ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Νοεμβρίου 2022

Πέθανε η 21χρονη Ελληνίδα που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από το αυτοκίνητο του 26χρονου Αλβανού. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ. Ο 26χρονος Αλβανός δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

 

 

Η ΚΙΛΙΚΙΑ, Η ΟΥΡΑ ΑΝΤΑΝΙΓΙΑ (Ura Adaniyya), Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΑΝΑΩΝ

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΛΙΚΙΑ

 


ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΑΩΝ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΑΣΙΑΤΙΚΗ) ΜΥΓΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΝΙΣΙΒΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ



 


Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε το βράδυ της Δευτέρας από ΙΧ που οδηγούσε ένας 26χρονος Αλβανός στην Θεσσαλονίκη.

Η νεαρή φοιτήτρια σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπως επιβεβαίωσε στο ThessToday, μέλος της οικογένειάς της.

Ο 26χρονος Αλβανός, που ομολόγησε ότι ήταν αυτός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, δεν είχε νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα και για αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.

 


Ο 26χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, αναμένεται να κρατηθεί καθώς στερείται νόμιμων εγγράφων διαμονής στην χώρα και, επιπλέον, εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για τροχαίο με εγκατάλειψη και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η 21χρονη έδωσε μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε με την οικογένειά της να αποφασίζει να δωρίσει τα όργανά της σε ασθενείς, όπως αποκάλυψε η ίδια η μητέρα της.

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν» είπε.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά.

Το χρονικό

Ολα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας όταν ο 26χρονος οδηγός ενός ΙΧ περνούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την οδό Ιασωνίδου, παρασύροντας την άτυχη κοπέλα και εγκαταλείποντάς την.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

14 σχόλια:

  1. Κρήτη: 24χρονος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με χάπια. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ, ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΑΜΒΟΛΙΟ.
    Παραλίγο τραγωδία στην Κρήτη όπου ένας νεαρός επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.
    Όπως αναφέρει το cretapost.gr, τον 24χρονο βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση φιλικό του πρόσωπο και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.
    Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον νεαρό άνδρα στο ΠαΓΝΗ, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και του έγινε πλύση στομάχου.
    Ο νεαρός έχει ξεφύγει τον κίνδυνο ωστόσο με προφορική εντολή εισαγγελέα θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρήτη: 24χρονος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με χάπια. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ, ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΑΜΒΟΛΙΟ.
    Παραλίγο τραγωδία στην Κρήτη όπου ένας νεαρός επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.
    Όπως αναφέρει το cretapost.gr, τον 24χρονο βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση φιλικό του πρόσωπο και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.
    Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον νεαρό άνδρα στο ΠαΓΝΗ, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και του έγινε πλύση στομάχου.
    Ο νεαρός έχει ξεφύγει τον κίνδυνο ωστόσο με προφορική εντολή εισαγγελέα θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ Γερμανοί γκρινιάζουν και… «κάνουν μουτράκια» γιατί δεν τους επιτρέπει η FIFA να προπαγανδίσουν την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ!
    ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΤΕΚΝΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.
    Δεν πήγαν σε συνέντευξη Τύπου και φωτογραφήθηκαν με τα στόματά τους κλειστά.
    Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου υποστηρίζει την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας και ήρθε σε σύγκρουση με την FIFA με αφορμή την απαγόρευση της τελευταίας να φορέσει ο αρχηγός της ομάδας περιβραχιόνιο με το σύνθημα «Οne Love» και το γνωστό ουράνιο τόξο στα παιχνίδια του Μουντιάλ.
    Πριν την έναρξη της διοργάνωσης, οι αρχηγοί 7 δυτικών εθνικών ομάδων (Γερμανίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Δανίας, Αγγλίας, Ουαλίας και Βελγίου), όπου η προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας έχει γίνει «νόμος», είχαν συμφωνήσει να βάλουν το περιβραχιόνιο με το εν λόγω σύνθημα και το ουράνιο τόξο, σε ένδειξη στήριξης των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας.
    Όμως επειδή στο Κατάρ υπάρχει ποινικοποίηση για την ομοφυλοφιλία, η FIFA απείλησε πως θα τιμωρεί με κίτρινη κάρτα πριν την έναρξη του ματς, όποιον φορά τέτοιο περιβραχιόνιο.
    Οι Γερμανοί σαν πρώτη αντίδραση στην πρεμιέρα με την Ιαπωνία, φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα στόματά τους κλειστά, στέλνοντας το πρώτο ηχηρό μήνυμα κατά της FIFA που, όπως τονίζουν, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα με την στάση της.
    Το ίδιο έκαναν και οι Δανοί που τόνισαν πως δεν θα στηρίξουν τον Τζιάνι Ιφαντίνο στις επόμενες εκλογές.
    Οι Γερμανοί χθες, στην συνέντευξη Τύπου για το σημερινό ματς με την Ισπανία, δεν εμφανίστηκε κανένας ποδοσφαιριστής σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μόνο ο προπονητής (κι αυτός για τα… τυπικά), ο Χάνζι Φλικ, μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους.
    Μάλιστα, ο Φλικ δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν επιτρέπουν στους παίκτες του να κάνουν δηλώσεις ακόμη από το ξενοδοχείο, κάτι που έχει προκαλέσει ακόμη πιο έντονη αγανάκτηση.
    «Αναγκαζόμαστε να κάνουμε ταξίδι 3 ωρών για να μιλήσουμε στον Τύπο και οι παίκτες μου προτιμώ να ξεκουραστούν. Αφού δεν τους αφήνουν να μιλήσουν από το ξενοδοχείο, ήρθα μόνος μου» είπε ο Φλικ όταν ρωτήθηκε για την απουσία ποδοσφαιριστών.
    Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο βασικός λόγος απουσίας των παικτών δεν είναι η απόσταση, αλλά γιατί θέλουν να δείξουν στην FIFA την ενόχλησή τους γιατί δεν τους επιτρέπει να προπαγανδίσουν υπέρ των LGBTQ.
    H γερμανική ομοσπονδία σκέφτηκε μάλιστα να προσφύγει και στο Διεθνές Αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), με την FIFA να απαντά πως «δεν υπάρχει νομική βάση για μία τέτοια καταγγελία για να αντιστρέψει την απόφασή μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γερμανοί πατριώτες που αντιστέκονται: «Αμερικανοί πηγαίνετε σπίτι σας». Με ρωσικές σημαίες «πλημμύρισαν» τους δρόμους της Γερμανίας.
      Οι Γερμανοί πολίτες πραγματοποίησαν χθες μία μεγαλειώδη συγκέντρωση μπροστά από το αμερικανικό προξενείο στη Λειψία.
      Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με ρωσικές και γερμανικές σημαίες κάτω από αντιαμερικανικά συνθήματα.
      “Αμερικανοί, πηγαίνετε σπίτι σας!”, ακούστηκε μεταξύ άλλων.
      Απαίτησαν μεταξύ άλλων το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και των αντιρωσικών κυρώσεων.
      Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν συγκρούσεις με την αστυνομία και βίντεο με διαδηλωτές που κρατούνται εμφανίζονται στο διαδίκτυο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Βόλος: Νεκρός 25χρονος οδηγός μετά από σύγκρουση του ΙΧ του με αγριογούρουνο στις Μικροθήβες. ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ.
    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην επαρχιακή οδό Βόλου - Φαρσάλων ο 25χρονος, προσέκρουσε σε αγριογούρουνο.
    Ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στο ύψος των Μικροθηβών, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε “συγκρούστηκε” με αγριογούρουνο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκε επί τόπου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην επαρχιακή οδό Βόλου - Φαρσάλων ο 25χρονος, προσέκρουσε σε αγριογούρουνο που βρισκόταν σε ημιθανή κατάσταση στο οδόστρωμα στο ρεύμα κυκλοφορίας του, αφού προηγουμένως το ζώο είχε χτυπηθεί από άλλο όχημα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φάρσαλα, το οποίο οδηγούσε μία 40χρονη, η οποία κατά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου της με το ζώο, δεν τραυματίσθηκε, πλην των υλικών ζημιών του οχήματος.
    Το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος 25χρονος, εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια ράμπα και ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα το παλληκάρι να τραυματιστεί θανάσιμα. Τα προαναφερόμενα επιβατηγά οχήματα, δεν ήρθαν μεταξύ τους σε επαφή.

    Η σορός του 25χρονου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, ερευνώνται, ενώ ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

    Η ενημέρωση της Αστυνομίας:

    Βραδινές ώρες της 25/11/2022, στις Μικροθήβες Μαγνησίας, έλαβε χώρα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα, στο 22ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Φαρσάλων (ρεύμα προς Βόλο), Ι.Χ.Ε. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε ημεδαπός 25 ετών, κάτοικος Αλμυρού, συγκρούστηκε με ημιθανές αγριογούρουνο το οποίο λίγο νωρίτερα είχε τραυματισθεί από άλλο διερχόμενο επιβατηγό όχημα το οποίο κινούταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (προς Φάρσαλα) και οδηγούμενο από ημεδαπή 40 ετών η οποία κατά την πρόσκρουσή της με το ζώο, δεν τραυματίσθηκε, πλην των υλικών ζημιών του οχήματός της. Το όχημα του 25χρονου, εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια ράμπα και ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Τα προαναφερόμενα επιβατηγά οχήματα, δεν ήρθαν μεταξύ τους σε επαφή. Σορός θανούντα μεταφέρθηκε με Σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, ερευνώνται. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

    Πηγή: gegonota.news
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μπάιντεν με προϋπολογισμό άμυνας στα 778 δισ. δολάρια λέει ότι είναι απειλή η Νικαράγουα με προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια!
    Τα απίστευτα πλέον ακούμε για την παγκόσμια διεθνή ασφάλεια με πιο πρόσφατη την αμερικανική δήλωση ότι η Νικαράγουα είναι “μια πολύ μεγάλη απειλή για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ”!
    Μάλιστα, η Νικαράγουα με προϋπολογισμό του υπουργείου άμυνας 100 εκατομμύρια δολάρια από τελεί απειλή για τις ΗΠΑ με προϋπολογισμό άμυνας στα 778 δισεκατομμύρια δολάρια!
    Και αυτό είναι κάτι που το ακούμε αρκετά από τις ΗΠΑ αλλά τα στοιχεία των δαπανών για την άμυνα τόσο του αμερικανικού κράτους όσο και άλλων χωρών δείχνουν άλλα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία θα πάρει 20 δισ. δολ. από το Κατάρ και επιπλέον 20 δισ. δολ. από την Λιβύη κλείνοντας το οικονομικό έλλειμμά της!
    Η στήριξη των κυβερνήσεων από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έφερε την "pay-day".
    Η Τουρκία θα λάβει ως «επίδομα» 20 δισ. δολάρια από την λιβυκή κυβέρνηση, σε αντάλλαγμα για την προστασία και την υποστήριξη που της παρείχε από το 2019, όταν και την έσωσε από την κατάρρευση, λίγο πριν οι δυνάμεις του στρατηγού Χ.Χαφτάρ καταλάβουν την Τρίπολη.
    Επίσης το Κατάρ θα δώσει επιπλέον 20 δισ. δολ. στη Τουρκία: 10 δισ. δολάρια μέχρι τις 31/12 και μετά θα ακολουθήσει το υπόλοιπο ποσό εντός του 2023.
    Ήδη η Σαουδική Αραβία έδωσε «δωράκι» 5 δισ. δολ. στη Τουρκία και ακολουθούν άλλα 5 δισ. μέχρι το καλοκαίρι ως απ’ευθείας ρευστότητα στην τουρκική Κεντρική Τράπεζα.
    Τα κεφάλαια αυτά, όλα δωρεάν, θα βοηθήσουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας που ούτως ή άλλω δεν επλήγη σε σημαντικό βαθμό από την πανδημία Covid-19, αλλά το σημαντικότερο για τον Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ότι θα βοηθήσει στην επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.
    Ειδικά οι σχέσεις Τουρκίας-Κατάρ, έγιναν σχέσεις προστάτη-προστατευόμενου το 2017, όταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Αλ-Θάνι, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν την ύπαρξη σχεδίου στρατιωτικής επέμβασης στο Κατάρ και ανατροπής του καθεστώτος (Αλ Θανί, του κλάδου του πατέρα Ταμίμ) για να επαναφέρει την πρώτη κυρίαρχη οικογένεια στην εξουσία (άλλος κλάδος του Αλ Θάνι) και ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για αυτή την επέμβαση.
    Ο αλ Θάνι ζήτησε την τουρκική βοήθεια και αμέσως ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε μία Ταξιαρχία και έστησε αεροπορική και στρατιωτική βάση ως «ασπίδα» στο Εμιράτο, θέτοντάς το αυτόματα υπό την προστασία της Τουρκίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξανά στον αέρα για δοκιμές το Ελληνικό UAS TALOS. https://twitter.com/i/status/1596123966120550402
    Έχουν αναπτυχθεί δύο είδη του UAS TALOS
    Ο ΤΑΛΩΣ ένα UAS (Unmanned Aircraft Systems) όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά συνεχίζει τις εναέριες δοκιμές, σκορπώντας χαμόγελα για την ραγδαία ανάπτυξη όλων των ειδών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην χώρα μας.
    Ο «μυθικός φύλακας» της Κρήτης, δεν θα φυλάει πλέον μόνο την μεγαλόνησο, αλλά το Αιγαίο, μαζί με άλλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία όπως είναι γνωστό ευρίσκονται στο στάδιο κατασκευής.
    Το UAS ΤΑΛΩΣ είναι μία εναέρια πλατφόρμα, η οποία έχει εμβέλεια δράσης και διάρκεια πτήσης αρκετά μεγάλη.
    Τεχνικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με ελληνικές πηγές
    Ύψος: 1.37 μέτρα
    Μήκος: 4.40 μέτρα
    Ταχύτητα: 180 χιλιόμετρα ανά ώρα
    Ταχύτητα Πλεύσης: 140-150 χιλιόμετρα ανά ώρα
    Βεληνεκές δράσης: περίπου 500 χιλιόμετρα
    Έχουν αναπτυχθεί δύο είδη του UAS TALOS.
    Τα ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αποτελούν το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων μας αλλά και της εξαγωγικής μας στόχευσης προς το εξωτερικό.
    Ο Ελληνικός Στρατός έχει ανάγκη από UCAV όλων των τύπων και των κατηγοριών, για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά σχέδια, τα οποία μεταλλάσσονται δυστυχώς σιγά-σιγά σε ανοικτή πρόκληση.
    Το ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο μικροσκόπιο του αυτή τη νέα μορφή «πολέμου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
    Αναλύει τις δυνατότητες των Τούρκων και εξετάζει πάντα τρόπους αντιμετώπισής τους, και αυτό έχει τεράστια σημασία για το επόμενο διάστημα στο οποίο θα “τρέξουμε κατοστάρι” έτσι και αλλιώς.
    Οι ελληνικές εταιρείες που εμπλέκονται σε όλα αυτά τα προγράμματα, πρέπει, σιωπηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να “τρέξουν” πρόγραμμα, εξοπλισμού κάθε μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος κατασκευαστεί και εγκριθεί ως κατάλληλο για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για μια πολυεπίπεδη δυνατότητα στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
    Ο πόλεμος αλλάζει μορφή ραγδαία, χωρίς να χάνει βέβαια τους σταθερούς κανόνες του, (με UCAV και UAV δεν κερδίζεται ολοκληρωτικά κανένας πόλεμος), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τις νέες τεχνολογίες και τακτικές στο νέο πολύπλοκο και “μολυσμένο” από παρεμβολές περιβάλλον μιας πολεμικής αναμέτρησης.
    Όσοι αγνόησαν τις τεχνολογικές εξελίξεις ιστορικά, υπέστησαν μεγάλες ήττες, και αυτό είναι μάθημα στο διηνεκές για τον τομέα των ενόπλων δυνάμεων σε κάθε χώρα του πλανήτη.
    Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξοπλισμένα με ειδικό οπλισμό, βοηθούν τα μέγιστα σε κάθε στρατιωτική επιχείρηση , όπως είδαμε να λαμβάνει χώρα στο Ναγκόρνο, στην Λιβύη, στην Συρία, και τώρα στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μινώταυρος: Αυτό είναι το ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα παντός καιρού και εδάφους.
    Η θωράκισή του αποτελείται από ειδικές μεταλλικές πλάκες και αλεξίσφαιρους υαλοπίνακες.
    Η Soukos Defense, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σε όψη και προδιαγραφές τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν ότι η ελληνική βιομηχανία δεν μπορεί να εξελίξει αλλά και να παράξει σύγχρονα αμυντικά συστήματα.
    Με έδρα τη Λάρισα, η Soukos Defense δημιούργησε ένα θωρακισμένο όχημα παντός καιρού και εδάφους, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδράμει σε αμυντικές αποστολές, όπως η υπεράσπιση απειλούμενων εδαφών.
    Ο Μινώταυρος, όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα όχημα 8×8 το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτητα των 100 km/h.
    Η θωράκισή του αποτελείται από ειδικές μεταλλικές πλάκες και αλεξίσφαιρους υαλοπίνακες, κάτι που του εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προστασία από εκρηκτικούς μηχανισμούς και εκρηκτικά βλήματα.
    Μάλιστα, ο Μινώταυρος προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και του εξ αποστάσεως ελέγχου, μέσω RF σημάτων από δορυφόρους ή μέσω κωδικοποιημένου lazer, ενώ ανάμεσα στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται δύο τύπου οπλικά συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser, μια τηλεχειριζόμενη βάση πολυβόλου & laser, αλλά και συστήματα επιτήρησης – εκτύφλωσης εχθρικών στόχων, ηλεκτρονικά οπτικά συστήματα καμουφλάζ για την πλήρη αορατότητα και την αυτοπροστασία του ιδίου οχήματος από εχθρικά drones, ελικόπτερα, επίγεια οχήματα, κ.α.
    Πρόσθετα, ο Μινώταυρος είναι εξοπλισμένος με ένα παθητικό Radar για την ανίχνευση, εγκλωβισμό και ακολουθία των στόχων, αλλά και έναν αισθητήρα LIDAR για την καθοδήγησή του, ενώ διαθέτει όλα τα απαραίτητα οπλικά συστήματα ώστε για την προστασία του από ελεύθερους σκοπευτές, RPG και πολλαπλά βλήματα εδάφους-εδάφους και αέρος-εδάφους.
    Μένει να απαντηθεί αν και πότε ο ανίκητος Μινώταυρος των Ελλήνων θα ενταχθεί στο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ώστε να θητεύσει στις πλέον “ευαίσθητες” περιοχές, όπου οι Τούρκοι συνηθίζουν να αμφισβητούν, παίζοντας το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones κατασκεύασε Λαρισαίος επιχειρηματίας. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΘΑΨΟΥΝ.
    Με τέσσερις δεκαετίες στον τομέα της άμυνας, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Σούκος έχει συνεργαστεί με τον ελληνικό στρατό.
    Ο επιχειρηματίας και εφευρέτης ρομποτικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Σούκος, κινείται και παράγει έργα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την κατάρρευση drones.
    «Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές» λέει.
    Μετρώντας τέσσερις δεκαετίες ενασχόλησης με τον τομέα της άμυνας και έχοντας πιστοποίηση από τον αμερικανικό στρατό, ο κ. Σούκος δηλώνει στο protothema.gr ότι με ένα από τα τελευταία εγχειρήματά του, που διαθέτει συστήματα εκτύφλωσης εχθρικών στόχων και καμουφλάζ, είναι δυνατό να καταρριφθεί ακόμη και τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
    Συγκεκριμένα, ο «Μινώταυρος» αποτελεί μεγάλο ρομποτικό μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε αμυντικές αποστολές, όπως είναι η προστασία απειλούμενων εδαφών και η αποτροπή εχθρικών δυνάμεων.
    Στόχος της επιχείρησής του, είναι να προσφέρει στις επόμενες γενιές ένα άθικτο περιβάλλον, ενώ από τα τελευταία καινοτόμα έργα του ξεχωρίζει η τεχνολογία Helw, ένα σύστημα λέιζερ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παρέχει προστασία σε περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος απέναντι σε drones, πυραύλους και πλοία.




    Οι δράσεις του επιχειρηματία από τη Λάρισα πληθαίνουν τη στιγμή που αυξάνονται και οι κινήσεις αμφισβήτησης εδαφών. Σε μια περίοδο που αποστέλλονται οπλικά συστήματα από τη Δύση στο Κίεβο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Σούκος έχει συνεργαστεί και με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
    Στα βασικά του έργα και το αυτόνομο σύστημα παραγωγής ενέργειας που καλύπτει απαιτήσεις σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι αδύνατη.
    Αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία, ο κ. Σούκος έχει «βαφτίσει» αναλόγως τα έργα του. Η «Κνωσός» για παράδειγμα είναι μονάδα κατασκευής τεχνητών δομικών υλικών, ο «Αίολος» σύστημα Ψυχρής – Μηχανικής, Βιολογικής Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Απορριμμάτων και ο «Ποσειδώνας» σύγχρονη ρομποτική πλατφόρμα που μπορεί να τοποθετηθεί σε φρεγάτες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΘΑΨΟΥΝ. Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σούκος.
    Γεννηθείς το 1954, έλκει την καταγωγή του από τη Λάρισα και είναι γιος στρατιωτικού, ο οποίος παρασημοφορήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
    Εμπνεύστηκε την πρώτη του εφεύρεση, τη δεκαετία του 1970, καθώς σπούδαζε στην Ανώτερη Σχολή Ηλεκτρονικών και το 1974 συνέχισε τις σπουδές του στην Κολωνία της Γερμανίας, στη θεωρία Φωτοτεχνικής.
    Βραβεύτηκε το 1975 με χρυσό μετάλλιο και του απονεμήθηκε δίπλωμα Παγκόσμιας οργάνωσης Προόδου και Πολιτισμού, για τη συμβολή του στον τομέα της έρευνας της Τέχνης και της Επιστήμης.
    Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εφευρίσκει ένα παθητικό ραντάρ, με τον στρατό να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, να τον καλεί και να εκφράζει την επιθυμία για άμεση συνεργασία μαζί του. Από τότε, ο Κωνσταντίνος Σούκος άρχισε να εργάζεται στο Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας (ΚΕΕΘΑ) για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Ερευνητικού Προγράμματος Παθητικού Αντιαεροπορικού Συστήματος τετράδυμων πυροβόλων.
    Σταθμός στη μετέπειτα καριέρα του τα ανθρωπόμορφα ρομπότ, τα οποία κινούνται, μιλούν και ανταποκρίνονται σε εντολές των ιδιοκτητών τους.
    Το πρώτο ελληνικό κλασικό ρομπότ που κατασκευάστηκε ήταν η «Αθηνά». Ακολούθησαν ο «Ερμής», ο «Απόλλων», η «Άρτεμις» και ο «Δίας». Όλα εκτελούσαν πλειάδα εντολών και επιτελούσαν πληθώρα εργασιών.
    Έχει διαθέσει και στην Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Αστυνομίας έργο, όπως ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μία στις τέσσερις γερμανικές εταιρείες θα μεταφέρει την παραγωγή της σε τρίτες χώρες λόγω του κόστους ενέργειας!
    Ο Όλαφ Σολτς κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να «σβήσει» την γερμανική οικονομία.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ – ΡΑΝΤ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

    Μία στις τέσσερις γερμανικές εταιρείες σχεδιάζει μεταφορά της παραγωγής της σε άλλες χώρες εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε η Tanja Gönner, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Die Welt am Sonntag.
    Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει όσους πιστεύουν πως η ευρωπαΐκή βιομηχανία έχει βρεθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά και της πρωτοφανούς έλλειψη αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ, οι οποίες κερδοσκοπούν εις βάρος των ευρωπαϊκών χωρών.
    Το περίεργο βέβαια είναι το γιατί πίστευαν στην ΕΕ και ειδικότερα στην Γερμανία πως δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.
    «Οι υψηλές τιμές της ενέργειας και η αποδυνάμωση της οικονομίας πλήττουν τη γερμανική οικονομία με πλήρη ισχύ και επιβαρύνουν πολύ τις εταιρείες μας σε σύγκριση με άλλες διεθνείς τοποθεσίες. Το γερμανικό επιχειρηματικό μοντέλο βρίσκεται υπό τεράστια πίεση…Κάθε τέταρτη γερμανική εταιρεία σκέφτεται να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό», δήλωσε η Gönner.
    Επιπλέον, η καταστροφή του αγωγού Nord stream ισοδυναμεί με το τέλος της φθηνής ενέργειας από την Ρωσία, έπειτα από δεκαετίες.
    Ήταν ακριβώς η προνομιακή τιμολόγηση της Γερμανίας από την Ρωσία στο φυσικό αέριο που βοήθησε την οικονομία της να καλπάσει και να μετατραπεί σε οικονομική υπερδύναμη.
    Κάποτε θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τον Όλαφ Σολτς και την Αναλένα Μπέρμποκ για το πως εν γνώσει τους επέλεξαν να καταστρέψουν την οικονομική ισχύ της Γερμανίας και να την καταστήσουν σε κράτος-δορυφόρο των ΗΠΑ.
    Γιατί οι συνέπειες της αντι-ρωσικές πολιτικής ήταν γνωστές πολύ πριν αυτές επέλθουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναποτελεσματικό τελικά το αντιπηκτικό φάρμακο απιξαμπάνη ως μετα-Covid θεραπεία.
    Ένα αντιπηκτικό-αντιθρομβωτικό φάρμακο, η απιξαμπάνη (Apixaban-εμπορική ονομασία Eliquis), που χορηγείται ευρέως σε ασθενείς Covid-19 μετά το εξιτήριό τους από το νοσοκομείο, είναι τελικά αναποτελεσματικό, καθώς δεν μειώνει σχεδόν καθόλου την πιθανότητα για νέα νοσηλεία, ούτε βελτιώνει την πιθανότητα επιβίωσής τους.
    Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας βρετανικής κλινικής δοκιμής, που αναμένεται να οδηγήσει σε γενικότερη αναθεώρηση του σχετικού φαρμακευτικού πρωτοκόλλου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
    Η μελέτη HEAL-COVID από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του Νοσοκομείου Addenbrooks, με επικεφαλής την καθηγήτρια εντατικής θεραπείας Σάρλοτ Σάμερς και τον δρ Μαρκ Τόσνερ, αφορούσε 402 ασθενείς που πήραν το φάρμακο και έδειξε ότι οι τελευταίοι δεν βοηθήθηκαν να ανακάμψουν από μέτρια ή σοβαρή Covid-19, ενώ σε ένα μικρό αριθμό ασθενών προκλήθηκαν σοβαρές παρενέργειες (αιμορραγία).
    Το 29,1% όσων είχαν πάρει το Apixaban χρειάστηκαν τελικά επανεισαγωγή στο νοσοκομείο ή πέθαναν μετά το εξιτήριο, έναντι ποσοστού 30,8% όσων δεν είχαν πάρει το εν λόγω φάρμακο και είχαν κάνει άλλη θεραπεία. Η μελέτη δεν έδειξε κάποιο όφελος από το συγκεκριμένο φάρμακο όσον αφορά τον αριθμό των ημερών που οι ασθενείς παραμένουν ζωντανοί μετά το εξιτήριο, καθώς τόσο στην ομάδα του φαρμάκου όσο και σε εκείνη που δεν πήρε το φάρμακο, ο μέσος όρος επιβίωσης – μετά το αρχικό δίμηνο εξόδου από το νοσοκομείο – ήταν 59 μέρες.
    Η βρετανική μελέτη είναι η πρώτη στον κόσμο που εξετάζει θεραπείες για ασθενείς που έχουν κατ’ αρχή αναρρώσει από την Covid-19, αλλά περίπου το ένα τρίτο από αυτούς πεθαίνουν ή χρειάζονται νέα νοσηλεία μέσα στον επόμενο χρόνο. Όπως είπε η δρ Σάμερς, «αφού επιβίωσαν από την ταλαιπωρία της νοσηλείας με Covid-19, πάρα πολλοί ασθενείς βρίσκονται πίσω στο νοσοκομείο, συχνά αναπτύσσοντας μακροχρόνιες επιπλοκές ως συνέπεια του κορωνοϊού”.
    Ο δρ Τόσνερ ανέφερε ότι «έως τώρα είχε υποτεθεί πως το Apixaban βοηθά τους ασθενείς να ανακάμψουν από βαριά Covid-19 και ότι η αντιπηκτική αγωγή στο αίμα τους, που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων, αποβαίνει επωφελής. Όμως τα νέα ευρήματά μας θα οδηγήσουν στο να σταματήσει η περιττή συνταγογράφηση αυτού του φαρμάκου σε ασθενείς με Covid-19, αλλάζοντας έτσι την ιατρική πρακτική».
    Η μελέτη HEAL-COVID θα συνεχίσει με τη δοκιμή ενός άλλου φαρμάκου, μιας στατίνης, της ατορβαστατίνης (Atorvastatin), που συνταγογραφείται ευρέως για τη μείωση της χοληστερίνης, αλλά θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει και ως Covid θεραπεία.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/11/21-26-26.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης: «Βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου με την Τουρκία».
    «Πρέπει να υπάρξει προετοιμασία της κοινής γνώμης και πολεμική προπαρασκευή».
    «Έξω από τα δόντια» μίλησε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «τροχιά πολέμου» με την Τουρκία.
    Επεσήμανε ακόμα ότι «πρέπει να υπάρξει προετοιμασία της κοινής γνώμης», ενώ ζήτησε «πολεμική προπαρασκευή για να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το ενδεχόμενο πολέμου»!
    Είπε ακόμα στο militaire.gr ο κ.Γκίνης:
    «Μπορεί η Ρωσία να μην μας έχει υποστηρίξει όπως θα θέλαμε ,αλλά υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να προβληματιστούμε για τη σχέση μας με τη Μόσχα … Η Γαλάζια Πατρίδα δεν είναι κάτι απλό, η Τουρκία επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος του Αιγαίου. Η Άγκυρα προσπαθεί να ενώσει το θέμα των Στενών με τη Γαλάζια Πατρίδα κι αυτό ενδιαφέρει και τη Ρωσία … Η αναφορά μας απλώς στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να μπορείς να κατοχυρώσεις τα δικαιώματα σου, δεν καταλήγει πουθενά».
    «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο συζητείται από το 2013 και υπήρχαν δημοσιεύματα από το 2011. Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να δηλώνει ότι έπεσε από τα σύννεφα το 2019».
    «Γιατί δεν καλούνται οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτουν πολιτικά κόμματα για τις επιπτώσεις της αποστολής στρατιωτικού υλικού (σ.σ. στην Ουκρανία) … Δεν πρέπει να δραματοποιούμε τα γεγονότα».
    «Βρισκόμαστε σε τροχιά πολέμου με την Τουρκία γιατί η Τουρκία με την Γαλάζια Πατρίδα έχει θέσει στην Ελλάδα ένα ανελαστικό πρόβλημα που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Ποια ελληνική κυβέρνηση θα πάει να διαπραγματευτεί το μισό Αιγαίο; Οι Τούρκοι έχουν αφήσει πίσω των 25ο μεσημβρινό και έχουν αρχίσει να μιλούν για τον 23ο μεσημβρινό στο Αιγαίο! Πρέπει να υπάρξει προετοιμασία της κοινής γνώμης και πολεμική προπαρασκευή για να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το ενδεχόμενο πολέμου».

    ΕΡΩΤΗMΑ ΤΟΥ Ζ.Π.: τι κάνει γι αυτό το ενδεχόμενο η πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και «πνευματική» ηγεσία;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...