ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Απριλίου 2024

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΣ: "Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ερντογάν, η Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα του Ισραήλ δεν είναι η Κωνσταντινούπολη των δειλών Ελλήνων. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού".

 



Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Έφυγε κι ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Νίκος Κυρπίδης, βιολόγος, ερευνητής, επικεφαλής του Προγράμματος Προκαρυωτικής Γονιδιωματικής στο Joint Genome Institute του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, από τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Μένουν μόνο οι σφουγγοκωλλάριοι των μαφιόζων πολιτικών.




Σφοδρή, σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε σήμερα το Τελ Αβιβ κατά της Άγκυρας και του Ρ.Τ.Ερνtογάν προσωπικά, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ότι θέλει να επανιδρύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να καταλάβει την Ιερουσαλήμ, ηγούμενος του μουσουλμανικού κόσμου.

Όλα αυτά μέσω του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ισραήλ Κατς, ο οποίος με μια καυστική του ανάρτηση στο Χ την οποία διάνθισε με ένα κοιμώμενο Ερντογάν ανέφερε:

“Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συνεχίζει να επιτίθεται και να συκοφαντεί το Ισραήλ όπως έγινε και σήμερα στο Φόρουμ της Ιερουσαλήμ.

Ο άνθρωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ονειρεύεται να ανατρέψει το Ισραήλ, να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου.

 


Ερντογάν, μπορείς να συνεχίσεις να παρακολουθείς τις τηλεοπτικές σειρές Direlis Arturorol και Osman και απλά να ονειρεύεσαι.”, είπε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών για να συνεχίσει:

“Το Ισραήλ δεν είναι η σταυροφορική αυτοκρατορία και η Ιερουσαλήμ η πρωτεύουσα του Ισραήλ δεν είναι η Κωνσταντινούπολη.

Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού.

Επέστρεψε στην πραγματικότητα και σταμάτα να σέρνεις την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη – ντροπιάζεις την κληρονομιά του Ατατούρκ και τον ίδιο τον τουρκικό λαό!”


Σκληρή ήταν η απάντηση της Τουρκίας στην ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ισραήλ Κατς, όπου παρουσίαζε τον Τούρκο πρόεδρο κοιμώμενο να ονειρεύεται την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην απάντησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

“Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών με στόχο τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι μια γελοία δήλωση που στερείται κάθε σοβαρότητας.

Η στόχευση του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τα γεγονότα με όλο τους τον ρεαλισμό, είναι μια ένδειξη της κατάστασης του μυαλού της ισραηλινής κυβέρνησης. Όλα τα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα συνεχίσει να μιλάει με τόλμη και δυνατά κατά της καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.”


Ρ.Τ.Ερντογάν: Τηλεφώνημα στον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν για τις απειλές Ισραηλινού της Μακάμπι

Όμως η άγρια κόντρα Τουρκιάς Ισραήλ έχει φτάσει και στον αθλητισμό.

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνήσει στον Εργκίν Αταμάν για να του δηλώσει την στήριξή του μετά από την καταγγελία του προπονητή του Παναθηναϊκού για απειλές από μέλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Εργκίν Αταμάν κατήγγειλε μετά το 2ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ότι «κάποιος από το προσωπικό της Μακάμπι, δεν ξέρω ποιος, μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, ‘θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’.

Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πολίτης. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

24 σχόλια:

  1. Spiegel: «Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Βίλι Μπραντ ήταν πράκτορας αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας». Δεν περιμέναμε βέβαια το Σπήγγελ να μας το αποκαλύψει.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/12/spiegel.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληροφοριοδότης της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας CIC ήταν ο ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, Βίλι Μπραντ, για διάστημα τεσσάρων χρόνων. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, ο Βίλι Μπραντ -ήταν καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας την περίοδο 1969-1974- φέρεται ότι παρείχε στη CIC, (Counter Intelligence Corps) από το 1948 μέχρι τις 17 Μαρτίου 1952 διάφορες εμπιστευτικές πληροφορίες. Πριν το 1948 ο "Γερμανός" Μπραντ ήταν αξιωματικός του...αμερικανικού στρατού.
    Σύμφωνα με πηγές, συναντήθηκε με τους συνδέσμους του στη CIC, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν αξιόπιστο, περισσότερες από 200 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια και έφερε την κωδική ονομασία «O-35-VIII».

    Ο Μπραντ γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1913 στη Λυβέκη. Η μητέρα του ήταν μια πωλήτρια καταστήματος και αγνώστου πατρός. Το πραγματικό του όνομα ήταν Χέρμπερτ Καρλ Φραμ. Το Μπραντ είναι ψευδώνυμο.

    Εργάστηκε στη δημόσια διοίκηση του Βερολίνου και οι αμερικανικές αρχές κατοχής τον διόρισαν δήμαρχο Βερολίνου το 1957. Το ίδιο έγινε και με το ιουδαίο καγκελάριο Σμίτ και με άλλους.

    Όλοι οι υποψήφιοι γερμανοί καγκελάριοι, πρώτα δοκιμάζονται σαν αξιόπιστοι πράκτορες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Μετά προωθούνται σε διάφορα αξιώματα και μετά γίνονται καγκελάριοι. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν στο γενεαλογικό τους δέντρο κάποιον ιουδαίο. Ο Βίλι Μπράντ είχε ιουδαϊκή καταγωγή. Είχε και άλλο προσόν: το 1945 ήταν αξιωματικός του αμερικανικού στρατού. Εισήλθε το 1945 στην…πατρίδα του σκοτώνοντας και βιάζοντας Γερμανίδες.

    Όλες οι βιογραφίες του κρύβουν με προσοχή που ήταν και τι έκανε το 1945-46, όταν, φορώντας στολή του αμερικανικού στρατού κατοχής της Ευρώπης, σκότωνε και βίαζε Ευρωπαίους και Ευρωπαίες.

    Ο Μπραντ, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1971 (βέβαια...), παραιτήθηκε αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Γκύντερ Γκιγιόμ, ο στενός σύμβουλός του και δεξί του χέρι, ήταν πράκτορας της Στάζι.

    Πέθανε στις 8 Οκτωβρίου 1992 στο Ούνκελ, κοντά στη Βόννη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Όλοι οι υποψήφιοι γερμανοί καγκελάριοι, πρώτα δοκιμάζονται σαν αξιόπιστοι πράκτορες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Μετά προωθούνται σε διάφορα αξιώματα και μετά γίνονται καγκελάριοι. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν στο γενεαλογικό τους δέντρο κάποιον ιουδαίο. Ο Βίλι Μπράντ είχε ιουδαϊκή καταγωγή. Είχε και άλλο προσόν: το 1945 ήταν αξιωματικός του αμερικανικού στρατού. Εισήλθε το 1945 στην…πατρίδα του σκοτώνοντας και βιάζοντας Γερμανίδες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο Βίλι Μπραντ δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Ήταν ο πρώτος μεταπολεμικός σοσιαλιστής καγκελάριος της Γερμανίας. Υπήρξε το ίνδαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Οι έλληνες αριστεροί πάθαιναν ονείρωξη μόλις τον έβλεπαν. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ας πούμε ότι παραβλέπουμε το γεγονός ότι φόρεσε την στρατιωτική στολή ξένου κράτους και πολέμησε εναντίον της πατρίδας του και εισήλθε στην πατρίδα του σαν κατακτητής και κάτω από ξένη σημαία. Το να αποκαλύπτεται σήμερα ότι ήταν πράκτορας, προδότης και κατάσκοπος της πατρίδας του το προσπερνάμε έτσι εύκολα;
      Σε ανάλογες περιπτώσεις τα ΜΜΕ θα ασχολούνταν για εβδομάδες και μήνες με το θέμα. Τώρα το προσπέρασαν χωρίς να το σχολιάσουν καν...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

    Η καταστροφή της Γερμανίας, η γενετική καταστροφή της, σημαίνει αναντίστρεπτη καταστροφή της Ευρώπης. Όλοι οι συνεπείς ευρωπαίοι συμφωνούν σ' αυτό. Η Γερμανία, παρ' όλα τα λάθη της, υπήρξε και είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης. Σε όλα τα πεδία. Οικονομικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, πολιτικό. Γι αυτό εκδηλώνεται τέτοια ιδιαίτερη φροντίδα στο να καταστρέψουν την γενετική κληρονομιά του Γερμανικού λαού. Εάν καταστραφεί το κέντρο της Ευρώπης, χάθηκαν όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί και διαλύθηκε η Ευρώπη. Ακόμη και με την σημερινή άθλια ευρωπαϊκή ένωση, μπορούμε να φανταστούμε μία Ευρώπη χωρίς την Γερμανία; Τι λέγει επ' αυτού ο λαλίστατος μασόνος Παυλόπουλος; Οι καθυστερημένοι δημοσιολογούντες στην Ελλάδα, που σηκώνουν βλακωδώς την σημαία του αντιγερμανισμού, πρέπει να γνωρίζουν ότι χωρίς τον Γερμανικό λαό, θα εκλείψουν οι Ευρωπαίοι και θα καταστραφεί η Ελλάδα. Όλοι οι Ευρωπαίοι, όλοι, και οι Άγγλοι και οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και οι Ισπανοί, ακόμη και οι Ρώσοι (ποιός δεν γνωρίζει τον ύμνο του Στάλιν στις αρετές του Γερμανικού Λαού) κλπ τρέφουν ένα βαθύτατο σεβασμό προς τον αυθεντικό Γερμανικό λαό. Άλλωστε σχεδόν όλοι τους είναι γενετικά τέκνα του Γερμανικού Λαού. Γι αυτό οι γνώστες του πράγματος κουνούν με "κατανόηση" αλλά και αγανάκτηση το κεφάλι τους για την βλακώδη κατευθυνόμενη αντιγερμανική υστερία, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από συγκεκριμένους κύκλους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΡΑΓΚΑΣ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    «Ο ΤΣΑΓΚΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ». Άρθρο στου Μανώλη Κοττάκη στην σημερινή «Εστία 15/12/2021».
    «Κληρονόμησε από τον πατέρα του γνωριμίες που θα τον προστάτευαν μία ζωή. Καθημερινά καλημέριζε τα τοπικά κλιμάκια της Μ16 στην Αθήνα».
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_9.html
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/11/pronews-cia.html
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/cia_23.html
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/e-eoo-cia-h-paul-craig-roberts.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΧΟΛΗ ΑΘHΝΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
    Πήγε κάποιος να «σπουδάσει» δημοσιογράφος σε μια ελληνική σχολή δημοσιογραφίας στην Αθήνα και εκεί άκουσε τα βασικά:
    «Τρία πράγματα πρέπει να προσέχουν οι σημερινοί δημοσιογράφοι για να ανέλθουν επαγγελματικά , κοινωνικά και οικονομικά.
    1) Να διαστρεβλώνουν ΠΑΝΤΑ την Αλήθεια κατά τα συμφέροντα του εργοδότη τους.
    2) Να προστατεύουν τους εβραίους ως κόρην οφθαλμού.
    3) Όταν σας ρωτούν για την θρησκεία σας, θα τους απαντάτε: «Ολοκαύτωμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΛΑΔΑ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ακροδεξιά επιστήμη.

    Τι μάθαμε από το ματαιωθέν συνέδριο για τη γονιμότητα: Μαρξισμός, λιμπεραλισμός και δικαιωματισμός είναι θανατηφόρα αυτοάνοσα νοσήματα των κοινωνιών.
    Από τον Παναγιώτη Λιάκο
    Πανανθρώπινη σταθερά: Τα πάντα μπορείς να κάνεις με την αλήθεια, μόνος σου, σπίτι, πίσω από κλειστές πόρτες και κατεβασμένα ρολά, πίσω από τραβηγμένες κουρτίνες. Μπορείς να πας στην εξοχή να την ψιθυρίζεις στα ποτάμια και τους σκιούρους, που ίσως θέλουν να σε ακούσουν, στις θάλασσες να την τραγουδήσεις στα κοπάδια των σαρδελών και στους μοναχικούς ροφούς, στα βουνά να τη βροντοφωνάξεις για να σου έρθει πίσω ως ηχώ που επιβεβαιώνει τις απόψεις σου. Προς Θεού, μην πεις την αλήθεια σε πολλούς ανθρώπους, θα πέσουν πάνω σου να σε φάνε.
    Κάθε εποχή έχει τη θεσμοθετημένη τυραννία της. Αυτή η τυραννία είναι ένα άρτια οργανωμένο σύστημα που αντιμετωπίζει τους παράξενους και αφόρητους τύπους που λένε την αλήθεια μπροστά σε πολλούς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αυτό το σύστημα ξέρει να αντιμετωπίζει ανθρώπους όπως ο Σωκράτης, ο Τζορντάνο Μπρούνο κ.ά. Δεν διστάζει να αντιμετωπίσει και τον ίδιο τον Θεό. Η Σταύρωση του Χριστού είναι η απόδειξη της εφήμερης επίγειας ισχύος του συστήματος αυτού. Αλλά, ευτυχώς για όλους, κάθε εποχικό τυραννικό σύστημα καταρρέει και στη θέση του έρχεται άλλο, κάπως πιο ανίσχυρο και δυσκολότερα πιστευτό από το προηγούμενο. Η ανεπιθύμητη αλήθεια στο τέλος θριαμβεύει.
    Η τυραννία της εποχής μας είναι η πολιτική ορθότητα, ο μαρξισμός και ο δικαιωματισμός. Αυτοβαφτίστηκαν ελευθερία και την αληθινή ελευθερία και τη λογική -και μαζί της τις επιστήμες όπως τη βιολογία και τα μαθηματικά- τα αποκαλούν «φασισμό, σκοταδισμό, ακροδεξιά».
    Τώρα, η σύγχρονη τυραννία θεωρεί ότι δεν πρέπει να λέμε πως η Ελλάδα χωρίς Έλληνες πεθαίνει και ότι είναι κακό για τις γυναίκες να αφήνουν τον χρόνο να τους πάει μέχρι το κατώφλι της υπογονιμότητας. Είναι, καθώς λένε, «προσβολή» να πεις σε γυναίκα ότι μετά τα 40 η υπόθεση της τεκνοποιία δυσκολεύει πολύ. Εντάξει, ας τους πούμε ότι θα μπορούν να κάνουν μέχρι τα 100, αλλά δεν θα τις αφήνει να γονιμοποιηθούν η κακιασμένη, η άκαρδη, η φασίστρω η βιολογία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/blog-post_0.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ. Διώχνουν τους γέρους Έλληνες και βάζουν νεαρούς «πρόσφυγες».
    Όταν θα χρειαστεί εντατική ένας 65άρης Έλληνας, που μια ζωή πλήρωνε τις εισφορές του κι ένας ισλαμιστής λαθροπρόσφυγας , που ουδέποτε έχει δώσει δεκάρα τσακιστή στο Ελληνικό Κράτος, οι γιατροί θα σώζουν τον ισλαμιστή επειδή είναι νεαρός και θα αφήνουν τον υπερήλικα Έλληνα να ψοφήσει!..
    Ήδη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του περασμένου Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, ο πρώην Πρύτανις του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης (δείτε εδώ https://tinyurl.com/yep2szd9 το άρθρο του με τίτλο «Το Δίκαιο και το Σωστό») μάς το ξεκαθάρισε: Το Δίκαιο είναι να σώζεται στην Εντατική ο υπερήλικας Έλληνας που έχει πληρώσει εισφορές και όχι ο τζαμπατζής λαθροπρόσφυγας. Ωστόσο το Σωστό είναι να σώζεται ο λαθροπρόσφυγας επειδή είναι νέος και θα προσφέρει στο Κράτος με την εργασία του, ενώ ο Έλληνας είναι ραμολιμέντο και στοιχίζει πολύ!..
    ΜΕΤΑΦΕΡΩ ένα απόσπασμα από το άρθρο του Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ: «Δεν συμβαίνει πάντα το δίκαιο να είναι και το σωστό. Όταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενός νοσοκομείου υπάρχει διαθέσιμο ένα μόνο κρεβάτι, είναι δίκαιο μεταξύ ενός ηλικιωμένου συνταξιούχου ασθενούς και ενός νεαρού αρρώστου να προτιμηθεί ο πρώτος έναντι του δευτέρου. Κι αυτό, γιατί ο ηλικιωμένος συνταξιούχος έχει καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές, προκειμένου, αν αρρωστήσει, να τύχει της απαιτούμενης νοσηλείας, εν αντιθέσει προς τον νεαρό ασθενή που δεν έχει πληρώσει τίποτα για την νοσηλεία που χρειάζεται.
    Το σωστό, παρόλα αυτά, είναι το κρεβάτι να διατεθεί στον νεαρό ασθενή, καθόσον, εφόσον θεραπευθεί, θα είναι πιο χρήσιμος στην κοινωνία από τον συνταξιούχο που θα θεραπευόταν»!..
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΟΛΦ ΖΗΦΕΡΛΕ: «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ» «Finis Germania».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/02/finis-germania.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΙΜΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περίπου από το 300 μ. Χ. μία θεμελιώδης ψυχολογική μεταλλαγή επήλθε στο μυαλό των Ελλήνων.
    Το ερευνητικό πνεύμα, η ανεξαρτησία της γνώμης, η επιτυχία στην ζωή, το «ευ αγωνίζεσθαι», όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την Ελληνική ιδιοσυστασία, υποχώρησαν και σχεδόν εξαφανίστηκαν.
    Ο ρωμιός βρήκε τον αληθινό «θεό». Έγινε ο φανατικότερος οπαδός του Ιεχωβά. Η Ελλάδα μετονομάστηκε σε «Δυτικό Ισραήλ». Οι έλληνες (ρωμιοί) ζήτησαν να αποκαλούνται «πνευματικοί ισραηλίτες». Θέλουν μόνο να ταξιδέψουν στην «ουράνια Ιερουσαλήμ» και να κερδίσουν μία θέση στην Αγία Σιών. Δεν τους ενδιαφέρουν τα επιτεύγματα στην παρούσα ζωή. Αγωνίζονται μόνο για την καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση και αποκατάσταση.
    Οι ιουδαίοι αντίθετα εγκολπώθηκαν στα νεώτερα χρόνια όλες τις ιδιότητες των αρχαίων Ελλήνων. Επιδιώκουν την επιτυχία στην παρούσα ζωή. Βγάζουν τους καλύτερους επιστήμονες, αθλητές, λογοτέχνες, ηθοποιούς, οικονομολόγους, πολιτικούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάθηκε τελείως η ευθυκρισία και ο ορθός συλλογισμός στους νεώτερους Έλληνες;
    Τρεις κρητικοί κυβερνούν την σημερινή Ελλάδα και την καταστρέφουν. Πρώτος ο κρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος μιας μαφιόζικης κληρονομικής οικογενειοκρατίας σαν Σουλτανάτο, με πολωνέζα γυναίκα, εξελέγη με τις ψήφους των δεξιών, το μισό του υπουργικό συμβούλιο είναι αριστερό, εφαρμόζει μία τραβεστί πολιτική τύπου Μπάιντεν και ουσιαστικά την Ελλάδα την κυβερνούν σήμερα μερικοί αριστεροί ολιγάρχες. Δεύτερος ο κρητικός ομοφυλόφιλος Κασσελάκης, αρχηγός του αριστερού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), πλούσιος επιχειρηματίας των ΗΠΑ, που ήρθε φυτευτός από την CIA για να κάνει καριέρα στην Ελλάδα. Τρίτος ο κρητικός Ανδρουλάκης, αρχηγός του αριστερού κόμματος ΠΑΣΟΚ. Το μισό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις φυλακές σαν κλέφτες και απατεώνες και οι υπόλοιποι έγιναν σήμερα υπουργοί του Μητσοτάκη σε κυβέρνηση με 63 υπουργούς. Ο κρητικός πρωθυπουργός Μητσοτάκης βρίσκεται στα δικαστήρια με τον κρητικό Ανδρουλάκη γιατί υποπτευόταν τον Ανδρουλάκη σαν προδότη και τον παρακολουθούσε με τις μυστικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα τον κατηγορεί ότι έδερνε άσχημα την γυναίκα του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, Η ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ
    Αγιασμό του Ιεχωβά στον Άρειο Πάγο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
    «Να είναι ένας χρόνος ευλογημένος με υγεία, δύναμη και υπομονή» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή αγιασμού στον Άρειο Πάγο με αφορμή την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς.
    Μετά ο αρχιεπίσκοπος σίγουρα θα μίλησε στην Κλάπα και στην Αδειλίνη κατ' ιδίαν: "ο Μητσοτάκης σας διόρισε για ένα μόνο σκοπό. Να κυνηγήσετε τον Κασιδιάρη. Μη το ξεχάσετε ποτέ. Αυτή είναι η μοναδική αποστολή σας. Άλλωστε είσαστε ανίκανες να κάνετε και κάτι άλλο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ!..
    Για χρόνια, ο Mark Zuckerberg στη σελίδα του προφίλ του στο Facebook προσδιοριζόταν ως «άθεος».
    Αλλά στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook φαίνεται ότι επέστρεψε στη θρησκεία.
    Ο Mark Zuckerberg έγραψε τις ημέρες των γιορτών: «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Χανουκά από την Priscilla, τον Max, τον Beast και εμένα!». Ένας χρήστης του απάντησε «Δεν είσαι άθεος;», και το αφεντικό του Facebook του απάντησε «Όχι»!
    Συγκεκριμένα ο Zuckerberg του έγραψε: «Μεγάλωσα σε μια εβραϊκή οικογένεια και στη συνέχεια πέρασα μια περίοδο όπου αναρωτήθηκα αρκετά πράγματα όπως η θρησκεία. Αλλά τώρα πιστεύω ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική».
    Μάλιστα στο profile του δεν γράφει πια «άθεος».
    Ο ιδρυτής του Facebook κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Κίνα το 2015 είχε γράψει: «Ο Βουδισμός είναι μια καταπληκτική θρησκεία και γενικότερα φιλοσοφία. Ελπίζω να συνεχίσω την κατανόηση του Βουδισμού πιο βαθιά».
    Όμως ο Mark Zuckerberg κάτι αντίστοιχο είχε πει και όταν είχε γνωρίσει τον Πάπα!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από το 300 μ.Χ. μέχρι το 600 μ.Χ. μία ατελεύτητη Γενοκτονία εξελίχθηκε στην Μεσόγειο. Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και θεώρησαν σαν εσωτερικό εχθρό τον Ελληνικό λαό. Ο αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος άλλωστε είχε διακηρύξει: «ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να καταλύσει τον Ελληνισμό». Το αποτέλεσμα: τουλάχιστον 50.000.000 Έλληνες εξοντώθηκαν συστηματικά για 300 χρόνια – απ’ αυτούς τα 19.000.000 σύρθηκαν αλυσοδεμένοι στην Σκυθόπολη, μία αρχαιότατη Ελληνική πόλη της Παλαιστίνης και εσφάγησαν σαν αρνιά. Οι Έλληνες σφάζονταν παντού: στα σπίτια τους, στους ναούς των προγόνων τους, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, στα αστεροσκοπεία, στα νεκροταφεία, στους ιπποδρόμους, στα γυμναστήρια, στα βουνά και στις θάλασσες.

    Έτσι γύρω στο 600 μ.Χ. όλοι οι εναπομείναντες Έλληνες αλλαξοπίστησαν και μετατράπηκαν σε ρωμιούς, πιστούς στον Ιεχωβά. Ταυτόχρονα εξατμίστηκε κάθε μαχητικό ένστικτο από τον χριστιανικό όχλο. Η απέραντη αυτοκρατορία άρχισε να μικραίνει. Οι Πέρσες το 600 μ.Χ. περίπου κατέλαβαν όλη την Ανατολή και πολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη. Μετά μερικά χρόνια οι Άραβες κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια και σε 100 χρόνια πολιόρκησαν κι αυτοί την Κωνσταντινούπολη. Άβαροι, Βούλγαροι, Χάζαροι, Σλαύοι, κλπ διάβαιναν ανενόχλητοι τον Δούναβη και απειλούσαν συνεχώς την Πρωτεύουσα. Η μαχητικότητα των εκχριστιανισμένων ρωμιών πήγε περίπατο. Στις δυσκολίες όλοι πήγαιναν και γίνονταν καλόγεροι και προσεύχονταν στον (ανύπαρκτο) Ιεχωβά να τους γλυτώσει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την εποχή του Χριστού σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές ζούσαν 500.000 Ιουδαίοι και 3.000.000. Έλληνες! Μόνο στην πόλη της Καισαρείας ζούσαν 700.000 Έλληνες και 200.000 Ιουδαίοι.
    Η ξακουστή Ελληνική Δεκάπολη η κατ’ άλλους Δωδεκάπολη, αυτό το διαμάντι του Ελληνικού Πολιτισμού στην Μέση Ανατολή, αποτελούνταν από τις εξής ελληνικές πόλεις, που έσφυζαν από ζωή, δημιουργία, προκοπή, πρόοδο:
    - Δαμασκός, - Φιλαδέλφεια, - Ράφανα, - Σκιθούπολη, - Γάδαρα, - Ίππος, - Δίον, - Πέλλα, - Κάνατα, - Ηλιούπολη, - Άβυλα, - Σόανα, - Ίνα, - Άδρα, - Γάδαρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσοι "πολιτικοί" ψαρεύουν στα θολά νερά του εβραιοχριστιανικού βούρκου, τελικα δεν παίρνουν ούτε μία ψήφο απ' αυτα τα ψάρια. Τα φοβισμένα ψάρια ψηφίζουν πάντα την ασφάλεια που βλέπουν στον Μητσοτάκη και στον Τσίπρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ».
    Στη Σμύρνη που ήταν ο νέος προεκλογικός σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες.
    Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπατσελί με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή και τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα».
    Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης.
    Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».
    «Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.
    Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22.
    «Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.
    Την ίδια η ώρα η ζαλισμένη Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζιο των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -Απόσπασμα από το βραβευμένο βιβλίο της ιστορικού ΚΑΘΡΙΝ ΝΙΞΙ η "ΕΠΟΧΗ του ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ" που περιγράφει με λεπτομέρειες από έγκυρες πηγές τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ και της ΠΟΤΑΠΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ επικράτησης των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ στην ύστερη ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ...

    [...Στην εποχή του Δαμάσκιου οι Αρχές μπορούσαν να κάνουν εφόδους στα σπίτια και να ψάχνουν για βιβλία και αντικείμενα τα οποία έπαιρναν και έκαιγαν πανηγυρικά στην πλατεία. Όποιος έκανε λατρείες και άλλα στην αρχαία θρησκεία κινδύνευε να καεί στην πυρά. Κάθε ιερωμένος έπρεπε να καταδίδει όποιον οπαδό της παλαιάς θρησκείας και η φιλοσοφία ήταν επικίνδυνη ενασχόληση. Όλοι έπρεπε να βαπτισθούν. Όσοι δεν βαπτίζονταν εξορίζονταν και όσοι βαπτίζονταν, αλλά ξανακυλούσαν στην αρχαία θρησκεία, θανατώνονταν. Όλοι εκείνοι που εργάζονταν «κάτω από την τρέλα του παγανισμού» π.χ. ο Δαμάσκιος και οι φίλοι του δεν επιτρεπόταν να διδάσκουν… Έτσι αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα, να διασχίσουν τους δρόμους όπου είχαν περπατήσει ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης∙ το μεγάλο άγαλμα της Αθηνάς στην Ακρόπολη είχε γκρεμιστεί...]
    ...ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από τους ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ της εποχής του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ...!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Έλληνας Αντίοχος δεν κυνήγησε κανένα ιουδαίο, ούτε θέλησε να εξελληνίσει τους εβραίους.

    Ο ίδιος ο αρχιερέας των Εβραίων, που είχε εξελληνίσει το όνομά του σε Ιάσων, ζήτησε από τον Αντίοχο την άδεια να ιδρύσουν “Γυμνάσιον” στα Ιεροσόλυμα και ο Αντίοχος τούς την έδωσε. Τα βιβλία των Μακκαβαίων ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι από μόνοι τους πολλοί Εβραίοι παρατούσαν το νόμο και πήγαιναν στην παλαίστρα “τας μεν πατρώους τιμάς εν ουδενί τιθέμενοι, τας δε Ελληνικάς δόξας καλλίστας ηγούμενοι”.

    Είχαν φτάσει στο σημείο ακόμα και “να καλύψουν με εγχείρηση την περιτομή”. Η “ακμή τού Ελληνισμού” δεν είχε έρθει λόγω Ελληνικής επιβολής αλλά λόγω “τής αναγνείας τού αρχιερέως”, τής ασέβειας δλδ τού Ελληνίζοντος αρχιερέα. Απέναντι στούς Ελληνίζοντες στάθηκαν οι Μακκαβαίοι οι οποίοι ασκούσαν τρομοκρατία στούς Ελληνίζοντες ιουδαίους και ήταν τόσο φανατικοί που έκαναν περιπολίες και όποιο παιδί έβρισκαν απερίτμητο το περιέτεμναν με την βία και φυσικά κατέστρεφαν τα “είδωλα”.


    Α Μακ. 1,11 Κατά τους χρόνους εκείνους (των Σελευκιδών) παρουσιάσθησαν από τον λαόν των Ισραηλιτών μερικοί άνδρες παράνομοι, καταφρονηταί του θείου Νόμου, οι οποίοι με τας δημαγωγίας των παρέσυραν πολλούς άλλους, στους οποίους και έλεγον· “ας πάμε να κάμωμεν συνθήκην φιλίας με τα ειδωλολατρικά έθνη, τα οποία ευρίσκονται γύρω μας, διότι από την εποχήν, που εχωρίσθημεν από αυτά, μας ευρήκαν μεγάλαι συμφοραί”.

    Α Μακ. 1,12 Ο λόγος αυτός ήρεσεν στους Ισραηλίτας.

    Α Μακ. 1,13 Μερικοί δε από τον Ιουδαϊκόν λαόν επροθυμοποιήθησαν και μετέβησαν προς τον βασιλέα των Ελλήνων, τον Αντίοχον, ο οποίος και παρεχώρησεν εις αυτούς το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα των ειδωλολατρικών λαών.

    Α Μακ. 1,14 Εκτισαν δε και γυμναστήριον με γήπεδον αθλήσεων εις τα Ιεροσόλυμα, σύμφωνα με τα έθιμα των ειδωλολατρικών εθνών.

    Α Μακ. 1,15 Εξήλειψαν (δια χειρουργικής επεμβάσεως) τας περιτομάς των, ώστε να φαίνωνται απερίτμητοι, όπως οι εθνικοί, απεμακρύνθησαν από την αγίαν Διαθήκην, που είχαν συνάψει με τον Θεόν, έγιναν ομόζυγοι και ομόψυχοι με τους ειδωλολατρικούς λαούς. Ψυχή και σώματι διέπραττον το κακόν, ώστε έγιναν πλέον δούλοι εις αυτό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Αντίοχος ενόσω βρισκόταν στην Αίγυπτο, άρχισαν στα Ιεροσόλυμα αλληλοσφαγές μεταξύ των Εβραίων. Το θεώρησε ανταρσία εναντίον του μιάς και στράφηκαν εναντίον τού Ελληνιστή ιουδαίου Μενελάου και έκανε ό,τι θα έκανε κάθε άλλο ηγεμόνας: Επέβαλε την τάξη με όση σκληρότητα χρειαζόταν γιά να επιβληθεί.
    Η Μακκαβαϊκή επανάσταση δεν ήταν απλά ο αγώνας εναντίον των Ελλήνων. Κυρίως ήταν ο αγώνας εναντίον των Ελληνιζόντων συμπατριωτών τους, το μέρος των οποίων πήρε ο Αντίοχος. Oi Eβραίοι λοιπόν, πριν την επανάσταση των Μακκαβαίων κόντεψαν από μόνοι τους να εξελληνιστούν πλήρως, λόγω τής ακτινοβολίας τού Ελληνικού πολιτισμού. Πολλοί Εβραίοι σταμάτησαν να λέγονται Γιεχοχάναν (Ιωάννης) και έπαιρναν Ελληνικά ονόματα (π.χ Μενέλαος). Πήγαιναν στα γυμναστήρια και στις φιλοσοφικές σχολές και θυσίαζαν στους θεούς.
    Οι ελληνίζοντες Ιουδαίοι και οι Ιουδαίοι που ήθελαν να διατηρήσουν τα ήθη κι έθιμα τους συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ένας Ιουδαίος, ο Ιάσωνας, ο οποίος είχε εξαγοράσει το αξίωμα του Αρχιερέα, πήρε την άδεια από τον Σελευκίδη μονάρχη να οργανώσει την Ιερουσαλήμ στα πρότυπα της Αντιόχειας, δηλαδή να πραγματοποιήσει την ανέγερση Γυμνασίου και Εφηβείου. Εκεί, οι Ελληνιστές Ιουδαίοι, αθλούνταν γυμνοί μιμούμενοι τις ελληνικές συνήθειες και μιλώντας την ελληνική γλώσσα. Είχαν μάλιστα αποδεχθεί και τα ελληνικά ονόματα. Κατά την βασιλεία του Αντιόχου του Δ΄ Επιφανούς υπήρξαν ορισμένοι ιουδαίοι που αρνήθηκαν να εξελληνιστούν. Αποτέλεσμα ήταν η εξέγερση των Ιουδαίων εναντίον των ελληνιστών Ιουδαίων και των Σελευκιδών που έμεινε γνωστή ως «Εξέγερση των Μακκαβαίων». Οι Ιουδαίοι που εξεγέρθηκαν ονομάστηκαν έτσι επειδή ήταν οπαδοί του Ιούδα του Μακκαβαίου, του γιου του ιερέα Ματταθία. Η εβραϊκή γιορτή Χανουκά είναι η μνήμη αυτής της επανάστασης των Εβραίων. Βέβαια, αυτό που δεν είναι γνωστό και αποκρύπτεται σκοπίμως είναι ότι οι ελληνίζοντες Ιουδαίοι πολεμούσαν μαζί με τους Σελευκίδες τους Ασιδαίους (=Φαρισαίους), ένα κίνημα των Ιουδαίων που μαχόταν υπέρ της διατήρησης της ιουδαϊκής παράδοσης: «Μαζί του (αρχιστράτηγος Σήρων της σελευκιδικής φρουράς στη Συρία) συνεξεστράτευσε και όλος ο στρατός των εξωμοτών Ιουδαίων, δια να τον βοηθήσουν, να εκδικηθούν δε και τιμωρήσουν τους πιστούς στον Θεόν Ισραηλίτας» (Α Μακ 3,15) . Επρόκειτο δηλαδή και για έναν ιουδαϊκό εμφύλιο.


    Οι Μακκαβαίοι έβαλαν ένα φρένο σ’ αυτόν τον εθελούσιο εξελληνισμό. Ο Χριστιανισμός του Γαμαλιήλ ουσιαστικά ήταν η συνέχιση του κινήματος των Μακκαβαίων. Οι μέχρι πρότινος παρ’ ολίγον εξαφανισμένοι κατάφεραν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο έθνος από το οποίοι κινδύνεψαν, το Ελληνικό. Είναι οι Έλληνες πιά εδώ και 2.000 χρόνια, που μαγεμένοι από την ”ακτινοβολία τού εβραϊκού πολιτισμού” σταματήσαμε να λεγόμαστε Μενέλαοι και γίναμε όλοι Γιάννηδες. (=Ο Ιεχωβά είναι γενναιόδωρος), δεν πάμε στην Ακαδημία, πάμε στα Ιεροσόλυμα. Και τους υμνούμε στις εκκλησίες ως ”ἀγωνισαμένους ὑπὲρ πατρῴων ἐθῶν”. Ξεχάσαμε τα πατρώα έθη τα δικά μας και υμνούμε εκείνους που αγωνίστηκαν γιά τα δικά τους πατρώα εναντίον μας.

    Διόδωρος Σικελιώτης, Βιβλίων ΑΔ’ και ΑΕ’ Αποσπάσματα:
    ”Αφηγούμενοι όλα τούτα, οι φίλοι του παρακαλούσαν τον Αντίοχο να εξολοθρεύσει ολοκληρωτικά το έθνος των Ιουδαίων ή διαφορετικά να καταλύσει τους νόμους τους και να τους αναγκάσει να αλλάξουν συμπεριφορά. Ο βασιλιάς όμως που ήταν μεγαλόψυχος και ήπιος στον χαρακτήρα, πήρε ομήρους και απάλλαξε τους Ιουδαίους από τις κατηγορίες, αφού εισέπραξε τους φόρους και γκρέμισε τα τείχη των Ιεροσολύμων”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...