε σε μια συνέντευξή του.

    Το 1954, έχοντας επιστρέψει στην Αγγλία, ανοίγει το πρώτο του κομμωτήριο στο Λονδίνο. Σχεδόν αμέσως γίνεται γνωστός για τις νέες τάσεις που κομίζει στην τέχνη της κομμωτικής: κοντοκουρεμένα μαλλιά με γεωμετρικά σχήματα, εύκολα στον χειρισμό από τη γυναίκα, που βγαίνει από το σπίτι για να δουλέψει και δεν έχει πολύ χρόνο να αφιερώσει στο κομμωτήριο. Είναι το αντίδοτο στις πολύπλοκες κομμώσεις, που κυριαρχούσαν έως τότε και βασίζονταν στα μακριά μαλλιά.

    Στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα μετακομίζει στις ΗΠΑ, όπου δανείζει το όνομά του στην εταιρεία Procter & Gamble, η οποία δημιουργεί μια σειρά από σαμπουάν και κοντίσιονερ, που γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία. Παράλληλα, με την μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising) δημιουργεί στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ την αλυσίδα κομμωτηρίων Vidal Sassoon.

    Το 1982 δημιουργεί το Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη του Αντισημιτισμού (SICSA), ενώ το 2010 η περιπετειώδης ζωή του γίνεται ταινία με τον τίτλο Vidal Sassoon: The Movie.

    Ο Βιντάλ Σασούν παντρεύτηκε τέσσερις φορές: Το 1956 την Ιλέιν Γουντ, η οποία τον παράτησε δύο χρόνια αργότερα για τον πρωταθλητή του θαλάσσιου σκι Ντέιβιντ Νέισιονς, το 1967 την ηθοποιό Μπέβερλι Άνταμς, η οποία του χάρισε δύο γιους και δύο κόρες. Το ζευγάρι χώρισε το 1980. Το 1983 παντρεύεται για τρίτη φορά, την αθλήτρια της ιππασίας Τζάνετ Χάρτφορντ-Ντέιβις, η οποία τον εγκατέλειψε λίγους μήνες αργότερα για τον σουλτάνο του Μπρουνέι και το 1992 τη Ρόντα Σασούν.

    Τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησε η φήμη ότι προσβλήθηκε από λευχαιμία. Ο Βιντάλ Σασούν πέθανε στις 9 Μαΐου 2012 στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 84 ετών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Καματερό: Αλλοδαποί βίασαν 31χρονη μητέρα μπροστά στα παιδιά της!
    Άγρια συμμορία αλλοδαπών ληστών "προσφύγων" από αυτούς που έχουν εισβάλλει στη χώρα και κανείς δεν προχωρά στο αυτονόητο δηλαδή στην απέλασή τους, εισέβαλλε δυο φορές σε σπίτι 31χρονης μητέρας, την πρώτη έκανε πλιάτσικο αρπάζοντας ο,τι υπήρχε μέσα και τη δεύτερη, την ανάγκασαν να καταναλώσει αλκοόλ και τη βίασαν μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά της.


    Μάλιστα φεύγοντας άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο και 1000 ευρώ.


    Η γυναίκα μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου κατήγγειλε όλα όσα έζησε, λέγοντας μάλιστα ότι αναγνώρισε τον έναν από τους δράστες της κτηνώδους επίθεσης. Πρόκειται για έναν ελαιοχρωματιστή ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

    Οι δυο εισβολές

    Η πρώτη εισβολή των ληστών στην οικία της νεαρής μητέρας στο Καματερό, σημειώθηκε όπως η ίδια κατήγγειλε στην Αστυνομία το μεσημέρι της 16ης Σεπτεμβρίου.

    Ο ελαιοχρωματιστής μαζί με τρία ακόμη άτομα μπήκαν μέσα τη στιγμή που η 31χρονη από το Αφγανιστάν, βρισκόταν με τα τρία ανήλικα παιδιά της και απαίτησαν να τους δώσει χρήματα και κοσμήματα. Έντρομο το θύμα και φοβούμενη για τα παιδιά της δεν προέβαλε καμία αντίσταση και τους έδωσε 700 ευρώ. Οι ληστές τα πήραν και εξαφανίστηκαν.


    Όμως το μαρτύριο της Αφγανής μητέρας δεν σταμάτησε εκεί. Όπως καταγγέλλει, στις 25 Σεπτεμβρίου και ενώ οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2:40 άγριο ξημέρωμα, δυο εκ των τεσσάρων ληστών, ανάμεσα τους και ο αλλοδαπός ελαιοχρωματιστής, μπούκαραν και πάλι μέσα στο σπίτι του Καματερού από το παράθυρο.

    Αυτή τη φορά η νεαρή μητέρα θα βίωνε φρικτές στιγμές στα χέρια τους. Το ντουέτο όρμησε πάνω της και αφού την ανάγκασαν να πιει αλκοόλ, στη συνέχεια εκτόνωσαν πάνω της τα αρρωστημένα τους ένστικτα.

    Αφού τη βίασαν διαδοχικά, της άρπαξαν 1000 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα σε άθλια κατάσταση προσπαθούσε για τρεις ημέρες να σταθεί στα πόδια της και να μαζέψει τα κομμάτια της για να βρει τη δύναμη να πάει στην Αστυνομία.


    Τελικά στις 12:40 το μεσημέρι της Πέμπτης πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα είχε υποστεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τούρκος στρατιωτικός: «Οι πεζοναύτες στην Φώκαια θα αναλάβουν την κατάληψη ελληνικών νησιών».

    https://youtu.be/B-LedQPM5zs
    Μιλά ο απόστρατος και πρώην βουλευτής του CHP Ντουρσούν Τσιτσέκ.
    Τατάρ: «Τα νησιά του Αιγαίου κάποτε μας ανήκαν»!

    Ενδιαφέροντα και αυτά που λέει για την μονάδα των πεζοναυτών στην Φώκαια…


    Στο χρονικό σημείο 7:37 και μετά λέει τα εξής :

    «Η Ελλάδα στην ιστορία συνεχώς αναπτύχθηκε πάνω στα τουρκικά εδάφη, ως ένα κράτος-όργανο που συνεχώς χρησιμοποιούσαν οι ιμπεριαλιστές

    Ως πεζοναύτης υπηρέτησα 31 χρόνια, με τα περισσότερα εξ αυτών στην Φώκαια

    Η βασική αποστολή του αποβατικού στόλου της μονάδας εκεί, είναι αν η Ελλάδα κάνει στο Αιγαίο ένα νέο λάθος να την κάνει να πληρώσει πολλαπλάσιο τίμημα, για αυτό στήθηκε η μονάδα. Και είναι μια στρατηγική μονάδα που παρακολουθεί την Ελλάδα


    Σε 24 ώρες και όπως να έχει σε 48 ώρες, τα νησιά για τα οποία συζητάμε θα περάσουν στον έλεγχο της Τουρκίας¨»

    Καλό είναι που λέει ο Τούρκος στρατιωτικός για το σκοπό της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στη Φώκαια. Για να γνωρίζουμε που θα φύγουν οι πρώτοι SCALP (και οι MdCN αλλά τους τελευταίους δεν θα τους πάρουμε).


    Πηγή: tourkikanea.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤουρκοΑζέρος σχεδίαζε την δολοφονία Ισραηλινών επιχειρηματιών στην Κύπρο.
    Ο Teddy Sagi είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού τζόγου Playtech και άλλων κερδοφόρων επιχειρήσεων διεθνώς. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πληροφορήθηκε από «ανώνυμες ισραηλινές πηγές», βλ. Μοσάντ, ότι είχε γίνει στόχος σχεδίου δολοφονίας. Ακολούθως, οι ισραηλινές υπηρεσίες βοήθησαν τον επιχειρηματία να φύγει από την Κύπρο με ασφάλεια .
    Η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε έναν 38χρονο Αζέρο άνδρα στις 27 Σεπτεμβρίου για σχεδίαση δολοφονίας αρκετών Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζούσαν στη Λευκωσία. Θεωρείται ότι αυτός σκόπευε να δολοφονήσει τον ισραηλινό δισεκατομμυριούχο.
    Η εθνικότητα του φερόμενου δράστη προκαλέσει προβληματισμό, καθώς το Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και ευρεία αμυντική συνεργασία. Η αντίδραση του δικτάτορα Αλίεφ ήταν άμεση. Χαρακτήρισε τον φερόμενο ως δράστη ως πράκτορα του Ιράν, εκμεταλλευόμενος τις διώξεις που έχει εξαπολύσει κατά της σιιτικής κοινότητας του Αζερμπαϊτζάν, στην οποία καταλογίζει ανατρεπτική δράση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...