ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Ιανουαρίου 2024

Η (βρωμο)εβραία αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο της Ουκρανίας, παντρεμένη με τον Ρόμπερτ Καγκάν, της γνωστής οικογένειας των εβραίων κομμουνιστών του Στάλιν που κατέσφαξαν τον ρωσικό και ουκρανικό λαό: «Πετάω από χαρά, γι αυτό βρίσκομαι στην Άγκυρα. Εργαζόμαστε εντατικά για να δώσουμε F-35 στην Τουρκία – ίσως πριν δοθούν στην Ελλάδα. Πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα έχει ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα». Το πνεύμα των δηλώσεών της ήταν ότι μάλλον δεν πρέπει οι Έλληνες να πάρουν F35.

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ: Ἀκατάλληλα τά F35 γιά ἀναχαίτιση τῶν τουρκικῶν F-16 πού θά ἀποκτηθοῦν ἀπό τήν γείτονα τό 2027 – Εἶναι ἀεροπλάνα πολέμου, καί θά μᾶς παραδοθοῦν τό 2031, τό ἐνωρίτερον!

 

 

Ο Ερντογάν, 24 ώρες από την στιγμή που ο Ιουδαίος Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι του δίνει 119 προηγμένα Αμερικανικά αεροπλάνα F16 για να βομβαρδίσει την Αθήνα, δήλωσε αλαλάζοντας: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη. To Αιγαίο είναι η ιστορία μας». Ο Μπλίνκεν μας κοροϊδεύει κιόλας: "Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην περιοχή".

 

Η υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καλωσορίσουν πίσω στην οικογένεια των F-35 την Τουρκία, εφόσον λύσει το θέμα με τους S-400.

 


Η Αμερικανίδα αξιωματούχος, που βρέθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού των δύο χωρών, υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις CAATSA (Πράξη Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων) σχετίζονταν με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησής να αγοράσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και τόνισε πως, «αν μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε το θέμα των S-400, κάτι που θέλουμε να κάνουμε, οι ΗΠΑ θα ήταν ικανοποιημένες να δεχτούν την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35».

Η ίδια προσέθεσε επίσης ότι «πρώτα πρέπει να επιλύσουμε αυτό το άλλο ζήτημα και ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα έχει ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα».

Η Βικτόρια Νούλαντ, στη συνέντευξή της στο CNN Turk, παραδέχτηκε ότι δεν είναι σύμπτωση ότι βρέθηκε στην Άγκυρα αμέσως μετά την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Τουρκία είπε “ναι” στη Σουηδία προσχωρώντας σε εμάς. Όπως γνωρίζεις, όσο περιμέναμε να συμβεί αυτό, δεν θα πω ότι υπήρξε στασιμότητα, αλλά αυτό ήταν το πλέον κυρίαρχο θέμα στις σχέσεις μας. Έτσι, ένα από τα πράγματα, που μου ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν, ήταν να αναζωογονήσουμε τις υπόλοιπες σχέσεις μας και να επιστρέψουμε στη συζήτηση για το τι πρέπει να κάνουμε το 2024, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο. Έτσι, ήταν μια πολύ αισιόδοξη επίσκεψη για να σχεδιάσουμε τα πάντα όσον αφορά την οικονομία, την ασφάλεια και τις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς όλοι μαζί επιστρέφουμε σε πλήρη συνεργασία σε αυτή την πολύ σημαντική σχέση», ανέφερε η Νούλαντ.

Η ίδια είπε ακόμη ότι «ενώ εσείς (σ.σ. η Τουρκία) δουλεύατε στο δικό σας Κοινοβούλιο, εμείς προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στο Κογκρέσο μας ότι είναι πολύ σημαντικό για την αμερικανική ασφάλεια να αναπτύξει η Τουρκία τον στόλο των F-16, ότι είναι σημαντικό για την κατανομή των βαρών μεταξύ των συμμάχων να είναι (η Τουρκία) πλήρως ενεργή και να συμμετέχει σε αυτό το επίπεδο».

Καταλήγοντας η Νούλαντ επιβεβαίωσε ότι το έγγραφο με την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταφέρθηκε με αγγελιοφόρο στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να υποβληθεί το επίσημο αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης στο Κογκρέσο για την πώληση των F-16 στην Τουρκία: «Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρός σας ήταν αρκετά ενθουσιασμένος τη στιγμή που υπέγραφε. Ο κούριερ ανέβηκε στο αεροπλάνο, το παρέδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών και εμείς διαβιβάσαμε την κοινοποίησή μας στο Κογκρέσο. Σε 15 ημέρες από την Παρασκευή, η περίοδος κοινοποίησης θα λήξει και τότε θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Ο νικητής των περσινών ολλανδικών βουλευτικών εκλογών, ο δεξιός Χέερτ Βίλντερς, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στη μαζική μετανάστευση σε νέα ομιλία του, λέγοντας ότι οι Ολλανδοί γίνονται μειονότητα σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας.
  “Ο ολλανδικός πληθυσμός αντικαθίσταται από μετανάστες, συχνά μουσουλμάνους. Στις τρεις μεγάλες πόλεις μας, το Άμστερνταμ, τη Χάγη και το Ρότερνταμ, πάνω από το 50% των νεογέννητων είναι παιδιά μεταναστών. Οι Ολλανδοί σύντομα θα αποτελέσουν μειονότητα. Η Ολλανδία θα γίνει μια καθυστερημένη ισλαμική χώρα, η κόλαση στη γη”, δήλωσε ο Βίλντερς σε νέα ομιλία του.
  Ο Βίλντερς, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, υπόσχεται να σταματήσει τη μαζική παράνομη μετανάστευση στην Ολλανδία αν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά θα ψηφίσει επίσης κατά της μετανάστευσης σε όλες τις αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  Ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV), το οποίο κέρδισε τις περσινές βουλευτικές εκλογές, εξακολουθεί να προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση εν μέσω συνομιλιών συνασπισμού. Αλλά η διαδικασία θα μπορούσε να πάρει αρκετό χρόνο, καθώς οι απόψεις του Βίλντερς θεωρούνταν πολύ ριζοσπαστικές πριν από χρόνια. Ωστόσο, σήμερα, ο δεξιός πολιτικός έχει σε μεγάλο βαθμό δικαιωθεί, ιδίως όσον αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες της μετανάστευσης.
  “Αναζητούμε ένα δεξιό υπουργικό συμβούλιο. Για άλλη μια φορά, οι Ολλανδοί θα βρίσκονται στην πρώτη θέση. Σημαντικές φοροελαφρύνσεις για τους πολίτες, πολύ λιγότεροι μετανάστες. Ελπίζω να πετύχει, ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν νέες εκλογές”, έγραψε ο Βίλντερς στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  Ο Βίλντερς προειδοποιεί εδώ και καιρό για τη Μεγάλη Αντικατάσταση, η οποία περιγράφει τη συρρίκνωση του πληθυσμού των Ευρωπαίων σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους από άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής και της Ασίας.
  Ένα άλλο βίντεο διαδίδεται επίσης σαν πυρκαγιά στο διαδίκτυο από παλαιότερη συνέντευξή του, όπου μίλησε για την αφύπνιση των Ολλανδών. Είπε ότι οι άνθρωποι που απορρίπτουν τη μετανάστευση συχνά κατηγορούνται ως ρατσιστές, ενώ είναι οι Ευρωπαίοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους μετανάστες.
  “Μας αποκαλούν ρατσιστές; Στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί εδώ υφίστανται διακρίσεις επειδή δίνουν σπίτια μόνον σε μετανάστες . Ποιος είναι ρατσιστής; Είμαστε πολύ θυμωμένοι”, δήλωσε ο Geert Wilders στη συνέντευξη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...