ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Οκτωβρίου 2021

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΔΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 2022. ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΖΗΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

 

 

ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΣΙΩΠΗ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Μεγάλη πορεία ετοιμάζουν οι Πακιστανοί στην Αθήνα. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ".

 

 


Δύο δορυφόρους ετοιμάζεται να εκτοξεύσει το 2022 στο διάστημα η Αλβανία, σύμφωνα με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Μιλώντας στην αλβανική βουλή, ο Ράμα έκανε γνωστό πως την επόμενη χρονιά θα εκτοξευτούν στο διάστημα οι δορυφόροι «Αλβανία 1» και «Αλβανία 2», κάνοντας λόγο για είσοδο της Αλβανίας σε διαστημικά προγράμματα στο μέλλον.

 Δεν αποκλείεται η  οικονομική  ενίσχυση  γι αυτό  να  γίνεται  και  από  τον Αλέξανδρο  Σόρος, που  κατευθύνει  τον  Ράμα  και  τους  Αλβανούς,  με  μόνο στόχο  να  χτυπηθεί  έτσι  η  αφόρητα  μισητή, για  την οικογένεια  Σόρος, Ελλάδα. 

 

 

Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΘΑ  ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ  ΠΑΛΙ  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΧΩΡΑ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ  ΠΟΥ ΔΕΝ  ΘΑ  ΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΑ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ;  ΘΑ  ΕΧΟΥΝ  ΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ,  ΤΟ  ΚΟΣΟΒΟ  ΚΑΙ  Η  ΑΛΒΑΝΙΑ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ;  

ΕΛΛΑΣ,  Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΧΩΡΑ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ  ΣΕ  ΕΞΥΠΝΑΔΑ  ΤΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΤΗΣ,  ΠΟΥ   ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΜΟΝΟ  ΜΕ  ΤΟ  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ.


Οι ανακοινώσεις του Ράμα έτυχαν των ειρωνικών σχολίων του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζιμ Μπάσα, ο οποίος τον κατηγόρησε πως «Οι Αλβανοί πεινάνε και ο Ράμα στέλνει δορυφόρους στο διάστημα». Απαντώντας ο Αλβανός πρωθυπουργός, ζήτησε από τον Μπάσα, «ν΄ αλλάξει πλάκα στο γραμμόφωνο».

Αντιπολιτευόμενα Mέσα, σχολίασαν καυστικά πως μπορεί η Αλβανία να εκτοξεύει δορυφόρους, αλλά: «είμαστε το μοναδικό μέρος στον κόσμο: με σιδηροδρόμους και χωρίς τρένα».

Αλβανίδα αστροφυσικός επεσήμανε πως τέτοιες ενέργειες εντυπωσιασμού αποτελούν ουτοπία για την Αλβανία, καθώς η περιορισμένη γεωγραφική της θέση, καθώς και ο συντονισμός των δορυφόρων για διαρκή επιτήρηση της επικράτειας, ισοδυναμεί με πολλές επιστημονικές παραμέτρους η εξασφάλιση των οποίων είναι πολυδάπανη, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως ακόμη και άλλες ισχυρές χώρες του κόσμου δεν έχουν αποστείλει δορυφόρους, επενδύοντας τα χρήματα στις πραγματικές ανάγκες του λαού τους, τις οποίες και χαρακτήρισε «σοφές».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ράμα αλβανικά ΜΜΕ ανέφεραν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκτοξευτούν οι δύο πρώτοι αλβανικοί δορυφόροι στο διάστημα. Είτε ν’ αγοράσει η αλβανική κυβέρνηση δορυφόρους -αμερικανικής ή ευρωπαϊκής κατασκευής- και στη συνέχεια να προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία που θα τους εκτοξεύσει και θα ελέγχει την πορεία τους, είτε να ενταχθεί η χώρα στο τουρκικό πρόγραμμα εκτόξευσης δορυφορικού χώρου, που έχει ανακοινώσει η Άγκυρα. Θέμα το οποίο φαίνεται πως έχει συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχαν Ράμα και Ερντογάν.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

 1. Οι Έλληνες φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας λόγω της παράνομης μετανάστευσης.
  Στα χέρια συμμοριών παράνομων μεταναστών έχει πέσει το κέντρο της Αθήνας κάτι που οδηγεί όσους Έλληνες κάτοικους και επιχειρηματίες έχουν παραμείνει στο κέντρο να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες γειτονιές.
  Η εγκληματικότητα στο κέντρο μαστίζει, καθώς προσφάτως είχαμε δύο περιστατικά με πυροβολισμούς, τα οποία θυμίζουν στους πολίτες ότι η Αθήνα έχει μετατραπεί σε Μπογκοτά.
  Οι συμμορίες των αλλοδαπών έχουν οργανωθεί και ρημάζουν τα πάντα. Στόχος τους; Να επεκτείνουν προφανώς τις δραστηριότητές τους σε ολόκληρη την Αθήνα και γιατί όχι και σε άλλες πόλεις.
  Όλο αυτό έχει μετατρέψει τους Έλληνες σε πρόσφυγες στον τόπο τους. «Είμαστε όμηροι στις γειτονιές μας», αναφέρουν οι κάτοικοι σε τηλεοπτικό σταθμό, καταγγέλλοντας καθημερινές ληστείες, διαρρήξεις, αλλά και συμπλοκές μεταξύ συμμοριών.
  Και όλο αυτό το χάος... πριν καν έρθει η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση στη χώρα. Τότε τι θα κάνουν οι συμμορίες των παράνομων μεταναστών;
  Φυσικά όπως είδαμε και χθες η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να επιβάλει κανόνες στους παράνομους μετανάστες, καθώς την ώρα που απαγορεύει τη συμμετοχή πιστών στη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη οι Πακιστανοί βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας για να γιορτάσουν τη γέννηση ενός δικού τους προφήτη!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ και 10 χρόνια έχουν φύγει από το κέντρο ακόμα και οι Αλβανοί. Μόνο συμμορίες ισλαμιστών αλληλοσφάζονται στο κέντρο των Αθηνών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΒΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Δεν γνωρίζουν άλλη δουλειά. Δεν ξέρουν τι θα πει τίμιος ιδρώτας. Το μόνο που ξέρουν είναι να αρπάζουν ξένα λεφτά. Με το ένα χέρι αρπάζουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού και με το άλλο αρπάζουν συνάλλαγμα από τις ξένες πρεσβείες.
  Σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου, πριν 40 χρόνια, στις εκλογές της 18 Οκτωβρίου 1981, κέρδισε ο Ανδρέας Παπανδρέου,ο εντεταλμένος πράκτορας της μασονικής στοάς των τοκογλύφων της Βοστόνης «Το ξίφος του Βασιλέως Δαυίδ» έλαβε τις ανάλογες οδηγίες. «Πάρε δάνεια. Δάνεια. Δάνεια. Δάνεια. Καταχρέωσε τον Ελληνικό λαό. Είναι η ευκαιρία σου».
  Σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε:
  «Σήμερα είναι για μας, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μια σπουδαία ημέρα, γιατί πριν από 40 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου, κερδίσαμε πανηγυρικά τις εκλογές και ανοίξαμε τον δρόμο για μία νέα Ελλάδα που θα περιελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της μεσαίας τάξης ικανοποιημένους από τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους».
  Λοβέρδος: «Η ηγεσία είναι σοβαρή υπόθεση και όχι έρμαιο επιδιώξεων (- εννοεί της οικογένειας Παπανδρέου)».
  «Η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι μια εξαιρετικά σοβαρή πολιτική υπόθεση, για να την αφήσουμε έρμαιο ανομολόγητων σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκαν κεραμικά σκεύη από ναυάγιο του 7ου π.Χ αιώνα.
  Ιταλοί ερευνητές έφεραν στο φως αρχαιοελληνικά κεραμικά σκεύη από κανάλι του Otranto, στην Ιταλία. Τα ευρήματα ανασύρθηκαν από ναυάγιο κορινθιακού πλοίου του 7ου π.Χ.
  Σύμφωνα με την χρονολόγηση των πολυάριθμων κεραμεικών σκευών που ανασύρθηκαν από ναυάγιο κορινθιακού πλοίου προκύπτει πως οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στην αρχαιότητα ξεκίνησαν νωρίτερα απ' ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
  Το ναυάγιο εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που ξεκίνησαν το 1918, σε μια θαλάσσια περιοχή 22 μιλίων από τις ιταλικές ακτές και σε βάθος 780 μέτρων! Οι εργασίες σταμάτησαν αμέσως προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, με έξοδα της ίδιας της TAP , η ενάλια αρχαιολογική έρευνα η οποία έφερε στο φως πολύτιμα ευρήματα που κουβαλούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
  Συγκεκριμένα, στο κορινθιακό ναυάγιο εντοπίστηκαν πάνω από 200 κεραμικά σκεύη, μεταξύ των οποίων αγγεία, αμφορείς, και φλιτζάνια κρασιού που χρησιμοποιούσαν στις συναντήσεις τους οι εκπρόσωποι της υψηλής κοινωνίας αλλά και κάποια υπολείμματα τροφών. Για την ασφαλή μεταφορά τους μάλιστα κάποια από τα κεραμεικά ήταν τοποθετημένα σε μεγάλα πήλινα βάζα. Από το σύνολο των σκευών που υπήρχαν εντός του ναυαγίου ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν, σε πρώτη φάση, τα 22, με την βοήθεια ενός ειδικού υποβρυχίου που διαθέτει καλωδιακή καθοδήγηση και αντλία αναρρόφησης.
  Οι ειδικοί με έκπληξη διαπίστωσαν, από τις ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν τα ευρήματα, πως χρονολογούνται στον 7ο π.Χ. αιώνα, αρκετά νωρίτερα δηλαδή από την περίοδο που υποδείνκυαν μέχρι σήμερα τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Dario Franceschini, μιλώντας στην εφημερίδα «Corriere della Sera», έκανε λόγο για «μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη».
  Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακτηθούν, σταδιακά και με την ίδια υποβρύχια τεχνολογία, τα υπόλοιπα ευρήματα που συνεχίζουν να βρίσκονται εντός του ναυαγίου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ 2016

   Στα ερείπια πύργου στο ιαπωνικό νησί Οκινάουα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι νομίσματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. «Στην αρχή σκέφτηκα ότι επρόκειτο για νομίσματα του ενός σεντ που έπεσαν από τις τσέπες αμερικανών στρατιωτών», δήλωσε στο AFP ο αρχαιολόγος Χιρόκι Μιγιάτζι. «Αλλά αφού τα ξέπλυνα με νερό, έπαθα σοκ: ήταν πολύ αρχαιότερα».
   Ομάδα αρχαιολόγων εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στα ερείπια του κάστρου Καστούρεν. Κτισμένο στο τέλος του 13ου και στις αρχές του 14ου αιώνα εγκαταλείφθηκε 200 χρόνια αργότερα και περιλαμβάνεται από το 2013 στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
   Εξέταση με ακτίνες X των νομισμάτων, που έχουν το μέγεθος του νομίσματος των 10 λεπτών του ευρώ, ανέδειξε λατινικά γράμματα και φιγούρες που μοιάζουν με το πρόσωπο του Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου 1ου και με στρατιώτη οπλισμένο με δόρυ. Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς αυτά τα αντικείμενα έφθασαν στο μακρινό νησί του ιαπωνικού αρχιπελάγους.
   Ο πύργος ήταν κατοικία ενός φεουδάρχη ο πλούτος του οποίου προερχόταν από το τοπικό εμπόριο. «Οι έμποροι της ανατολικής Ασίας τον 14ο και τον 15ο αιώνα χρησιμοποιούσαν κινεζικά νομίσματα με τετράγωνη τρύπα στο κέντρο τους και είναι απίθανο δυτικά νομίσματα να είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής», εξήγησε ο Χιρόκι Μιγιάτζι. «Θεωρώ ότι είναι πιθανόν τα νομίσματα να προέρχονταν από τη νοτιο-ανατολική Κίνα».

   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή
  2. Ο “πήλινος στρατός” του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας ήταν εμπνευσμένος από την αρχαία ελληνική τέχνη.

   Το 1974, αγρότες ανακάλυψαν 8.000 πήλινους στρατιώτες θαμμένους σε απόσταση λιγότερη από ένα μίλι μακριά από τον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, που έζησε τον 3ο αιώνα π. Χ. Ωστόσο, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του BBC, δεν υπήρχε καμία παράδοση κατασκευής αγαλμάτων ανθρώπινου μεγέθους πριν την κατασκευή του τάφου, ενώ παλαιότερα γλυπτά ήταν αγαλματίδια ύψους περίπου 20 εκατοστών. Για να εξηγήσει τον λόγο της τεράστιας αυτής αλλαγής στην τέχνη και το στυλ, η Δρ. Xiuzhen θεωρεί ότι πρόκειται για επιρροές που προήλθαν από χώρες εκτός Κίνας. «Πιστεύουμε ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα γλυπτά που βρέθηκαν στη θέση αυτή, θα πρέπει να επηρεάστηκαν από τα αρχαιοελληνικά γλυπτά και έργα τέχνης», δηλώνει η ίδια.
   Μάλιστα, ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης δηλώνει ότι η άποψη αυτή υποστηρίζεται από τα αγάλματα ακροβατών τσίρκου που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα. Θεωρεί, δε, ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας επηρεάστηκε από την έλευση της τέχνης των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία τον αιώνα που ακολούθησε τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος πέθανε το 323 π. Χ. «Φαντάζομαι ότι ένας Έλληνας γλύπτης θα πρέπει να βρισκόταν εκεί για να εκπαιδεύσει τους ντόπιους», δηλώνει.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΛΗ ΣΙΟΥΖΕΝ

   Η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), είναι η αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ.
   Η ίδια, σε πρόσφατη δημοσίευσή της στο περιοδικό «Journal of Anthropological Archaeology», υποστήριξε ότι οι ντόπιοι αγγειοπλάστες που έφτιαξαν τις πήλινες μορφές είχαν τη τάση να χαράζουν σε αυτά τα ονόματά τους. Ως σήμερα, όμως, δεν έχουν βρεθεί χαραγμένα ονόματα Ελλήνων ή άλλων Δυτικών στους πήλινους στρατιώτες.
   «Τα τελευταία χρόνια, όμως, γίνονται έντονες συζητήσεις σχετικά με τις επαφές Δύσης και Ανατολής όσον αφορά στις πήλινες μορφές του Τσιν και η δική μου μελέτη έχει αρχίσει να επικεντρώνεται στο θέμα αυτό.
   Χρειάζεται περισσότερη έρευνα ως προς την αναζήτηση αδιάσειστων στοιχείων για την τεκμηρίωση μιας τέτοιας επαφής, όπως η εύρεση ελληνικών ονομάτων ή ανθρώπινων σκελετών»,
   «Στην κινέζικη παράδοση, οι άνθρωποι παρήγαγαν μικρά πήλινα αγαλματίδια ως υποκατάστατα της ανθρώπινης θυσίας, ωστόσο οι πήλινοι στρατιώτες, οι ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα της περιόδου Τσιν (221-206 π. Χ.) είναι μοναδικά, συγκρινόμενα τόσο με τις προηγούμενες όσο και με τις μεταγενέστερες πήλινες μινιατούρες που χαρακτηρίζουν την κινεζική τέχνη».
   «Πριν από δέκα χρόνια δεν πίστευα στην εκδοχή της δυτικής επιρροής. Η πιθανότητα μιας τέτοιας επαφής με απασχόλησε σε πρόσφατη ομιλία μου, όπου εστίασα κυρίως στον παραδοσιακό πολιτισμό και στην κινέζικη τέχνη».


   «Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π. Χ., κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής περιόδου, μέρος της Ασίας διατήρησε επαφή και εμπορικές σχέσεις με τη Δύση.
   Το βασίλειο του Τσιν στα δυτικά ήταν το μεγαλύτερο από τα επτά βασίλεια της σημερινής Κεντρικής και Ανατολικής Κίνας κι αυτό που κατέκτησε και ενοποίησε τα υπόλοιπα βασίλεια, οδηγώντας στην ενοποίηση της Κίνας το 221 π. Χ.
   Την ίδια χρονολογία ο Τσιν Σι Χουάνγκ, αφού ενοποίησε τη χώρα, αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας, ο Πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας.
   Ο Πήλινος Στρατός βρίσκεται στο μαυσωλείο του, στα ανατολικά της πόλης Χσιάν.
   Το συγκρότημα του τύμβου του Τσιν Σι Χουάνγκ έχει έκταση περίπου 56 τ. χ., από τα οποία έχει ανασκαφτεί μόνο ένα μικρό τμήμα.
   Ο λάκκος με τα χιλιάδες πήλινα αγάλματα, σε ανθρώπινο μέγεθος, ανακαλύφθηκε τυχαία το 1974 όταν Κινέζοι αγρότες προσπάθησαν να ανοίξουν πηγάδι στην περιοχή τους, ο δε λάκκος με τους ακροβάτες το 1999. Οι έρευνες θα συνεχιστούν».
   «Οι πήλινοι στρατιώτες του Τσιν και οι ακροβάτες (τα αγάλματα που συνόδευαν τον Πρώτο Αυτοκράτορα, Τσιν Σι Χουάνγκ, στη μετά θάνατο ζωή του) εμφανίστηκαν στην Κίνα ξαφνικά, σε ένα πλαίσιο που σχετίζεται με τη στρατιωτική κατάκτηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή και την Ελληνιστική Περίοδο που ακολούθησε.
   Επίσης, σύμφωνα με ιστορικά έγγραφα, ο Πρώτος Αυτοκράτορας του Τσιν συνάντησε τους 'γίγαντες' στα δυτικά σύνορα πολύ σύντομα μετά την ενοποίηση της Κίνας.
   Αν και δεν έχουν βρεθεί ελληνικά ονόματα, ο ρεαλισμός και η λεπτομέρεια των μυών στους πήλινους στρατιώτες και ακροβάτες προκαλούν υπόνοιες επαφής» σημειώνει η Li Xiuzhen.

   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή
  4. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΣΑΝ «ΓΙΓΑΝΤΕΣ», ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ, ΜΕΤΕΔΙΔΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΟΙ ΝΕΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ»…
   Τς έρευνες με τις οποίες αποδεικνύεται ότι Έλληνες τεχνίτες μύησαν τους Κινέζους στα μυστικά της γλυπτικής και τους εκπαίδευσαν τουλάχιστον από τον τρίτο αιώνα π.Χ. τις έκανε μία Κινέζα, η γνωστή αρχαιολόγος Li Xiuzhen του Μουσείου του Αυτοκράτορα Qin Shi Huang και ένας Γερμανός, ο καθηγητής Lukas Nickel, του Πανεπιστημίου της Βιέννης.
   Τις «έρευνες» για την Αμφίπολη τις έκαναν «έλληνες αρχαιολόγοι» υπό την υψηλή εποπτεία και διεύθυνση του «πρωθυπουργού» Σαμαρά και του «πρωθυπουργού» Τσίπρα.
   Τι περιμένεις;
   Πολλές φορές στα πανεπιστήμια του εξωτερικού Βάσκοι, Καταλανοί, Γάλλοι φοιτητές από την Μασσαλία, φοιτητές από την Ουρουγουάη (!), Κινέζοι, ακόμη και Καμποτζιανοί πλησιάζουν τους Έλληνες φοιτητές, τους αποκαλούν «αδέρφια» και θέλουν να μάθουν ποιοι ήταν εκείνοι οι Έλληνες που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στην πατρίδα τους, πως έγιναν όλα αυτά χιλιάδες χρόνια πριν και σήμερα οι ίδιοι έρχονται σε επαφή με τους απογόνους εκείνων των εξερευνητών.
   Ο σοσιαλιστής Πάγκαλος του ΚλεφτοΠΑΣΟΚ είχε πει κάποτε το ακόλουθο, που συμπυκνώνει όλη την ανθελληνική μανία και τό μίσος της εβραιοαριστερής ιδεολογίας:
   «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή
  5. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΖΩΗΣ. Ο διακεκριμένος ελληνιστής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και ακαδημαϊκός Ζαν Μπουσάρ.
   Aποφάσισα να γίνω νεοελληνιστής σε ηλικία 12 ετών. Πριν αρχίσω τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο, γιατί μαθαίναμε πολλά χρόνια αρχαία ελληνικά, με μάγευαν τα γράμματα της ελληνικής το ψ, το ξ, το ω. Ίσως το σύστημα που είχαμε στο σχολείο τότε στο Κεμπέκ, όπου μαθαίναμε λατινικά και αρχαία ελληνικά, με έκανε να πιστεύω ότι η ελληνική γλώσσα είναι η πιο τέλεια γλώσσα στην έκφραση και τη σκέψη

   Εγώ ως καθηγητής, ως δάσκαλος ξέρω ότι μπορώ να πείσω ανθρώπους ότι η εκμάθηση της ελληνικής είναι πιο σπουδαία από την εκμάθηση της ρωσικής ή της ισπανικής, γιατί πάει στην καρδιά του πολιτισμού.

   Πέρασα 45 χρόνια της ζωής μου στο να βγάλω από την ντουλάπα έναν πολύ σπουδαίο συγγραφέα, τον Νικόλαο Μαυροκορδάτο και μετέφρασα το «Φιλοθέου πάρεργα», το πρώτο νεοελληνικό μυθιστόρημα. Τα “Φροντίσματα” του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου του Εξαπορήτων, που μιλούν για την ηθική, είναι γραμμένα στην αρχαία ελληνική και δεν διαβάζονται πια σήμερα. Περιμένουμε ακόμα έναν ελληνιστή που θα μεταφράσει το κείμενο στα νέα ελληνικά.

   Ο εξελληνισμός του πλανήτη δεν έχει τελειώσει. Έχει αρχίσει με τους Ρωμαίους, το αίσθημα της κουλτούρας αρχίζει με τους Ρωμαίους. Οι Ρωμαίοι λένε τι είναι η επιστήμη, τι είναι η Φιλοσοφία, τι είναι η πολιτική σκέψη. Όταν ένας Γιακούτ στη Σιβηρία μαθαίνει ρωσικά και μαθαίνει ότι υπάρχει η επιστήμη, χωρίς να το καταλαβαίνει εξελληνίζεται, μπαίνει στην καρδιά του πολιτισμού. Είναι ιδέες και σκέψεις που υπάρχουν στον Αριστοτέλη, στον Πλάτωνα. Αυτός ο εξελληνισμός του πλανήτη είναι ένα φαινόμενο που συνέχεια εφαρμόζεται και εξελίσσεται.
   Πονάω όταν βλέπω ότι μερικοί Έλληνες υποτιμούν την πατρίδα τους και τη γλώσσα τους. Πώς το επιτρέπετε αυτό το πράγμα; Την άλλη εβδομάδα, που θα γυρίσω στο Μοντρεάλ πρέπει να κάνω μια διάλεξη σε φοιτητές για την αξία της ελληνικής γλώσσας για να τους πείσω ότι δεν μαθαίνεις νέα ελληνικά όπως μαθαίνεις ολλανδικά. Μαθαίνεις νέα ελληνικά και ξέρεις καλύτερα τη μητρική σου γλώσσα, τη γαλλική, διαπιστώνοντας ότι οι ρίζες των λέξεων έχουν την πηγή τους από τα ελληνικά. Αλλά δεν είναι μόνο οι λέξεις, είναι όλο το σύστημα της σκέψης, το πώς λειτουργεί το πνεύμα μας. Είμαστε ορφανά παιδιά του Αριστοτέλη, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε. Η αξία του συλλογισμού, της επιστήμης, της γνώσης έρχεται από 'κεί. Ακόμα και ο Σιου ο Ινδιάνος, που δεν ξέρει καν που πέφτει η Ελλάδα, εάν πιστεύει σε ορισμένες αρχές στην πολιτική, την επιστήμη ακόμα και στον θεό, οφείλεται σε ανθρώπους που κουβαλούσαν τον ελληνισμό μέσα τους, χωρίς να το ξέρουν καμιά φορά.
   Οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τις σωστές επιλογές. Όταν έλεγε ο Πάγκαλος «Μαζί τα φάγαμε», αναρωτιέμαι ποιοι τα φάγατε μαζί.. Είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος στη φυλακή, όμως πολλοί άλλοι που είναι έξω θα έπρεπε να του κάνουν παρέα μέσα. Βέβαια, ο λαός ψηφίζει τις κυβερνήσεις...
   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή
  6. Επισκέφτηκα την κινεζική πόλη Ξιάν στην Βορειοδυτική Κίνα πριν δέκα χρόνια. Εξέτασα προσεκτικά τον «στρατό από τερακότα - πήλινο στρατό». Δεν είμαι αρχαιολόγος αλλά δεν χρειάζονται αρχαιολογικές γνώσεις για να υποθέσει κανείς τα παρακάτω: Τα κινέζικά γλυπτά, το στυλ, η μορφολογία τους, η τεχνική τους δεν ανήκουν στην παραδοσιακή κινέζικη αντίληψη και τεχνοτροπία. Για το θέμα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν:
   Α. τις σύγχρονες μελέτες του ανθρώπινου μιτοχονδριακού DNA σε διάφορες τοποθεσίες στη δυτική επαρχία Xinjiang της Κίνας που αποδεικνύουν ότι Δυτικοί εγκαταστάθηκαν, έζησαν και πέθαναν στην Δυτική Κίνα, πριν και κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Πρώτου Αυτοκράτορα.
   Β. οι κάτοικοι της δυτικής Κίνας, λέγονται από τους κινέζους Νταγιουάν ή Ταγιουάν (Κινέζικα: 大宛, pinyin: Dàyuān, Μεγάλοι Ίωνες) και ήταν λαός στην τοποθεσία της κοιλάδας ΦΕΡΓΚΑΝΑ στην Κεντρική Ασία, ο οποίος περιγράφεται στα Κινεζικά ιστορικά έργα των γραπτών του Μεγάλου Ιστορικού και του Βιβλίου των Χαν και αναφέρεται επίσης στα γραπτά του διάσημου Κινέζου εξερευνητή Ζανγκ Κιάν (Zhang Qian) το 130 π.Χ. κατά τις πολυάριθμες αποστολές και εξερευνήσεις που έκανε στην Κεντρική Ασία. Η χώρα των Νταγιουάν είναι γενικά αποδεκτό πως σχετίζεται με την κοιλάδα της Φεργκάνα, τοποθεσία που αντιστοιχεί στην διασταύρωση των σημερινών Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν, κοντά στην περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας. Οι Κινεζικές μαρτυρίες, περιγράφουν τους Νταγιουάν ως κατοίκους οχυρωμένων πόλεων με τους ίδιους να έχουν Καυκάσια χαρακτηριστικά, και οι τρόποι και έθιμα τους να είναι πανομοιότυποι με τους κατοίκους του Ελληνικού βασιλείου της Βακτριανής, ένα Ελληνιστικό βασίλειο το οποίο κυβερνούσε την περιοχή της Βακτρίας, νοτιότερα, στην περιοχή που αντιστοιχεί στο σημερινό βόρειο Αφγανιστάν. Οι Νταγιουάν περιγράφονται επίσης ως ικανοί τεχνίτες καθώς και πως έτρεφαν ιδιαίτερη αγάπη στο κρασί.
   Οι Νταγιουάν, ήταν οι απόγονοι των Ελλήνων αποίκων και στρατιωτών οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 329 π.Χ. μέσω των εκστρατειών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αργότερα μετακινήθηκαν βορειότερα από την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη, ευημερώντας παράλληλα με τα Ελληνιστικά βασίλεια των Σελευκιδών και των Ελληνοβακτρών, μέχρι που απομονώθηκαν από τους νότιους πληθυσμούς λόγω των μαζικών μεταναστεύσεων των Τόχαρων περίπου το 160 π.Χ. από τα βόρεια της Κίνας.
   (διαβάστε το άρθρο: ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΑ‏
   ΝΤΑ ΓΙΟΥΑΝ, «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΙΩΝΕΣ», στους «Αυτόχθονες Έλληνες» της 15.4.2016 καθώς και την ενότητα «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ».

   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...