Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΩΞΟΥ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗΣ (Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ ΑΪ ΧΑΝΟΥΜ).
Ο Τούρκος καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk τόνισε μεταξύ άλλων πως «ουδείς δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από τα χέρια της Τουρκίας».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σενάριο πιθανής ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, που πρωταρχικό στόχο θα έχει να καταστρέψει αεροδρόμια ώστε να μην μπορούν να απογειωθούν και προσγειωθούν ελληνικά μαχητικά.
«Στην σύγκρουση η Τουρκία σε
πολύ σύντομο διάστημα, -να το πούμε και αυτό- μέσα σε μια-δυο μέρες, με τα πυρά
και τους ελιγμούς της επιχείρησης θα έχουμε διασφαλίσει την ανωτερότητα μας
στην κατάσταση. Δηλαδή η πρωτοβουλία πολύ σύντομα θα περάσει στα χέρια μας» υποστήριξε ο Γκιουτσλουέρ, συνεχίζοντας: «Και η απάντηση στο πώς μπορεί
να γίνει αυτό είναι κλασική. Βλέποντας δηλαδή τις πολεμικές και αμυντικές
δυνατότητες μας, σε πρώτο στάδιο, τα αεροδρόμια της Ελλάδας θα αχρηστευτούν».
Ο Τούρκος αναλυτής
εξηγεί στη συνέχεια πως η «αχρήστευση» των ελληνικών αεροδρομίων, θα
οδηγήσει «στην παράδοση, εξουδετέρωση, ή κατάρριψη» των ελληνικών μαχητικών
αεροσκαφών.
«Όταν λοιπόν εξουδετερωθούν εκείνες οι αεροπορικές
βάσεις και δεν μπορούν να απογειωθούν τα αεροσκάφη, ε τι θα κάνουν;
Δεν θα μπορούν να απογειώσουν τα αεροσκάφη τους, ενώ
και αυτά που πετάνε τι θα γίνουν; Ή θα παραδοθούν ή θα εξουδετερωθούν, θα
καταρριφθούν. Δηλαδή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα βρεθεί σε
αυτή την παράδοξη κατάσταση».
Έχοντας στην οθόνη
έναν χάρτη της Ελλάδας, που τα νησιά του Αιγαίου παρουσιάζονται με τουρκικές
ονομασίας, ο Γκιουτσλουέρ καταλήγει με προειδοποίηση πως: «ουδείς δεν θα
μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από τα χέρια της Τουρκίας», εκφράζοντας παράλληλα
υποκριτικά την ευχή να μην υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Μακάρι να μη
συμβεί κάτι τέτοιο αλλά αν συμβεί, να μην εμπιστεύονται κανέναν, κανείς δεν θα
μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από τα χέρια της Τουρκίας», δήλωσε.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Καλαμαριά: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ – Νεκρός ένας 19χρονος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Καλαμαριά με έναν 19χρονο να χάνει τη ζωή του.
Ο νεαρός οδηγός συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα του με το ΙΧ ενός 22χρονου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Το τροχαίο σημειώθηκε στην Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ικάρων, περίπου στις 1:30, ενώ από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 22χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και ο συνοδηγός.
Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Ζ.Π.
Ερντογάν: «Η σχέση μας με τον Β.Πούτιν χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη».
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου πως έπεισε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να επιστρέψει στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών χάρη «στην εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη» που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσά τους.
«Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα, αν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη ανάμεσά μας», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρωτούσε πώς μπόρεσε να πείσει τον Πούτιν να συμμετάσχει και πάλι στη συμφωνία, κάτι απαραίτητο για να συνεχισθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία.
«Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός ανάμεσά μας, μας ενθαρρύνουν να κάνουμε αυτού του είδους το βήμα. Έτσι λειτούργησαν τα πράγματα μέχρι τώρα. Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, σε τομείς όπως η πυρηνική ενέργεια, (…) οι πρωτοβουλίες στην αμυντική βιομηχανία, τρέφουν το σεβασμό ανάμεσά μας», δήλωσε.
Η Τουρκία παρέχει πολεμικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα στην Ουκρανία, αλλά απέκτησε επίσης από τη Ρωσία το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 και ένα πυρηνικό σταθμό που κατασκευάζεται στη νότια Τουρκία.
Η Άγκυρα άρχισε την Τρίτη να πληρώνει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε συνάψει το περασμένο καλοκαίρι και η οποία αφορά περίπου το ένα τέταρτο των παραδόσεων φυσικού αερίου.
Χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ωστόσο παράλληλα δηλώνει πως υποστηρίζει την Ουκρανία και επιχειρεί να διατηρήσει μια θέση μεσολαβητή ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.
Ο Ερντογάν έδωσε επίσης εντολή τον περασμένο μήνα στην κυβέρνησή του να αρχίσει να εργάζεται για τον «κόμβο αερίου», που του πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εξαγωγή του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Οι εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα επαναλήφθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου έπειτα από μια συνομιλία του Ερντογάν με τον Πούτιν, ύστερα από μερικές ημέρες αναστολής της συμφωνίας από τη Ρωσία.
Ζ.Π.
Το Ιράν κατασκεύασε για πρώτη φορά υπερηχητικό πύραυλο.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ο πύραυλος αυτός έχει μεγάλη ταχύτητα και μπορεί να κάνει ελιγμούς μέσα και έξω από την ατμόσφαιρα».
Το Ιράν κατασκεύασε για πρώτη φορά υπερηχητικό πύραυλο, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Αμιραλί Χατζιζαντέχ διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης.
«Ο πύραυλος αυτός έχει μεγάλη ταχύτητα και μπορεί να κάνει ελιγμούς μέσα και έξω από την ατμόσφαιρα. Μπορεί να αντιμετωπίσει τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού», πρόσθεσε ο Χατζιζαντέχ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο άλμα στον τομέα των πυραύλων».
Είπε επίσης ότι «θα χρειαστούν δεκαετίες για να ξεπεραστεί η τεχνολογία τους».
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι πετούν με ταχύτητα τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και μπορούν να ακολουθούν μια περίπλοκη πορεία, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναχαίτισή τους.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν αναφορές ότι το Ιράν πραγματοποιεί δοκιμές σε τέτοιο πύραυλο.
Και το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι το Ιράν είχε πρόσβαση ή είχε αναπτύξει τέτοια τεχνολογία.
Αυτό σημαίνει πως η Τεχεράνη βρήκε άλλες πηγές από τις οποίες μπορούσε να αποκτήσει και την ανάλογη πρόσβαση. Οι πηγές αυτές είναι η Κίνα και η Ρωσία.
Στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσία φαίνεται ότι είναι η πιο πιθανή δότρια καθώς το Ιράν έχει παραδώσει στους Ρώσους πάνω από 1700 drones για τον πόλεμο στην Ουκρανία που αποδείχτηκαν καίριας σημασίας.
Το ότι τα έδωσε με αντάλλαγμα σιτάρι και γεωργικά προϊόντα δεν το πίστεψε κανείς.
Δόθηκε κάτι πολύ πιο σημαντικό και αυτό ήταν η τεχνολογία αιχμής για την απόκτηση πραγματικά σοβαρών οπλικών συστημάτων.
Ζ.Π.
Με υπερηχητικούς πυραύλους οι Ιρανοί θα μπορούν να απειλήσουν με ευκολία ακόμα και τον 5ο αμερικανικό Στόλο που βρίσκεται κοντά στον Περσικό Κόλπο.
ΔιαγραφήΕπίσης πρέπει να προσθέσουμε πως οι Ρώσοι υποσχέθηκαν στους Ιρανούς πως θα τους παραδώσουν πολλά από τα οπλικά συστήματα που έχουν πέσει στα χέρια τους και τα χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί, ώστε οι Ιρανοί με reverse engineering να μπορέσουν να φτιάξουν δικά τους.
Άλλωστε έτσι δημιούργησαν και τα δικά τους drones.
Λίγοι θυμούνται πως το τεχνολογικό άλμα των Ιρανών σε ότι αφορά την κατασκευή και παραγωγή drones που αυτή την στιγμή έχουν προσφέρει σημαντική βοήθεια και υποστήριξη στους Ρώσους στην Ουκρανία οφείλεται… στις ίδιες τις ΗΠΑ!
Μιλάμε για το μακρινό πλέον 2011, όταν μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου του ιρανικού Στρατού κατάφερε και εντόπισε και «κατέβασε» στο έδαφος αμερικανικό UAV RQ-170 Sentinel το οποίο φέρει χαρακτηριστικά stealth όταν το τελευταίο παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με το γειτονικό Αφγανιστάν.
Τότε οι Ιρανοί πήραν τον έλεγχο καθοδήγησης του αμερικανικού UAV και το προσγείωσαν στο ιρανικό έδαφος, άθικτο.
Ακριβώς πάνω σε αυτό, στηρίχθηκε η εξέλιξη της στρατιωτικής βιομηχανίας του Ιράν το οποίο διαθέτει το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό με το οποίο κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «απόκτημά» του.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «πετυχημένη» δοκιμή του πυραύλου Ghaem 100, ο οποίος είναι ικανός να μεταφέρει δορυφόρους στο διάστημα.
Ο Ghaem-100 «είναι ικανός να θέτει δορυφόρους βάρους 80 κιλών σε τροχιά σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης», μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Πολλές χώρες επιθυμούν να αναπτύξουν υπερηχητικούς πυραύλους.
Η Ρωσία έχει μεγάλο προβάδισμα στον τομέα των υπερηχητικών πυραύλων, έχοντας αναπτύξει πολλά είδη τέτοιων πυραύλων ενώ έχουν τεθεί σε υπηρεσία και έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Ζ.Π.
«Ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστής στις υποκλοπές όπως ο πατέρας του» λένε οι Financial Times.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο άρθρο του, ο πολιτικός συντάκτης Τόνι Μπάρμπερ, κάνει αναφορά στο σκάνδαλο που ξέσπασε τρεις δεκαετίες πριν, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραπέμφθηκε σε δίκη για τις υποκλοπές σε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να του την «χαρίζει» τελικά παρά την ψηφοφορία στη Βουλή.
Όπως αναφέρει στο άρθρο ο πολιτικός συντάκτης Τόνι Μπάρμπερ: «Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και νυν πρωθυπουργός από το 2019, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παρόμοιου σκανδάλου υποκλοπών. Ο χρόνος θα δείξει αν θα οδηγήσει σε νομικές διαδικασίες. Εν τω μεταξύ, τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με το ζήτημα ρίχνουν σκιά πάνω από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Μητσοτάκης έθεσε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του και έβαλε αρχηγό της τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, επικεφαλής μιας ιδιωτικής εταιρείας security. Ο Κοντολέων παραιτήθηκε τον Αύγουστο, μετά την παραδοχή από την πλευρά της ΕΥΠ πως παρακολουθούσε το τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη».
Στο άρθρο του ο Τόνι Μπάρμπερ κάνει αναφορά στην επιτροπή Pega, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα, αναζητώντας απαντήσεις, ωστόσο τελικά αποχώρησε δυσαρεστημένη, με την Sophie in’t Veld να διαμαρτύρεται ότι οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν έρευνα για να βρεθούν όσοι κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Όσο καθυστερούν, τόσο φαίνεται ότι κάτι κρύβουν»
Μάλιστα, περιγράφει ότι οι «Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αφήσει σκοτεινά υπονοούμενα για εχθρική ξένη ανάμειξη και επικαλούνται τους κανόνες περί κρατικών μυστικών για να δικαιολογήσουν τη συγκάλυψη των πραγμάτων», ενώ τονίζει ότι «όσο περισσότερο καθυστερεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις τόσο περισσότερο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει».
Ζ.Π.
9ο Αντάμωμα Δεροπολιτών στις 19 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις 9μμ στην αίθουσα Grand Cavallari στην Πάρνηθα.
Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης, σας προσκαλεί στο 9ο Αντάμωμα που διοργανώνει στις 19 Νοεμβρίου 2022, στις 9μμ στην αίθουσα Grand Cavallari στην Πάρνηθα.
Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό τη διάσωση και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δερόπολης κι εν γένει της Βορείου Ηπείρου.
Με δεκάδες συμμετοχές και διοργανώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό συνεχίζει ακάθεκτος το ταξίδι της παράδοσης με μότο του: Παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης αλλά η μεταφορά της φλόγας!
Ζ.Π.
Τουρκία: Δοκίμασε πυραύλους αέρος αέρος. Πρόκειται για πύραυλο τουρκικής κατασκευής, μικρού βεληνεκούς. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΡΥΦΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως μεταδίδει το Mega και η εκπομπή «Live News», βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τη δοκιμή ενός τουρκικού πυραύλου αέρος αέρος.
Πρόκειται για πύραυλο τουρκικής κατασκευής, μικρού βεληνεκούς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει εχθρικά πτητικά μέσα.
Ζ.Π.
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ Spike NLOS.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το Spike NLOS.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.
Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ενημέρωση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής στις 6 Οκτωβρίου 2021 για το πρόγραμμα Προμήθειας Αντιαρματικών Πυραυλικών Συστημάτων Πολλαπλών Ρόλων Μεγάλου Βεληνεκούς, που αφορά το ισραηλινής προελεύσεως Spike NLOS. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις εξελίσσονται έκτοτε αλλά παρά την σχετική αισιοδοξία, στην πραγματικότητα η υπόθεση συναντά σοβαρά εμπόδια που οφείλονται στην ισραηλινή πλευρά.
Συγκεκριμένα, 12 μήνες μετά, έχει διαπιστωθεί ότι η επίτευξη ενός κοινώς αποδεκτού σχεδίου συμβάσεως είναι αδύνατη καθώς η ισραηλινή πλευρά αρνείται να ικανοποιήσει το Αίτημα Υποβολής Προτάσεως (RfP) στο οποίο αποτυπώνονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις που έχει θέσει ο Επιχειρησιακός Φορέας, δηλαδή το ΓΕΣ, και εμφανίζεται μάλιστα αδιάλλακτη. Καθώς βάση των διαπραγματεύσεων είναι το RfP, οι Ισραηλινοί παρουσιάζουν σοβαρές αποκλίσεις στις προτάσεις τους, από αυτό που ζητάει ο Ελληνικός Στρατός.
Δύο είναι τα κυριότερα σημεία “διαφωνίας”, σε σχέση με αυτό που έχει ζητήσει το ΓΕΣ.
Το πρώτο έχει να κάνει με την υπέρβαση κόστους ως προς την συντήρηση των οχημάτων φορέων του οπλικού συστήματος και των οργανικών συστημάτων UAV ενώ το προσφερόμενο πακέτο FOS είναι διαφορετικό από αυτό που έχει ζητήσει το ΓΕΣ.
Το δεύτερο σχετίζεται με την τελεία άρνηση των Ισραηλινών να αναθέσουν σε εταιρείες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας την συντήρηση των οπλικών συστημάτων, όπως έχει ζητήσει σαφώς η ελληνική πλευρά. Η τελευταία, αυτονοήτως έχει ζητήσει εξασφάλιση εγχώριας ικανότητος επισκευής κρισίμων υποσυστημάτων του Spike NLOS, ώστε να υπάρχει μειωμένη εξάρτηση από τον κατασκευαστή στον κύκλο συντηρήσεως του οπλικού συστήματος. Η ελληνική θέση εμπίπτει απολύτως εντός των προνοιών του σχετικού νόμου (4705/20) που ψηφίσθηκε τον Ιούλιο του 2020 και με τον οποίο κυρώθηκε συμφωνία των Υπουργείων Αμύνης των δύο χωρών στις αμυντικές προμήθειες και υπηρεσίες. Αλλά και πέρα από τον τομέα της συντηρήσεως ενώ η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει ικανότητα όλων των κλιμακίων συντηρήσεως στην Ελλάδα, η ισραηλινή πρόταση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.
Από εκεί και πέρα, η ισραηλινή προσφορά υπολείπεται και σε επιμέρους σημεία της RfP, από τους χρόνους παραδόσεως μέχρι και τον μικρότερο αριθμό εξομοιωτών βολής από αυτόν που έχει ζητήσει το ΓΕΣ…
Η κατάσταση αυτή που φυσικά είναι εξόχως προβληματική, οδήγησε την ΓΔΑΕΕ, απευθυνόμενη στην στρατιωτική ηγεσία, να υποδεικνύει περίπου συνέχιση προς υπογραφή συμβάσεως, με υποβαθμισμένη ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων του ΓΕΣ!!!
Γενικότερα, επιβεβαιώνεται ότι το πλαίσιο διακρατικών συμβάσεων που έχει προωθηθεί με το Ισραήλ (και όχι μόνο) δεν βοηθάει στην σοβαρή εμπλοκή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάληψη κατασκευαστικού έργου, αφού ο κατασκευαστής δεν έρχεται σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τον πελάτη αλλά δρα με “τις πλάτες” του κράτους (την κρατική SIBAT εν προκειμένω) και εκτός πλαισίου ανταγωνισμού. Οι όποιες παραχωρήσεις περιορίζονται απλώς στην συμμετοχή κάποιων ελληνικών εταιρειών σε στάδια της συντηρήσεως αν και, όπως διαπιστώνεται στην υπόθεση των Spike NLOS, υπάρχει άρνηση ακόμη και σε αυτό.
Ζ.Π.
ΟΗΕ: «Μας ενοχλεί η ελευθερία της έκφρασης που θέλει να επιβάλει ο Έλον Μασκ».
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήλωση της Μελίσα Φλέμινγκ, Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις παγκόσμιες επικοινωνίες. Eξέφρασε την «δυσαρέσκεια του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης» που θέλει να επιβάλει ο Έλον Μασκ στο Twitter.
Η Φλέμινγκ είπε: «Ο επιχειρηματίας δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ τοποθετεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ως βάση για την ελευθερία του λόγου και κάνει τα Ηνωμένα Έθνη να ανησυχούν για τέτοιες δυνατότητες».
«Κάποιοι ενεργοί χρήστες εγκαταλείπουν το Twitter φοβούμενοι μια έκρηξη μίσους και προπαγάνδας. Ανησυχούμε επίσης, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν επειδή η δουλειά μας περιλαμβάνει την ανταλλαγή ακριβών, βασισμένων σε γεγονότα και σωτήριων πληροφοριών με τον κόσμο.
Το περιεχόμενο μίσους αυξήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την απόκτηση του Twitter».
«Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει προκαλέσει φόβους για έκρηξη μίσους και επιβλαβούς προπαγάνδας στην πλατφόρμα. Οι κακόβουλοι άνθρωποι ήδη καταλαβαίνουν τα όρια του νέου συστήματος.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγες ώρες από την εξαγορά, το Twitter πλημμύρισε από δημοσιεύσεις μίσους.
Έχει μαθευτεί ότι υπήρξε ξαφνική αύξηση του ρατσιστικού περιεχομένου, των άγριων θεωριών συνωμοσίας, των αντισημιτικών μιμιδίων και της σοκαριστικής γλώσσας στο Twitter. Υπήρξαν ενδείξεις ότι οι επαναληπτικοί διακόπτες δεν μπορούν να απαγορευθούν.
Θα είναι μόνο καταστροφικό για όσους έχουν ήδη περιθωριοποιηθεί, κακοποιούνται και καταπιέζονται».
Η Φλέμινγκ έγραψε περαιτέρω: «Το Twitter και άλλες πλατφόρμες είναι σημαντικά εργαλεία για τους ανθρώπους που εργάζονται για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Σε αυταρχικές χώρες επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητούν περιορισμένες ειδήσεις. Επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος των εμπόλεμων ζωνών να μείνουν σε επαφή. Τέτοια κινήματα έχουν γεννηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν βελτιώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ομάδα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα Ηνωμένα Έθνη καθιστά προσβάσιμες τις αξιόπιστες πληροφορίες μέσω αναρτήσεων σε εκατομμύρια ακολούθους μας καθημερινά.
Αυτοί οι ανήσυχοι παγκόσμιοι πολίτες εξερευνούν την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν για τον κόσμο και πώς μπορούν να εμπλακούν.
Έχουμε δημιουργήσει με κόπο μια κοινότητα που εξερευνά ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η υπόσχεση του Elon Musk να κάνει το Twitter καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου μας ανησυχεί. Τι σημαίνει πραγματικά αυτό σε μια εποχή προπαγάνδας;»
«Έχουμε τις προκλήσεις των εκλογών, του πολέμου στην Ουκρανία και της κλιματικής αλλαγής, επομένως δεν έχουμε χρόνο να πάρουμε λάθος αποφάσεις».
Ζ.Π.
«Στον Κασιδιάρη πάει όλη η αντισυστημική ψήφος».
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δημοσκόποι προειδοποιούν: Βόμβα στα θεμέλια του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αποτελεί η στροφή της ελληνικής νεολαίας και των αντισυστημικών ψηφοφόρων προς το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εκφράζει σήμερα την λαϊκή αντίδραση απέναντι στα σκάνδαλα, την κλοπή του δημοσίου πλούτου, την ακρίβεια και την διαφθορά των συστημικών κομμάτων.
https://youtu.be/ciMgzTHF7FQ
Ζ.Π.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ: «Οι Αμερικανοί αποβιομηχανοποιούν την Ευρώπη».
ΑπάντησηΔιαγραφή(ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΤΟΥ 1945 ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 2022. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την πλήρη αποβιομηχάνιση της Γερμανίας; Το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος RAND για Γερμανία και Ουκρανία που έχει προκαλέσει σάλο.
https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/09/1945-2022-rand.html)
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι ο νέος νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) αποτελεί μεγάλη απειλή για τις ευρωπαϊκές εταιρείες και ότι η ΕΕ πρέπει να εναντιωθεί σθεναρά.
«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στους εταίρους μας στις ΗΠΑ ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Δεν είναι αποδεκτό. Θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο σοκ στην ευρωπαϊκή βιομηχανία», δήλωσε ο Le Maire στο BFM TV.
«Νομίζω ότι είναι καιρός εμείς οι Ευρωπαίοι να πούμε στους Αμερικανούς φίλους μας ότι ανησυχούμε πολύ για τον πληθωρισμό και την αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης και ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην γίνει αυτό».
Οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες φοβούνται ότι το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει έκπτωση φόρου για κάθε επιλέξιμο συστατικό που παράγεται σε εργοστάσιο των ΗΠΑ, θα αφαιρέσει πιθανές επενδύσεις από την ήπειρο (και ακριβώς αυτό θα γίνει).
Αργά άρχισαν να καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι ότι οι μόνες κερδισμένες από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι ΗΠΑ οι οποίες μάλιστα με καιροσκοπική διάθεση επιδιώκουν να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες δίνοντας τους κίνητρα να μεταφερθούν στην αμερικανική επικράτεια.
Ο IRA, ο οποίος υπεγράφη ως νόμος τον Αύγουστο, παρέχει επίσης έκπτωση φόρου 30% του κόστους νέων ή αναβαθμισμένων εργοστασίων που κατασκευάζουν εξαρτήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τελικά υπάρχει μία «νικήτρια» από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και δεν είναι άλλη από τις… ΗΠΑ που πλέον “βάζουν χέρι” στις βιομηχανίες απογυμνώνοντας την ΕΕ που θα μείνει με τον Σ.Μισέλ, την Ούρσουλα και τον Β.Ζελένσκι.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι αφού επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία γιατί οι ΗΠΑ ήθελαν τώρα θα το πληρώσουν με τις οικονομίες τους την ίδια στιγμή που η αμερικανική οικονομία θα παίρνει κάθε ενεργή βιομηχανία της Δύσης!
Δεδομένης της μεγάλης αστάθειας στην ενέργεια και στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε δυναμικά κίνητρα πριν δύο μήνες για τη μεταποίηση και την πράσινη ενέργεια, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να κλίνει υπέρ των ΗΠΑ, ευνοώντας ιδίως τις εταιρείες χημικών, μπαταριών και γενικώς έντονα ενεργοβόρων κλάδων.
Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται από υψηλότατο πληθωρισμό, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και υπάρχουν ανησυχίες περί επιβράδυνσης, η οικονομία καταγράφει σχετικά ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία σε σύγκριση με την Κίνα, η οποία δέχθηκε πλήγματα από τα lockdowns – η δε Ευρώπη έχει αποσταθεροποιηθεί από τον πόλεμο.
Ζ.Π.