ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιανουαρίου 2024

Έγινε σήμερα στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου. Ιστορική στιγμή για την ελληνική ογκολογία

 

 

 

 

Το Ναυτικό της Ινδίας παρέλαβε τα δύο πρώτα ισραηλινά UAV Hermes-900 StarLiner. Μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 450 κιλά - Έχει μήκος 8,3 μέτρα και ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 210 ίππων. ΟΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ. Μόνο ο «πρωθυπουργός» της Μπανανίας Mητσοτάκης ενασχολείται επιμόνως με την οπίσθια οπή του ανθρωπίνου σώματός του

 

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

 

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 

Η ΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΟΓΚΩΝ; 

 

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ: Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ) ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΤΑ 72%

 

ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ.

 

Εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου εξάλειψε τους όγκους σε ποντίκια. Τα ποντίκια με μεταστατικό μελάνωμα παρουσίασαν σημαντική αναστολή των όγκων.


ΤΑ ΧΙΤΩΝΟΦΟΡΑ, ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΏΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΙΤΩΝΟΦΟΡΑ;

 

Καρκίνος: Πρωτοπόρα θεραπεία με RNA για εγκεφαλικούς όγκους σε πειραματόζωα, από Έλληνες ερευνητές.

 


ΛΙΓΑ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΗΝΩΝΑ ΠΑΠΑΖΑΧΟ. 

 

 

ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ (ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ) ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Παρατείνει τη ζωή ασθενών με επιθετικό καρκίνο του εγκεφάλου. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οδήγησε σε «εκπληκτικά ενισχυμένη επιβίωση για τους ασθενείς με γλοιοβλάστωμα».

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ;

 

           



Της Τάνιας Η. Μαντουβάλου

Έγινε σήμερα στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή και μέρα για την ελληνική ογκολογία. Θα έλεγα ιστορική. Αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί μετά την ολοκλήρωση της παγκόσμιας μελέτης, στην οποία συμμετέχει και το Metropolitan Hospital με την ομάδα μου.

Σε λίγη ώρα θα γίνει το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου στην Ελλάδα, σε ασθενή με μελάνωμα σταδίου τρία». Αυτή είναι μία από τις πρώτες δηλώσεις του Ογκολόγου Παθολόγου Δημήτρη Μπαφαλούκου, Ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος και Διευθυντή στην Α΄ Ογκολογική Κλινική, Metropolitan Hospital.

 


Όπως εξηγεί ο καθηγητής το εμβόλιο γίνεται ενδομυϊκά σε 9 δόσεις κάθε 3 εβδομάδες σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία. Τέσσερα Κέντρα Αναφοράς Μελανώματος, δύο στην Αθήνα (Metropolitan Hospital και Λαϊκό Νοσοκομείο) και δύο στη Θεσσαλονίκη (Διαβαλκανικό και Βιοκλινική Θεσσαλονίκης) συμμετέχουν από τη χώρα μας στην παγκόσμια μελέτη, η οποία γίνεται σε περίπου 1000 ασθενείς με εξαιρεθέν μελάνωμα υψυλού κινδύνου για υποτροπή.

Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί στην Αμερική το Μάιο του 2023, δείχνουν ότι ο συνδυασμός του εμβολίου με την ανοσοθεραπεία μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής και τον κίνδυνο θανάτου κατά 44%, αναφέρει ο κ. Μπαφαλούκος, επισημαίνοντας ότι η μελέτη υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025. «Η μελέτη αυτή ανοίγει δρόμους για εμβόλια και για άλλες μορφές καρκίνου. Με την ίδια τεχνολογία ετοιμάζεται εμβόλιο για καρκίνο πνεύμονα και εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει κλινική μελέτη, ενώ ετοιμάζονται παράλληλα και εμβόλια για καρκίνο παγκρέατος και ουροδόχου κύστης. Θα ακολουθήσουν πιθανότατα και εμβόλια για ένα μεγάλο μέρος συμπαγών όγκων», καταλήγει ο κύριος ερευνητής της μελέτης για το Metropolitan Hospital, Δημήτρης Μπαφαλούκος.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια:

  1. Σίνα
    17 Ἰανουαρίου 2023

    Κατὰ τὸ τῆς Ἐθνικῆς Στατιστικῆς Ὑπηρεσίας ἄγγελμα ὃ τήμερον εἰς τὸ φῶς ἐξῆλθεν, ὁ τῶν τῆς Σίνης πολιτῶν ἀριθμὸς αὖθις τὸ δεύτερον ἔτος μειοῦται, τῷ μὲν γὰρ 2022ῳ ἔτει ἡ Σίνα 850,000 μείονας πολίτας εἶχεν, τῷ δὲ 2023ῳ ἔτει τὸ μείωμα 2.08 ἑκατομμύρια ἐγένετο.

    καὶ εἰ οἱ ἄρχοντες τοὺς νεανίας ἐποτρύνουσιν ἐκγόνους ἔχειν, πολλοὶ τῶν νεανιῶν ἀντέχουσιν, τὸ γὰρ ἐκγόνους ἔχειν συνεχῶς τιμιώτατον γίγνεται, καὶ δὴ καὶ οἱ νεανίαι τὸ ἑαυτῶν ἐπάγγελμα ἀναπτύσσειν προαιροῦσιν· ἐὰν οὖν αὕτη ἡ κατάστασις μὴ μεταβάλληται, τῷ μέλλοντι χρόνῳ ὁ τῶν γερόντων ἀριθμὸς τοσοῦτος ἔσται ὥστε οἱ ἐργαζόμενοι οὐ δυνήσονται αὐτοὺς διατηρεῖν.
    http://www.akwn.net/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «Γάμος ομοφυλόφιλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας - μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε». Ο Μητσοτάκης έκανε 3 ώρες φροντιστήριο στα πρακτοράκια της ΝΔ κι έρχεται με δυο κουβέντες ο κομμουνιστής Δ. Κουτσούμπας και εξευτελίζει όλη την πρακτόρικη Ν.Δ. πού θέλει την καταστροφή της Ελληνικής Οικογένειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003: O Νίκος Μαγγίτσης είναι ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στο Νότιο Πόλο. Μαζί με δύο Αμερικανούς διήνυσαν απόσταση 250 χιλιομέτρων, με θερμοκρασία που έφτανε τους -50 βαθμούς Κελσίου, και ύψωσε στο νοτιότερο σημείο του πλανήτη τις σημαίες της Ελλάδος και των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1972: Ανακοινώνεται από το στρατιωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου ότι το νέο αεροδρόμιο των Αθηνών στα Σπάτα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, θα αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του 1979 και ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού θα γίνει πάρκο…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΗΤΡΑ ΣΕ "ΑΝΤΡΕΣ". Τραγικός ο απολογισμός των τροχαίων στην Ελλάδα: Περίπου 50 άτομα χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο κάθε μήνα.
    Η Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης στην οδική ασφάλεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΗΤΡΑ ΣΕ "ΑΝΤΡΕΣ". Στην πατρίδα μας καταρρίφθηκε το 2023 ένα τραγικό, μαύρο ρεκόρ, με 182 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και 286 να έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε εργατικά ατυχήματα. Το 2022 είχαμε πολύ υψηλές καταγραφές με 104 νεκρούς και 140 σοβαρά τραυματίες, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά τα νούμερα ο αριθμός των επαγγελματικών νόσων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΜΗΤΡΕΣ ΣΕ "ΑΝΤΡΕΣ". Κατέρρευσε 44χρονη αναισθησιολόγος στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από μία ιδιαίτερα απαιτητική εφημερία, ένιωσε έντονο μούδιασμα και τελικά διαπιστώθηκε ότι υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύνηθες φαινόμενο πια εργαζόμενοι των νοσοκομείων να εργάζονται ακατάπαυστα νυχθημερόν και να πέφτουν κάτω και να νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα υγείας από εργασιακή εξάντληση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 80 εκατομμύρια Τούρκοι θα δουν τον πρώτο αστροναύτη τους στο διάστημα. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης έβαλε τους ρωμιούς, εδώ και ένα μήνα, να ασχολούνται με τον γάμο των ομοφυλοφίλων και εάν πρέπει να φυτρώσουν μήτρες στα αχαμνά των αρσενικών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...