ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2024

Σε ξένους αγοραστές περνά άνω του 50% των ακινήτων στην Χαλκιδική, στην πιο όμορφη περιοχή της χώρας. Πρώτοι οι Βούλγαροι και ακολουθούν οι Σέρβοι, Ρουμάνοι, Ισραηλινοί και Γερμανοί. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 

 

Κ.Μητσοτάκης: «Οι ομοφυλόφιλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι» Ποσοστό άνω του 50% των ακινήτων που πωλούνται στον νομό Χαλκιδικής, περνά σε ξένα χέρια.

Πρώτοι στη λίστα των αγοραστών κατατάσσονται οι Βούλγαροι και ακολουθούν οι Σέρβοι, Ρουμάνοι, Έλληνες και Ισραηλινοί, ενώ οι Γερμανοί ενδιαφερόμενοι είναι κατά κύριο λόγο συνταξιούχοι που ενδιαφέρονται για αγορά μικρής εξοχικής κατοικίας, χαμηλού προϋπολογισμού, επισήμανε σήμερα ο συνιδιοκτήτης της Halkidiki Properties Γιώργος Τσιγαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

 

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Τσιγαράς, από τους ξένους αγοραστές ακινήτων στη Χαλκιδική, οι Βούλγαροι είναι αυτοί που δαπανούν τα υψηλότερα ποσά, ενώ οι Ισραηλινοί έρχονται ως επενδυτές φθηνών ακινήτων, με στόχο να τα αναβαθμίσουν και να τα μεταπουλήσουν σε υψηλότερη τιμή. Την ίδια στιγμή κοιτούν και ξενοδοχειακές μονάδες προς πώληση, αρκεί να πρόκειται για ευκαιρία.

«Οι Ισραηλινοί επενδυτές έχουν μία βασική ιδιαιτερότητα έναντι άλλων επενδυτών στην περιοχή της Χαλκιδικής, αφού αναζητούν ακίνητα σε χαμηλές τιμές, την ώρα που η ελληνική αγορά καταγράφει συνεχώς αύξηση τιμών», εξήγησε.

Πάντως, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών στην περιοχή της Χαλκιδικής, εστιάζεται κατά κύριο λόγο σε οικιστικά projects και υφιστάμενες ξενοδοχειακές υποδομές, ενώ το 10% με 15% των ζητήσεων αφορά σε αγορά οικοπέδου.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον των Σέρβων, ο κ. Τσιγαράς τόνισε ότι επιδιώκουν να αγοράζουν κατά κύριο λόγο μικρές κατοικίες με τα ποσά που διαθέτουν να κυμαίνονται από 60.000 έως 70.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα κινούνται και οι αγοραστές από τα ΣΚΟΠΙΑ.

Βούλγαροι και Ρουμάνοι επενδυτές, όπως τόνισε, ποσοστό 60% με 70% αυτών αναζητά κατοικίες μέχρι 150.000 ευρώ, το 12% με 15% αναζητά κατοικίες του ενός εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό προτίθεται να δαπανήσει μέχρι και 500.000 ευρώ. «Πάντως δε λείπουν και οι περιπτώσεις που οι ζητήσεις τους δεν έχουν χρηματική…οροφή», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...