ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ: «Ο Μητσοτάκης κακώς έχει παρατήσει τον Στρατό Ξηράς, γιατί μπορεί να γίνει γενικευμένος πόλεμος με την Τουρκία και τότε υπάρχει πρόβλημα».

 Τουρκία: η πρώτη δοκιμαστική πτήση του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ. Η παράδοση των πρώτων 20 ΚΑΑΝ προβλέπεται να γίνει το 2028. Τον «πρωθυπουργό» της Μπανανίας Mητσοτάκη τον απασχολεί επίμονα η οπίσθια οπή του ανθρωπίνου σώματος. Θα επιδείξει ποτέ ο «πρωθυπουργός» τέτοιο ζήλο, τουλάχιστον έστω στο 1% του ενδιαφέροντος που δείχνει για τον οπίσθιο πρωκτικό σωλήνα του, στην προσπάθεια για να φτιάξουν ελληνικά χέρια ένα - ΕΝΑ – τουφέκι για τον Ελληνικό στρατό;

 Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνοτουρκικά: Όταν λέει το ΕΛΙΑΜΕΠ ότι η Ελλάδα κακώς έχει παρατήσει τον Στρατό Ξηράς και έχει δώσει βάρος στις Ειδικές Δυνάμεις, μετά τα Ίμια, τότε υπάρχει πρόβλημα ή αλλιώς ένας ελέφαντας στο δωμάτιο που κάνουμε πως δεν βλέπουμε.

Σύμφωνα με το ΕΛΙΑΜΕΠ ο «περιορισμός της αντίδρασης μετά τα Ίμια στην αναβάθμιση του στοιχείου των Ειδικών Δυνάμεων ταχείας αντίδρασης περιορίζει την αντίληψη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις επιχειρήσεις».

 

«Αυτή η έμφαση στις Ειδικές Δυνάμεις θα ήταν προβληματική ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι ακόμη περισσότερο σε μια περίοδο που οι δυνατότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνονται παράλληλα με τις αξιώσεις μεγάλης ισχύος της Τουρκίας», τονίζει ο Αντώνης Καμάρας, επιστημονικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής καθώς και αμυντικός αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καμάρα, υπάρχει σταδιακή αποσύνδεση της Τουρκίας από το δυτικό στρατόπεδο, με την Άγκυρα να εντάσσεται στις μεσαίες δυνάμεις «ικανών και πρόθυμων να επιβάλουν τη βούλησή τους πέρα ​​από τα σύνορά τους».

Μάλιστα τονίζει πως οι «Έλληνες υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν παρατηρήσει μια παγκόσμια μετατόπιση από την έμφαση στις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των Στρατών ξηράς εν γένει». «Ακριβώς λόγω της αυξανόμενης τάσης των κρατών να αμφισβητούν ή να αγνοούν τα αμερικανικά συμφέροντα και να επιδιώκουν τις φιλοδοξίες τους, ακόμη και την έκταση της εμπλοκής σε σύγκρουση μεταξύ ομοτίμων, που περιλαμβάνει εδαφική κατάκτηση», συμπληρώνει.

Ο Αντώνης Καμάρας υποστηρίζει πως, συνολικά, «μια τέτοια διεύρυνση μέσων και φιλοδοξιών από την Τουρκία, ως μια από τις πιο διεκδικητικές μεσαίες δυνάμεις του κόσμου, απαιτεί μια ιδέα επιχειρήσεων από την πλευρά των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Ελλάδας που να αντιμετωπίζει την πιθανότητα κλιμάκωσης πέρα ​​από ένα σημείο» πράγμα που να απαιτεί «ικανότητα διεξαγωγής κοινού πολέμου σε όλο το ανατολικό μέτωπο της χώρας».

πηγή: geostratigika.gr

https://www.sportime.gr/ellinotourkika/ellinotourkika-otan-lei-to-eliamep-oti-i-ellada-kakos-echi-paratisi-ton-strato-xiras-giati-bori-na-gini-genikevmenos-polemos-me-tin-tourkia-tote-iparchi-provlima/?fbclid=IwAR0GVYDzXlS2-fS3lZvNPueHfdpbVRB5JbMQ0t6yfWFLuwyoaI-5Rj53QO0ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...