ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιανουαρίου 2024

Τουρκία: Ξεκίνησε την παραγωγή της τορπίλης AKYA, του πυραύλου cruise ATMACA και των οπλικών συστημάτων SAPAN. «θα εργαστούμε με μεγάλη προσπάθεια, αποφασιστικότητα, πίστη, ακούραστα και χωρίς να τα παρατάμε». ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

«Καλπάζει» ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού στις ηλικίες κάτω των 50 σύμφωνα με τα στοιχεία των ΗΠΑ. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού είναι πλέον η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο μεταξύ ανδρών και γυναικών ηλικίας κάτω των 50 ετών στις ΗΠΑ

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ: ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ. - ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

 

 

 Η Τουρκία με την «Τελετή Υπογραφής Ναυτικών Τορπιλών και Πυραυλικών Συστημάτων», στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ξεκίνησε την παραγωγή της τορπίλης AKYA, του πυραύλου cruise ATMACA και των οπλικών συστημάτων SAPAN με πυραύλους αεράμυνας.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γκιουλέρ δήλωσε:

«Η Τουρκία έχει κάνει μεγάλες και ολοκληρωμένες ανακαλύψεις στην αμυντική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτές τις ανακαλύψεις είναι η ισχυρή θέληση υπό την ηγεσία του Προέδρου μας και η αποφασιστικότητα και η αποφασιστικότητα των θεσμών της αμυντικής βιομηχανίας, των Τούρκων μηχανικών και επιχειρηματιών.

Η Τουρκία αποτελεί πλέον την παραγωγική βάση κρίσιμων τεχνολογιών με την τεχνολογική της υποδομή, την παραγωγική της ικανότητα και τις μηχανολογικές της δυνατότητες. Η αυξανόμενη αξία της επωνυμίας των προϊόντων μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στη διεθνή αγορά είναι επίσης πηγή υπερηφάνειας.

 


Δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη να έχουμε ισχυρές Ναυτικές Δυνάμεις για να προστατεύσουμε το δίκαιο και το δίκαιο της χώρας μας που περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές.

Με αυτή τη συνείδηση έχουμε κάνει και σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο στη ναυτική αμυντική βιομηχανία προκειμένου να κάνουμε το ένδοξο τουρκικό ναυτικό πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και πιο ισχυρό».

Τι είπε για τα νέα οπλικά συστήματα

Για τα νέα οπλικά συστήματα ανέφερε: «Σήμερα, η AKYA, η εγχώρια και εθνική υποβρύχια τορπίλη μας, ο ATMACA, ο εθνικός μας πύραυλος cruise και ο πύραυλος SAPAN, τον οποίο έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη μαζική παραγωγή, είναι από τα νεότερα προϊόντα της δουλειάς μας στον τομέα αυτό.

Αυτά τα προϊόντα θα συνεισφέρουν σημαντικά στο ναυτικό μας στις αποστολές του στα χωρικά μας ύδατα και στα διεθνή ύδατα.

Στην πραγματικότητα, με αυτά τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που καταδεικνύουν το επίπεδο της εγχώριας και εθνικής αμυντικής μας βιομηχανίας, οι Ναυτικές μας Δυνάμεις θα:

  • αυξήσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή τους ικανότητα στη Γαλάζια Πατρίδα μας,
  • συνεχίζουν αποτελεσματικά τις δραστηριότητές τους στη διεθνή ασφάλεια και υποστήριξη της ειρήνης,
  • ενισχύσουν τη διακεκριμένη θέση της Τουρκίας μεταξύ των κορυφαίων ναυτικών δυνάμεων του κόσμου.

Η σημασία αυτών των έργων στην αμυντική βιομηχανία γίνεται καλύτερα κατανοητή ενόψει των απειλών και των κινδύνων που θέτουν οι κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο.

Από αυτή την άποψη, βλέπουμε την εγχώρια και εθνική αμυντική μας βιομηχανία ως αναπόσπαστο μέρος της επιβίωσής μας. Με αυτή την κατανόηση, συνεχίζουμε την ισχυρή συνεργασία μας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδιαίτερα με τον Οργανισμό Αμυντικής Βιομηχανίας μας».

«Θα δουλέψουμε με μεγάλη προσπάθεια»

Στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Όπως αποφασίσαμε στην τελευταία Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε κυρίως το αεροπλανοφόρο μας, νέες φρεγάτες, πλοία περιπολίας ανοικτής θαλάσσης, νέους τύπους πλοίων αποβίβασης, νέας γενιάς ναρκοκυνηγετικά πλοία και εθνικά σκάφη επίθεσης το συντομότερο δυνατό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχίες που έχουμε πετύχει ως πρωτοπόροι των νέων μας επιτευγμάτων, θα εργαστούμε με μεγάλη προσπάθεια, αποφασιστικότητα, πίστη, ακούραστα και χωρίς να τα παρατάμε.

Γιατί κάθε επιτυχία που πετυχαίνουμε στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο ενισχύει τη δύναμη του Στρατού μας, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας μας και αυξάνει την επιρροή μας στη διεθνή σκηνή».

Τι είπε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας

Ο Haluk Gorgun, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας, στην ομιλία του στην τελετή υπογραφής τόνισε:

«Τα προϊόντα μας στον τομέα της αεράμυνας είναι σε παγκόσμια πρότυπα, τα οποία ξεπερνούν ακόμη και από πολλές απόψεις και όσον αφορά την ανάλυση των οφελών, δεν υπάρχει εναλλακτική στον κόσμο στα συστήματα αεράμυνας που έχουμε σχεδιάσει.

Εξοπλίζοντας τις υποβρύχιες και επιφανειακές πλατφόρμες του καταλόγου με τα οπλικά συστήματα τορπίλης AKYA, ATMACA και SAPAN, η Διοίκηση των Ναυτικών μας Δυνάμεων θα μπορέσει να αποδείξει τη δύναμή της ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Γαλάζιας Πατρίδας, θα εξασφαλίσει ότι θα βρει θέση στην το πεδίο ως αποτρεπτική δύναμη στην περιοχή και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία των συμφερόντων μας στις θάλασσες και στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...