ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Ιανουαρίου 2024

Το Γερμανικό κόμμα AfD ζητά δημοψήφισμα για έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πού ίδρυσε η CIA. Όλα τα ευρωπαϊκά Έθνη κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθούν. Μόνο οι ρωμιοί καταποντίζονται απαθείς.

 



ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΥΝΑΚ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΕΜΙ ΜΠΑΝΤΕΝΟΧ. Υπάρχουν 500.000 Έλληνες στην Βρετανία και 100.000 Ελληνοκύπριοι. Κανένας τους δεν έγινε ούτε βουλευτής. Μόνο γκαρσόνια, τσανακογλείφτες και δανειολήπτες του Ρότσιλντ.

 




Το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) – το οποίο βρίσκεται σε άνοδο στις δημοσκοπήσεις- εξετάζει το ενδεχόμενο, αν έρθει στην εξουσία, να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για ενδεχόμενη έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα η συνεπικεφαλής του κόμματος Αλίς Βάιντελ.

«Αν μια μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατή, αν δεν καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, θα πρέπει να αφήσουμε το λαό να αποφασίσει, όπως το έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Βάιντελ μιλώντας στους Financial Times.

 

«Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα δημοψήφισμα για το “Dexit” – την έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ», πρόσθεσε η ίδια χαιρετίζοντας ως «ένα πρότυπο για τη Γερμανία» την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα του 2016.

Η γερμανική ακροδεξιά εκφράζει πλέον τη βούλησή της να κυβερνήσει καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται εδώ και μήνες στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο (γύρω στο 22%), μπροστά από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και λίγο πίσω από τους συντηρητικούς (που βρίσκονται στο 30%).

Υπενθυμίζεται πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2025 με την AfD να παρουσιάσει μάλιστα για πρώτη φορά έναν ή μία υποψήφιο για την καγκελαρία.

Τα κύρια κόμματα έχουν αντιθέτως αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμμαχήσουν ή να κυβερνήσουν μαζί μ’ αυτό το σχηματισμό που τάσσεται κατά της ΕΕ και κατά των μεταναστών, σε ένα πλαίσιο όλο και μεγαλύτερου κατατεμαχισμού του πολιτικού τοπίου, εξαιτίας του οποίου απαιτείται ο σχηματισμός συνασπισμών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τρεις σημαντικές περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην ανατολική Γερμανία και η AfD θεωρείται το φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, με πάνω από 30%.




Εφιάλτες με την εκλογική νίκη των Γερμανών Πατριωτών  βλέπουν οι «Αθέατοι» που φοβούνται ότι δεν μπορούν να ελέγξουν  το «κοπάδι». 

Οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες δημοσιεύουν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και κάνουν και Κόμμα και κατεβαίνουν στις Εκλογές.

Η οικονομία της Γερμανίας βυθίζεται στην άβυσσο . Το 2023, η Γερμανία παρουσίασε τη βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη και από τις 20 χώρες της ευρωζώνης. Η βιομηχανική της παραγωγή μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. «Υπάρχει φόβος ότι η Γερμανία σέρνει προς τα κάτω τους στενότερους εταίρους της», σημειώνει η ελβετική Neue Zürcher Zeitung.Ένα από τα κύρια προβλήματα της Γερμανίας, λένε οι ειδικοί, είναι η έλλειψη δικών της πηγών ενέργειας. «Η χώρα βασίζεται στις εισαγωγές ενέργειας για να στηρίξει βιομηχανίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της εδώ και δεκαετίες», τονίζουν οι NYT. Οι Times, του Λονδίνου εν τω μεταξύ, σημειώνουν το υψηλό ποσοστό των ξένων στη Γερμανία. «Το 18% του (νόμιμου) πληθυσμού της Γερμανίας γεννήθηκε στο εξωτερικό. Για πολλούς ψηφοφόρους, αυτή είναι πάρα πολύ κοινωνική αλλαγή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η εφημερίδα. 

 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας ότι, « η Γερμανία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης». 

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της «Ζήμενς» Kaeser, μίλησε για την αναζωπύρωση του δεξιού εξτρεμισμού στη Γερμανία, ενώ οι επαγγελματίες ακτιβιστές συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις «διαδηλώσεις» κατά της «Αλτερνατίβας».   Διαλαλώντας τα διδάγματα της ιστορίας της Γερμανίας, ο Kaeser προειδοποίησε για τη ζημιά στην εικόνα της Γερμανίας στον κόσμο και προέτρεψε τις γερμανικές επιχειρήσεις να προειδοποιήσουν δημόσια τις συνέπειες και είπε ότι θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά του δεξιού εξτρεμισμού που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις. 

Η Διαδήλωση «κατά της ακροδεξιάς» συγκέντρωσε  30.000 άτομα στο Ανόβερο Ο. πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Christian Wulff και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Stefan Weil ήταν μεταξύ των διαδηλωτών στην πλατεία της Όπερας του Ανόβερου. 

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Είμαστε διαφορετικοί» και «Ο φασισμός δεν είναι εναλλακτική λύση».

 Η «Συνάντηση του Πότσνταμ είναι κάτι σαν την «Συνάντηση του Βάνζεε» του 1942  για την αναζήτηση Λύσης του εβραϊκού ζητήματος.

 Οι διαδηλώσεις  πυροδοτήθηκαν από ένα ρεπορτάζ της  BND στον   «ειδησεογραφικό ιστότοπο Correctiv», που αποκάλυψε ότι «μέλη του ακροδεξιού κόμματος Αλτερνατίβα  για τη Γερμανία (AfD) πραγματοποίησαν συνάντηση με ακροδεξιούς εξτρεμιστές τον Νοέμβριο στο Πότσνταμ στην οποία  ήταν και μέλη της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Στη συνάντηση του Πότσνταμ, οι «ακροδεξιοί εξτρεμιστές» συζήτησαν θέματα όπως η «μετανάστευση», και την απέλαση «μεταναστών» και «μειονοτήτων», συμπεριλαμβανομένων των πολιτογραφημένων Γερμανών πολιτών.

 Παράλληλα, ο  Χανς Γκέοργκ Μάασεν , (Hans-Georg Maassen), ηγέτης της «δεξιάς, υπερσυντηρητικής Ένωσης Αξιών», πρώην επικεφαλής της BND , που «απολύθηκε» επειδή υποβάθμισε  της υποθέσεις βίας κατά των μεταναστών, θα κατέβη στις εκλογές μπας και κόψει «κάτι» από τον αέρα της Αλτερνατίβας. 

Αυτός είναι καλός ακροδεξιός με Φιλελεύθερες ιδέες  και όχι σαν την «Αλτερνατίβα». 

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο  της «Ένωσης Αξιών» εξουσιοδότησαν τον Μάασεν «να θέσει σε κίνηση την ίδρυση ενός συντηρητικού-φιλελεύθερου κόμματος με  το όνομα, «ΒέρτεΟυνιόν». (Werteunion) .

 Η πλειοψηφία των  μελών του νέου κόμματος έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμπαθούντες, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). Αρά ο πράκτωρ Μάασεν θα προσπαθήσει να ανακόψει την φυγή των ψηφοφόρων των Χριστιανοδημοκρατών προς την Αλτερνατίβα

Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις των θεσμικών κολπατζήδων. είναι απογοητευτικές. Τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του φαλακροκαγκελάριου Σολτς πέφτουν.

Η υποστήριξη για το SPD βρίσκεται στο 13% αλλά θα μπορούσε να είναι και κάτω από 12,5%. Το 2021 κέρδισαν τις κοινοβουλευτικές  με το 25,7% των ψήφων.

Το κόμμα «Πράσινοι/Συμμαχία 90», συγκρατεί τις δυνάμεις του έχοντας το 13% των ερωτηθέντων. 

Η απώλεια υποστήριξης τους ανέρχεται (επισήμως) σε δύο ποσοστιαίες μονάδες. 

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής των τριών κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού (SPD, Πράσινοι/90 και Φιλελέδες) ανέρχεται στο 31%, αλλά θα μπορούσε να είναι και 28%,  αν συνυπολογίσουμε το «μπόνους» του 3% που τους δίνουν οι γκαλοπατζήδες .

Πρώτο στις δημοσκοπήσεις,  είναι το μπλοκ της Χριστιανοδημοκρατικής και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU), για το οποίο είναι έτοιμο να ψηφίσει το 30%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η «Αλτερνατίβα για τη Γερμανία» (AfD), με 22% με ανοδικές τάσεις. Μόνο το 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εάν θα ψήφιζαν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP). 

Η «Ντι Λίνκε»,  (Αριστερά) λαμβάνει 3%, το οποίο είναι κάτω από το ελάχιστο όριο εισόδου στην Bundestag, και η νεοσύστατη  Συμμαχία της Σάρας Βάγκενκνεχτ βρίσκεται στο 7%.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...