ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιανουαρίου 2024

23.357 νεκροί Παλαιστίνιοι και 59.410 τραυματίες στη Γάζα. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ, ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Ο Κασσελάκης αγωνίζεται να «ξεπεράσει» τον Μητσοτάκη στον γάμο ομοφυλόφιλων. Θέλει «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ» – Παρένθετη μητέρα για όλους. Η "ήπια" πρόταση του Μητσοτάκη επιτρέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία, όχι όμως την παρένθετη κύηση. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΓΑΜΙΣΤΡΩΝΑ.

 Χωρίς περιστροφές ο Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο – Είδατε τι κάναμε στο Καραμπάχ. Η ΜΙΤ έχει πολύ δουλειά να κάνει». Χωρίς περιστροφές ο Μητσοτάκης: αυτόν τον καιρό ασχολείται ενδελεχώς με την οπίσθια οπή. Έχει ανακαλύψει την αντρική εγκυμοσύνη…

                                                                        
                                   
Ακόμα πιο προωθημένες είναι οι προτάσεις των προδοτών του  ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, από αυτές της κυβέρνησης της μπανανίας.

Μεταξύ άλλων η πρόταση «έκτρωμα» προτείνει την εισαγωγή του όρου “Γονέας Ι” και “Γονέας ΙΙ”,  την επέκταση της τεκνοθεσίας σε ιντερσεξ ή διεμφυλικά ζευγάρια, ακόμα και την αλλαγή όρων όπως επίδομα μητρότητας ή άδεια πατρότητας.

Παράλληλα, ζητά την επέκταση του δικαιώματος απόκτησης τέκνου  μέσω μιας μηχανής που λέγεταο "παρένθετη μητέρα"  από άνδρα εκτός σχέσης, όπως και για ομόφυλα ζευγάρια εφόσον έχουν σύμφωνο συμβίωσης ή έχουν παντρευτεί.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, παρουσιάζει διαφορές με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση – βασικά σημεία του οποίου θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της κυβέρνησης επιτρέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών και απαγορεύει την παρένθετη κύηση.

 

Τα βασικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν τα εξής:

– Το πρώτο άρθρο της πρότασης νόμου ζητά την αλλαγή όλων των όρων σε νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους κλπ που αποτελούν έμφυλες διατυπώσεις και μπορούν να οδηγήσουν σε περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως αναφέρεται στην πρότση. Υπό αυτό το πρίσμα ζητείται η αλλαγή όρων όπως επίδομα μητρότητας, άδεια πατρότητας κ.α Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “Ο νομοθέτης θα πρέπει να αναλάβει μια συνολική προσπάθεια ορολογικής αναμόρφωσης του συνόλου δικαίου, η οποία δεν εμπίπτει στους σκοπούς της παρούσας πρότασης νόμου, που επικεντρώνεται στην άμεση εισαγωγή των πιο αναγκαίων αλλαγών για την επίτευξη της ισότητας”.

– Με τα άρθρα 4, 5 και 6 προτείνεται η άρση κάθε περιορισμού για την παρένθετη αναπαραγωγή ώστε να μπορούν να αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας άγαμοι άνδρες, ομόφυλα ζευγάρια ή ζευγάρια με τουλάχιστον ένα ίντερσεξ ή διεμφυλικό πρόσωπο, εφόσον μεταξύ τους υπάρχει γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης.

– Σύμφωνα με το 12ο άρθρο οι γονείς, είτε πρόκειται για ετερόφυλα είτε για ομόφυλα ζευγάρια, μπορούν να επιλέξουν να αναγράφονται στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών τους ως “Γονέας Ι” και “Γονέας ΙΙ” αντί των όρων “μητέρα” και “πατέρας”. Ειδικά για τα ομόφυλα ζευγάρια η επιλογή από τους όρους που αποδίδει τη σχέση του ενός γονέα με το τέκνο δεν αποκλείσει τη χρήση του ίδιου όρου για να αποδώσει τη σχέση του άλλου γονέα με αυτό, δηλαδή μπορεί να δηλωθεί “πατέρας” – “πατέρας” ή “μητέρα” – “μητέρα”.

 

 

23.357 νεκροί Παλαιστίνιοι και 59.410 τραυματίες στη Γάζα.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα ότι 147 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 243 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά 23.357 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 59.410 τραυματιστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...