ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιανουαρίου 2024

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού – Έχει 100% θνησιμότητα σε ποντίκια

 

 

 

Οι άνθρωποι που καίνε ξύλα στο σπίτι τους περισσότερες από 30 ημέρες τον χρόνο, έχουν κατά 68% μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα

 

 

 


 

Ένα νέο πείραμα επιστημόνων προκαλεί, ανησυχία στη διεθνή κοινότητα καθώς όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, Κινέζοι φέρονται να δημιούργησαν μία μετάλλαξη κορωνοϊού που προσβάλλει τον εγκέφαλο κι έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θανάτου, σε βαθμό 100%, ενώ όπως παραδέχονται υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο.

Μέχρι στιγμής, οκτώ τρωκτικά μολύνθηκαν από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού και πέθαναν μέσα σε οκτώ ημέρες. 

 


Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα, κάνοντας λόγο για τον κίνδυνο πρόκλησης και διασποράς μίας νέας φονικής πανδημίας.

Επιστήμονες στο Πεκίνο, που έχουν σχέση με τον κινεζικό στρατό, κλωνοποίησαν έναν ιό τύπου Covid που βρέθηκε σε παγκολίνους, γνωστό ως GX_P2V, και τον χρησιμοποίησαν για να μολύνουν ποντίκια.

Τα ποντίκια χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί πώς προσβάλλει ο ιός του ανθρώπους και πώς λειτουργεί μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη. 

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι τα ποντίκια από τη στιγμή που μολύνθηκαν κατέληξαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιός εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα από το τα μάτια στο υπόλοιπο σώμα.

Πάντως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL, Φρανσουά Μπαλού, έγραψε για μία «τραγική μελέτη» που στερείται «επιστημονικής τεκμηρίωσης».

«Δεν βρίσκω τίποτε το εποικοδομητικό κι ενδιαφέρον από τη δημιουργία ενός τυχαίου ιού που προσβάλλει τα ποντίκια. Φαίνεται πόσα μπορούν να πάνε στραβά» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μελέτη σχετίζεται, ως ένα βαθμό, με τα πειράματα που γίνονταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στα συμπτώματα, όπως έδειξαν τα πειράματα στα τρωκτικά, περιλαμβάνονται η κούραση, η απώλεια βάρους και η αλλαγή του χρώματος των ματιών που αποκτούν άσπρο χρώμα.

Κατά την έκτη, δε, ημέρα νόσησης φάνηκε ότι ο ιός είχε προβάλλει τόσο τα πνευμόνια όσο και τον εγκέφαλο των τρωκτικών προκαλώντας σταδιακά τον θάνατο.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...