ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Ιανουαρίου 2024

Επίθεση άλλων κομμουνιστών στον Δ.Κουτσούμπα: «Σαν να ακούς ακροδεξιούς η θέση του για τους ομοφυλόφιλους». H Nέα Αριστερά απαντά στις ομοφοβικές δηλώσεις Κουτσούμπα

 

 

 

O κομμουνιστής Κουτσούμπας (ΚΚΕ) για τον νόμο του Μητσοτάκη: «Ο Μητσοτάκης καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα και φέρνει γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Ο Μητσοτάκης θέλει την καταστροφή της Ελληνικής Οικογένειας. Ο Μητσοτάκης μας φέρνει σκοταδισμό, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση...»

 

 

 

Την έντονη αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκάλεσαν όσα ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την εξαγγελθείσα κυβερνητική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για μία σειρά πολιτικών, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «πάει πολύ να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

 


Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας – μητρότητας», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία»

Όπως εξήγησε, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους», επέμεινε.

«Σαν να ακούς τον Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη»

«Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, τονίζοντας πως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας».

Ο κ. Καρπόζηλος τόνισε πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας, καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία».

«Η Νέα Αριστερά έχει σαφή και καθαρή θέση. Τα δικαιώματα είναι καθολικά. Για όλους και για όλες. Για κάθε πολίτη δίχως εξαιρέσεις. Η κοινωνία θα προχωρήσει», σημείωσε καταληκτικά ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια:

 1. Κομμουνιστής Κρίτων Αρσένης : «Θέλω μία αλλοδαπή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
  https://youtu.be/seDbF59CUL0
  Κρίτων Αρσένης: Θα ήθελα ένα πρόσωπο. Μια επιτυχημένη μετανάστρια στην Ελλάδα, που να έχει την ελληνική υπηκοότητα.
  Δημοσιογράφος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο, πρέπει να μπορεί να συναντάει ξένους ηγέτες. Να μιλήσει με διπλωματικό τρόπο.
  Κρίτων Αρσένης: Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα που επιβάλει ότι και οι δύο γονείς πρέπει να είναι Έλληνες. Κακώς το απαγορεύει. Αυτό θα ήθελα. Μια γυναίκα που έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα…
  Βασίλης Οικονόμου: Δηλαδή αλλοδαπό Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλετε; Εγώ νόμιζα ότι θέλετε Έλληνα που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Υπουργός της οικογένειας Μητσοτάκη Ν.Κεραμέως: «Είμαι υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ: «Είναι κακό να κάνουν οι ομοφυλόφιλοι γονείς τα ανήλικα θετά παιδιά τους ομοφυλόφιλα;»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Σ.Κασσελάκης πρότεινε να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα σχολεία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗKΕ Ο ΣΥΡΙΓΟΣ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...