ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Μαρτίου 2023

ΑΠΘ – 12 φοιτητές νεκροί στα Τέμπη. «Καλό παράδεισο στα παιδιά μας, στους κόλπους του Αβραάμ»... Ούτε οι κομμουνιστές στον κόκκινο Δεκέμβρη δεν σκότωσαν τόσους Έλληνες φοιτητές όσους ο Μητσοθάφτης.

 





Ιωάννης Θεοφανόπουλος

Τρεις καθηγητές και 12 φοιτητές του  Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν από το ΚΚΕ.
Τον Δεκέμβριο του 1944 η νέα γενεά πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Σπουδαστές, φοιτητές, και μαθητές συνελήφθησαν, για μια «ανάκριση», οδηγήθηκαν στους τόπους του μαρτυρίου και δολοφονήθηκαν άγρια.
Οι καθηγητές δεν μπορούσαν να λείψουν από το όργιο αίματος του «μεγάλου Δεκέμβρη». Επελέγησαν ως θύματα προς παραδειγματισμό.
Από τις ομάδες θανάτου του ΚΚΕ δολοφονήθηκαν:
• Ο προπρύτανης του Πολυτεχνείου  Ιωάννης Θεοφανόπουλος.
• Ο κοσμήτωρ της σχολής Μηχανολόγων Γεώργιος Σαρρόπουλος.
• Ο καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Πολυτεχνείο,  Σπυρίδων Κορώνης – σύμβουλος και σχεδιαστής της κοινωνικής πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου.
 Ο αριθμός μόνον των σπουδαστών του Πολυτεχνείου που σύρθηκαν στο τόπο του μαρτυρίου από τους δολοφόνους του ΚΚΕ ανέρχεται σε δώδεκα, μεταξύ αυτών:
• Η Ευγενία Λύτρα, απόγονος του μεγάλου ζωγράφου Λύτρα και ανεψιά του καθηγητή Χόρς.
• Τα αδέλφια Στάθης και Δανάη Ιατρίδου.
• Ο Ν. Κορυζής, ανεψιός του πρωθυπουργού Αλ. Κορυζή και γιος του επίσης δολοφονημένου Στ. Κορυζή.





«Θρηνούμε για τους φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους», τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές.
Οι Πρυτανικές Αρχές του    Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τονίζουν ότι «στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση του ΑΠΘ.


«Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η τραγωδία στα Τέμπη έντυσε στα μαύρα και το ΑΠΘ, καθώς φοιτητές που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη με το μοιραίο τρένο έχασαν τη ζωή τους.

Τραγωδία δίχως τέλος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θρηνεί τους αδικοχαμένους φοιτητές του, που σκοτώθηκαν στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ο αριθμός των φοιτητών που έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί τους έχει ανέβει πλέον στους 12 και δυστυχώς, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Πρόκειται για νέους ανθρώπους που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα τριήμερο διασκέδασης και χαλάρωσης, έτοιμοι να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής.

Ο Δημήτρης Κωβαίος, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, συγκλονισμένος αναφέρει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει το πανεπιστήμιο.

«Το ΑΠΘ είναι πανεπιστήμιο με 98 χρόνια ιστορία και ποτέ δεν έχει χάσει τόσο μεγάλο αριθμό φοιτητών, ούτε καν στη διάρκεια του πολέμου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης. Ήδη, γίνονται συζητήσεις στο ΑΠΘ για το πώς θα τιμήσει το Πανεπιστήμιο τη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών του.
Αν και ακόμα είναι νωρίς, καθώς ενδέχεται να ταυτοποιηθούν και άλλοι φοιτητές που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία, και δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι κηδείες, ο κ. Κωβαίος αναφέρει ότι θα προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη παρουσία της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, όταν κριθεί ο χρόνος κατάλληλος.

Επιπλέον, το ΑΠΘ έχει αποφασίσει την ανέγερση ενός μνημείου σε κεντρικό σημείο του Πανεπιστημίου στη μνήμη των φοιτητών που χάθηκαν ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ, όπως τονίζει ο αντιπρύτανης. «Είναι μία τραγική στιγμή, μια τραγική σελίδα στην ιστορία του πανεπιστημίου μας και είμαστε όλοι συντετριμμένοι – οι καθηγητές, το προσωπικό, οι συμφοιτητές. 

Και φυσικά, πιο πολύ από όλους οι γονείς και οι φίλοι τους. Σκεφτόμαστε και μοιραζόμαστε, όσο μπορούμε, την οδύνη τους.

Αυτά τα παιδιά χάθηκαν τόσο άδικα ενώ επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσουν την άλλη μέρα το πρωί τα μαθήματά τους», δηλώνει συγκλονισμένος ο κ. Κωβαίος.

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε όσους τη χρειάζονται μετά από το αδιανόητο αυτό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συμφοιτητές και φίλους τους.
Κάθε φοιτητής μπορεί, χωρίς φυσικά χρέωση, να μιλήσει με ψυχολόγους και ψυχίατρους του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ καλώντας τον αριθμό 2310 992621 ή κλείνοντας ραντεβού στον αριθμό 2310 999888».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

  1. Τέμπη: Το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ αποχαιρετά την 22χρονη φοιτήτρια Ελένη Τσίντζα.
    Θρήνος επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς 10 φοιτητές του ιδρύματος έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τα Τέμπη.
    Ανάμεσα στα θύματα και η 22χρονη Ελένη Τσίντζα, η οποία φοιτούσε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. «Αβάσταχτο να κόβεται τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου» σημειώνει μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμα το ΠΤΔΕ.
    Πιο αναλυτικά:
    Το Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. πενθεί για τον θάνατο της Ελένης Τσίντζα, φοιτήτριας του Τμήματός μας, η οποία έχασε τη ζωή της στο ανείπωτα τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η απώλειά της μας συγκλονίζει. Αβάσταχτο να κόβεται τόσο άδικα το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζουμε στην οικογένεια και στους συγγενείς της τα πιο βαθιά και θερμά συλλυπητήρια. Μοιραζόμαστε μαζί τους τον πόνο και τον θρήνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν το δυστύχημα στα Τέμπη δεν είχε γίνει, την επομένη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε παραστεί σε μια φιέστα στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων.
    Το τι θα παρουσιάζονταν εκεί αποτελεί μυστήριο, αφού όπως απεδείχθη οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδος όχι μόνο λειτουργούν χωρίς σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, αλλά ακόμη και το σχετικό έργο δεν έχει ανατεθεί. Και τούτο, διότι ακόμη απεργάζονται τον τρόπο με το οποίο θα μοιρασθεί ένα έργο που δολιχοδρομεί εδώ και μια περίπου δεκαετία, μεταξύ των εργολάβων…
    Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τολμούν να διανοηθούν τις επιπτώσεις εάν το δυστύχημα είχε συμβεί λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. Μετά δηλαδή μια διθυραμβική ομιλία του Πρωθυπουργού για τις σύγχρονες υποδομές των σιδηροδρόμων. Υποδομές που δεν υπάρχουν… Οι συγκρίσεις με τους μουσαμάδες που εγκαινίαζε ο Αλέξης Τσίπρας στο μετρό της Θεσσαλονίκης θα ήσαν αναπόφευκτες.
    Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, το οποίο προσπαθεί να διαχειρισθεί τις επιπτώσεις της τραγωδίας, επιρρίπτει ήδη ευθύνες στον έμπιστο υφυπουργό Υποδομών και «τοποτηρητή» του, Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο έχουν εκχωρησθεί οι αρμοδιότητες αυτών των έργων. Του καταλογίζουν ευθύνες για καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου κάνοντας μάλιστα χρήση της έκφρασης «Γιάλτα της διαπλοκής». Και πάλι τα ρίχνουν σε έναν νεαρό τυπάκο που οι ίδιοι τοποθέτησαν εκεί, ώστε να σώσουν τα τομάρια τους… Τι σημαίνει αυτό;
    Ότι όπως οι νικήτριες δυνάμεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μοίρασαν στην Γιάλτα τον κόσμο μεταξύ τους, έτσι και το Υπουργείο Υποδομών καθυστερούσε το έργο, προκειμένου να το μοιράσει ανάμεσα στους εργολάβους ώστε να τους έχει όλους ευχαριστημένους, φυσικά εν γνώσει του Μαξίμου!
    Πράγματι, όσο προχωρούν οι ώρες έρχονται και κάποια στοιχεία να στηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό. Παράλληλα με το τραγικό έργο της αποτίμησης της τραγωδίας των Τεμπών, οι αποκαλύψεις για τα αίτια του δυστυχήματος δεικνύουν ότι η λεγομένη διαπλοκή δεν είναι απλώς μια μορφή οικονομικών συναλλαγών των εργολάβων με το Κράτος. Είναι έγκλημα, το οποίο η χώρα το πληρώνει! Όχι μόνον οικονομικά, αλλά και με αίμα! Με αίμα νέων ανθρώπων!
    Η φωτοσήμανση στο δίκτυο των σιδηροδρόμων της Ελλάδος έχει παύσει να λειτουργεί από το 2012. Έπεσε «θύμα» των περικοπών που επέβαλαν στο Κράτος τα μνημόνια, αλλά και των παρανόμων που το λεηλάτησαν.
    Από τότε όμως έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια. Έχουν μεσολαβήσει ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέσεις κονδυλίων, απειλές ότι θα τα αποσύρουν οι Βρυξέλλες και ακόμη βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
    Θα ακουσθεί τετριμμένο αν πούμε ότι «φταίει η διαπλοκή». Δεν είναι όμως. Οι τραγικές καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου της φωτοσήμανσης και της τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου καθυστερεί, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι οι οικονομικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για το έργο. Οι εργολάβοι που «φιλοδοξούν» να το αναλάβουν. Και επειδή οι επιρροές τους είναι σημαντικές και οι πιέσεις που ασκούν στις κυβερνήσεις αφόρητες, οι πολιτικές αποφάσεις καθυστερούν.
    Έχουμε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να ολοκληρώσουν έναν διαγωνισμό για την ανάθεση σημαντικών έργων, ελεγκτικά όργανα που αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στις ενστάσεις από ό,τι στην ανάγκη για ολοκλήρωση έργων και φυσικά, μια ευθυνοφοβία που συναντάται διάχυτη από τα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής μέχρι την βάση της δημοσίας διοίκησης.
    Και όταν ο κόμπος «φθάσει στο χτένι», η λύση που προβάλλει ως «σολομώντεια» είναι το μοίρασμα της πίτας. Η διαπραγμάτευση μετατίθεται στους ίδιους τους εργολάβους που καλούνται να κατανείμουν μεταξύ τους το έργο, να πάρουν όλοι από κάτι και να αφήσουν την Κυβέρνηση στην μακαριότητά της. Και μέχρι να τα βρουν οι μεγαλοκαρχαρίες, θα μετράμε φέρετρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα άψυχα σώματα τριών ακόμα φοιτητών ταυτοποιήθηκαν.
    Ο φοιτητής Αναστάσιος Κουτσόπουλος λογίζεται και επίσημα νεκρός. Ο επίλογος στην αναζήτηση και του 20χρονου Τάσου, γράφτηκε με οδυνηρό τέλος. Το όνομα του Καρδιτσιώτη φοιτητή πέρασε από τη λίστα των αγνοουμένων σε εκείνη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
    Ο 20χρονος ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Είχε έρθει στην Καρδίτσα για το τριήμερο και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην πόλη που σπούδαζε. Ο θρήνος είναι ανείπωτος στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του. Η είδηση του θανάτου του βυθίζει στο πένθος τις τοπικές κοινωνίες της Κυψέλης και των Μαυραχάδων, τόπους καταγωγής των γονέων του.
    Ταυτοποιήθηκε και η σορός του Γιώργου Παπάζογλου, φοιτητή του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
    Σύμφωνα με τα foititikanea.gr, ο Γιώργος επέστρεφε από την Αθήνα με το μοιραίο τρένο που διαλύθηκε στα Τέμπη. Λίγο πριν τη σύγκρουση έφυγε από το βαγόνι αριθμού 3 και πήγε στο μπαρ για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό.
    Ο πατέρας του 22χρονου φοιτητή κ. Λυσίμαχος Παπάζογλου είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ. «Ηταν ένα νέο παιδί αλλά δε μπόρεσε να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν περιγράφεται με λόγια η κατάσταση που βιώνουμε, δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μας η εικόνα του γιου μας, θα το κουβαλάμε για πάντα μέσα μας» ανέφερε.
    Συντετριμμένοι οι γονείς της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγελή μετά την ταυτοποίηση της σορούς της. Η Αναστασία με καταγωγή από τη Λυκούρια Καλαβρύτων , βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη και ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε Γεωπόνος .
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταυτοποιήθηκε η σορός του 22χρονου φοιτητή του ΑΠΘ Γιώργου Παπάζογλου που επέβαινε στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.
    «Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος μέσα από τον θάνατο του γιου μου» είπε ο πατέρας του.
    Ταυτοποιήθηκε η σορός του 22χρονου φοιτητή του ΑΠΘ Γιώργου Παπάζογλου που επέβαινε στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη, όπως επισήμανε νωρίτερα ο πατέρας του, Λυσίμαχος Παπάζογλου.
    Ο κ. Παπάζογλου, ο οποίος βίωσε την αναμονή της ταυτοποίησης και τελικά την είδηση του θανάτου του γιου του, είπε: «Ήταν μία δύσκολη στιγμή, θα είναι μια δύσκολη στιγμή. Η μνήμη του παιδιού μου θα κρατηθεί ψηλά και θα την κρατήσουμε και εμείς με το έργο που θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Η δράση θα είναι επιστημονική, θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος μέσα από τον θάνατο του γιου μου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπάζογλου.
    «Δεν υπάρχει δικαίωση για έναν πατέρα που χάνει το παιδί του. Ακόμα δεν σκέφτομαι το νομικό σκέλος, τώρα κυριαρχεί ο πόνος. Ξέραμε ότι το παιδί θα γυρνούσε τη μέρα του ατυχήματος. Μας πήρε στις 10.30 και μας είπε ότι θα έχει μία καθυστέρηση. Στις 11.30 μας πήρε η φίλη του και μας είπε ότι έγινε ατύχημα και οι εκείνη την έβγαλαν έξω. Ο Γιώργος είχε σηκωθεί να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν επέστρεψε ποτέ», είπε ο πατέρας του άτυχου νέου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήλωση από φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο στην κυβερνητική ΕΡΤ: «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες για να βελτιωθούμε»!
    Το ίδιο λένε οι ορθόδοξοι ρωμιοί μετά μια συμφορά: «ο Ιεχωβά μας στέλνει δοκιμασίες για να μας δοκιμάσει»…
    Αδιανόητες δηλώσεις έκανε το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο Άρης Πορτοσάλτε, στον απόηχο της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη σε μία προσπάθεια να «ξεπλυθεί» και σε αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας πως τα δυστυχήματα είναι… θυσίες(!) για να βελτιωθούμε.
    Ο κατεξοχήν φιλοκυβερνητικός (κατά δήλωσή του άλλωστε αφού παροτρύνει τους πολίτες δημοσίως να ψηφίσουν ΝΔ για να μην έχει η χώρα περιπέτειες) δημοσιογράφος μίλησε στο κατεξοχήν κυβερνητικό κανάλι της ΕΡΤ, οπότε υπήρχε και το ανάλογο κλίμα…
    Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών έκανε μία αναδρομή σε προηγούμενα δυστυχήματα και είπε το αμίμητο:
    «Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα.
    Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων.
    Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Αν ήθελε θυσία ας έμπαινε ο ίδιος στο τρένο».
      Όπως ήταν αναμενόμενο μια τέτοια δήλωση δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη, καθώς ένας από τους γονείς των αγνοουμένων απάντησε στον δημοσιογράφο μέσα από την εκπομπή «Δεκατιανοί» της ΕΡΤ, λέγοντας πως «αν ήθελε θυσία, ας έπαιρνε τα παιδιά του και τους φίλους του και να πηγαίνανε στα Τέμπη να καούν».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Την Δευτέρα οι κηδείες των δύο Κύπριων φοιτητών που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.
    Η σορός του άτυχου Κυπριανού καταφθάνει στην Κύπρο μαζί με εκείνη της άτυχης Αναστασίας, αύριο το απόγευμα.
    Στην Κύπρο καταφθάνει αύριο το απόγευμα η σορός της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη και του Κυπριανού που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.
    Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της.
    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:
    «Την πολυαγαπημένη μας κόρη και αδελφή Αναστασία Αδαμίδη, κηδεύουμε την Δευτέρα 06/03/2023 και ώρα 14:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη της να παραστούν. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.
    Οι τεθλιμμένοι: γονείς, αδέλφια και λοιποί συγγενείς. Αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
    Η οικογένεια θα ήθελε δημόσια να παρακαλέσει τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως σεβαστούν την επιθυμία της να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή. Αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο ενδιαφέρον, θερμή παράκλησή μας όμως είναι αυτές οι πολύ ευαίσθητες προσωπικές στιγμές να μην τύχουν προβολής και δημοσιότητας.
    Ειλικρινά σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράσταση».
    Την Δευτέρα 6/3/2023 στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου οδηγείται στην τελευταία του κατοικία και ο αδικοχαμένος φοιτητής στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, Κυπριανός Παπαϊωάννου.
    Παράκληση της οικογένειας, όπως στην εξόδιο ακολουθία παραστούν όλοι με λευκά ρούχα και αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταυτοποιήθηκε η σορός του Γιάννη Τζοβάρα, ελεγκτή του μοιραίου τρένου.
    Ταυτοποιήθηκε ο 55χρονος Γιάννης Τζοβάρας από τη Στυλίδα, που είχε βάρδια ως ελεγκτής, στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.
    Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ήταν μέσα στη λίστα των αγνοουμένων, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που ταυτοποιήθηκε η σορός του και ενημερώθηκαν οι δικοί του άνθρωποι, ότι ο ελεγκτής ήταν μέσα στα θύματα του «Intercity 62».
    «Οι φόβοι όλων για το δικό μας παιδί, τον Γιάννη, δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν….», έγραψε σε ανάρτησή της η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.
    «Ο Αθλητικός Όμιλος Στυλίδας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του συμπολίτης μας Γιάννη Τζοβάρα που τόσο άδικα χάθηκε στο πολύνεκρο ατύχημα με το τρένο. Καλό παράδεισο να έχει και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», έγραψε ο Αθλητικός Όμιλος Στυλίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταυτοποιήθηκε η σορός της Μαίρης που εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου στα Τέμπη.
    Το κορίτσι εργαζόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Ταυτοποιήθηκε η σορός της Μαίρης που σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν στο κυλικείο του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη.
    Το κορίτσι εργαζόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα εκείνο το βράδυ δούλευε στο κυλικείο του μοιραίου τρένου.
    Η Μαίρη μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου δεν βρισκόταν ανάμεσα στους νεκρούς. Η οικογένειά της από την Κρήτη έφτασε στη Λάρισα για να δώσει δείγμα DNA. Ο αδερφός της και η κόρη της έφυγαν από το χωριό για να δώσουν δείγμα προς εξέταση.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η ίδια έμενε στη Θεσσαλονίκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα που επέβαινε στο τρένο που συγκρούστηκε – Ξέσπασε ο αδερφός της.
    «Το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο…» έλεγε νωρίτερα ο πατέρας της.
    Άλλη μια αγνοούμενη από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ταυτοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.
    Πρόκειται για την 28χρονη Ελπίδα η οποία ήταν φοιτήτρια στο ΑΠΘ την ταυτοποίηση της οποίας ανακοίνωσε ο αδερφός της κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μαζί του αρμόδιοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.
    «Είναι νεκρή, με πήρε η αστυνομία» είπε ο αδερφός της άτυχης 28χρονης. Σύμφωνα με τον ίδιο στην οικογένεια δόθηκε «ρητή εντολή να μην ανοιχθεί το τρένο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση».
    «Όποιος και αν αναλάβει την ευθύνη ό,τι αποζημίωση και να πάρω η Ελπίδα δεν θα επιστρέψει» ξέσπασε ο αδερφός της αδικοχαμένης 28χρονης.
    Λίγες ώρες νωρίτερα ο πατέρας της 28χρονης έλεγε ότι είχε χάσει τις ελπίδες να τη βρει ζωντανή προσθέτοντας ότι «το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο…»
    Με αφορμή το γεγονός ότι έχει άλλα δύο παιδιά, δύο αγόρια, τα οποία έμεναν με την 28χρονη αδερφή τους, ο τραγικός πατέρας έλεγε «θα ανοίξουν την πόρτα να μπουν μέσα, θα ανοίξουν την ντουλάπα και θα δουν τα ρούχα της αδερφής τους. Δεν εύχομαι ένα τέτοιο συναίσθημα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου».
    «Το κορίτσι μου το ανέθρεψα με τις καλύτερες προοπτικές, όχι να μου το σκοτώσει οποιοσδήποτε αλήτης. Τι να μου πείτε. Δίνω κουράγιο στον εαυτό μου για να στηρίξω την οικογένεια. Θα έρθει το Πάσχα και θα έχω σερβίτσιο στο τραπέζι άδειο και την καρέκλα της» πρόσθεσε ο τραγικός πατέρας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...