ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Νοεμβρίου 2022

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ CIA ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΞΕΝΑ (ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ F–35 ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ). Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗ» ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ; ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ 800 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ; 

 

ΟΙ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

ΟΙ «ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» (=ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA) ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ, ΣΑΝ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: «ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ». ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΝΙΚΗΜΕΝΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ. 

 

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Wolfgang Bittner ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Π.: "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΕΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ".

 
 

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΞΕΝΟΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.


 
 
 
 
    
 
 
 
 
Η βρωμοπράσινη υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Annalena  Baerbock  υποδέχθηκε προχθές με βαθιά υπόκλιση τον ιουδαίο υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν. Προηγουμένως φρόντισε μεθοδικά να αφαιρεθεί  ο σταυρός του ιστορικού δημαρχείου της πόλης του Munster  και να τοποθετηθεί σαν ντεκόρ πίσω τους η εβραϊκή επτάφωτη λυχνία, λες και ο Μπλίνκεν δεν είναι υπουργός των ΗΠΑ αλλά του Ισραήλ. Η συμπεριφορά και οι χειρονομίες της πράσινης πράκτορος μπροστά στον γκαουλάιτερ Μπλίνκεν παραπέμπει σε: "πασά μου, ότι ζητήσετε αφέντη μου, και στο κρεβάτι  σού έρχομαι". 

Ανάλογη βλακώδης συμπεριφορά του δικού μας  Δένδια χθες: πήγε στην τουρκοκρατούμενη Λιβύη, αφού επισκέφθηκε προηγουμένως την συναγωγή. Το αποτέλεσμα: οι τούρκοι που κυβερνούν την Λιβύη τον εξεδίωξαν κακήν κακώς και τώρα διαμαρτύρεται σαν ανίκανος και ανόητος χάνος.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΣΟΪΜΠΛΕ: "ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ".

 

 

Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η «Γερμανίδα» υπουργός Άμυνας ενθουσιασμένη χαιρετίζει την απόφαση του Λευκού Οίκου για την παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων.

 

Ο ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πότε θα απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκοί λαοί από εξωευρωπαϊκές δυνάμεις; Πότε θα γλυτώσει η Ευρώπη από το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και την κατοχή του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης;

 

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΞΑΝΑ". ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ: "ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ". ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΤΑΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΡΔΟΙ ΝΑ ΑΔΕΛΦΟΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ;

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα «κάγκελα» οι Γερμανοί βιομήχανοι για την αγορά 100 αμερικανικών F-35 χωρίς καμία συμμετοχή της γερμανικής βιομηχανίας.

«Έτσι θα έχουμε επικίνδυνη εξάρτηση από τις ΗΠΑ».

Οι Γερμανοί βιομήχανοι κατηγορούν τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς ότι βιαστικά έσπευσε να αγοράσει 100 F-35 παρακάμπτοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία!

 


Κάτι που έγινε βέβαια και στην Ελλάδα με τις απευθείας αναθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων από τον Κ.Μητσοτάκη χωρίς την συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Γερμανίας ξεσηκώθηκε και εκφράζει την ανησυχία του για την απόφαση Σόλτς να αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II της Lockheed Martin.

Η τελευταία έκθεση από το γερμανικό έντυπο Wirtschaft αναφέρει ότι η απόφαση να αγοραστεί το F-35 από το ράφι θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη γερμανική βιομηχανία όπλων ελλείψει δικαιωμάτων συντήρησης ή εγχώριας κατασκευής των εξαρτημάτων του αεροσκάφους.

Επίσης η Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (BDLI), σε έκθεση της αναφέρει ότι το γερμανικό uπουργείο Άμυνας έκανε λάθος επειδή δεν απαίτησε τη συμμετοχή της βιομηχανίας στη συντήρηση, επισκευή και υποστήριξη αυτών των ακριβών αεροσκαφών. Κάτι που δεν έκανε ούτε η ελληνική κυβέρνηση με τα Rafale.

Το BDLI επανέλαβε ότι η γερμανική αμυντική βιομηχανία διατρέχει τον κίνδυνο να μείνει εκτός κύκλου εργασίας με τις αγορές μαχητικών αεροσκαφών F-35 και ελικοπτέρων βαρέως τύπου CH-47F Chinook, συνολικού κόστους άνω των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η έκθεση επικαλείται τον πρόεδρο της ένωσης, Martin Kroell, ο οποίος δήλωσε ότι «τα νέα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα για την Bundeswehr δεν θα μπορούσαν επομένως να διατηρηθούν στη Γερμανία, αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο δίκτυο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ή από οι αμερικανικές εταιρείες Lockheed (F-35) ή Boeing (Σινούκ). Αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη εξάρτηση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ελικοπτέρων Airbus, Wolfgang Schoder, επέκρινε επίσης τη βιαστική και απερίσκεπτη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εισάγει όπλα από εξωτερικούς εταίρους. Ο Σόντερ είπε ότι θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ανεξαρτησία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και τη στρατιωτική τεχνολογία της.

Η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ δέχθηκε πυρά για μια «εσπευσμένη απόφαση» να ενισχύσει τη μαχητική ικανότητα της χώρας χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό της συγκρότημα.

Ο Kroell δήλωσε ότι η γερμανική βιομηχανία πρέπει να καθίσει στο τραπέζι επί ίσοις όροις «και να μην αφήνει τα πάντα σε φίλους στις ΗΠΑ».

 

 

Γερμανικός Στρατός: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση με την Ρωσία».  Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πόλεμο.

Σε απόρρητη έκθεση του γερμανικού Επιτελείου που δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel, η Γερμανία «πρέπει να ξεκινήσει άμεση προετοιμασία για σύγκρουση με τη Ρωσία».

Το Spiegel κατάφερε να εξασφαλίσει μια απόρρητη έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που περιγράφει τον «στρατηγικό αναπροσανατολισμό» της Μπούντεσβερ στο πιθανό ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Την έκθεση υπογράφει ο στρατηγός Εμπερχαρντ Τσορν, γενικός επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες προετοιμάζει για δύσκολα χρόνια. Το εμπιστευτικό έγγραφο, που αποτελείται από 68 σελίδες, φέρνει τον κάπως αόριστο τίτλο «Επιχειρησιακές οδηγίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Αλλά το περιεχόμενό του είναι άκρως συγκεκριμένο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γερμανός στρατηγός, ήδη από τέλος Σεπτεμβρίου, είπε ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί πιο αποτελεσματικά για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. «Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν ενδεχομένως να γίνουν χωρίς προειδοποίηση και πιθανώς με πολλές ανθρώπινες απώλειες», αναφέρεται στην έκθεση.

Και σε άλλο σημείο: «Αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης της χώρας και της νατοϊκής επικράτειας θα είναι ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο σημαντική από πριν».

Εκείνο που πέφτει αμέσως στην προσοχή του αναγνώστη είναι η συνεχής επανάληψη της λέξης «αποτροπή». Επειδή τυχόν άμεση σύγκρουση στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ «έχει γίνει και πάλι πιο πιθανή», η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη και να κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της πιο ισχυρές.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τον στρατηγό Τσορν, «η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων σε ένα υψηλής έντασης (πολεμικό) σενάριο, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αποτροπής».

Με άλλα λόγια, δεν αρκεί πλέον η αποστολή εξειδικευμένων μονάδων σε συγκεκριμένες αποστολές στο εξωτερικό, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Αντίθετα, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρούνται σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας πολυάριθμες στρατιωτικές μονάδες.

Και εδώ έρχεται να «κουμπώσει» η εμπιστευτική έκθεση με την έκφραση «σημείο καμπής« που χρησιμοποίησε ο καγκελάριος Σολτς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής στις 27 Φεβρουαρίου. «Ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι και πάλι πραγματικότητα», όπως περιγράφει πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή της έκθεσης ο στρατηγός Τσορν.

«Κατά συνέπεια, η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το γεγονός ότι σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, η Μπούντεσβερ θα έπρεπε να παράσχει μάχιμες και έτοιμες για δράση δυνάμεις και να μην περιμένει υποστήριξη από τις ΗΠΑ».

Εκείνο για το οποίο ο γενικός επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί με έμφαση είναι ότι ούτε η ΕΕ ούτε και το ΝΑΤΟ έχουν την πολυτέλεια να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό και τη συγκέντρωση δυνάμεων, όταν ξεκινήσει μία ενδεχόμενη επίθεση.

Ο Τσορν υπογραμμίζει επίσης τον «πρωτεύοντα ρόλο που καλείται να αναλάβει ο γερμανικός στρατός στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ σε έναν αναγκαστικό πόλεμο».

Στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ εγκατέστησε ολιγομελείς μονάδες κομάντο, κάτι σαν ένα πρώτο ανθρώπινο ανάχωμα, και πολλαπλασίασε τις στρατιωτικές ασκήσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Σε αντίθεση με σήμερα, ωστόσο, σχεδόν όλοι οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ ήταν βέβαιοι ότι η Ρωσία δεν θα επιδίωκε άμεση αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, κι αυτό αποτελεί τη μεγάλη διαφορά. Αυτή η πεποίθηση, όταν διαβάζει κανείς την έκθεση, έχει εξατμιστεί.

Το πώς θα εξελιχθεί ο γερμανικός στρατός τα επόμενα χρόνια είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τους εταίρους της. Λόγω της θέσης της και της στρατιωτικής της σημασίας, η Γερμανία θεωρείται «ηγετικό έθνος», κι αυτό προκαλεί και κάποιες «προσδοκίες» εκ μέρους των νατοϊκών συμμάχων, που μεταφράζονται σε «επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Κάποιος άλλος Γερμανός στρατηγός το διατύπωσε με μεγαλύτερη σαφήνεια. «Εάν δεν κινηθούμε γρήγορα και δεν εξοπλίσουμε το Στρατό μας, κανείς άλλο Στρατός στην Ευρώπη δεν θα το κάνει».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

3 σχόλια:

  1. ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Όπως και η Γερμανία και η Ελλάδα να έχει σχέδιο για πόλεμο με την Ρωσία».
    Το περιοδικό Spiegel δημοσίευσε μία…τρομακτική απόρρητη έκθεση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αναφέρει πως πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για πόλεμο με την Ρωσία.
    «Η γερμανική Bundeswehr κάλεσε την χώρα να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία, λόγω των φόβων ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί σε παγκόσμια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Μια ρωσική εισβολή στην Ευρώπη είναι «πιο πιθανή από ποτέ» και η Γερμανία θα μπορούσε να σβήσει από τον χάρτη ανά πάσα στιγμή, προειδοποιεί μια έκθεση που διέρρευσε», μεταδίδει χαρακτηριστικά ο γερμανικός τύπος.
    Η είδηση σχολιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, από τον ανταποκριτή στην Γερμανία, Παντελή Βαλασόπουλο, ο οποίος ενέπλεξε την Ελλάδα σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο.
    Όπως είπε επί λέξει:
    «Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μία σύγκρουση με την Ρωσία.
    Και η χώρα μας πρέπει να έχει τέτοια σχέδια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dassault και Airbus βάζουν ξανά σε τροχιά το ευρωπαϊκό μαχητικό του μέλλοντος;

    Γαλλία και Γερμανία παρουσιάζονται έτοιμες να περάσουν στην επόμενη φάση ανάπτυξης του δικού τους μαχητικού αεροσκάφους, επαναφέροντας έτσι στη «ζωή» το μεγαλύτερο αμυντικό – εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ευρώπης, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
    Οι δύο χώρες και οι δύο από τις κύριες εταιρείες που εμπλέκονται, η Airbus και η Dassault Aviation, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στο επόμενο κρίσιμο στάδιο υλοποίησης του πρότζεκτ Future Combat Air System (FCAS), με τη σχετική συμφωνία να αναμένεται ενδεχομένως ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν οι FT επικαλούμενοι πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
    Περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ είχαν προϋπολογιστεί για αυτήν την επόμενη φάση – που ονομάζεται «Φάση 1β» («Phase 1b») αλλά οι συνομιλίες διακόπηκαν καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές διαφωνούσαν σε μια σειρά από θέματα (πνευματικής ιδιοκτησίας, κατανομής και επιμερισμού των εργασιών, τεχνικών προδιαγραφών του αεροσκάφους).
    Εν τω μεταξύ, το κλίμα στις γαλλογερμανικές σχέσεις θα γινόταν ακόμη πιο περίπλοκο και τεταμένο, με την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Γαλλίας και Γερμανίας που ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο να αναβάλλεται και τις δύο χώρες να διαφωνούν ανοιχτά σε μια σειρά από θέματα: αναφορικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο, τους αγωγούς φυσικού αερίου, τα προγράμματα έκτακτης βοήθειας νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την ενεργειακή κρίση κ.ά.
    Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είδε με καχυποψία και την απόφαση των Γερμανών να προχωρήσουν στην αγορά 35 αμερικανικών F-35.
    «Η Γαλλία και η Γερμανία είναι πεπεισμένες για τη σημασία του Future Combat Air System. Δεν υπάρχει εναλλακτική, πρέπει να λειτουργήσει», δήλωσε ο Μάικ Σέλχορν (Mike Schoellhorn) της Airbus τη Δευτέρα από το Βερολίνο.
    Το FCAS, που ξεκίνησε από το Παρίσι και το Βερολίνο το 2017 για να προσχωρήσει σε αυτό αργότερα και η Μαδρίτη, είναι το μεγαλύτερο αμυντικό πρότζεκτ στην Ευρώπη, σημειώνουν οι FT.
    Ένα πρότζεκτ, συνολικού κόστους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάστηκε για να δώσει ώθηση στη στρατηγική αυτονομία της Γηραιάς Ηπείρου, να ενισχύσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών και να δώσει νέα πνοή στην ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία.
    Το FCAS σχεδιάστηκε με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη ενός νέας γενιάς μαχητικού αεροσκάφους που θα συνεργάζεται με drones και θα φέρει προηγμένα συστήματα επικοινωνιών.
    Το εν λόγω αεροσκάφος θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει στο μέλλον μαχητικά όπως είναι τα Eurofighter, Tornado και Rafale. Όπως σημειώνουν ωστόσο οι FT, το μαχητικό που ίσως προκύψει μέσα από το πρότζεκτ FCAS δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2040 ή το 2050, ενώ παράλληλα στην Ευρώπη «τρέχει» και ένα άλλο παρόμοιο πρότζεκτ, εν προκειμένω το Tempest με τη συμμετοχή Βρετανών (BAE Systems) και Ιταλών (Leonardo).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Ζ.Π. Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;
    Η συμφωνία για το νέο μαχητικό αεροσκάφος FCAS ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ευρώπης.
    Εντάσεις μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για την ανάπτυξη του νέου.
    Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία συμφώνησαν για το μαχητικό αεροσκάφος «του μέλλοντος» (FCAS), το οποίο προβλέπεται να είναι επιχειρησιακό το 2040.

    Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την περαιτέρω ανάπτυξη του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος (Future Combat Air System, FCAS), ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο.

    Έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις, κλείστηκε συμφωνία για την επόμενη φάση της βιομηχανικής ανάπτυξης του συστήματος.

    Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη συνέχιση του φιλόδοξου βιομηχανικού σχεδίου, που αναμένεται να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, με τη Γαλλία να έχει τη γενική εποπτεία.

    Πρόκειται για «μεγάλο βήμα και σημαντική ένδειξη της εξαίρετης συνεργασίας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας», έκρινε η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, η Κριστίνε Λάμπρεχτ.


    Κατά την άποψη της κυρίας Λάμπρεχτ, η συμφωνία «ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ευρώπης και εξασφαλίζει την απόκτηση σημαντικής τεχνογνωσίας για τη δική μας και την ευρωπαϊκή βιομηχανία».

    Εντάσεις μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για την ανάπτυξη του νέου μαχητικού αεροσκάφους

    Το σχέδιο προκάλεσε πρόσφατα εντάσεις στον γαλλογερμανικό άξονα. Η Dassault και η Airbus, οι δύο βιομηχανίες που έχουν αναλάβει την ανάπτυξη του συστήματος, δεν έχουν μπορέσει να συμφωνήσουν για την κατανομή των καθηκόντων παρότι διαπραγματεύονται για πάνω από έναν χρόνο.


    Η συμφωνία κλείστηκε μερικές ημέρες πριν από τη συνάντηση της Γαλλίδας πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν και του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο την Πέμπτη.

    Στη θεωρία τουλάχιστον, το FCAS θα είναι επιχειρησιακό το 2040. Θα αντικαταστήσει το Eurofighter. Πέρα από το αεροσκάφος, μέρος του θα είναι επίσης οπλισμένα και άοπλα UAVs.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...