ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ



ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, 1.200 Π.Χ.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην διπλωματία  (στην επιστήμη της περίτεχνης ανανδρίας),  ισχύει το ρητό: ένας πραγματικός διπλωμάτης όταν λέει ναι, εννοεί ίσως. Όταν λέει ίσως, εννοεί όχι. Και όταν λέει όχι, απλώς δεν είναι διπλωμάτης.

Όποιος ξέρει να διαβάζει μέσα από τις δηλώσεις των πολιτικών καταλαβαίνει. Ο Δένδιας παραδέχεται με διπλωματικό λόγο ότι ο Μητσοτάκης τον παρακολουθεί. Αλλιώς ας κάνει μήνυση στον δημοσιογράφο που τα έγραψε. Ένας υπουργός αν παρακολουθούνταν από τον πρωθυπουργό του, πιθανώς να έλεγε αυτά που λέγει σήμερα ο Δένδιας. Δεν θα μπορούσε να τα πει περισσότερο άμεσα. Βέβαια μπορεί να έκλαιγε και γοερά με μαύρο δάκρυ, όπως ο υπουργός του ΚλεφτοΠασόκ Γεννηματάς, όταν εξομολογούνταν πώς τον παρακολουθούσε στενά ο πρωθυπουργός του Ανδρέας Παπανδρέου. 

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έδωσε τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που τον φέρνει να βρίσκεται στη λίστα των προσώπων που έχουν παρακολουθηθεί με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η ανακοίνωση – μέσω κύκλων – του υπουργού εξωτερικών δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση της κυβέρνησης που μιλά για εθνικούς συκοφάντες και ρωσικά ρούβλια.

Η πρώτη φράση της διαρροής είναι ενδεικτική:

«Αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείτε ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό εξωτερικών!»

Όπως άλλωστε «αδιανόητο και επικίνδυνο» θα χαρακτηρίζαμε εμείς το γεγονός του ότι ο πρωθυπουργός ασκεί ιδιωτική εξωτερική πολιτική ερήμην του υπουργού εξωτερικών…



“Κύκλοι” του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, επισημαίνουν τα εξής σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento:

“Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους.”

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα δημοσιεύει αύριο λίστα με ονόματα υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων του δημοσίου βίου, που φέρονται να έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από το Predator, το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης που έχει συνδεθεί με το Μαξίμου και με την ΕΥΠ παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις.

Στα ονόματα περιλαμβάνονται εκτός από τις γνωστές περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη, μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο κ. Δένδιας, αλλά και αντίπαλοί της.

Στο δημοσίευμα απάντησε προηγουμένως εκ μέρους του Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του μέσου και αφήνοντας υπονοούμενα για κέντρα που θέλουν να βλάψουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

3 σχόλια:

  1. Βελγίδα ευρωβουλευτής για σκάνδαλο υποκλοπών: «ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ».
    «Ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εθνικής ή της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής».
    Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Saskia Bricmont, σε ανάρτησή της στο Twitter, έπειτα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τα πρόσωπα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από τον πρωθυπουργό, αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη… «παρανοϊκό».
    Έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, παραθέτοντας μάλιστα σχετικό άρθρο του Politico:
    «Ο παρανοϊκός Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση άτομα που υποψιαζόταν ότι ήταν εναντίον του, συμπεριλαμβανομένου του στενού κύκλου συνεργατών του.
    Αυτό εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εθνικής ή της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής.
    Σε οποιαδήποτε δημοκρατία, ένας πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί και θα προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές μπροστά σε ένα τέτοιο σκάνδαλο: 33 στόχοι υποκλοπών από μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ με άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού.
    Το επιχείρημα εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ. «ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ…»
    Ο παραλογισμός στην εξουσία: «Αν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ο ΥΠΕΞ τότε πρόκειται περί κατασκοπείας»!
    Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε πριν από λίγο η «φωνή» του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Οικονόμους ο οποίος είπε πως αν ευσταθούν οι αποκαλύψεις του Documento «τότε έχουμε υπόθεση κατασκοπείας κατά του ίδιου του πρωθυπουργού»!
    «Εάν οι αποκαλύψεις του Documentο και η λίστα του Βαξεβάνη ευσταθούν, αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, τότε μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούνται με Predator, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη λογική του Σπίρτζη, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτές είναι οι πραγματικές διαστάσεις» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την επιχείρηση να παρουσιάσει ως θύμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Με λίγα λόγια στην κυβέρνηση αλλάζουν τακτική και τώρα θέλουν να εμφανιστούν και οι ίδιοι ως… θύματα κατασκοπείας από κάποια… αφανή κέντρα.
    Αφού είδαν πως με την επίκληση του «απορρήτου» δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες για τον πρωθυπουργό από το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών καταφεύγουν σε μία πιο «extreme» λύση.
    «Είμαστε και εμείς θύματα των παρακολουθήσεων» είναι το νέο αφήγημα.
    «Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο. Επικαλούντο πηγές που διέθεσαν τα στοιχεία σε εκείνους που τα παρουσιάζουν. Και θυμίζει κάτι απ’ αυτό με κάποιους που φορούσαν κουκούλες»είπε αναφορικά με τις αποκαλύψεις.
    «Τα λογισμικά αυτά δεν τα χρησιμοποιεί καμία αρχή στην χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την δριμεία θεσμική της αντίδραση στο φαινόμενο αυτό. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην Ελλάδα και θα είναι η χώρα μας η πρώτη στην Ευρώπη που το κάνει αυτό» σημείωσε.
    Ερωτηθείς για το… ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις… διαρροές και ποια είναι τα κέντρα που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας ο Γιάννης Οικονομου με φανερή αμηχανία υποστήριξε πως «η λογική σκέψη που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ποιος σε ένα ασταθές περιβάλλον θα είχε κέρδος και όφελος να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Μέσα σε μια διεθνή και μεγάλη καταιγίδα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».
    Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε πολιτική ευθύνη και κατηγόρησε «όσους προσπαθούν να συνδέσουν τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με την χρήση κακόβουλων λογισμικών» από τις επίσημες ελληνικές αρχές. «Γίνεται προσπάθεια να τα συνδέσουν. Τα έχουμε πει ήταν νόμιμη η επισυνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι άλλο ζήτημα, η νόμιμη επισύνδεση έγινε εισαγγελικό λειτουργό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται μέσα στη λίστα των ατόμων, που παρακολουθούνται. Τώρα βέβαια υπάρχει, ένα θέμα, ως τι παρακολουθείται ο Δένδιας, ως Υπουργός Εξωτερικών ή ως εκπρόσωπους του κ. Ρότσιλντ. Και άντε να δεχθούμε ότι διαπράττει κατασκοπία όποιος παρακολουθεί ειδικά τον Υπουργό Εξωτερικών. Αν όμως αυτόν τον παρακολουθούσαν μόνο, ως εκπρόσωπο του Ρότσιλντ, τότε άραγε έχουν διαπράξει κάτι;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...