ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιανουαρίου 2024

Οι ΗΠΑ πούλησαν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin στους αλβανούς ισλαμιστές του Κόσοβου και δεν τους δίνουν στην Ελλάδα. Οι 10.000.000 Ελληνογενείς αμερικανοί ασχολούνται με την χορήγηση όπλων στο Ισραήλ.

 Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Άγκυρα σχεδιάζει εθνικό πρόγραμμα απόκτησης πυρηνοκίνητων υποβρυχίων». Yeni Αkit: «Η κίνηση της Τουρκίας που θα κάνει την Ελλάδα και τις ΗΠΑ να χάσουν τον ύπνο τους». Τον «πρωθυπουργό» της Μπανανίας Mητσοτάκη τον απασχολεί επίμονα η οπίσθια οπή του ανθρωπίνου σώματος. Θα επιδείξει ποτέ ο «πρωθυπουργός» τέτοιο ζήλο, τουλάχιστον έστω στο 1% του ενδιαφέροντος που δείχνει για τον οπίσθιο πρωκτικό σωλήνα του, στην προσπάθεια για να φτιάξουν ελληνικά χέρια ένα - ΕΝΑ – τουφέκι για τον Ελληνικό στρατό;

 


Oι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Javelin στο Κόσοβο και δημιούργησαν -μία ακόμα- κρίση στην περιοχή.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση στο Κόσοβο αντιαρματικών πυραύλων «Javelin» και σχετικού εξοπλισμού αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται για 246 πύραυλους Javelin FGM-148F, καθώς και 24 μονάδες εκτόξευσης που είχε ζητήσει το Κόσοβο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας των ΗΠΑ.

 
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης δηλώνοντας;
«Η πληροφορία για την πώληση αμερικανικών αντιαρματικών πυραύλων στο Κόσοβο μάς προκαλεί μεγάλη απογοήτευση αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη ανάπτυξη των σερβο-αμερικανικών σχέσεων.
Είναι υψίστης σημασίας για εμάς να μην διαταραχθεί η ειρήνη στην περιοχή και η Σερβία θα συνεχίσει να ενεργεί υπεύθυνα συμβάλλοντας στην διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας ενημερώθηκε για την απόφαση πώλησης πυραύλων Javelin στο Κόσοβο από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στο Βελιγράδι Κρίστοφερ Χίλ ο οποίος τον επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη, στο προεδρικό μέγαρο.
Την τελική απόφαση για την πώληση αυτών των όπλων στο Κόσοβο θα λάβει το Κογκρέσο.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την μετεξέλιξη της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσόβου (KSF) σε τακτική στρατιωτική δύναμη και βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση με την παροχή υλικοτεχνικού υλικού.
Το 2018 το Κόσοβο προμηθεύτηκε 51 θωρακισμένα οχήματα τύπου Humvee ενώ το 2021 υλοποιήθηκε αμερικανική δωρεά 55 οχημάτων M1117 Guardian.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου εκδήλωσε πρόσφατα ενδιαφέρον για την αγορά αμερικανικών ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσόβου σήμερα αριθμεί 2500 μέλη και το 2028 όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεξέλιξης της σε τακτικό στρατό, κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, θα αποτελείται από 7500 μέλη. Ελληνικός Στρατός: Εξετάζοντας την ενίσχυση της αντιαρματικής άμυνας, η δυνητική επιλογή του FGM-148 Javelin 

https://defencereview.gr/ellinikos-stratos-exetazetai-idynit/?fbclid=IwAR1l9fGEL9Fm2RFbGQR3a6Kgi7XkgJXx-bNbVS1AxJz4ETyqCnzUOfTQnZY#google_vignette

 

 

Δολοφόνος τουρκικών αρμάτων! Θα πάρει η Ελλάδα αμερικανικούς αντιαρματικούς Javelin; Οι ΗΠΑ αυξάνουν την παραγωγή 

https://www.gargalianoionline.gr/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9/?fbclid=IwAR2aNoB2nE7Wqb_uPGwpUAAsrScScd9hBon2N9RiF6Npc9Xsq6BVjmzAxS4#google_vignette

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...