ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Νοεμβρίου 2022

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Handelsblatt: «Γιγαντιαία αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ». Επίσημη δήλωση Δένδια (22/04/2021): «Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων - Δεν θα αρχίσει να σκάβει το βυθό της Μεσογείου».

 




Ο Τούρκος καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών: «Θα επιτεθούμε στην Ελλάδα και σε μια-δυο μέρες θα καταστρέψουμε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, ώστε να μην μπορούν να απογειωθούν και προσγειωθούν ελληνικά μαχητικά. Τότε η Ελλάδα θα παραδοθεί».

 



Φυσικό αέριο: Η Energean βρήκε νέο κοίτασμα στο Ισραήλ. Δένδιας 22 04 2021: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων - Δεν θα αρχίσει να σκάβει το βυθό της Μεσογείου». ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

 

 

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ



ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Arab News  (22.04.2021), σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στηρίζει το όλο εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».


Ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Γκερντ Χέλερ, αναφέρει σε ρεπορτάζ του πως «2.000 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών. H Eλλάδα θέλει να αξιοποιήσει γιγάντια αποθέματα. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιταχύνει τις έρευνες για φυσικό αέριο. Η εκμετάλλευσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το 2027. Όλη η Ευρώπη θα μπορούσε να ωφεληθεί».

Το μακροσκελές ρεπορτάζ εστιάζει στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για έναρξη σεισμικών ερευνών από το πλοίο Sanco Swift στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου και αργότερα στο Ιόνιο για λογαριασμό των εταιρειών Exxon Mobil και Hellenic Energy.

 

«Θα αρκούσε για να τροφοδοτήσει όλη την ΕΕ για πάνω από πέντε χρόνια».

To ρεπορτάζ χαρακτηρίζει τις ενέργειες αυτές «νέα κίνηση της Ελλάδας προς την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανοιχτά ύδατά της» και παρατηρεί:

«Πρόκειται για ένα θέμα που επί χρόνια είχε παραγκωνιστεί για λόγους κλιματικής πολιτικής αλλά και εξαιτίας της υποτιθέμενης αξιόπιστης διαθεσιμότητας φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου. Πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση επιτάσσουν μια επανεξέταση.

Η Ελλάδα αναζητά τώρα αντικατάσταση για το ρωσικό φυσικό αέριο, που στο παρελθόν κάλυπτε το 45% της κατανάλωσης. Τα ενδεχόμενα κοιτάσματα δεν έχουν ενδιαφέρον όμως μόνο για την Ελλάδα (…) Με βάση την περσινή κατανάλωση, θα αρκούσαν για να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την ΕΕ με φυσικό αέριο για πάνω από πέντε χρόνια.»

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η Τουρκία δεν έχει προβάλλει αξιώσεις για τις περιοχές αυτές. Δηλαδή έχουμε την «άδεια» της Άγκυρας για τα συγκεκριμένα «μυθικά» κοιτάσματα!

«Και στο Αιγαίο εικάζεται ότι υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Mέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει καμία έρευνα εκεί διότι Ελλάδα και Τουρκία διαφωνούν για την οριοθέτηση των οικονομικών ζωνών. Η Τουρκία δεν έχει πάντως προβάλει αξιώσεις για τις περιοχές στις οποίες εστιάζουν οι τρέχουσες έρευνες».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει για έρευνες  τα Οικόπεδα 12, 15 και 17 τα οποία βρίσκονται μακριά από τις τουρκικές βλέψεις ενώ αντίθετα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για έρευνες στα επίμαχα 14, 15, 19 και 20, φοβούμενη την σφοδρή τουρκική αντίδραση. Εκεί έχουμε φτάσει.

Μακριά από τα οικόπεδα 14, 15, 19 και 20 μένει η κυβέρνηση φοβούμενη τουρκική αντίδραση.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


9 σχόλια:

  1. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.

    Θριαμβεύουν οι Ελληνίδες στα "Oscar" «AVN Awards» της βιομηχανίας του πορνό στο Λας Βέγκας με τη χώρα μας να έχει αρκετές υποψηφιότητες.

    Η σέξι ξανθιά που απορρίφθηκε από το GNTM και έχει συγκεντρώσει τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία πορνό.
    Τα «AVN Awards» θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε μια λαμπερή τελετή στο Λας Βέγκας.
    Μια ακόμα ελληνική συμμετοχή καταγράφεται στα βραβεία ταινιών ενηλίκων «AVN Awards» ή αλλιώς τα… «Oscar» της βιομηχανίας του πορνό.

    Τα «AVN Awards» θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε μια λαμπερή τελετή στο Λας Βέγκας, με τη χώρα μας να έχει αρκετές υποψηφιότητες.
    Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό της Θεσσαλονικιάς Χριστίνας Ανδρεάδου, η οποία θα βρεθεί στο Λας Βέγκας και θα διεκδικήσει ένα χρυσό αγαλματίδιο με το καλλιτεχνικό της όνομα, «Christy White».


    Η Ελληνίδα σταρ των ταινιών ενηλίκων, που πριν μερικά χρόνια είχε απορριφθεί από το GNTM, διαπρέπει στο χώρο του πορνό και έχει συγκεντρώσει τέσσερις υποψηφιότητες.
    Αναλυτικά οι ελληνικές υποψηφιότητες:

    • Καλύτερη διεθνής ομαδική σκηνή: Inna Innaki, Christy White, Teo,Misha Maver, Rosa Rozita, Nek Sinner
    • Καλύτερη διεθνής εξ ολοκλήρου γυναικεία σκηνή: Christy White, Misha Maver
    • Καλύτερη διεθνής σκηνή με άντρα-γυναίκα: Christy White και Nek Sinner
    • Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη διεθνής στάρλετ: Christy White
    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ.
    Ο Μητσοτάκης, γράφει σήμερα η Εστία, ομολόγησε σε υπουργό του, ότι τον παρακολουθούσε, γιατί νόμιζε ότι αδικούσε φίλους του στον τομέα της ενέργειας. Δηλαδή ο υπουργός παρακολουθούνταν για να του βρει ο πρωθυπουργός πατήματα για εκβιασμό, γιατί δεν έδινε στους φίλους (του πρωθυπουργού) άφθονο πλιάτσικο.
    ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

    Το πιο τραγικό όλων είναι που έχουμε τη ψευδαίσθηση, ότι αν φύγει από την πρωθυπουργία ο γουρλομάτης, θα τον έχουμε «τιμωρήσει»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δένδιας: Συγχαρητήρια σε Β.Ζελένσκι για την «απελευθέρωση της Χερσώνας» εκ μέρους του Ρότσιλντ;
    Τα συγχαρητήρια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εισέπραξε το Κίεβο, για την «απελευθέρωση», όπως είπε της Χερσώνας προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και όλων των κρατών.»

    Εκτός ορισμένων εξαιρέσεων βέβαια.

    Η Συρία είναι μια τέτοια περίπτωση.

    Αυτό γιατί δεν έχουμε δει κάποια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ κατά της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία ούτε και για την εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων μισθοφόρων στη χώρα αυτή.

    Κατά τα άλλα το ΥΠΕΞ στηρίζει την «ακεραιότητα & ανεξαρτησία όλων των κρατών». Σίγουρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΟΣΑΝΤ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

    Κωνσταντινούπολη: Έξι νεκροί και 53 τραυματίες ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ.
    Έξι νεκροί και 53 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής υπολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην οδό Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης περί τα 1.000 από την πλατεία Ταξίμ.

    Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έδωσε τον μέχρι στιγμής απολογισμό: Έξι νεκροί και 53 τραυματίες.

    Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης που ξεκινά από την πλατεία Ταξίμ με πλήθος κόσμου να τον κατακλύζουν κάθε ημέρα. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο της οδού Ερμού στην Αθήνα.

    Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά αλλά πιθανότατα πρόκειται για βόμβα η οποία ήταν τοποθετημένη σε ζαρντινιέρα, η οποία και διαλύθηκε κυριολεκτικά.

    Η κρατική τηλεόραση TRT, καθώς και άλλα ΜΜΕ, προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φθορά του Μητσοτάκη επιτείνεται συνέχεια από τις αποκαλύψεις, όχι πλέον για το ποιος χρησιμοποιούσε και τι κέρδη αποκόμιζε για το Predator, αλλά για το περιεχόμενο των υποκλοπών από τα «μαύρα ταμεία» των υπουργών, τις μίζες τους, τις ερωμένες τους, τους… εραστές τους (!), τα περίεργα βίτσια τους, τα λογισμικά παρακολούθησης, ανταγωνιστικά του Predator (ναι, υπάρχει και αυτό) που πουλούσαν φιλοκυβερνητικοί κλπ.
    Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η επόμενη περίοδος που θα μετατραπεί σε «κλειδαρότρυπα»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΥΡΛΑ.
    Albert Bourla: Του απονεμήθηκε βραβείο «κουράγιου κατά του μίσους»
    «Να υψώσουμε τις φωνές μας κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού»
    Την αποδοχή βραβείου με τίτλο «Κουράγιο κατά του μισούς», ανακοίνωσε ο CEO της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer κ. Albert Bourla μέσω ανάρτησής του.


    Όπως σημείωσε ο κ. Bourla

    «Με τιμή και ταπεινότητα αποδέχθηκα το βραβείο επίδειξης κουράγιου κατά του μίσους, από την οργάνωση ADL.


    Είναι η κατάλληλη στιγμή για να υψώσουμε τις φωνές μας κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και όλων των μορφών της σκόπιμης διάδοσης του μίσους», είπε ο Α.Bourla η εταιρεία του οποίου ξεκίνησε έρευνες για τα πολλαπλά συμβάντα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με σκευάσματα mRNA, όπως το εμβόλιο της Pfizer.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: "ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ".
    Κ.Χατζηδάκης: «Μπορεί να μην έχω ένσημα αλλά με βγάζουν βουλευτή»!
    Αυτός είναι ο υπεύθυνος υπουργός... Εργασίας.
    Καλεσμένος στο Γιώργο Αυτιά ήταν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν έχει ένσημα!

    Μάλιστα, ένας πολιτικός που καθορίζει τις ζωές των εργαζομένων παραδέχεται ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ αλλά το δικαιολογεί ότι βγαίνει πρώτος σε σταυρούς βουλευτής!
    https://twitter.com/i/status/1591751153460858880
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ;
    Ισραηλινός φιλόσοφος Yoram Hazony: «Η δυτική Δημοκρατία θα επιβιώσει μόνο εάν επιστρέψει στον εθνοκεντρικό συντηρητισμό»
    «Ο Φιλελευθερισμός έχει πλέον πεθάνει»
    Η επιβίωση της δυτικής Δημοκρατίας απαιτεί μια αναβίωση των αιώνων νομικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών παραδόσεων που έκαναν τη Βρετανία και την Αμερική πρότυπα εθνικής ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο.


    Ο φιλελευθερισμός, βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς βασιλείας του.

    Αλλά ακριβώς τώρα που η Δύση χρειάζεται μια δυναμική συντηρητική αναβίωση, το πολιτικό και πνευματικό κίνημα που κάποτε ήταν μπροστάρης των εξελίξεων σήμερα φαίνεται παράξενα άσχετο και σε αφασία.


    Ο Ισραηλινός φιλόσοφος και βραβευμένος συγγραφέας Yoram Hazony, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η επιστροφή στον «Εθνικό Συντηρητισμό» προσφέρει το καλύτερο μοντέλο για τη μελλοντική μας ελευθερία και ευημερία.

    Ο Yoram Hazony,εκτός από πρόεδρος του Ιδρύματος Edmund Burke, είναι και ο συγγραφέας του βραβευμένου από τους κριτικούς νέου βιβλίου: “Conservatism: A Rediscovery”.


    Υποστηρίζει ότι ταυτίζοντας τον συντηρητισμό με τον «κλασικό» φιλελευθερισμό, οι συντηρητικοί απλώς ασπάστηκαν τις ίδιες αρχές που οδήγησαν και στην ήττα τους.


    Στο βιβλίο του παρέχει μια νέα θεωρητική βάση για τον συντηρητισμό. Απορρίπτοντας τον φιλελευθερισμό του Hayek, του Strauss και των «συγχωνευτών» της δεκαετίας του 1960, και αντλώντας από δεκαετίες προσωπικής εμπειρίας, δείχνει ότι ο συντηρητισμός είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνολο ιδεών. Είναι ένας τρόπος ζωής — συναρπαστικός, ανθρώπινος και όμορφος.

    https://youtu.be/jTAeyT3-OOI
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΑ Η ΗΓΕΤΙΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
    Η κρυφή ζωή της «βασίλισσας του πορνό» της Τάιμς Σκουέρ που γεννήθηκε στη… Θεσσαλονίκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...