ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΧΙ ΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΟΥΤΕ ΤΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Ερντογάν-Πούτιν: Συμφώνησαν για άλλους τρεις πυρηνικούς σταθμούς μετά τη Σινώπη. Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 

 

Ο γιος του Νετανιάχου, Γιαΐρ Νετανιάχου, δήλωσε: «προτιμώ χίλιες φορές τους νεοναζί από τους αριστερούς, Antifa και τους Black Live Matters”…

 


 

Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: «Η ΑΘΗΝΑ, Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ», Ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ Tayfun. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ». ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.



Διευρύνεται η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει ότι υπάρχει συμφωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατασκευή άλλων τριών πυρηνικών σταθμών.

Την είδηση αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος στη χθεσινή (2 Νοεμβρίου 2022)  συνέντευξή του στο Α Haber, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 


«Μίλησα με τον κ. Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό της Σινώπης. Φυσικά, θα ανοίξουμε μία μονάδα στις αρχές του 2024 ή στο τέλος του 2023. Εκτός από αυτό, υπάρχουν τρεις ακόμη μονάδες.

Θα ανοίξουμε αυτές τις τρεις μονάδες τη μία μετά την άλλη σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Αλλά θα κατασκευάσουμε μια νέα τετραπλή μονάδα στη Σινώπη. Το Akkuyu, η Σινώπη και ένα τρίτο σε διαφορετικό κέντρο είναι υπό κατασκευή από τους φίλους μας. Θα το κάνουμε και αυτό επιπλέον.

Επειδή θα παρέχουμε 10 τοις εκατό προμήθεια ενέργειας από καθένα από αυτά. Τόσο το Akkuyu θα παρέχει 4.800 μεγαβάτ ενέργειας, όσο και η Σινώπη θα παράγει επίσης 4.800 μεγαβάτ από εκεί».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 





 

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ». Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΟΣΕ ΦΑΪΓΚΛΙΝ: «Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΪΑ. Ο ναζισμός χάρισε στη Γερμανία υποδειγματικό σύστημα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης».

 

 

 

«Ιστανμπούλ» για τον Μητσοτάκη η Κωνσταντινούπολη. Ο γιος του Νετανιάχου: «Μητσοτάκη, η Ινσταμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη -Tο κέντρο του Oρθόδοξου Xριστιανισμού».

 

 

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «Η Τουρκία ιδρύθηκε πάνω στην γενοκτονία των Ελλήνων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο».

 

 

 

 

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΑΠΙΝΤ: «Το κράτος του Ισραήλ είναι πάνω από όλα τα πολιτικά ζητήματα». ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ: Ο ΙΕΧΩΒΑ ΕΔΩΣΕ

 

 

11 σχόλια:

  1. «Από σήμερα είστε Σέρβοι», είπε στους Έλληνες της πόλης ο Βενιζέλος.
    Όταν το Μοναστήρι έμεινε εκτός Ελλάδας, πριν 110 χρόνια.
    Στις 6 Νοεμβρίου 1912 το Μοναστήρι μένει έξω από το χάρτη της Ελλάδος.

    Τη μέρα εκείνη η χαρά της απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό ξαφνικά σβήνει όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος από το μπαλκόνι του νεοκλασικού κτηρίου του σημερινού προξενείου μας στο Μοναστήρι, ανακοινώνει προς τους Έλληνες της πόλης: ”Έλληνες του Μοναστηρίου, από σήμερα είστε Σέρβοι πολίτες!”…

    Δεύτερος ξεριζωμός μετά το φευγιό τους από την Μοσχόπολη που καταστράφηκε από μουσουλμάνους αλβανούς το 1770 κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου.
    Τώρα, στον δεύτερο αυτό ξεριζωμό, σκορπίστηκαν (από την Πελαγονία) σ’ όλη την ελεύθερη Μακεδονία, περίπου 600 οικογένειες στη Φλώρινα και 8.000 στη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα ενός γυρισμού που δεν ήρθε.
    Διαβάστε:

    Συνδέσμος Μοναστηριωτών & των πέριξ «Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ» Παρουσίαση λευκώματος: «Από τις όχθες του Υδραγώρα στην προκυμαία του Θερμαϊκού».
    Έτσι κάποτε άλλοι έλληνες πολιτικοί θα πουν το ίδιο και στους Έλληνες της Κύπρου, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Θράκης…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πρώτη φορά το Ισραήλ αφήνει υπαινιγμούς για βομβαρδισμό τουρκικών πυρηνικών εγκαταστάσεων!
    Ισραηλινοί αξιωματούχοι: «Υπάρχει μυστική συμφωνία με το Πακιστάν για να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα».

    Για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.
    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Babak Taghvaee ο οποίος κατά τεκμήριο θεωρείται από τους πλέον έγκυρους στο χώρο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για φερόμενη μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων, λέγοντας ότι "την παρακολουθούν συνεχώς".
    Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, "σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία να εξουδετερώσει αυτή την απειλή, όταν αυτό χρειαστεί."
    Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι και η τελευταία που το θέμα των φιλοδοξιών της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών έρχεται στο προσκήνιο.
    Η συνεργασία της με το Πακιστάν σε θέματα πυραυλικής τεχνολογίας είναι αποδεδειγμένη και τίποτα δεν αποκλείει την συνεργασία για την απόκτηση και πυρηνικών όπλων, αφού το τουρκικό καθεστώς δεν έχει κρύψει τις βλέψεις τους για την απόκτησή τους. (Στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο του 1999, όταν έγινε ο σεισμός του Ιζμίτ, κάτι ακούστηκε, πως στον Τουρκικό Ναύσταθμο υπήρχαν αποθηκευμένα πυρηνικά του Πακιστάν, τα οποία μεταφέρθηκαν επειγόντως από εκεί).
    Είναι πάντως η πρώτη φορά που το Ισραήλ (και με την προϋπόθεση ότι ο πληροφορίες αυτές ισχύουν) ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να τα προμηθευτεί.
    Προφανώς για να αναφέρουν ότι δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία η καταστροφή των τουρκικών πυρηνικών όπλων, θα έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του F-35, τόσο εναντίον των S-400 (τα οποίο έχουν δοκιμάσει εκτενώς πάνω από την Συρία εναντίον των ρωσικών α/α πυραύλων) όσο και εναντίον άλλων μαχητικών.
    Άλλωστε πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως ισραηλινά F-35 είχαν διεισδύσει χωρίς πρόβλημα στον εναέριο χώρο του Ιράν.
    Ο λόγος για τον οποίο ο Ερντογάν αγόρασε τους S-400, είναι για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού πυρηνικού καυσίμου, που σκοπεύει να κατασκευάσει.
    Αυτός είναι και ο πραγματικός δεσμός με τους Ρώσους του Πούτιν, η υπόσχεση για κατασκευή εργοστασίων και μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας.
    Για την τεχνογνώσια κατασκευής πυρηνικών ακόμη και μια "βρώμικη" βόμβα αρκεί να κάνει την Ελλάδα να συνθηκολογήσει και να δώσει στην Τουρκία όλα τα νησιά της.
    Οι τούρκοι σκοπεύουν να παρουν πυρηνικά καύσιμα, ένα μέρος από την Ρωσία και το υπόλοιπο κρίσιμο από το Πακιστάν.
    Δεν είναι τυχαία η επιλογή των χωρών ..
    Εδώ φυσικά ψηφίζουμε Κούλη, Τσίπρα, κλπ .


    Ο Ζ.Π. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ THN «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...

    Οι Τούρκοι φέρονται να συζητούν με τους Πακιστανούς την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων. Αλλιώς, είναι προφανές ότι οι Ισραηλινοί δεν θα αισθάνονταν την ανάγκη να εκπέμψουν αποτρεπτικό μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο πήγε πολύ μακρύτερα από μια απλή προειδοποίηση “σας παρακολουθούμε”.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Η οικογένεια είναι ο βασικός πυλώνας της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι αυτήν την στιγμή η οικογένεια είναι το ουσιαστικότερο κύτταρο της κοινωνίας. Όσο και αν θέλουν κάποιοι να την διαλύσουν, η ελληνική οικογένεια αντέχει και διατηρεί την συνοχή της και το δέσιμο μεταξύ των μελών της…
    Η Ελληνική οικογένεια παρά την πίεση της καθημερινότητας και τις πάσης φύσεως δυσκολίες των καιρών μας, κοινωνικές, οικονομικές αλλαγές, τα νέα ήθη που η εποχή του διαδικτύου έχει επιβάλλει, αγωνίζεται να παραμείνει συμπαγής και προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανές τις αξίες της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (EΛΣΤΑΤ) για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2019 στην Ελλάδα υπάρχουν 4.134.540 «ανθεκτικές» οικογένειες. Από αυτές οι 1.852.311 διαθέτουν από ένα έως εννέα μέλη, ενώ μόλις 2.216 οικογένειες φιλοξενούν πάνω δέκα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι 3.021.425 είναι πυρηνικές οικογένειες -που δημιουργήθηκαν δηλαδή έπειτα από γάμο και περιλαμβάνουν μόνο τους συζύγους ή και τα παιδιά τους- εκ των οποίων οι 1.570.422 είναι παντρεμένα ζευγάρια με τουλάχιστον ένα τέκνο. Μάλιστα, η ηλικία των γονιών σε 1.201.808 οικογένειες κυμαίνεται από τα 40 έως τα 49 έτη, ενώ το προσδόκιμο ζωής των γιαγιάδων φθάνει τα 83,9 έτη και των παππούδων τα 78,8 έτη. Την ίδια στιγμή ο θεσμός της οικογένειας «κερδίζει» τα διαζύγια, τα οποία εμφανίζουν πτώση τα τελευταία χρόνια, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ζευγαριών στη χώρα μας. Από 14.880 το 2012 μειώθηκαν στα 11.013 το 2018. Τέλος, μία στις δύο ελληνικές οικογένειες διαμένουν σε σπίτι τριών δωματίων, με το εμβαδό της κατοικίας να είναι μεταξύ 61 και 100 τετραγωνικών μέτρων.
    Η μόδα, η απασχόληση και η οικονομική ασφάλεια είναι μερικοί παράγοντες, που επηρεάζουν την απόφαση για δημιουργία οικογένειας. Έτσι σήμερα έχουμε αισθητή αύξηση του αριθμού των γυναικών, οι οποίες επιλέγουν να τεκνοποιήσουν στα 35-39 έτη, όντας εργαζόμενες. Ανεξάρτητα, όμως, από την ηλικία που τα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν παιδιά, το βασικό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι οι νέοι θέλουν να κάνουν οικογένεια, σε αντίθεση με τους ευρωπαίους συμπολίτες μας, π.χ. Γερμανία, όπου μία στις τρεις γυναίκες τις έχουν πείσει να είναι «συνειδητά άτεκνες». Μπορεί δηλαδή οι νέοι να εγκαταλείπουν την πατρογονική εστία σε μεγαλύτερες ηλικίες απ’ ό,τι παλαιότερα, να δημιουργούν σε μεγαλύτερη ηλικία την δική τους οικογένεια και να αυξάνεται η ηλικία που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά, ωστόσο η στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ των διαφορετικών γενεών στην ελληνική οικογένεια, παραμένει δυνατή και σταθερή και είναι αυτή που λύνει τις όποιες δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μέλη της.
    Ποιό είναι «μυστικό» που συμβάλλει στο να παραμένει δεμένη η ελληνική οικογένεια:
    «Είναι οι συνήθειες και οι παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, είναι τα οικογενειακά τραπέζια που φέρνουν κοντά μικρούς και μεγάλους, είναι η γιαγιά και ο παππούς που ζουν για τα εγγόνια τους και τα μεγαλώνουν σαν να είναι δικά τους παιδιά, είναι η υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα που θα νοιάζεται πάντα για τα παιδιά της -και το αν έχουν φάει- σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται, είναι οι γιοι και οι κόρες που, παρά το γεγονός ότι έχουν μεγαλώσει, δεν θέλουν να απομακρυνθούν από την προστασία και τη ζεστασιά της οικογένειας, είναι οι γονείς που όσα χρόνια και αν περάσουν θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να είναι καλά τα παιδιά τους και θα εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν σε εκείνα ένα καλύτερο «αύριο».
    Ο Κούλης, λέγεται, ότι θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 21 του Ελληνικού «Συντάγματος», σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια αποτελεί «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους και τελεί υπό την προστασία του Κράτους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερντογάν: «Τα σύνορα χαράσσονται με αίμα και όχι στο χαρτί».

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ. Η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Uzay Bulut γράφει επί λέξει: «Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/uzay-bulut-11.html
    Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 1912 ο ελληνισμός αποτελούσε σχεδόν το 20% της Μικράς Ασίας και ήταν η μεγαλύτερη μειονότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
    Σε μία περίοδο που απογραφές γίνονταν κυρίως με την θρησκεία και το δόγμα οι μουσουλμάνοι (Τούρκοι, Κούρδοι, Κιρκάσιοι, Άραβες, Αλβανοί και απροσδιόριστος πληθυσμός εξισλαμισθέντων γκιαούρηδων) ανέρχονταν σε 7,2 εκατομμύρια,
    οι Έλληνες χριστιανοί σε 2 εκατ., οι Αρμένιοι σε 649 χιλ., οι Εβραίοι σε 78 χιλιάδες, οι Βούλγαροι σε 6 χιλ., οι αθίγγανοι σε 19 χιλ. και ο ξένος πληθυσμός σε 220 χιλιάδες.
    Σύμφωνα με την απογραφή το σύνολο του πληθυσμού της Μικράς Ασίας τότε άγγιζε τα 10,2 εκατομμύρια ανθρώπους.
    Σε διάστημα λιγότερο από 100 χρόνια, και σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, από τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων πλέον έχουμε φθάσει σε ένα πληθυσμό που υπολογίζεται σε 5 χιλιάδες που ζει κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 15%.
    Ο διάσημος γενετιστής Σπένσερ Γουέλς (Spencer Wells), έγραψε:

    «H Ελλάδα είναι ένα από τα μέρη της Γης που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα εμένα και τους συνεργάτες μου.
    Με ενδιαφέρει πολύ να βρω την εξάπλωση των πληθυσμών από την Ελλάδα σε άλλα μέρη, πώς επηρέασαν οι Έλληνες τον υπόλοιπο κόσμο.
    Θα μελετήσουμε επίσης τα γενετικά ίχνη που άφησε ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία, ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2018 την έρευνα στο Αφγανιστάν.


    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 15%.

    Οι σημερινοί κάτοικοι της Μικράς Ασίας είναι σαφώς εκτουρκισμένοι και εξισλαμισμένοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων της περιοχής και προηγουμένων μεταναστεύσεων από τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή.
    Οι πραγματικοί Τούρκοι που εισέβαλλαν στην Μικρά Ασία (Τουρκομάνοι, Σελτζούκοι κι Οθωμανοί) αποτελούν μειοψηφία.
    Το γενετικό τους αποτύπωμα, σήμερα, με βάση την μελέτη των Cinnioglu et al (2004) ανιχνεύεται στις απλοομάδες αλταϊκής προέλευσης Ν (4%) και μογγολικής όπως οι C,O,Q (αθροιστικά 3,5%). Συνολικά κάπου 7,5% μογγολικό αίμα.
    Αν τώρα, θεωρήσουμε ότι οι απλοομάδες αυτές στις σημερινές κεντροασιατικές, τουρανικές, αλταϊκές, μογγολικές και γενικά τουρκόφωνες εθνότητες (Κιργίζιους, Καζάκους, Ουζμπέκους κλπ) δεν είναι 100% αλλά κυμαίνονται από 20-70% μπορούμε να υποθέσουμε οτι οι μεσαιωνικές τουρκόφωνες ομάδες εισβολής πρέπει να είχαν 40-50% τις παραπάνω απλοομάδες, συνεπώς μια αδρή εκτίμηση της πραγματικής γενετικής συμμετοχής τους στο σημερινό μικρασιατικό πληθυσμό ευρίσκεται στο 15%».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καταγωγή του Ερντογάν είναι Ελληνική και ουδεμία φυλετική προέλευση έχει από τις τουρκικές εθνοτικές ομάδες. Αυτή ακριβώς είναι και η εξήγηση της ακραίας ισλαμικής του καθήλωσης. Το Ισλάμ για τον Ερντογάν λειτουργεί ως ένα σημείο αναπλήρωσης της ταυτότητας. Μιας ανάγκης για αναπλήρωση που προκύπτει από τη γνώση της δικιάς του εθνοτικής προέλευσης. Ο Ερντογάν θέλοντας να δείξει ότι η εθνική καταγωγή λίγο μετράει στη χώρα του και ότι αξία έχει η μουσουλμανική πίστη, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη σε έναν διάλογο που είχε με τον πατέρα του πριν από χρόνια.
    «Είχα ρωτήσει το συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι. Μου είχε απαντήσει ότι κι αυτός, πιο παλιά, είχε κάνει την ίδια ερώτηση στον δικό του πατέρα. Κι εκείνος του είπε: Κοίτα, ο δικός μου παππούς μού είπε ότι όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλο κόσμο, θα μας ρωτήσουν σε ποιον θεό πιστεύεις, ποιος είναι ο προφήτης σου και ποια είναι η θρησκεία σου. Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.
    Όταν σε ρωτούν ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς το δρόμο σου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    Το θέμα είναι τι νοιώθουν οι τούρκοι όταν μαθαίνουν ότι έχουν Ελληνική καταγωγή. Αρχίζουν μήπως να αισθάνονται Έλληνες;
    Αρχίζουν να αγαπούν την Ελλάδα;
    Τι συμβαίνει;
    Δυστυχώς οι περισσότεροι γίνονται φανατικώτεροι ανθέλληνες.


    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι όπως όλοι οι σημερινοί κάτοικοι του Πόντου που, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, διακατέχονται από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού και θέλουν να αποδείξουν στη πράξη ότι είναι πιο Τούρκοι από τους υπολοίπους.
    Το ίδιο έργο βλέπουμε με τον Ράμα στην Αλβανία και με τον Γκρούϊο στα Σκόπια.
    Η ελληνική καταγωγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα σχεδόν αποδεδειγμένο θέμα, αν και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, δίχως να το αρνείται, το «ξορκίζει».

    Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού έχει όλα τα χαρακτηριστικά παιδιού αγνώστου πατρός: φοβία, ανασφάλεια, παράλογες εκρήξεις θυμού, εντυπωσιασμού, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταγματάρχης ΄Οουελ: Επικεφαλής Αμερικανικής Επιτροπής που περιόδευε στον Πόντο:
    -«Από τις 30.000 εκτοπισθέντες Έλληνες, εκ των παραλίων του Πόντου το 1921 στο Χαρπούτ, έφτασαν μόλις 5.000! Οι άλλοι εκτελέστηκαν ή πέθαναν στον μακρύ δρόμο της εξορίας.
    Μετρήσαμε καθ’ οδόν 3.000 πτώματα κατά μήκος των οδών, βορά των σκύλων, των λύκων και των γυπαετών, διότι απαγορεύουν οι Τούρκοι στους συγγενείς τους να τους θάψουν!
    Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες προβαίνουν σε ανήκουστους βιασμούς γυναικών και παρθένων, τας οποίας εγκαταλείπουν ημιθανείς επί των οδών «για να ψοφήσουν εκεί» όπως έλεγαν…
    Είναι απερίγραπτος ο κυνισμός τους, που ομολογούν ότι μέσα από τις μάζες των εκτοπισμένων συλλαμβάνουν γυναίκες και τις οδηγούν στα χαρέμια τους.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Μικρά Ασία υπολογίζεται ότι το 1000 μ.Χ. κατοικείτο από περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες.
    Το 1520 η Μικρά Ασία (σε επίσημη οθωμανική απογραφή) είχε περίπου 5.000.000 κατοίκους, ( 4.000.000 μουσουλμάνους, 450.000 Έλληνες - οι 250.000 Πόντιοι - και 50.000 Αρμένιους, καθώς και μικρούς αριθμούς από Κούρδους και Άραβες στα ανατολικά).

    Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο διάστημα 1045 – 1337 μ.Χ. ήταν γιγαντιαία, πολύ μεγαλύτερη από την Γενοκτονία που πάθαμε στο διάστημα 1912 – 1922.
    Υπολογίζεται από τους ιστορικούς ότι στο διάστημα 1045 – 1337 μ.Χ. η Ελλάδα είχε περίπου 3.000.000 νεκρούς και 4.000.000 εξισλαμισμένους.

    Λίγες πολεμικές αναμετρήσεις της παγκόσμιας Ιστορίας υπήρξαν τόσο δραματικές όσο αυτή ανάμεσα στη Βυζαντινή αυτοκρατορία και το Ισλάμ. Οι πολεμιστές του Ισλάμ χρειάσθηκαν 827 έτη σχεδόν αδιάκοπων πολεμικών συγκρούσεων, αμφίρροπων για αρκετούς αιώνες, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση της ισχυρότερης χριστιανικής μεσαιωνικής αυτοκρατορίας, να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου του 1453 και τους τελευταίους Βυζαντινούς θύλακες έως το 1461. Ωστόσο, η κάμψη της αντίστασης του Βυζαντίου δεν προήλθε τόσο από την πίεση που του άσκησαν οι μουσουλμανικές ορδές, όσο από ενδογενείς παράγοντες οι οποίοι το αποδυνάμωσαν "εκ των έσω" και οι οποίοι θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο αυτής της μελέτης. Οι Αράδες, οι Τούρκοι και οι Ιρανοί υπήρξαν οι βασικοί φορείς της ισλαμικής κατακτητικής επέκτασης. Η Βυζαντινή αυτοκρατορία αντιμετώπισε κυρίως τους Αράδες και τους Τούρκους μουσουλμάνους, ενώ είχε αγωνισθεί κατά τους προηγούμενους αιώνες (4ος αι. μ.Χ. - αρχές 7ου αι.) εναντίον των προϊσλαμικών Σασσανιδών Ιρανών.

    Πρώτη επέλαση των Τούρκων στη Μικρά Ασία

    Το 1045 οι Σελτζούκοι Τούρκοι κυρίευσαν μέρος της Περσίας και ο ηγεμόνας τους Τογρουλβέγ (ή Τογρούλ Μπεγ) αναγορεύτηκε Σουλτάνος με έδρα το Χαμαντάν. Το 1048 ο Σουλτάνος Τογλουβέγ έστειλε τον ανεψιό του Ασλάν με 20.000 άνδρες να κυριεύσει την Μηδία. Αντιμετωπίστηκε όμως από τους Στρατηγούς Ααρών και Κεκαυμένο και σκοτώθηκε στην Μάχη. Ο Σουλτάνος εξαγριώθηκε και έστειλε τον ετεροθαλή αδελφό του Ιμπραήμ Ινάλ με 100.000 στρατιώτες για την κατάκτηση της Μηδίας. Οι Βυζαντινοί λόγω διχογνωμίας στην τακτική, καθυστέρησαν να τους αντιμετωπίσουν. Έτσι οι Τούρκοι με την άνεσή τους κυρίεψαν μία από τις πλουσιότερες πόλεις της περιοχής. Σε μάχη που έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 1048 κοντά στο φρούριο Καπετρού οι Βυζαντινοί νικήθηκαν.
    Ήταν η πρώτη επέλαση των Τούρκων στην Μικρά Ασία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 1912 στη Σαμψούντα υπήρχε Όπερα, νοσοκομείο με σύγχρονο για την εποχή χειρουργείο. Αντρες και γυναίκες αθλούνταν, έπαιζαν κρίκετ, γκόλφ, πράγματα ανήκουστα ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη. Σχολεία για κωφάλαλα παιδιά. Ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα οι γυναίκες είχαν υψηλή θέση στην κοινωνία. Μπορούσαν να σπουδάσουν, όχι οικοκυρικά αλλά μαθηματικά, ακόμη και οικονομικά. Τέτοια σχολεία υπήρχαν και σε άλλες περιοχές του ανατολικού Πόντου. Μας μιλάει για τον δημοσιογράφο και εθνομάρτυρα τον Νίκο Καπετανίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε από τον σφαγέα των Ελλήνων, τον Τοπάλ Οσμάν.
    «Τους έκλειναν μέσα στις εκκλησίες και τους έκαιγαν. Συγκέντρωναν τους διανοούμενους, τους αθλητές, τους καλύτερους και τους σκότωναν. Άλλους εγκλώβιζαν σε σπηλιές και μετά έβαζαν φωτιά για να τους πνίξουν οι αναθυμιάσεις. Οι μαζικές δολοφονίες, οι βιασμοί δεν είχαν τελειωμό. Τα Δικαστήρια της Ανεξαρτησίας μοίραζαν αδιακρίτως θανατικές ποινές και άνθρωποι απαγχονίζονταν. Μέχρι το 1923, 353.000 Έλληνες του Πόντου είχαν χάσει τη ζωή τους. Εκτιμάται ότι άλλοι 50.000 χάθηκαν στις πορείες θανάτου. Υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση των οθωμανικών αρχείων αλλά και σε αυτά της νεόδμητης τουρκικής δημοκρατίας. Ωστόσο καταφέρνουμε να αποσπάσουμε κάποια τεκμήρια και βάσει αυτών μπορούμε να εξαγάγουμε κάποια συμπεράσματα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...