ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Νοεμβρίου 2022

Ο ΡΑΜΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΕΝΔΙΑ - ΤΣΙΠΡΑ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΙΜΑΡΙΩΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλό ταξίδι Λευτέρη μας

 

 


 

Σχέδιο που έχει ως τελικό στόχο την υφαρπαγή αυτών των ιδιοκτησιών από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες προς όφελος των κυβερνώντων

Επιλεκτικές συλλήψεις Χιμαριωτών προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα για «απαλλοτρίωση» των περιουσιών των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της πόλης, προς όφελος «φίλων της κυβέρνησης», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το κόμμα Ομόνοια της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

 


Σε αυτήν αναφέρεται ότι η Ομόνοια Χιμάρας παρατηρεί πολυάριθμες συλλήψεις συμπολιτών από τη Χιμάρα και τις Δρυμάδες, ενώ καταδικάζεται κατηγορηματικά ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις «σε βραδινές ώρες, στα σπίτια τους, με βία και τρόμο, με περιπτώσεις ατόμων βεβαρημένης κατάστασης υγείας και ατόμων με κινητικές δυσκολίες».

Οπως τονίζεται, κύρια κατηγορία είναι η συνέργεια σε πλαστογραφία εγγράφων που αφορούν το ιδιοκτησιακό. Πρόκειται για μια υπόθεση γύρω από την οποία εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα παιχνίδι εκ μέρους των αλβανικών Αρχών. Στην ανακοίνωση απαριθμείται πολύ μεγάλος αριθμός καταχρήσεων που διαπράχθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους υπαλλήλους του Δήμου Χιμάρας, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «εκτάσεις γηγενών ιδιοκτητών και κρατική περιουσία που διανέμεται σε φίλους και συνεργάτες ή άτομα που συνδέονται με την κυβέρνηση, για την οποία η Ομόνοια Χιμάρας και η κοινή γνώμη έχουν γνώση και συγκεκριμένα στοιχεία».

Η Ομόνοια Χιμάρας δηλώνει ξεκάθαρα ότι η μη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εγγραφής περιουσιακών στοιχείων στο υποθηκοφυλακείο εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο που έχει ως τελικό στόχο την υφαρπαγή αυτών των ιδιοκτησιών από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες προς όφελος των κυβερνώντων. «Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της Χιμάρας δεν έχει γίνει η εγγραφή των περιουσιών στο υποθηκοφυλακείο, λόγω της απροθυμίας του κράτους να εγγράψει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Μέχρι τα μέσα του 2013 οι εγγραφές (ειδικού σκοπού) στο υποθηκοφυλακείο δεν ξεπερνούσαν τις 10 στο σύνολο. Μετά το 2013 και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον κύριο Ράμα οι περιπτώσεις αυτές έχουν εκατονταπλασιαστεί. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των περιουσιών είναι ότι έχουν καταλήξει σε ιδιοκτήτες που ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή» υπογραμμίζεται, ενώ συμπληρώνεται ότι οι τελευταίες συλλήψεις κάθε άλλο παρά την απονομή δικαιοσύνης έχουν στόχο.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

12 σχόλια:

  1. ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.

    Σύμφωνα με τις επίσημες Βρετανικές πηγές, οι Σίπταροι μαφιόζοι χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις για το «ξέπλυμα» των εσόδων τους, αλλά τα περισσότερα απλώς στέλνονται στην Σκιπερία για «καθάρισμα»
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης πρόσφατα κατασχέθηκαν 300.000 λίρες που βρέθηκαν σε αποσκευές σε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στην πτήση προς τα Τίρανα και σε μια άλλη περίπτωση, οι συνοριοφύλακες βρήκαν 500.000 λίρες κρυμμένες σε ένα φορτηγάκι που θα περνούσε με την Μάγχη.
    Τα τελευταία χρόνια, οι Σίπταροι εγκληματίες έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του εμπορίου κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις βιετναμέζικες Οικογένειες. Οι περισσότερες από τις εγκληματικές δραστηριότητες που αφορούν φάρμες κάνναβης συγκεντρώνονται στις βορειότερες περιοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης. Στις εκκαθαρίστηκες επιχειρήσεις η αστυνομία συλλαμβάνει πλέον Σίπταρους ντήλερς ναρκωτικών . Στο νότιο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκληματικές ομάδες των Σίπταρων εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης.
    Εκτός από το εμπόριο κάνναβης που βρίσκεται κυρίως στα χέρια των Σίπταρων εγκληματιών, και η διακίνηση κοκαΐνης ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό την Αλβανική. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν πρόσφατα και αρκετές συλλήψεις Σίπταρων που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων. Στους πρώτους εννέα μήνες του 2022, τουλάχιστον 12.000 Σίπταροι πολίτες έφτασαν παράνομα στο βρετανικό έδαφος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η Λαοδίκεια είναι αρχαία τουρκική πόλη»! Εκτός ορίων ιστορική πλαστογράφηση από την Άγκυρα.
    Σε μία πρωτοφανή πλαστογράφηση της Ιστορίας προχώρησαν οι Τούρκοι, βαφτίζοντας την αρχαία πόλη της Λαοδίκεια «αρχαία τουρκική πόλη»!
    Φυσικά, έτσι την παρουσιάζουν και στους τουρίστες που την επισκέπτονται οι οποίοι αφού στην πλειοψηφία τους είναι ιστορικά άσχετοι δεν έχουν κανένα λόγο να μην τους πιστέψουν κιόλας.
    Συγκεκριμένα, σε οπτικοακουστικό υλικό που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού αναφέρεται πως «περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών στην αρχαία τουρκική πόλη της Λαοδίκειας, η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαοδίκεια η εν Φρυγία υπήρξε μία από τις πρώτες πόλεις που εκχριστιανίσθηκαν, ενώ στα πολλά της κτίρια περιλαμβάνονται ένα στάδιο, λουτρά, ναοί, ένα γυμναστήριο, δύο θέατρα και ένα βουλευτήριο.
    Το δε δυτικό θέατρο, που χτίστηκε την ελληνιστική περίοδο, χωρούσε 8.000 θεατές.
    Να σημειώσουμε ότι η Επιστολή προς τους Λαοδικείς είναι μια χαμένη (αν και μαρτυρείται στον Codex Fuldensis ) επιστολή του Αποστόλου Παύλου , η αρχική ύπαρξη της οποίας συνάγεται από μια εντολή προς την εκκλησία των Κολοσσαίων να στείλουν την επιστολή τους στην πιστή κοινότητα στη Λαοδίκεια και, επίσης, να λάβουν αντίγραφο του γράμματος “από τη Λαοδίκεια”.
    «Και όταν σας διαβαστεί αυτή η επιστολή, δείτε ότι διαβάζεται επίσης πριν από την εκκλησία στη Λαοδίκεια και ότι διαβάζετε εσείς οι ίδιοι την επιστολή που θα διαβιβαστεί από εκεί» (καὶ ὅταν ἀναγνωσθῇ παρ᾽ ὑμῖν ἡ ἐπιστολή, ποιήσατε ἵνα καὶ ἐν τῇ Λαοδικέων ἐκκλησίᾳ ἀναγνωσθῇ, καὶ τὴν ἐκ Λαοδικείας ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀναγνῶτε) αναφέρει ο ίδιος.
    Τώρα οι Τούρκοι που ήρθαν από τα βάθη της Ασίας και για την ακρίβεια από κάπου δίπλα στην Μογγολία θέλουν όλα αυτά να τα «βαφτίσουν» τουρκικά.
    Οι Τούρκοι με την γνωστή πρακτική «τα θέλω όλα» θέλουν να δημιουργήσουν κοινό παρελθόν με όλες τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν, δηλαδή και με την Μικρά Ασία, όπου διαβιούν τώρα και με τα τουρκικά κράτη της Ευρασίας και φυσικά και με Μέση Ανατολή-Βόρεια Αφρική επειδή κάποτε οι περιοχές αυτές ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιουδαίος Jeffrey Sachs: «Πάμε για πυρηνικό πόλεμο επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κρατήσουν την μύτη τους έξω από την αυλή κανενός».
    O διάσημος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Jeffrey Sachs, σε ακόμα μία δημόσια παρέμβασή του είπε πως ο πλανήτης βρίσκεται στο «χείλος του πυρηνικού πολέμου επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κρατήσουν την μύτη τους έξω από την αυλή κανενός».
    «Βρισκόμαστε κοντά στο χείλος του πυρηνικού πολέμου, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν μπορούν να κρατήσουν την καταραμένη μύτη τους έξω από την αυλή κανενός, και συνεχίσαμε να πιέζουμε για τηn διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
    Ήμουν εκεί πριν από 32 χρόνια ως σύμβουλος του Γκορμπατσόφ και μετά ως σύμβουλος του Γέλτσιν και σύμβουλος του Κούτσμα πρώτου προέδρου της Ανεξάρτητης Ουκρανίας και ήμουν σύμβουλος του Γιατσίνιο αμέσως μετά το γεγονός του 2014, επομένως παρακολουθώ το θέμα από κοντά για 32 χρόνια και νομίζω ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που προκαλεί και αυτό δεν παίζει στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ».
    Ο Jeffrey Sachs είναι ο ίδιος ο οποίος είχε κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ για εμπλοκή τους στην ανατίναξη των ρωσικών αγωγών Nord Stream 1 & 2 κάτι το οποίο στην ουσία ισχύει καθώς η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως την Βρετανία για αυτό, δηλαδή μία χώρα εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
    Ο διάσημος Αμερικανός καθηγητής οικονομολόγος, ακαδημαϊκός, αναλυτής δημόσιας πολιτικής και πρώην διευθυντής του The Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Columbia, δήλωσε σε ομιλία του στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρς ότι «Η πιο βίαιη χώρα στον κόσμο από το 1950 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες» και αμέσως τον διέκοψαν!
    Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «Μπορείς να είσαι δημοκρατικός στο εσωτερικό και αυτοκρατορικός στο εξωτερικό».
    Ο συντονιστής τον έκοψε απότομα και μάλιστα αυτό συνέβη κατά την διάρκεια συζήτησης για την δημοκρατία.
    «Jeffrey, είμαι ο συντονιστής σου και είπες αρκετά», του είπε και τον διέκοψε με απόλυτο τρόπο.
    Η δήλωση αυτή του Jeffrey Sachs έγινε κατά την διάρκεια του Athens Democracy Forum το 2022 με θέμα «Μια δεκαετία δημοκρατίας: Κίνα και Ρωσία». Η εκδήλωση καταγράφηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, Ελλάδα.
    Φυσικά κανείς τα ελληνικά ΜΜΕ δεν «έπαιξαν» την δήλωση αυτή καθώς θα κατέστρεφε την εικόνα περί «δημοκρατικών ΗΠΑ».
    O καθηγητής Jeffrey Sachs πρόσφατα αποκάλυψε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για τις επιθέσεις κατά των ρωσικών αγωγών Nord Stream και κυριολεκτικά «πάγωσε» τους πάντες στο στούντιο καθώς μάλλον δεν προβλέπονταν να πει κάτι τέτοιο οn camera.
    Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «θα στοιχημάτιζε ότι είναι μία ενέργεια των ΗΠΑ».
    Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι ΗΠΑ ήταν ο πιο πιθανός ένοχος πίσω από το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream, επισημαίνοντας τις απειλές του Τζο Μπάιντεν και των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τερματισμό του αγωγού εάν η Ρωσία επέμβει στην Ουκρανία.
    «Η καταστροφή του αγωγού Nord Stream;;; Θα στοιχημάτιζα ότι ήταν μια ενέργεια των ΗΠΑ –ίσως ΗΠΑ και Πολωνία–ξεκίνησε ο Sachs πριν τον διακόψει ο παρουσιαστής της «Bloomberg Surveillance», Tom Keene.
    «Τζεφ, Τζεφ, πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Γιατί πιστεύετε ότι ήταν μια ενέργεια των ΗΠΑ; Τι στοιχεία έχετε για αυτό;», του είπε ο Keene.
    Ο Sachs έφερε αποδείξεις, υποδεικνύοντας «άμεσες αποδείξεις ραντάρ» που επιβεβαίωναν μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία γύρω από τους αγωγούς πριν από τις ανατινάξεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ» ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Τρίτη στο Ισραήλ μαρτυρούν την «άνοδο του εξτρεμισμού και του ρατσισμού» στην ισραηλινή κοινωνία, σχολίασε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ, μετά τη δημοσιοποίηση έξιτ πολ που καταγράφουν αλματώδη άνοδο των ψήφων της ισραηλινής άκρας δεξιάς.
    «Η αύξηση των ποσοστών θρησκευτικών κομμάτων της άκρας δεξιάς στις ισραηλινές εκλογές (…) μαρτυρά την άνοδο του εξτρεμισμού και του ρατσισμού στην ισραηλινή κοινωνία, από την οποία υποφέρει ο λαός μας εδώ και χρόνια», τόνισε ο κ. Στάγεχ σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
    «Δεν είχαμε καμιά ψευδαίσθηση πως οι ισραηλινές εκλογές θα αναδείκνυαν εταίρο για την ειρήνη», πρόσθεσε ο κ. Στάγεχ.
    Προβλέψεις ισραηλινών τηλεοπτικών δικτύων πιστώνουν στο Λικούντ, τη δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ποσοστό ικανό να του δώσει την πρώτη θέση με περίπου τριάντα έδρες, μπροστά από το κόμμα Γες Ατίντ («Υπάρχει μέλλον») του απερχόμενου επικεφαλής της κυβέρνησης Γιαΐρ Λαπίντ, με περίπου 24 έδρες.
    Η παράταξη «Θρησκευτικός Σιωνισμός» οδεύει να διπλασιάσει την ισχύ του, αναδεικνύοντας 14 μέλη στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, κατά τις δημοσκοπήσεις εξόδου από την κάλπη, που προοιωνίζονται επίσης καλές επιδόσεις για τα λεγόμενα υπερορθόδοξα θρησκευτικά κόμματα.
    Πάντα κατά τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων εξόδου, ο κ. Νετανιάχου οδεύει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην Κνέσετ αν συνυπολογιστούν οι έδρες των θρησκευτικών κομμάτων και της άκρας δεξιάς.
    «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Νετανιάχου έχει περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση, έχοντας φασίστες στο πλευρό του. Κι αυτό μας ανησυχεί πολύ (…) καθώς δείχνει την κατεύθυνση που παίρνει αυτή η χώρα και τι περιμένει τους Παλαιστίνιους που ζουν σε αυτή τη χώρα», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άιντα Τούμα-Σουλεϊμάν, βουλεύτρια της παράταξης των ισραηλινών αράβων Χαντάς-Τάαλ («Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα»).
    Η αραβική μειονότητα του Ισραήλ (περί το 20% του πληθυσμού) αποτελείται κυρίως από τους απόγονους των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκλογές Ισραήλ: Νικητής με πλειοψηφία 65 εδρών ο Μ.Νετανιάχου στο 80% της καταμέτρησης.
      Απογοήτευση στην Ουάσινγκτον.
      Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κρατά το προβάδισμα μετά την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην εξουσία.
      Στην Ουάσινγκτον είναι πολύ απογοητευμένοι καθώς οι Δημοκρατικοί από προεδρίας Ομπάμα προσπαθούσαν να ρίξουν και να «εξαφανίσουν» από την πολιτική τον Μ.Νετανιάχου ο οποίος είναι φιλικά προσκείμενος στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.
      Με καταμετρημένο το 79,8% των ψήφων, τα κόμματα που υποστηρίζουν τον Νετανιάχου για την πρωθυπουργία εξασφαλίζουν 65 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, ενώ η παράταξη των κομμάτων που υποστηρίζουν τον Γιαΐρ Λαπίντ εξασφαλίζει 50 έδρες.
      Μία άνετη νίκη του μπλοκ του Νετανιάχου θα τερματίσει το πολιτικό αδιέξοδο που μαστίζει την πολιτική σκηνή του Ισραήλ την τελευταία τριετία. Ο ισλαμιστής Ραάμ υπό τον Μανσούρ Αμπάς, φαίνεται να έχει ξεπεράσει το όριο εισόδου στην Κνεσέτ, ενώ το αριστερό κόμμα Meretz και το κόμμα Balad, φαίνονται ότι δεν πιάνουν το στόχο, κάτι που θα έδινε στο δεξιό και θρησκευτικό μπλοκ υπό τον Νετανιάχου πλειοψηφία 65 εδρών.
      Μιλώντας στην Ιερουσαλήμ τα μεσάνυχτα, ο Νετανιάχου ζήτησε από τους υποστηρικτές του να έχουν υπομονή και είπε ότι το κόμμα του, το Λικούντ ήταν «στα πρόθυρα μιας πολύ μεγάλης νίκης».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Ο γιος του Νετανιάχου Γιαΐρ Νετανιάχου, δήλωσε: «προτιμώ χίλιες φορές τους νεοναζί από τους αριστερούς, Antifa και τους Black Live Matters”…»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο συνασπισμός που διαμορφώνεται ως ο επόμενος του Ισραήλ αποτελείται από το κόμμα Likud του Netanyahu, τα υπερορθόδοξα κόμματα Shas και United Torah Judaism και το ακροδεξιό κόμμα Religious Zionism με επικεφαλής τον Bezalel Smotrich, το οποίο περιλαμβάνει την φατρία Otzma Yehudit του εξτρεμιστή Itamar Ben Gvir.
      Ο Ben Gvir θεωρείται ως το μεγαλύτερο αστέρι των εκλογών, αφού από την ηγεσία ενός περιθωριακού κόμματος έγινε δημοφιλής ηγέτης σε ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των Ισραηλινών ψηφοφόρων.
      Ο Νετανιάχου θα παραδώσει την εξουσία σε υπερεθνικιστές όπως ο Ben Gvir και ο πολιτικός του συνεργάτης Bezalal Smotrich, οι οποίοι θα μπορούσαν να αφαιρέσουν δικαιώματα από τους Άραβες πολίτες, να εγκρίνουν νομοθεσία που θα εξαλείψει τα νομικά δεινά του Netanyahu και να αυξήσει τους κοινωνικούς διαχωρισμούς.
      Ο κρίσιμος παράγοντας που απομένει ήταν η μοίρα του αριστερού κόμματος Meretz και του σκληροπυρηνικού αραβικού κόμματος Balad, που και οι δύο αιωρούνταν μόλις κάτω από το ελάχιστο εκλογικό όριο του 3,25%. Ο Meretz είχε προβλεφθεί να λάβει 3,19% ενώ ο Balad ήταν στο 3,01%, πράγμα που σημαίνει ότι ως έχει, και τα δύο κόμματα δεν θα είναι στην επόμενη Knesset.
      Το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να ανατρέψει την πλειοψηφία του μπλοκ Νετανιάχου είναι εάν τόσο ο Meretz όσο και ο Balad καταλήξουν πάνω από το όριο και εάν το αριστερό Εργατικό κόμμα – αυτή τη στιγμή στο 3,57% – δεν πέσει κάτω από αυτό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Αρκετές εβραϊκές ομάδες των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ισραήλ την Τετάρτη, οι οποίες φάνηκε να δείχνουν μεγάλα κέρδη για τα ακροδεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του εξτρεμιστή ΜΚ Itamar Ben Gvir.

      Ωστόσο, ενώ οι προοδευτικές ομάδες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον ηγέτη του Λικούντ Μπενιαμίν Νετανιάχου και συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικού Σιωνιστικού κόμματος ως ανώτερου εταίρου, οι περισσότερες κύριες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μίλησαν κατά του Μπεν Γκβίρ στο παρελθόν, ήταν πιο προσεκτικοί, εκφράζοντας ελπίδες συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση.

      ...ο Νετανιάχου επιστρέφει στην εξουσία με πλειοψηφικό συνασπισμό που υποστηρίζεται από τον Θρησκευτικό Σιωνιστικό κόμμα, ο οποίος ήταν ο τρίτος υψηλότερος ψηφοφόρος και τα υπερορθόδοξα κόμματα Shas και United Torah Judaism.

      Το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σημαίνει μια ανώτερη υπουργική θέση για τον επικεφαλής του Θρησκευτικού Σιωνιστικού κόμματος Bezalel Smotrich και μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο για τον Ben Gvir, και οι επικριτές ανησυχούν ότι μπορεί επίσης να βάλει και άλλους ανοιχτά ρατσιστές και ομοφοβικούς πολιτικούς σε θέσεις εξουσίας....

      ( ἀπό : thetimesofisrael.com )

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Στη Βόρεια Ήπειρο βρέθηκε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα χωριά της Δερόπολης και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ».
    Δήμους της Περιφέρειας Αργυροκάστρου και Αυλώνας επισκέφθηκε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής μαζί με την οικογένειά του.
    Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα χωριά της Δερόπολης και συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το ΟΧΙ.
    Η ανάρτηση του δημάρχου Δερόπολης Δημήτρη Τόλη:
    Είχα την τιμή να υποδεχτώ τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας και νυν Βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων , κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.
    Η συνάντηση με τον τέως Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ιδιωτικής περιοδείας που πραγματοποιεί μαζί με την οικογένειά του ,σε ορισμένους δήμους της Περιφέρειας Αργυροκάστρου και της Περιφέρειας της Αυλώνας.
    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα άμεσα ζητήματα και προβληματισμούς που αντιμετωπίζει ο Λαός της Δρόπολης και του Πωγωνίου, καθώς και στην ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια από το εθνικό κέντρο, τόσο για τη βελτίωση της υποδομής στο χώρο μας, όσο και στην ανάγκη άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των ηλικιωμένων που μένουν στα χωριά μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι επικίνδυνοι «απόστρατοι των καναλιών»: Εκτός από το ότι είναι άσχετοι, παραπλανούν και εφησυχάζουν τους πολίτες.
    Μια παράκληση προς την συντριπτική πλειοψηφία των αγαπητών απόστρατων: Σταματήστε να βγαίνετε στα κανάλια και τα κάνετε «αναλύσεις» για τους Ρώσους, τους Τούρκους, τον πόλεμο στην Ουκρανία κλπ.
    Κατουριούνται από τα γέλια μέχρι και οι γάτες και τα σκυλιά, και λερώνουν πατώματα, χαλιά κλπ.
    Σήμερα ακούστηκε (στα σοβαρά μάλλον, γιατί ούτε ο ίδιος γελούσε, ούτε έγραφε η λεζάντα «ανέκδοτο») από τον ΣΚΑΪ η άποψη απόστρατου ότι «η τουρκική Αεροπορία δεν έχει ανταλλακτικά για τα μαχητικά της» (σ.σ.: όλα τα ανταλλακτικά των F-16 κατασκευάζονται στη Τουρκία και ακόμα και τα ελληνικά F-16 έχουν τουρκικά ανταλλακτικά) και «μετά το πραξικόπημα ούτε πιλότους έχουν και τα αεροσκάφη της τα πετάνε Πακιστανοί»!
    Υποτίθεται ότι αυτός είναι ο λόγος που «μας έχουν ξεσκίσει» με τα UAV και έχουν πετάξει 5.500 φορές μέσα σε λίγους μήνες εντός του ΕΕΧ (σ.σ.: το ότι δεν τόλμησαν να καταρρίψουν ούτε ένα, δεν απασχόλησε ούτε τον απόστρατο, ούτε φυσικά τον ΣΚΑΪ).
    Πότε θα καταλάβουν οι αγαπητοί απόστρατοι ότι εκτός από το ότι είναι κακό να λες ψέματα, είναι επικίνδυνο να παραπλανούν και να εφησυχάζουν τους πολίτες ενώ ο κίνδυνος μεγαλώνει καθημερινά;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ …ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Ευρωπαϊκό «πεσκέσι» δισ. ευρώ σε Τουρκία και Λιβύη και με ελληνική διακομματική έγκριση. Νότης Μαριάς, Ο Νότης Μαριάς είναι Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής.
    Εγκρίθηκε μετά βαΐων και κλάδων το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Γενικό Προϋπολογισμό της ΕΕ για το οικονομικό έτος 2023, καθώς έλαβε 421 ψήφους υπέρ, 137 κατά, ενώ 82 ευρωβουλευτές απείχαν.
    Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όπως προκύπτει από το σχετικό πρακτικό ψηφοφορίας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το εν λόγω Ψήφισμα παρότι δήθεν βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα στο εσωτερικό πεδίο.
    Ίσως με τον τρόπο αυτόν να σηματοδοτούν το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2023.
    Η ψηφοφορία έλαβε χώρα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την παραπάνω κοινή πολιτική στάση ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ότι και τα τρία αυτά μνημονιακά κόμματα με την ψήφο τους νομιμοποίησαν τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Τουρκίας αλλά και της Λιβύης με κονδύλια της ΕΕ και για το 2023.
    Ειδικότερα για το Κεφάλαιο του Προϋπολογισμού υπό τον τίτλο «Τομέας 6 – Γειτονικές χώρες και υπόλοιπος κόσμος», όπου σημειωτέον εμπεριέχονται και τα κονδύλια του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ ΙΙΙ) για την Τουρκία αλλά και η χρηματοδοτική ενίσχυση της Νότιας Γειτονίας στην οποία ανήκει και η Λιβύη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις ψήφους ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ αποφάσισε σύμφωνα με την παράγραφο 65 του Ψηφίσματος να ενισχύσει «συνολικά τον τομέα 6 κατά 465.000.000 € πάνω από το ΣΠ, με χρηματοδότηση προερχόμενη από την κινητοποίηση ειδικών μέσων».
    Μάλιστα όπως τονίζεται στην παράγραφο 62 του Ψηφίσματος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «ζητά να δοθεί στήριξη για περαιτέρω χρηματοδοτική συνδρομή στο πλαίσιο του ΜΠΒ ΙΙΙ προκειμένου να προαχθεί η διεθνής διάσταση του προγράμματος Erasmus+».
    Και όλα αυτά αφού ήδη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν καταψηφίσει την υπ΄ αριθμ 30 τροπολογία (Α9-0241/30) η οποία ζητούσε «να τερματιστούν αμέσως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ένωσης με την Τουρκία και να ανασταλούν αμέσως όλα τα κονδύλια που διατίθενται στη χώρα αυτή στο πλαίσιο του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας και της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ, καθώς η Τουρκία δεν σέβεται πολλές από τις βασικές αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας και έχει αυξήσει την επιθετική συμπεριφορά της, και όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, καθιστάμενη πραγματική απειλή για πολλά κράτη μέλη· πιστεύει ότι η Ένωση δεν θα πρέπει να αποστείλει
    χρηματοδοτική ή άλλη στήριξη στην Τουρκία».
    Και σαν να μην έφταναν αυτά η τριπλέτα των μνημονιακών κομμάτων στήριξε την χρηματοδότηση της Τουρκοκυπριακής Κοινότητάς μιας και στην παράγραφο 37 του Ψηφίσματος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει ότι «θεωρεί ότι θα πρέπει να διατεθούν επαρκείς πιστώσεις στη γραμμή του προϋπολογισμού για την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα με σκοπό να υπάρξει αποφασιστική συμβολή στη συνέχιση και εντατικοποίηση του έργου της Επιτροπής για τους Αγνοουμένους στην Κύπρο» καθώς «και για να υποστηριχθεί η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά».
    Μάλιστα είχε ήδη προηγηθεί εκ μέρους των παραπάνω μνημονιακών κομμάτων και η καταψήφιση της τροπολογίας υπ΄ αριθμ 500 η οποία ζητούσε την πλήρη απάλειψη του ποσού των 31.739.535 ευρώ από τον σχετικό κωδικό 050401 υπό τον τίτλο «Οικονομική στήριξη για την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σχέση με τη Λιβύη αξίζει να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην παράγραφο 59 «ζητά να διατεθούν πρόσθετοι πόροι στη Νότια Γειτονία με σκοπό τη στήριξη πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων».
      Αυτό σημαίνει συνέχιση της χρηματοδότησης της Λιβύης μέσω του κωδικού 14020110 και όχι μόνο. Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη συνεχίζει την φιλοτουρκική της πολιτική εφαρμόζοντας στην πράξη το άκυρο, παράνομο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο υπογράφοντας μάλιστα πρόσφατα δύο μνημόνια για συνεργασία Άγκυρας και Τρίπολης στο πεδίο της έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου εκ μέρους τουρκικών εταιρειών.
      Εν κατακλείδι το μνημονιακό τρίο έδωσε απλόχερα τη συναίνεσή του προς την ΕΕ προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την χρηματοδότηση της Τουρκίας και της Λιβύης και για το 2023.
      Όπως έχουμε ήδη αναλύσει σε προγενέστερο άρθρο μας για το χρονικό διάστημα 2021-2027 η Τουρκία θα ενθυλακώσει από την ΕΕ τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ ΙΙΙ), συν 3 δις ευρώ για το προσφυγικό, συν 3,5 δις ευρώ ως δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
      Επιπλέον μέσω του Ταμείου Invest EU στο οποίο με απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις 17 Μαρτίου 2021 η Τουρκία δυνάμει του άρθρου 5 του νέου Κανονισμού του Ταμείου αυτού δύναται να συμμετάσχει στο σχήμα εγγυήσεων που θα στηρίξουν «επενδυτικά έργα χρηματοπιστωτικών εταίρων, όπως ο όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», η τουρκική οικονομία αναμένεται να ενθυλακώσει τουλάχιστον 39 δις ευρώ.
      Και αυτό καθώς τα δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ που αναμένεται η Τουρκία να λάβει από την ΕΤΕπ θα τύχουν μόχλευσης μέσω του Ταμείου Invest EU το οποίο προβλέπει ένα πολλαπλασιαστή επένδυσης της τάξης τουλάχιστον των 11,4 ευρώ για κάθε 1 ευρώ χορηγούμενης εγγύησης.
      Σε σχέση με τη Λιβύη όπως ανακοίνωσε στις 9/2/2021 ο ίδιος ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ για τις χώρες της Νότιας Γειτονίας προβλέπεται να διατεθούν 7 δισ. ευρώ μέσω του νέου Μηχανισμού Γειτονίας, Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας (ΜΓΑΔΣ) της ΕΕ, για την εφαρμογή του ειδικού οικονομικού και επενδυτικού σχεδίου για την περίοδο 2021-2027, μέσω του οποίου θα μπορέσουν να κινητοποιηθούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους έως και 30 δισ. ευρώ στην περιοχή κατά την επόμενη δεκαετία.
      Από αυτό το ποσό εκτιμάται ότι τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ θα καταλήξουν στη Λιβύη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...