ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Νοεμβρίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ;

 



ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ; Ισραηλινός φιλόσοφος Yoram Hazony: «Η δυτική Δημοκρατία θα επιβιώσει μόνο εάν επιστρέψει στον εθνοκεντρικό συντηρητισμό. Ο Φιλελευθερισμός έχει πλέον πεθάνει». ΤΩΡΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ (ΣΟΡΟΣ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΣΒΑΜΠ ΚΛΠ) ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.




 
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΑΜ  ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΝΕΓΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ  (κοιτάξτε πώς η αφίσα του ΚΚΕ παρουσιάζει τον νέγρο που προσπαθεί να βιάσει  την Ελληνίδα).

 


Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. 

 Ο  Ζ.Π. σας  προτείνει:  διαβάστε  μόνος/η  το  παρακάτω  κείμενο  του  Όσβαλντ  Σπένγκλερ  με  προσοχή.  Αφήστε  την  σκέψη  σας  να  περιπλανηθεί  σ' αυτά  που  γράφει  και  κάνετε  τις  αναγκαίες  συσχετίσεις. Φιλοσοφήστε  ελεύθερα.  Μόνοι  μας  γεννιόμαστε  και  μόνοι  μας   πεθαίνουμε.  Έχουμε  αληθινό  δεσμό  με  το  αίμα  και  την  γη  μας  ή  θα  εκλείψουμε  κάποια  μέρα,  χωρίς  να  αφήσουμε  τίποτε  πίσω  μας;


                                                

                           ΟΣΒΑΛΝΤ ΣΠΕΝΓΚΛΕΡ

 



   
Ο  Σταύρος Ζουγανέλης, πολύτεκνος με 19 παιδιά





Ο  ΑΓΡΟΤΗΣ  ΚΑΙ  Ο  ΑΣΤΟΣ

Ο αγρότης είναι ανιστόρητος...ο αιώνιος άνθρωπος, ανεξάρτητα από κάθε πολιτισμό. Προηγείται κάθε πολιτισμού, επιβιώνει και μετά την παρακμή κάθε πολιτισμού, χωρίς συνείδηση, αναπαραγόμενος από γενιά σε γενιά....μια μυστική ψυχή, μια ξερή και πρακτικά προσανατολισμένη διάνοια....
Η πόλη είναι πνεύμα. Η μεγαλούπολη είναι το "ελεύθερο πνεύμα".

 Η αστική τάξη, η τάξη του πνεύματος, αρχίζει με μια εξέγερση κατά των φεουδαρχικών δυνάμεων του αίματος και της παράδοσης, ανατρέπει θρόνους και περιορίζει δικαιώματα στο όνομα του Λόγου και προπάντων στο όνομα του "λαού", εννοώντας πλέον μόνο τον λαό των πόλεων. Η πόλη δεν σημαίνει μόνο πνεύμα αλλά και χρήμα.
Το έδαφος είναι κάτι πραγματικό και φυσικό, το χρήμα κάτι αφηρημένο και τεχνητό.
 


Η  ΚΟΣΜΟΠΟΛΗ,  Η  ΠΟΛΙΣ - ΤΕΡΑΣ

Τελικά δημιουργείται το τεράστιο σύμβολο και "δοχείο" του εντελώς απελευθερωμένου πνεύματος, η κοσμόπολη, το κέντρο στο όποιο εστιάζεται απολύτως η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας: εκείνες οι πολύ λίγες γιγαντιαίες πόλεις όλων των ώριμων τεχνικών πολιτισμών που προγράφουν και αχρηστεύουν ολόκληρη τη μητέρα γη του πολιτισμού τους αποκαλώντας την επαρχία.

Ο πέτρινος κολοσσός  η  "κοσμόπολη" σημαδεύει το τέλος της πορείας ζωής κάθε μεγάλου πολιτισμού. Ο πολιτισμένος άνθρωπος, που ψυχικά έχει διαμορφωθεί από την ύπαιθρο, κυριεύεται από την ίδια του τη δημιουργία, την πόλη, η οποία γίνεται έμμονη ιδέα του και τον κάνει εκτελεστικό της όργανο και τελικά θύμα της.  Αυτή η πέτρινη μάζα είναι η απόλυτη πόλη. Η εικόνα της, όπως σχεδιάζεται με τη μεγαλόπρεπη ομορφιά της στον φωτεινό κόσμο του ανθρώπινου ματιού, περιέχει ολόκληρο τον υπέροχο συμβολισμό θανάτου ενός οριστικού "προϊόντος του γίγνεσθαι".


Όμως καμία αθλιότητα, κανένας εξαναγκασμός, ούτε καν η σαφής διάγνωση αυτής της τρελής εξέλιξης δεν μειώνουν την ελκυστικότητα αυτών των δαιμονικών μορφωμάτων. Ο τροχός του πεπρωμένου κυλάει προς το τέλος, η γέννηση της πόλης τραβάει προς το μέρος της τον θάνατο.
Η σχέση ανάμεσα στην αρχή και στο τέλος, ανάμεσα στο αγροτόσπιτο και το οικοδομικό τετράγωνο είναι ανάλογη με εκείνη μεταξύ της ψυχής και της ευφυΐας, μεταξύ του αίματος και της πέτρας. 
Αλλά δεν είναι τυχαίο οτι ο χρόνος είναι μια λέξη που δηλώνει τη μη αντιστρεψιμότητα. Εδώ όλα τραβούν μπροστά, τίποτε δεν γυρίζει πίσω. Ο αγροτικός κόσμος γέννησε κάποτε την αγορά, την περιφερειακή πόλη και την έθρεψε με το αίμα του. 
Τώρα η γιγαντιαία πόλη ξεζουμίζει την ύπαιθρο, αχόρταγη, απαιτώντας και καταπίνοντας συνεχώς νέα ρεύματα ανθρώπων, ώσπου θα αποκάμει και θα πεθάνει μέσα σε μια σχεδόν ακατοίκητη πια έρημο. Όποιος έχει υποκύψει μια φορά σε όλη την αμαρτωλή ομορφιά αυτού του τελευταίου θαύματος ολοκλήρωσης της ιστορίας δεν πρόκειται να απελευθερωθεί από αυτή. Πρωτογενείς λαοί μπορούν να αποδεσμευθούν από τη γη τους και να ξενιτευτούν. Οι πνευματικοί νομάδες δεν μπορούν να το κάνουν πια.
Η νοσταλγία για τη μεγάλη πόλη είναι ίσως πιο έντονη από κάθε άλλη. Πατρίδα είναι για αυτούς κάθε Μεγαλόπολη, ξενιτειά είναι ήδη το επόμενο χωριό. 

Προτιμούν να πεθάνουν στο οδόστρωμα παρά να επιστρέψουν στην ύπαιθρο.

Ακόμα και η αηδία από αυτό το μεγαλείο, η κούραση από τα πολύχρωμα φώτα, το taedium vitae (σιχασιά της ζωής) που στο τέλος καταλαμβάνει μερικούς, δεν μπορεί να τους απελευθερώσει. Κουβαλούν μαζί τους την πόλη στα βουνά και στη θάλασσα. Έχασαν μέσα τους την ύπαιθρο και έξω δε μπορούν να τη βρουν.

Η διανοητική ένταση γνωρίζει μόνο μια, τη χαρακτηριστική για τη μεγαλούπολη μορφή αναψυχής: τη χαλάρωση, τη "διασκέδαση". Το γνήσιο παιχνίδι, η χαρά της ζωής, η ευχαρίστηση, η μέθη γεννήθηκαν απο τον κοσμικό ρυθμό και η ουσία τους δεν είναι πλέον κατανοητή. Αλλά η αντικατάσταση της πιο εντατικής πρακτικής σκέψης από το αντίθετό της, το συνειδητό χάζεμα, η αντικατάσταση της πνευματικής έντασης των δυνάμεων από τη σωματική ένταση του αθλητισμού, της σωματικής έντασης από την αισθησιακή της ψυχαγωγίας και την πνευματική ένταση της "διέγερσης" του παιχνιδιού και του στοιχήματος, η αντικατάσταση της καθαρής λογικής της καθημερινής εργασίας απο τον συνειδητά απολαμβανόμενο μυστικισμό- όλα αυτά επαναλαμβάνονται σε όλες τις κοσμοπόλεις των τεχνικών πολιτισμών. 

Κινηματογράφος, εξπρεσιονισμός, θεοσοφία, αγώνες πυγμαχίας, χοροί νέγρων, πόκερ και στοιχήματα στον ιππόδρομο- όλα αυτά τα ξαναβρίσκουμε στη Ρώμη, και ένας γνώστης θα έπρεπε κάποτε να επεκτείνει την έρευνα στις ινδικές, κινέζικες και αραβικές κοσμοπόλεις.
Και τώρα από το γεγονός ότι η ύπαρξη χάνει όλο και πιο πολύ τις ρίζες της και η εγρήγορση γίνεται όλο και πιο τεταμένη προκύπτει τελικά το φαινόμενο που αθόρυβα προετοιμαζόταν από καιρό για να αναδυθεί ξαφνικά στο άπλετο φως της ιστορίας και να θέσει τέρμα σε όλο αυτό το δράμα: η στειρότητα του τεχνικά πολιτισμένου ανθρώπου. 

Εδώ δεν πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να κατανοηθεί με καθημερινούς αιτιώδεις συλλογισμούς, λόγου χάρη φυσιολογικά, όπως προσπάθησε να κάνει η επιστήμη. Εδώ έχουμε οπωσδήποτε μια μεταφυσική στροφή προς τον θάνατο. Ο τελευταίος άνθρωπος των κοσμοπόλεων δεν θέλει πια να ζήσει: ως άτομο θέλει ασφαλώς αλλά όχι ως τύπος, ως πλήθος. Σε αυτόν τον συνολικό χαρακτήρα σβήνει ο φόβος του θανάτου.



Ο  ΒΑΘΥΣ  ΔΕΣΜΟΣ  ΤΟΥ  ΓΝΗΣΙΟΥ  ΑΓΡΟΤΗ  ΜΕΤΑΞΥ  ΤΗΣ  ΑΙΩΝΙΑΣ  ΓΗΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  
ΑΙΩΝΙΟΥ  ΑΙΜΑΤΟΣ

 Εκείνο που καταλαμβάνει τον γνήσιο αγρότη με μια βαθειά κι ανεξήγητη αγωνία, η σκέψη ότι μπορεί να εκλείψει η οικογένεια και το όνομα, έχει χάσει το νόημά του. 
Την επιβίωση του συγγενικού αίματος μέσα στον ορατό κόσμο ο άνθρωπος της Μεγαλόπολης δεν την αισθάνεται πια ως καθήκον του αίματος, τη μοίρα του να είναι ο τελευταίος δεν την αισθάνεται πια ως μοιραία καταστροφή.
Τα παιδιά δεν εκλείπουν μόνον επειδή έγινε αδύνατο να τα έχει κανείς, αλλά προπάντων επειδή η οξυμμένη στο έπακρο ευφυΐα δεν βρίσκει πλέον λόγους για την ύπαρξή τους. 
Ας συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην ψυχή ενός αγρότη που είναι ριζωμένος επί αμέτρητες γενιές στο πάτριο έδαφός του ή που κατέλαβε αυτή τη γη για να "κολλήσει" εκεί με το αίμα του. Έχει ριζώσει ως εγγονός προγόνων και ως πρόγονος μελλοντικών εγγονών. Το σπίτι του, η ιδιοκτησία του: αυτά δεν σημαίνουν μια φευγαλέα συνύπαρξη σώματος και  κτήματος για λίγα χρόνια, αλλά έναν διαρκή και βαθύ δεσμό μεταξύ της αιώνιας γης και του αιώνιου αίματος. 
Μόνον έτσι, μόνον από την εδραιωμένη εγκατάσταση υπό μια μυστικιστική έννοια, λαμβάνουν οι μεγάλες εποχές των κύκλων, η τεκνοποιία, η γέννηση και ο θάνατος, εκείνη τη μεταφυσική μαγεία που αποτυπώνεται συμβολικά στα ήθη και τη θρησκεία όλων των εδραίων αγροτικών πληθυσμών.
Όλα αυτά δεν υπάρχουν για τον "τελευταίο άνθρωπο".
Η μεγάλη στροφή γίνεται όταν στην καθημερινή σκέψη ενός εξαιρετικά πολιτισμένου πληθυσμού υφίστανται "λόγοι" για την ύπαρξη παιδιών
Η φύση δεν γνωρίζει λόγους. Όπου υπάρχει πραγματική ζωή, κυριαρχεί μια εσωτερική οργανική λογική, ένα απρόσωπο στοιχείο, μια ορμή, που είναι εντελώς ανεξάρτητη απο την εγρήγορση και τις αιτιώδεις σχέσεις της και δεν παρατηρούνται διόλου από αυτή. Ο πλούτος των γεννήσεων στους πρωτογενείς πληθυσμούς είναι ένα φυσικό φαινόμενο, για την ύπαρξη του οποίου κανένας δεν κάνει σκέψεις, πόσο μάλλον για τον ωφέλιμο η βλαβερό χαρακτήρα του. Οταν για ζητήματα της ζωής γενικά εμφανίζονται στη συνείδηση λόγοι, η ζωή έχει γίνει ήδη αμφίβολη.

Το πρωτογενές θηλυκό,  η αγρότισσα, είναι μητέρα. 

Αυτή η λέξη περικλείει ολόκληρο τον προορισμό της, που τον λαχταράει απο τα παιδικά της χρόνια. Τώρα όμως εμφανίζεται η ιψενική γυναίκα, η συντρόφισσα, η ηρωίδα μιας ολόκληρης κοσμοπολιτικής λογοτεχνίας, από το βορειοευρωπαικό δράμα μέχρι το παρισινό μυθιστόρημα. 
Αντί για παιδιά έχει ψυχικές συγκρούσεις, ο γάμος είναι ένα πρόβλημα καλλιτεχνικής βιοτεχνίας και το ζητούμενο είναι η "αμοιβαία κατανόηση". Είναι εντελώς αδιάφορο αν μια Αμερικανίδα δεν βρίσκει επαρκείς λόγους για τα παιδιά της, επειδή δεν θέλει να χάσει καμία εποχή του έτους, η μια Παριζιάνα, επειδή φοβάται μήπως την εγκαταλείψει ο εραστής της, η μια ηρωίδα του Ιψεν, επειδή "ανήκει στον εαυτό της".
Όλες ανήκουν στον εαυτό τους και όλες είναι στείρες. 
Το ίδιο γεγονός συνδεδεμένο με τους ίδιους "λόγους" το ξαναβρίσκουμε στην αλεξανδρινή και τη ρωμαϊκή και με αυτονόητο τρόπο σε κάθε άλλη τεχνικά πολιτισμένη κοινωνία [...]

Η πολυτεκνία, την αξιοσέβαστη εικόνα της οποίας μπορούσε ακόμη να συνθέσει ο Γκαίτε στον Βέρθερο, γίνεται κάτι επαρχιακό. Στις πόλεις ο πολύτεκνος πατέρας είναι μια γελοιογραφία-ο Ιψεν δεν την ξέχασε, τη συναντούμε στην Κωμωδία της αγάπης του.

Ο τελευταίος άνθρωπος των κοσμοπόλεων δεν θέλει πια να ζήσει: ως άτομο θέλει ασφαλώς,  αλλά όχι ως τύπος, ως πλήθος.
Η Δύση είναι θνήσκουσα, γερασμένη, εκφυλισμένη  μέσα στην ανωτερότητα του τεχνικού  πολιτισμού της και απανθρωποποιημένη μέσα στην εκλεπτυσμένη παρακμή της.
Κανείς δεν αναρωτιόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια για το αν πρέπει να κάνει παιδιά.
Είναι σαν ο τεχνικά πολιτισμένος άνθρωπος να αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα των πάντων, την ματαιότητα της Ύπαρξης.
Είναι  τυχαίος όλος αυτός ο μηδενισμός, η πεποίθηση οτι δεν αξίζει τίποτα να θυσιαστείς για αυτό, η σιωπηλή κι  αδιατάρακτη πορεία μας προς τον θάνατο, η κατάφαση του αφανισμού μας, η σχεδόν μηδενική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που σκοτώνουν μαζικά  και  αδίστακτα εμάς, τους γέροντες και τα παιδιά;

Η Πόλη σκότωσε την ανθρώπινη επαφή. 

Στην Πόλη  όμως  δεν είσαι ποτέ μόνος, πάντα φωνές, κορναρίσματα, μηχανήματα, πάντα αυτή η ακανόνιστη και δυσαρμονική στο νυχτερινό αυτί παρηγοριά να έγινε το απαραίτητό μας νανούρισμα, στην ύπαιθρο θα αισθανθείς την απόλυτη σιωπή, για αυτό και πολλοί σήμερα λένε οτι δυσκολεύονται να κοιμηθούν χωρίς θόρυβο.
Στην  Πόλη  απλά μιλάμε, μιλάμε για να μην ακούμε τον άλλον, μιλάμε για να μη νιώθουμε μοναξιά.
Οι απαγορεύσεις από τα παλιότερα Καθεστώτα, ενίσχυαν την Επιθυμία.
Το σημερινό Καθεστώς αντιλήφθηκε ότι αν αφεθεί ελεύθερη η Επιθυμία δίχως περιορισμούς και συντηρητισμούς, τότε πεθαίνει κι έτσι  ο  Άνθρωπος δίχως Επιθυμία, είναι ευκολότερο να ελεγχθεί.
Τα απολιθωμένα συνθήματά μας, τα  επαναστατικά τραγούδια μας, παρόντα σε οποιαδήποτε   εκδήλωση, δεν είναι  παρά  μια  τελετουργία απώθησης  του  θανάτου, είναι  πιο  νεκρά  κι απ' τον  θάνατο.
Ο  Ευρωπαϊκός Πολιτισμός είναι νεκρός, κι αυτή τη στιγμή δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να διαχειρίζεται τις μεταθανάτιες  στιγμές  του.
Η κατάληξη του τεχνικού ευρωπαϊκού  πολιτισμού είναι ο άθεος ηδονοθήρας, ο κυνηγός του Στιγμιαίου Τίποτα,  ο ανήσυχος Αισθητιστής που διαπερνάει και διαπερνιέται από τα εξής στάδια:

Μπορώ να έχω ό,τι  θέλω.
Γιατί να μη μπορώ να έχω ό,τι θέλω;
Αν δε μπορώ να έχω ό,τι θέλω, θέλω να πεθάνω.

Οι Πολιτισμοί και οι Αυτοκρατορίες που κατέρρευσαν ανά τους αιώνες, κατέρρευσαν πρώτα από μέσα κι ύστερα εμφανίστηκε ο εξωτερικός εχθρός για να τους αποτελειώσει.







Ο  Σταύρος Ζουγανέλης, πολύτεκνος με 19 παιδιά

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή το  2017  ο υπερπολύτεκνος Σταύρος Ζουγανέλης. Για τον «πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως με 19 παιδιά, που είχε τιμηθεί το 2008 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά και συλλυπήθηκε έναν από τους γιούς του θανόντος.


Ο Σταύρος Ζουγανέλης κατείχε από το 1984 θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος, καθώς είχε αποκτήσει 19 παιδιά με την ίδια γυναίκα. Η αγαπημένη του Βασιλική πέθανε τον Ιούλιο του 2014.

Απέκτησε τα 10 κορίτσια και τα 9 αγόρια του – τα 16 βρίσκονται στη ζωή - από το 1958 έως το 1982. Είδε 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

Ο Σταύρος Ζουγανέλης, με καταγωγή από τη Μύκονο, ξεκίνησε φορτηγατζής και μαζί με δύο από τα παιδιά του άνοιξε, τη δεκαετία του '90, εταιρία εμπορίας φορτηγών. Ήταν ενεργός πολίτης και κατείχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων.




Τα πολλά παιδιά κάνουν τη γυναίκα... «αθάνατη»!

Όσα περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα τόσο περισσότερο ζει.

Αν θέλετε να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια, φροντίστε να αποκτήσετε πολλά παιδιά, συνιστούν επιστήμονες από τον Καναδά. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν πως όσο περισσότερα παιδιά έχει μία γυναίκα τόσο πιο δύσκολα υποκύπτει το σώμα της στις επιδράσεις της γήρανσης.

Μάλιστα τα οφέλη από τα παιδιά «αποτυπώνονται» στο DNA της: τα χρωμοσώματά της έχουν μακρύτερα τελομερή, γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS One». Τα τελομερή είναι οι άκρες των χρωμοσωμάτων και ένας καλά τεκμηριωμένος δείκτης μακροζωίας. Συχνά παρομοιάζονται με τις πλαστικές άκρες των κορδονιών στα αθλητικά παπούτσια, διότι όπως οι άκρες αυτές προστατεύουν τα κορδόνια από τη φθορά, έτσι και τα τελομερή προστατεύουν τα χρωμοσώματα από τις βλάβες.

Τα τελομερή κονταίνουν λίγο με κάθε πολλαπλασιασμό των κυττάρων και όταν φτάσουν στο κατώτατο όριο του μήκους τους, το κύτταρο πεθαίνει. Την διαδικασία αυτοί άλλοι παράγοντες την επιταχύνουν και άλλοι την επιβραδύνουν. Στους επιταχυντές ανήκουν λ.χ. το κάπνισμα και η παχυσαρκία, ενώ στους επιβραδυντές η γυμναστική και - τώρα - τα παιδιά. Τα νέα ευρήματα προέρχονται από μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Simon Fraser, στην Βρετανική Κολομβία, οι οποίοι εξέτασαν τον αριθμό των παιδιών 75 γυναικών και το μήκος των τελομερών τους.

Το μήκος αυτό μετρήθηκε δύο φορές, με χρονική απόσταση 13 ετών η μία από την άλλη, μέσω δειγμάτων σιέλου και επιχρίσματα από το στόμα των εθελοντριών. Ο ρυθμός βράχυνσης των τελομερών ήταν πολύ πιο αργός στις εθελόντριες που είχαν περισσότερα παιδιά, γεγονός το οποίο «θα μπορούσε να σχετίζεται με την δραματική αύξηση των οιστρογόνων στη διάρκεια κάθε εγκυμοσύνης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Πάμπλο Νεπόμνασαϊ, καθηγητής Επιστημών Υγείας στο πανεπιστήμιο. Και εξήγησε πως τα οιστρογόνα λειτουργούν ως πανίσχυρα αντιοξειδωτικά, τα οποία ως φαίνεται δρουν προστατευτικά στα τελομερή.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 
  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    Α.Πατέλης: Έρωτα και δουλειές συνδύασε στο Λονδίνο ο επικεφαλής του γραφείου του Κ.Μητσοτάκη - Συναντήθηκε με τον Μιχάλη.
    Ο Α.Πατέλης συνόδεψε τον Κ.Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

    Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, συνόδεψε τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο και εκτός από επενδυτές συνάντησε και τον σύζυγό του Μιχάλη.
    Ως γνωστόν, ο Αλέξης Πατέλης έχει στενούς δεσμούς και πολλές αναμνήσεις από το Λονδίνο. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό του Μιχάλη, που περνά αρκετό χρόνο στην Αγγλία, εκεί έζησαν τα πρώτα τους ερωτικά σκιρτήματα, εκεί παντρεύτηκαν! Η χαρά του λοιπόν γι’ αυτό το ταξίδι ήταν περίσσεια.
    Ήταν άλλωστε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον ίδιο εκτός από τις συναντήσεις παρουσία και του ίδιου στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βρετανών Βιομηχάνων (βλέπετε, εκτός από τα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, δηλαδή την τουρκική επιθετικότητα, το Κυπριακό αλλά και τις εξελίξεις στη Λιβύη που απασχόλησαν τη συζήτηση Τζόνσον – Μητσοτάκη, η ατζέντα είχε και επενδυτικό επίπεδο) να δει και τον σύζυγό του, τον Μιχάλη, που ήταν στο Λονδίνο εκείνες τις ήμερες!
    Τι πιο ωραίο άλλωστε για το ζευγάρι να περπατά αμέριμνο στους στολισμένους χριστουγεννιάτικα δρόμους και να δειπνεί σε γνώριμα του στέκια! Άλλωστε, τη βρετανική πρωτεύουσα την ξέρει απέξω κι ανακατωτά ο Αλέξης Πατέλης, καθώς έζησε εκεί πολλά χρόνια. Εκεί ήταν που συναντήθηκε το 2004 το βλέμμα του με τον Μιχάλη της καρδιάς του!
    Ο ίδιος, άλλωστε, έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις του με καμάρι για τον σύντροφό του και τη γνωριμία τους, που κατέληξε σε γάμο: «Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έξι μήνες μετά μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Όμως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους, και με παρεξηγούν» ήταν τα λόγια αγάπης του Αλέξη Πατέλη! Η γνωριμία τους, που ήταν έρωτας με την πρώτη μάτια, επισφραγίστηκε το 2009 με γάμο στο Λονδίνο, την πόλη που τους ένωσε!
    «Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Είχαν έρθει γονείς και οικογένεια από την Ελλάδα. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ήρθαμε στην Ελλάδα μετά τον γάμο και το 2017 κάναμε και σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μιχάλης έχει μάθει ελληνικά και του αρέσει η ζωή εδώ. Είναι η πατρίδα του» έχει πει ο Αλέξης Πατέλης, μιλώντας για τον έρωτά του με τον σύζυγό του.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; «ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΑΙΔΙΑ». Η εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που ανήκει στην ιουδαϊκή οικογένεια Σουλτσμπέργκερ και η εφημερίδα «Λιμπερασιόν» στο Παρίσι, που ανήκει στο όμιλο Ρότσιλντ, συντεταγμένα, αυτές τις ημέρες δημοσιεύουν άρθρα για τις κουτές Γκοΐμ με τίτλο: «Προτιμώ να καλωσορίζω μετανάστες, παρά να αποκτήσω παιδιά». Το σύνθημα άρεσε πολύ στον Τσίπρα και στους συριζαίους. Εμπρός θηλυκά ζωντόβολα, στο δρόμο που χάραξε ο Ρότσιλντ.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  3. Aπόρρητη έκθεση ΕΥΠ: Οπλισμένοι Σουνιτές, Σιίτες και Αφγανοί αντιμάχονται για τον έλεγχο στο λιμάνι της Πάτρας!
    Το αιματηρό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα, όπου βγήκαν μαχαίρια και από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε στο πόδι ένας Αφγανός, δεν εντάσσεται στην κατηγορία της διευθέτησης προσωπικών λογαριασμών αλλά είναι βαθύτερο και δείχνει την ζημιά που έχει προκαλέσει η θρόα και άνευ ελέγχου είσοδος παράνομων αλλοδαπών οι οποίοι στη συνέχεια με ότι δηλώσουν λαμβάνουν και χαρτιά παραμονής.


    Οι Σιίτες αντιμάχονται τους Σουνίτες και το μίσος τους έχει θρησκευτικο-οικονομική διάσταση! Το οικονομικό σκέλος αφορά φυσικά το αντίτιμο για να «τρυπώσουν» Αφγανοί στο λιμάνι, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν προς Ιταλία.


    Σε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Πάτρας Πελοπόννησος, υπογραμμίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης, επειδή εκτιμάται ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη σκηνή ανάμεσα σε απλές ομάδες που μισούνται μεταξύ τους.

    Υπό αυτή την έννοια η ανησυχία στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι έκδηλη.
    Εως τώρα έχει υποτιμηθεί η παρουσία πολλών δεκάδων Αφγανών πέριξ του λιμανιού και η τοπική και περιφερειακή ηγεσία της ΕΛΑΣ έδινε την εντύπωση ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο…

    Όμως, οι πυροβολισμοί και το μαχαίρωμα της περασμένης εβδομάδας διαψεύδουν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των οργάνων της ΕΛΑΣ Αχαΐας.

    Στην ίδια απόρρητη έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι περισσότεροι Αφγανοί οπλοφορούν, ενώ αποκαλύπτεται ότι έχουν συμβεί κι άλλα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας!

    Η Ακτή Δυμαίων είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος και πάντα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μια αδέσποτη σφαίρα να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες.

    Περίοικοι, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες μεταφέρουν πως διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε μια «εμπόλεμη» ζώνη, όπου το αίσθημα της ασφάλειάς τους είναι δραματικά απομειωμένο.

    Εκτιμάται ότι ο νέος γύρος μιας ακόμη αιματηρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Αφγανούς Σουνίτες και Σιίτες, δεν είναι μακριά. Οι φίλοι των θυμάτων της προηγούμενης Τρίτης, όπως προκύπτει από την πληροφόρηση που έχει η κρατική Ασφάλεια, ετοιμάζουν αντίποινα! Και ας μην ξεχνάμε ότι ο φανατισμός και το μίσος τους δεν ελέγχονται.

    Έμπειροι αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε επίβλεψη, γι’ αυτό και υπογραμμίζουν ότι μόνη λύση είναι η απομάκρυνση των Αφγανών από τα καταλύματά τους πέριξ του λιμανιού και η μόνιμη περιφρούρησή τους από άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ειδάλλως θα «σφυρίξουν» πάλι οι σφαίρες στον νότιο λιμενικό άξονα…
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  4. Επικοινωνία Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ισραήλ: Θετικό το κλίμα λένε και οι δύο πλευρές.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ την Πέμπτη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.


    Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ είναι σημαντικές για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής» και «οι διαφορές απόψεων μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με αμοιβαία κατανόηση τόσο σε διμερή όσο και σε περιφερειακά ζητήματα», είπε ο Ερντογάν σε δήλωση του μετά την επικοινωνία.


    Η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών θα ήταν «αμοιβαία επωφελής», πρόσθεσε.

    Η ισραηλινή προεδρία είπε ότι το κλίμα της συνομιλίας ήταν θετικό και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφή.

    Το τηλεφώνημα έγινε αφού οι τουρκικές αρχές απελευθέρωσαν δύο Ισραηλινούς πολίτες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της κατασκοπείας .Κατηγορήθηκαν ότι φωτογράφισαν την κατοικία του Ερντογάν στην πόλη.

    Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ερντογάν μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Naftali Bennett, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με το Al Jazeera.


    «Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μια λύση σε ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και σημείωσε ότι οι επικοινωνίες μεταξύ των δύο χωρών, λειτούργησαν αποτελεσματικά σε μια περίοδο κρίσης», ανέφερε το επιτελείο του Μπένετ.

    Το τηλεφώνημα μεταξύ του Ερντογάν και του Μπένετ ήταν το πρώτο μεταξύ Ισραηλινού και Τούρκου ηγέτη από το 2013.

    Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι τεταμένες για πάνω από μια δεκαετία, με αξιωματούχους και στις δύο πλευρές να συγκρούονται τακτικά δημόσια. Τον Μάιο, ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ είναι «τρομοκρατικό κράτος» αφού ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά βομβαρδισμών σε παλαιστινιακό έδαφος στη Λωρίδα της Γάζας.


    Οι δύο χώρες δεν έχουν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις μετά την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή από την Τουρκία το 2018 για τη δολοφονία Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για το άνοιγμα μιας νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.
    Ζ.Π.


    Απάντηση
  5. Κρήτη: Συνελήφθη Ρουμάνος που είχε σκοτώσει Έλληνα το 2006.
    Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε α) ένταλμα σύλληψης, του Ανακριτή 27ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών και β) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ο Ρουμάνος είχε σκοτώσει στην Αθήνα το 2006 έναν Έλληνα και έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί. Αν και οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση γνώριζαν την ταυτότητα του δράστη και είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης εκείνος είχε καταφέρει να «κρυφτεί» σε διάφορα μέρη της Ελλάδος μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, όπου και συνελήφθη.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  6. Γιώργος Τράγκας: Ο Μητσοτάκης έριξε στην δυστυχία την Κοζάνη εξυπηρετώντας οργανωμένα συμφέροντα.
    Μια ολόκληρη πόλη πεθαίνει από τις δόλιες και παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης


    Κοζάνη, Σάββατο. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Κ.ΕΛ.ΑΝ σε πόλεις και χωριά της Μακεδονίας.


    Η Κοζάνη είναι ο μαγικός καθρέφτης που μέσα του βλέπεις τη διαπλοκή, τα οργανωμένα συμφέροντα, την απαξίωση της ελληνικής περιφέρειας από την Αθηνοκεντρική ελίτ και το πώς τα τζάκια, πολιτικά και οικονομικά αρμέγουν την οικονομία της χώρας χωρίς να δίνουν πεντάρα τσακιστή στις ζωές των ανθρώπων.


    Εδώ στην Κοζάνη, ακούς απίθανες ιστορίες από κτηνοτρόφους για κολωνακιώτες-αετούς του συστήματος που πίνοντας καπουτσίνο στο «Da Capo» εισπράττουν ένα ποταμό εκατομμυρίων ευρώ από βοσκοτόπια. Εδώ, σου θυμίζουν ότι ο πατέρας Μητσοτάκης έκλεισε τρία μεγάλα εργοστάσια και ο γιός του δεσμεύθηκε να κλείσει όλες τις μονάδες της ΔΕΗ, όλα τα πεδία λιγνίτη, έως το 2023, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ η φίλη του, η καγκελάριος Μέρκελ, θα βάλει λουκέτο σε παρόμοιες μονάδες το 2038. Ούτε οι εμβολιασμένοι δεν κυκλοφορούν το βράδυ στην Κοζάνη!


    Λένε, ότι ο Μητσοτάκης θα πάει αυτή την εβδομάδα στην πόλη. Έχω την αίσθηση ότι αν περάσει για μια-δύο ώρες δεν θα ακούσει τίποτα, πολιορκημένος από μεγάλο αριθμό αστυνομικών.



    Εδώ ο αέρας τα βράδια σου ψιθυρίζει τις δουλειές του Σάκη Ρουβά με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες (ΚΗΕΦΕΡ). Κατεβαίνοντας τους στενούς κατηφορικούς δρόμους μαθαίνεις ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κέρδισαν πολλά και θα βγάλουν περισσότερα, από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που υπάρχουν στην περιοχή.


    Όλοι δείχνουν τον Μητσοτάκη και υποστηρίζουν ότι εκπροσωπεί οργανωμένα συμφέροντα. Ποιους να πρωτοδεί ο Μητσοτάκης και ποια προβλήματα να θεραπεύσει, αφού οι κολλητοί του, οι συναλλασσόμενοι μαζί του, η κυβέρνηση του, είναι μπερδεμένοι σε δουλειές από τις οποίες βγάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια.

    ‘Ήρθαν και με βρήκαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Το ζωικό κεφάλαιο της δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλο. Μου είπαν ότι τα περισσότερα χρήματα από τις επιδοτήσεις, κάπου 800 εκατομμύρια, το 1/3 των 2,2 δις που δίνει ετησίως η ευρωπαϊκή ένωση, τα καταβροχθίζουν «κτηνοτρόφοι» που μένουν στην Εκάλη και το μεσημέρι περνάνε από το «Da Capo» για καπουτσίνο!

    Μου φάνηκε εξωφρενικό και θέλησα να μάθω περισσότερα, τότε άκουσα τον κωδικό «βοσκοτόπια-Καλογρίτσας», δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Υπάρχει όπως μου είπαν, ένα κύκλωμα μέσα και γύρω από το υπουργείο Ανάπτυξης που κατορθώνει να δηλώνει χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπια. Έξυπνη κομπίνα. Βρίσκεις μια πύλη σε αγροτικό συνεταιρισμό, μπαίνεις στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου και δηλώνεις ότι νοίκιασες από κάποιον χίλια στρέμματα. Κανείς δεν ψάχνει.
    Αν είσαι φαταούλας όπως αυτοί στο «Da Capo» δηλώνεις 3 ή 5 χιλιάδες στρέμματα.

    Το ενοίκιο ανά στρέμμα είναι 0,1 του ευρώ, η επιδότηση που έρχεται στο Κολωνάκι ή στην Εκάλη, ετησίως, είναι 20 και κάτι ευρώ ανά στρέμμα και 10 ευρώ για «πρασίνισμα»! Αν μάλιστα βάλεις και αγριελιές τότε τα λεφτά είναι…πολλά Άρη!

    Αυτό γίνεται με την ανοχή του υπουργείου και της εκάστοτε κυβέρνησης.


    Οι κτηνοτρόφοι μου είπαν ότι πήραν φωτιά το 2015 με μια νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οικογένειες, όπως μου είπαν της Εκάλης δεν βόσκουν γελάδια ούτε έχουν ρόζους στα χέρια. Είναι όμως ειδήμονες στο Google, εντοπίζουν τις δημόσιες εκτάσεις που δεσμεύουν και φυσικά έχουν ανθρώπους σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και στο υπουργείο. Η ιστορία αυτή θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

    Ζ.Π.

    Απάντηση
  7. Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος: Τα πυρά ισραηλινών κομάντος που σκότωσαν τους Έλληνες στο Πολυτεχνείο. Η ξεθωριασμένη εικόνα του Πολυτεχνείου.


    Η ιστορική συνέντευξη μόλις λίγα χρόνια πριν στα γραφεία της έγκριτης εφημερίδας "Δημοκρατία", δύο ανθρώπων ιδεολογικά αντίθετων ,σε θέση μάχης ο ένας απέναντι στον άλλον, του Κυριάκου Σταμέλου, εκπροσώπου των έγκλειστων φοιτητών στο Πολυτεχνείο και του Μιχάλη Γουνελά, υπίλαρχου της παρατεταγμένης ομάδας των τάνκς έξωθεν του χώρου ως και η σύμπτωση των με μοιρογνωμόνιο ακριβείας στην εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων καταδεικνύει πως η αλήθεια ούτε κρύβεται ούτε περιγράφεται, έστω και αν στην αρχή βιάζεται από τους παραχαράκτες της ιστορίας!

    Κανένας φοιτητής δεν φονεύθηκε ούτε τραυματίστηκε εντός του χώρου του Πολυτεχνείου ,-πλην μιας τραυματισμένης από αστοχία φοιτήτριας ,αργότερα καθηγήτριας σε ΑΕΙ-ενώ μετά από καρποφόρα συνεργασία και συμφωνία εκπροσώπων φοιτητών και στρατού οι εντός αυτού φοιτητές αποχώρησαν όλοι σώοι και αβλαβείς...

    Το τανκ εισήλθε ρίχνοντας την κεντρική πύλη μετά από συμφωνία των ανωτέρω (παρίστατο και συναινούσε κι ο Κώστας Λαλιώτης παρακαλώ!), γιατί οι φοιτητές δεν ήθελαν να ανοίξουν ειρηνικά "τας θύρας", αποφεύγοντας έτσι την κατακραυγή και την χλεύη του κόσμου ,που τους ήθελε ευκλεείς στο βάθρο της ρωμαλέας πάλης των!

    Όσοι, Έλληνες και μη, σκοτώθηκαν, ευρίσκονταν εκτός πολυτεχνείου, χτυπημένοι από πυρά ισραηλινών κομάντος, φτάνοντας η σχετικά ολιγομελής ομάδα του με υποβρύχιο στον Πειραιά και από εκεί ακροβολισμένοι στις ταράτσες, στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου, ρίχνοντας στο ψαχνό...
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  8. ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: Η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση από καταβολής ελληνικού κράτους. Ακόμα ένας υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη καταδικάζεται.

    Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής Σερρών και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


    Η υπόθεση αφορά τη μεσολάβηση του πρώην υφυπουργού την περίοδο 2002-2005 προκειμένου εταιρία καπνού στην Καβάλα να λάβει τοκογλυφικό δάνειο από εταιρία των συγκατηγορουμένων του Ανθόπουλου, συνολικού ποσού 17,6 εκατομμυρίων ευρώ.
    Τα χρήματα καλύπτονταν με πλαστά παραστατικά αγοραπωλησιών καπνού. Ο πρώην υπουργός θα έπαιρνε το 10% του ποσού του κάθε τιμολογίου για τη μεσολάβηση του.
    Ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 4-1 μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε 32 συνεδριάσεις.
    Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκαν και οι συγκατηγορούμενοι του σε 3 έτη φυλάκιση με αναστολή, επίσης για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί και για τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και ο πρώην υπουργός για συνέργεια στην πράξη, αλλά με την τροποποίηση του αδικήματος σε πλημμέλημα, η πράξη οδηγήθηκε σε παραγραφή, αν και το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει στους κατηγορούμενους για την πράξη, ποινή κάθειρξης 10 ετών…

    Το πρωτόδικο δικαστήριο τους είχε καταδικάσει και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, επιβάλλοντας τους ποινές 15ετούς κάθειρξης, αλλά είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

    Μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για το ξέπλυμα έπεσαν σημαντικά, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορούμενους τρία ελαφρυντικά, του προτέρου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της επί μακρό διάστημα διάρκειας της δίκης. Από κάθειρξη 10 ετών οι ποινές έπεσαν στα 3 και 2 έτη φυλάκιση με αναστολή αντιστοίχως για τους δύο συγκατηγορούμενους και τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...