ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Νοεμβρίου 2022

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΑΠΙΝΤ: «Το κράτος του Ισραήλ είναι πάνω από όλα τα πολιτικά ζητήματα». ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ: Ο ΙΕΧΩΒΑ ΕΔΩΣΕ

 

 

 

Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: «Η ΑΘΗΝΑ, Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ», Ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ Tayfun. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ». ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

 

 

 

ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ). Νέα έρευνα: Το 73% των Ελλήνων καταναλώνει μέχρι και 3,3 κιλά κρέας το μήνα. Το υψηλότερο ποσοστό παμφάγων μεταξύ 11 ευρωπαϊκών χωρών εμφανίζει η Ελλάδα. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 60.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 

Ο Nathan Milikowsky Netanyahu γεννήθηκε στον Zvi στο Krevo (περιοχή Vilna) το 1875. απόγονος των Γκαών από τη Βίλνα. Σπούδασε στο Volozhin Yeshiva για 8 χρόνια και στη συνέχεια έγινε ρήτορας που κήρυττε περί Σιωνισμού. Μετανάστευσε (με τα παιδιά του που γεννήθηκαν στη Βαρσοβία) στην Παλαιστίνη το 1920 και υπηρέτησε ως διευθυντής διαφόρων εβραϊκών σχολείων σε πολλές πόλεις πριν εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ όπου εργάζεται ως υπάλληλος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού. Κατά την άφιξή του στην Παλαιστίνη,ο Μιλικόφσκι άλλαξε το οικογενειακό όνομα σε Νετανιάχου («Ο Ιεχωβά έδωσε»). Αυτός ήταν από την αρχή υποστηρικτής των δεξιών απόψεων στο Σιωνιστικό κίνημα, μια τάση που βάθυνε στις επόμενες γενιές την δεμένη οικογένεια. Πέθανε το 1935.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι εγγονός του Nathan MILEIKOWSKY/ Milikowsky από το Krevo, που άλλαξε το όνομά του σε Νετανιάχου.

« ...εβραιοποίησε το επώνυμό του από το «Mileikowsky» στο «Netanyahu», που σημαίνει «ο ΙΕΧΩΒΑ έδωσε». Ενώ η οικογένειά του είναι κατά κύριο λόγο Ασκενάζι...»

 

 

Σήμερα, 4  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, το «ακροδεξιό μπλοκ» του Νετανιάχου εξασφαλίζει 64 έδρες — 31 για το δεξιό κόμμα του (Likud), 19 για τα υπερορθόδοξα  ακροδεξιά κόμματα και 14 (αριθμός ρεκόρ) για τα μη θρησκευτικά ακροδεξιά κόμματα — με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως πρόκειται για την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός Λαπίντ συνεχάρη τον Νετανιάχου για τη νίκη του στις εκλογές και ενημέρωσε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι έδωσε οδηγίες για να γίνουν οι προετοιμασίες για μια ομαλή μετάβαση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 «Το κράτος του Ισραήλ είναι πάνω από όλα τα πολιτικά ζητήματα. Εύχομαι στον Νετανιάχου να επιτύχει για χάρη του λαού και του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Λαπίντ.

 

 

Ο συνασπισμός που διαμορφώνεται ως ο επόμενος του Ισραήλ αποτελείται από το κόμμα Likud του Netanyahu, τα υπερορθόδοξα κόμματα Shas και United Torah Judaism και το ακροδεξιό κόμμα Religious Zionism με επικεφαλής τον Bezalel Smotrich, το οποίο περιλαμβάνει την φατρία Otzma Yehudit του εξτρεμιστή Itamar Ben Gvir.
Ο Ben Gvir θεωρείται ως το μεγαλύτερο αστέρι των εκλογών, αφού από την ηγεσία ενός περιθωριακού κόμματος έγινε δημοφιλής ηγέτης σε ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των Ισραηλινών ψηφοφόρων.
Ο Νετανιάχου θα παραδώσει την εξουσία σε υπερεθνικιστές όπως ο Ben Gvir και ο πολιτικός του συνεργάτης Bezalal Smotrich, οι οποίοι θα μπορούσαν να αφαιρέσουν δικαιώματα από τους Άραβες πολίτες, να εγκρίνουν νομοθεσία που θα εξαλείψει τα νομικά δεινά του Netanyahu και να αυξήσει τους κοινωνικούς διαχωρισμούς.
Ο κρίσιμος παράγοντας που απομένει ήταν η μοίρα του αριστερού κόμματος Meretz και του σκληροπυρηνικού αραβικού κόμματος Balad, που και οι δύο αιωρούνταν μόλις κάτω από το ελάχιστο εκλογικό όριο του 3,25%. Ο Meretz είχε προβλεφθεί να λάβει 3,19% ενώ ο Balad ήταν στο 3,01%, πράγμα που σημαίνει ότι ως έχει, και τα δύο κόμματα δεν θα είναι στην επόμενη Knesset.
Το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να ανατρέψει την πλειοψηφία του μπλοκ Νετανιάχου είναι εάν τόσο ο Meretz όσο και ο Balad καταλήξουν πάνω από το όριο και εάν το αριστερό Εργατικό κόμμα – αυτή τη στιγμή στο 3,57% – δεν πέσει κάτω από αυτό.

 

 

 


ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ» ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

 
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Τρίτη στο Ισραήλ μαρτυρούν την «άνοδο του εξτρεμισμού και του ρατσισμού» στην ισραηλινή κοινωνία, σχολίασε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ, μετά τη δημοσιοποίηση έξιτ πολ που καταγράφουν αλματώδη άνοδο των ψήφων της ισραηλινής άκρας δεξιάς.
«Η αύξηση των ποσοστών θρησκευτικών κομμάτων της άκρας δεξιάς στις ισραηλινές εκλογές (…) μαρτυρά την άνοδο του εξτρεμισμού και του ρατσισμού στην ισραηλινή κοινωνία, από την οποία υποφέρει ο λαός μας εδώ και χρόνια», τόνισε ο κ. Στάγεχ σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
«Δεν είχαμε καμιά ψευδαίσθηση πως οι ισραηλινές εκλογές θα αναδείκνυαν εταίρο για την ειρήνη», πρόσθεσε ο κ. Στάγεχ.
Προβλέψεις ισραηλινών τηλεοπτικών δικτύων πιστώνουν στο Λικούντ, τη δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ποσοστό ικανό να του δώσει την πρώτη θέση με περίπου τριάντα έδρες, μπροστά από το κόμμα Γες Ατίντ («Υπάρχει μέλλον») του απερχόμενου επικεφαλής της κυβέρνησης Γιαΐρ Λαπίντ, με περίπου 24 έδρες.
Η παράταξη «Θρησκευτικός Σιωνισμός» οδεύει να διπλασιάσει την ισχύ του, αναδεικνύοντας 14 μέλη στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, κατά τις δημοσκοπήσεις εξόδου από την κάλπη, που προοιωνίζονται επίσης καλές επιδόσεις για τα λεγόμενα υπερορθόδοξα θρησκευτικά κόμματα.
Πάντα κατά τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων εξόδου, ο κ. Νετανιάχου οδεύει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην Κνέσετ αν συνυπολογιστούν οι έδρες των θρησκευτικών κομμάτων και της άκρας δεξιάς.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Νετανιάχου έχει περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση, έχοντας φασίστες στο πλευρό του. Κι αυτό μας ανησυχεί πολύ (…) καθώς δείχνει την κατεύθυνση που παίρνει αυτή η χώρα και τι περιμένει τους Παλαιστίνιους που ζουν σε αυτή τη χώρα», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άιντα Τούμα-Σουλεϊμάν, βουλεύτρια της παράταξης των ισραηλινών αράβων Χαντάς-Τάαλ («Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα»).
Η αραβική μειονότητα του Ισραήλ (περί το 20% του πληθυσμού) αποτελείται κυρίως από τους απόγονους των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948.

 

 

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 Αρκετές εβραϊκές ομάδες των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ισραήλ την Τετάρτη, οι οποίες φάνηκε να δείχνουν μεγάλα κέρδη για τα ακροδεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του εξτρεμιστή ΜΚ Itamar Ben Gvir.

Ωστόσο, ενώ οι προοδευτικές ομάδες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον ηγέτη του Λικούντ Μπενιαμίν Νετανιάχου και συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικού Σιωνιστικού κόμματος ως ανώτερου εταίρου, οι περισσότερες κύριες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μίλησαν κατά του Μπεν Γκβίρ στο παρελθόν, ήταν πιο προσεκτικοί, εκφράζοντας ελπίδες συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση.

...ο Νετανιάχου επιστρέφει στην εξουσία με πλειοψηφικό συνασπισμό που υποστηρίζεται από τον Θρησκευτικό Σιωνιστικό κόμμα, ο οποίος ήταν ο τρίτος υψηλότερος ψηφοφόρος και τα υπερορθόδοξα κόμματα Shas και United Torah Judaism.

Το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σημαίνει μια ανώτερη υπουργική θέση για τον επικεφαλής του Θρησκευτικού Σιωνιστικού κόμματος Bezalel Smotrich και μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο για τον Ben Gvir, και οι επικριτές ανησυχούν ότι μπορεί επίσης να βάλει και άλλους ανοιχτά ρατσιστές και ομοφοβικούς πολιτικούς σε θέσεις εξουσίας....

( ἀπό : thetimesofisrael.com )

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...