ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Νοεμβρίου 2022

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά ο έκτος αντιδραστήρας του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι». ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

 

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ



 

 

 

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ήδη το πρώτο τους πυρηνικό εργοστάσιο.

 


Ο κρατικός πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Κοζλοντούι της Βουλγαρίας επανασύνδεσε σήμερα τον πυρηνικό αντιδραστήρα 1.000 μεγαβάτ (MW) της Μονάδας 6 μετά από προγραμματισμένη συντήρηση και ανεφοδιασμό, ανακοίνωσε ο σταθμός, αναφέρει το Reuters.

 


Το Κοζλοντούι, που βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας επανασυνδέθηκε με την εθνική ενέργεια μετά από έγκριση της ρυθμιστικής αρχής πυρηνικών της χώρας. Ο αντιδραστήρας είχε κλείσει για ετήσιες επισκευές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο άλλος αντιδραστήρας του, ισχύος 1.000 MW, η Μονάδα 5, λειτουργούσε σε πλήρη δυναμικότητα, ανέφερε ο σταθμός.

«Στις 17.21 της 5ης Νοεμβρίου, η έκτη μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι τέθηκε σε λειτουργία…» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πυρηνικού σταθμού.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...