ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιανουαρίου 2024

Γάζα: Οι Ισραηλινοί μετά από τρεις μήνες μαχών και βομβαρδισμών ακόμα δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν την πόλη, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν 300.000 άνδρες.

 

 

 

13 χώρες ζητούν την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία της γενοκτονίας. Υποστηρίζουν και την σύλληψη του Μ.Νετανιάχου.

 

 

 


Μετά από 3 μήνες μαχών στην Λωρίδα της Γάζας ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Οι Ισραηλινοί παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πάνω από 300.000 στρατιώτες δεν κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη.

Αυτό που κάνουν είναι να πιέζουν περιμετρικά και αυτό επειδή τους το επιτρέπει η γεωγραφία της περιοχής.

 


Βέβαια, αυτό σημαίνει πως όσοι νόμιζαν ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να καταλάβουν το Κίεβο με 30.000 άνδρες στις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία όταν είχαν βρεθεί μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο του, Έκαναν πολύ μεγάλο λάθος.

Το Κίεβο έχει διπλάσιο μέγεθος από τη Γάζα και ο Στρατός του όπως αποκαλύφθηκε είχε εξοπλιστεί επαρκώς από τις δυτικές χώρες.

Ήταν αδύνατο να καταληφθεί η πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Αυτό όμως που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ρώσοι, είναι να μην αποχωρούσαν ποτέ από εκεί και θα εμπόδιζαν το Κίεβο να ενισχύει της ουκρανικές θέσεις στο Ντόνμπας.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...