ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιανουαρίου 2024

Αυτός είναι ο «νόμος» της μαφιόζικης οικογένειας Μητσοτάκη με τον οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη θα παραδίδει ανήλικα ορφανά παιδιά σε ζευγάρια πούστηδων. Η ανάρτηση στο opengov.gr της Μπανανίας Μητσοτάκη.

 Πάνω από 7 εκατομμύρια θάνατοι από COVID -19. Περισσότερα από 774 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού.

 Έπεισαν τους Ευρωπαίους με συνωμοσιολογικά σενάρια να μην κάνουν εμβόλια και έχουμε τεράστια αύξηση κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη. Τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη αυξήθηκαν πέρυσι κατά 30 φορές. Η Ευρώπη επιστρέφει στον Μεσαίωνα.

Βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, όπως είχε προαναγγείλει στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και έτσι πλέον “ανοίγει” ο δρόμος να παραδοθούν ανήλικα, πιθανόν ορφανά παιδιά σε ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ.

 

 

Η ανάρτηση στο opengov.gr

Το συνοδευτικό κείμενο από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο στην πλατφόρμα για τη δημόσια διαβούλευση αναφέρει:

«Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργού Επικρατείας με τίτλο: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»

Τίθεται από σήμερα Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργού Επικρατείας με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί και ισότητα στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν.

Η προβλεπόμενη επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών και εντάσσεται στo ευρύτερο πλαίσιο της δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις. Έτσι η χώρα μας προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των χωρών που αναγνωρίζουν την ισότητα στον γάμο, από μακρού χρόνου, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή, η Δανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ή πιο πρόσφατα, όπως η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Αυστραλία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ (συνολικά 36 χώρες στον κόσμο).

Το σχέδιο νόμου, η σύνταξη του οποίου βασίστηκε και στη νομοθετική πρακτική που ακολουθήθηκε σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη καθιερώσει την ισότητα στον γάμο (Γαλλία, Γερμανία κ.ά), στοχεύει με δεκατρία μόλις άρθρα και με ελάχιστες παρεμβάσεις στον Αστικό Κώδικα και τη λοιπή νομοθεσία να κατοχυρώσει τη δυνατότητα των ομόφυλων ζευγαριών να συνάπτουν γάμο, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες σχετικές μεταβατικές διατάξεις που συνδέονται με αυτόν, καθώς και ρυθμίσεις σχέσεων συγγένειας με στοιχεία αλλοδαπότητας. Επίσης γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για ίση πρόσβαση των ομόφυλων ζευγαριών σε δικαιώματα της εργατικής νομοθεσίας. Τέλος, το νομοσχέδιο ενισχύει την προστασία από διακρίσεις, επεκτείνοντας την αρχή της ίσης μεταχείρισης και στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της πρόσβασης στην παροχή υπηρεσιών.

Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ, που είχε εκπονηθεί το 2021 από ειδική επιτροπή που είχε ορίσει ο Πρωθυπουργός με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Σε αυτήν τη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία σας καλούμε να συμμετάσχετε με τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας στη δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 21:00.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ»

Εισάγεται σύντομα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το αργότερο έως 13 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέλαβε να εξηγήσει στα μέλη της κυβέρνησης τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου. Ο Άκης Σκέρτσος εξήγησε ότι υπήρχε στο πρόγραμμα της ΝΔ η «Υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ».

Στα επιχειρήματα του κ. Σκέρτσου ήταν πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει νομοθετηθεί σε 36 χώρες στις 5 ηπείρους, οι 20 στην Ευρώπη. Επικαλέστηκε, δε, την ιστορική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά ανήκει εις την Δύσιν».

«Η ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο είναι συστατικό στοιχείο κάθε φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Και, εν προκειμένω, πιστεύουμε βαθιά στον θεσμό του γάμου, έναν από τους αρχαιότερους και πιο συντηρητικούς θεσμούς. Θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Άλλωστε, 17 από τις 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμο (σ.σ. βάσει του Gallup global happiness index) έχουν ισότητα στο γάμο» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο αυτόματα συνεπάγεται ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας. Εξ ου και δεν υπάρχει ξεχωριστό άρθρο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στο νομοσχέδιο» συνέχισε.

«ΛΟΑΤΚΙ συμπολίτες μας ήδη αποκτούν παιδιά και μάλιστα, μέσω τριών οδών: Είτε μόνες γυναίκες, νομίμως, και μέσω τράπεζας σπέρματος, είτε μόνοι άνδρες ή γυναίκες μέσω υιοθεσίας είτε Έλληνες στο εξωτερικό, μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή υιοθεσίας. Με την υιοθεσία δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά που ήδη μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα από το γεγονός ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει μόνον ένα γονέα ως τέτοιον σε περιπτώσεις θανάτου, ασθένειας ή διαζυγίου υπιστήριξε: «Τα παιδιά αυτά ζουν ανάμεσά μας, χωρίς τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά.

Τα παιδιά Ελλήνων, επίσης, που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό εντός ομόφυλων ζευγαριών, δεν μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, με δυο λόγια: Ελληνόπουλα που δεν αναγνωρίζονται ως Έλληνες!» συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος.

 

 

 

 
Δείτε όλη την παρουσίαση: 

01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_01
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_02
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_03
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_04
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_05
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_06
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_07
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_08
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_09
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_10
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_11
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_12
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_13
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_14
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_15
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_16
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_17
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_18
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_19
01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ__1__Page_20ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...