ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς περιστροφές ο Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο – Είδατε τι κάναμε στο Καραμπάχ. Η ΜΙΤ έχει πολύ δουλειά να κάνει». Χωρίς περιστροφές ο Μητσοτάκης: αυτόν τον καιρό ασχολείται ενδελεχώς με την οπίσθια οπή. Έχει ανακαλύψει την αντρική εγκυμοσύνη…

 Ο τουρκικός στρατός εξόπλισε το τουρκικής κατασκευής «SONGAR» με βομβιδοβόλο των 40 χιλιοστών. Eχει 6 περιστρεφόμενες κάννες. O Mητσοτάκης αγοράζει κάλτσες για τον ελληνικό στρατό από τουρκικές εταιρείες και ασχολείται εμβριθώς με τις οπές του ανθρωπίνου σώματος.Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς περιστροφές επανέφερε την εμπρηστική και ανιστόρητη ρητορική της Γαλάζιας Πατρίδας μιλώντας μάλιστα για το ζήτημα ενώπιον του 97ου επετειακού προγράμματος των μυστικών υπηρεσιών της MİT.

Ειδικά η αναφορά στην κατάληψη του Καραμπάχ από τις αζέρικες δυνάμεις με την συνδρομή και τουρκικών μονάδων δείχνει ότι για την επέκταση των τουρκικών συμφερόντων η Άγκυρα βασίζεται ισχυρά στις ένοπλες δυνάμεις της.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα έχουν “δουλειά” στην επέκταση των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας οπουδήποτε ενώ οι αναφορές για το Αιγαίο έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της νέας τεράστιας παραγγελίας νέων πολεμικών σκαφών, αεροπλανοφόρου και υποβρυχίων σε συνδυασμό με τα όσα ήδη ναυπηγούνται σε τρία ναυπηγεία ταυτόχρονα!

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση όμως βλέπει “θετική ατζέντα” και ο ΥΠΕΞ δεν ξεχνούσε να κάνει υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρο.

 

«Δεν συμπεριφερόμαστε όπως παλιά, σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας γύρω από την Τουρκία. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά.

Οι δραστηριότητές μας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από αυτά.

Η θέλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ήταν τυχαία. Ο στρατός μας και οι εξωτερικές υποθέσεις, ειδικά η MİT, έχουν πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια» ισχυρίστηκε.

Επίσης, επιχείρησε να προβάλει την Τουρκία ως ισχυρή δύναμη και ως παίκτη της παγκόσμιας σκακιέρας. «Η χώρα μας βρήκε τον πραγματικό της άξονα, το όνομα αυτού του άξονα είναι ο άξονας της Τουρκίας» υπογράμμισε επίσης.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...